Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рая, идеалното съществуване. Вярвате ли?

Featured Replies

Ако желанията и интересите на хората се променят, то и раят по необходимост трябва да се променя заедно с тях. Иначе дори и едно желание да остане неудовлетворено, то ще носи нещастие. Какво ще стане с човек, който желае доброто на всички, вкл. и на тези в ада, така и не разбрах. Как такъв човек, може да бъде щастлив. А Бог така, както често е описван, би следвало да е възможно най-нещастното същество, поради безпределната си любов и състрадателност към всички.

Хората са взаимозависими. Как може майката да е щастлива в рая, докато детето й е в ада? Как също така могат да бъдат примирени всички противоположни желания и интереси, каквито има много? Очевидно няма как, освен ако самите хора не поискат и намерят общата полза, хармонията и баланса помежду си.

• Отговори 139
  • Прегледи 16,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако трябва да се каже по-подробно и по-разбираемо - тези които имат, са се трудили - затова имат, и за това на тези които са се трудили здраво - ще им се даде в изобилие. А на тези които са мързелув

• Този ваш измислен Рай, наистина ще е пълен с всякакви грешници - алкохолици, похотливци и камикадзета! За разумните хора следва да има някакво друго място!

• Всеки, който се е решил по принцип да вярва е способен да повярва и в рая. Друг е въпросът, че при всички известни ми сучаи на вяра в съществуването на рай се вярва и че той всъщност е някъде съвсем д

преди 14 минути, Theros написа:

Какво ще стане с човек, който желае доброто на всички, вкл. и на тези в ада, така и не разбрах.

Така е, ако се приеме, че наистина има Ад, където грешниците биват пращани за вечни времена. Но това противоречи на идеята, че Бог е всеопрощаващ, милостив и пълен с любов. Няма как ако Бог е такъв, да праща своите създания да се мъчат за вечни времена.

Затова е приета идеята за прераждането и кармата. На хората им се дават много прераждания, и свобода да могат да се поправят, за да не живеят във вечни мъки.

преди 7 часа, _Aumi_ написа:

Твоят акъл е като на маймуните - в половите органи, и затова си представяш и Отвъдното като една голяма дискотека пълна с разврат, и развратът е всичко което ще се върши там. Също като ония камикадзета, които се самовзривяват, за да идат по-бързо в същия Рай за който бълнуваш и ти, и в който има само секс и голи мадами.

Т.е. мислещите като теб, си представяте Бог като един сводник, а Отвъдното като един бардак!

Просто защото нивото ви на еволюция е такова - все още сте в най- най-долните слоеве на Битието!

Не само , примерно сега слушам Вивалди - представяш ли си в космически кораб захождаш до някоя планета слушайки Вивалди и Лола Астанова ти носи кафето преди изпълнение на пияно ...

преди 4 часа, Търсещ истини написа:

Но само ако е свободна. Иначе нарушаваш една от Десетте. :) 

Направо си побългарен Ошо. :) 

Рая, идеалното съществуване. Вярвате ли?

Вярвате ли, че да сме нечия рая е идеалното съществуване? Шегичка.

Как ще е свободна ,като ще сме заедно ? Освен да е наемница .

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Както се вижда, нищо не сте разбрали от това което е говорил Ошо!

А сравнението на Ошо с човек от ранга на Анжел, е направо безкомпромисно тъпо!

Така е, когато вместо да се чете Ошо, се четат интриги и клюки предавани от трети лица.

Е какво ми е на анжелизъма ? Това ,което е неосъществимо тук в земният живот , срещу доброта ,ще се осъществи в Отвъдното ...

Земният живот си го живея без да се хваля . 

Когато вървиш със щастието ръка за ръка - говори тихо - нещастието има слаб слух .

преди 4 часа, Theros написа:

Ако желанията и интересите на хората се променят, то и раят по необходимост трябва да се променя заедно с тях. Иначе дори и едно желание да остане неудовлетворено, то ще носи нещастие. Какво ще стане с човек, който желае доброто на всички, вкл. и на тези в ада, така и не разбрах. Как такъв човек, може да бъде щастлив. А Бог така, както често е описван, би следвало да е възможно най-нещастното същество, поради безпределната си любов и състрадателност към всички.

Хората са взаимозависими. Как може майката да е щастлива в рая, докато детето й е в ада? Как също така могат да бъдат примирени всички противоположни желания и интереси, каквито има много? Очевидно няма как, освен ако самите хора не поискат и намерят общата полза, хармонията и баланса помежду си.

Да , за всеки ще има по нещо - срещу доброта . Неудовлетворените желания ще ги има срещу лошоча . За тези в ада не трябва да се мисли и да им се желае добро , защото те самите не са мислили за собственото си спасение - пък ти ще ги спасяваш ( най много да хлътнеш и ти в ада покрай тях , затова си подбирайте обкръжението )... Бог не е такъв , той е и Отмъстителен , не само състрадателен .

преди 48 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Това ,което е неосъществимо тук в земният живот ,

А защо да е неосъществимо Тук, след като на толкова много хора е дадено да го осъществят?

преди 16 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Бог не е такъв , той е и Отмъстителен , не само състрадателен

Всеки описва Бог, все едно описва себе си. Ако ти си отмъстителен и богът в който вярваш ще е отмъстителен. Ако ти си добродушен, и богът в който вярваш ще е такъв. Т.е. всеки проектира себе си в своите вярвания.

преди 1 час, _Aumi_ написа:

А защо да е неосъществимо Тук, след като на толкова много хора е дадено да го осъществят?

Всеки описва Бог, все едно описва себе си. Ако ти си отмъстителен и богът в който вярваш ще е отмъстителен. Ако ти си добродушен, и богът в който вярваш ще е такъв. Т.е. всеки проектира себе си в своите вярвания.

Ти защото си захождала към други планети с космически кораб ? 

В Библията го пише - https://www.gotquestions.org/Bulgarian/Bulgarian-revenge.html.   

преди 7 минути, Anzhel Dimitrov написа:

В Библията го пише

Тези които са писали Библията, са проектирали своят характер и слабости в описанието на Бог.

Същото е и с тези които са писали Корана - слабостта в тези райони до ден днешен е жената и затова се чудят как да я забулят, а същевременно самите те са пълни с похот и поквара, и затова са измислили приказки за Рая в който ги чакат безброй жени и чешми от които тече вино.

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Как ще е свободна ,като ще сме заедно ?

Моята, примерно, не е свободна, а пожелана на ближния. Бог ще те накаже в отвъдното с неизпълнение на страстните ти желания. Страдай, съблазнителю! :) 

преди 10 часа, _Aumi_ написа:

Тези които са писали Библията, са проектирали своят характер и слабости в описанието на Бог.

Същото е и с тези които са писали Корана - слабостта в тези райони до ден днешен е жената и затова се чудят как да я забулят, а същевременно самите те са пълни с похот и поквара, и затова са измислили приказки за Рая в който ги чакат безброй жени и чешми от които тече вино.

Аз само казвам , че в задгробният живот ще се изпълнят всички мечти на добрите , а тези които вършат зло ще се мъчат цяла вечност . Не отричам , че наруших някои завети - за което и бях наказан , - затова се опитвам да помогна на добрите , като им давам кураж за лишенията , които трябва да претъпят в името на вечен райски живот ,и насоки  . Примерно и твоите мечти ще се изпълнят , каквито и да са , важното е да си добра и дори да имаш грехове - просто трябва да ги изкупиш ( по възможност с лихва ) .

За раят описан в Корана и изобщо за достоверността на Корана не отговарям - имам си Анжелизъм , който е мирна религия и защитава равноправието между всички човешки същества , ако става на въпрос за желания и мечти . Примерно твоите с Ошо ( там жената да има много мъже които да избира ,кой ще и угоди повече , а защо не и самият Бог да не ти угажда ? ) ще се сбъднат ако си добра . Нямам против и уважавам мечтите и желанията на всички човешки индивиди . 

Пак да повторя ,, ако нямаше изпитания щяхме да сме в Рая " . 

Преди да се озова в отвъдното бях подложен на много изпитания . Но каквито завети съм сключил с Бога ( най - важният - : да помагам ) си ги спазвам , за което получавам награди още в земният живот .

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Моята, примерно, не е свободна, а пожелана на ближния. Бог ще те накаже в отвъдното с неизпълнение на страстните ти желания. Страдай, съблазнителю! :) 

Ти не ме разбра , че докато сме заедно сме заети , когато не сме заедно сме свободни . Да живее свободата .

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Страдай, съблазнителю! :) 

Да ти се връща пожеланието , а мен да не ме  стига ...

преди 21 часа, _Aumi_ написа:

Притчите са различни, но посланието е същото.

Не е така, защото в 13 Исус отговаря на учениците си, а в 25 е описано случай при който някой се съмнява в Бог. 

Смисъла е различен! 

В 13 Бог заръчван на учениците на Исус да "засяват" вярата в Бог в "добри души", а в 25 Бог чрез Исус им разяснява какво ще се случи, ако не разпознаят Син Човеческий.

Ето и разликата:

В 13:

Цитат

53. И когато свърши Иисус тия притчи, замина си оттам.

54. А като дойде в отечеството Си, поучаваше народа в синагогата, тъй че всички се чудеха и думаха: откъде у Него тая премъдрост и тия сили?

55. Не е ли Той на дърводелеца син? Майка Му не се ли казва Мария, и братята Му - Иаков и Носия, Симон и Иуда?

56. И сестрите Му не са ли всички между нас? Откъде, прочее, у Него всичко това?

57. И падаха в съблазън поради Него. А Иисус им рече: пророк не бива без почит, освен в отечеството си и у дома си.

58. И не извърши там много чудеса поради неверието им.

В 25:

Цитат

31. А кога дойде Син Човеческий в славата Си, и всички свети Ангели с Него, тогава ще седне на престола на славата Си,

32. и ще се съберат пред Него всички народи; и ще отдели едни от други, както пастир отлъчва овци от кози;

33. и ще постави овците от дясната Си страна, а козите - от лявата.

34. Тогава Царят ще каже на ония, които са от дясната Му страна; дойдете вие, благословените на Отца Ми, наследете царството, приготвено вам от създание мира;

35. защото гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте;

36. гол бях, и Ме облякохте; болен бях, и Ме посетихте; в тъмница бях, и Ме споходихте.

37. Тогава праведниците ще Му отговорят и кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и нахранихме, или жаден, и напоихме?

38. Кога Те видяхме странник, и прибрахме, или гол, и облякохме?

39. Кога Те видяхме болен, или в тъмница, и Те споходихме?

40. А Царят ще им отговори и каже: истина ви казвам: доколкото сте сторили това на едного от тия Мои най-малки братя, Мене сте го сторили.

41. Тогава ще каже и на ония, които са от лява страна: идете от Мене, проклети, в огън вечний, приготвен за дявола и неговите ангели;

42. защото гладен бях, и не Ми дадохте да ям; жаден бях, и не Ме напоихте;

43. странник бях, и не Ме прибрахте; гол бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница, и не Ме споходихте.

44. Тогава и те ще Му отговорят и кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница, и не Ти послужихме?

45. Тогава ще им отговори и каже: истина ви казвам: доколкото не сте сторили това на едного от тия най-малките, и Мене не сте го сторили.

46. И тия ще отидат във вечна мъка, а праведниците - в живот вечен.

Нито за пари, нито за труд става въпрос, а за вярата в Бог!

Затова и по-горе те попитах ти от кои си?! От подготвените или от неподготвените? => От тези които разпознават Бог из Син Човеческий или си слугиня на Ошо? = От кой тип девици си: от мъдрите или неразумните? 

Защото какво забелязвам: Рекламираш Ошо. Според теб той е Син Човеческий, а това е лукавост! = Вадиш определени слова извън контекста и втълпяваш грешни  послания базирани на ошотовски предразсъдъци.

Щото са ти пълни офшорните сметки из банката. :) Изобщо не ти пука за малкия човек, а го тикаш към робство базирано на: Който не е разбрал Ошо не ще сполучи. :) => Дайте си парите на Ошо, той ще ви ги направи повече.  :) = Това, ако не е измама, то явно си тип "О свещена простота". :)  => Лъсва каква девица си била. :) На слуга, но не на Бог, а на Ошо, след като говориш за пари и труд. :) 

Всеки разумен човек се труди и отдава живота си (ако се налага) в името на Син Човеческий, за да е подготвен за Страстния съд, когато Син Божий ще отсъди кой за къде е. 

Затова и внимавай с помислите си. До момента помисъла ти е за страдащите, включително и фото си давала тук. Именно на тях ще им се отнеме всичко!  Защото не са повярвали в Бог, а се осланят на страданието! Без дали е тяхното или на други. По този начин ли считаш, че ще спечелиш пари и ще ги умножиш? За какво са ти тези пари, след като не вярваш Бог, а на Ошо? Срамота!

На Бог не му трябват нито пари, нито да се трудиш за него, а му трябва вяра, че чрез Син Човеческий ще разпознаеш и постъпиш праведно, а не така както нарежда Ошо!   

Аз казах.

п.п. Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

преди 5 минути, <:IdioibI:> написа:

Смисъла е различен! 

A алкохола е трагичен....
Деди секта си направи-"Алкохолния прочит на Заветите" ...тука ше си цар :) 

преди 38 минути, Църо Арматурата написа:

A алкохола е трагичен....
Деди секта си направи-"Алкохолния прочит на Заветите" ...тука ше си цар :) 

Не ми трябват последователи. :) 

Отделно, то съм направил тема:

В нея приканвам всички пияници и/или алкохолици да споделят откровено нещата свързани с Бог и начина по който вярванията в Бог им помага да са живи в този свят. 

Образно казано: Всеки пияница и/или алкохолик да даде завети на бъдещите човеци кога трябва да употребяват алкохол и в кои случаи не. ;) 

На мнозина им липсва алкохолна култура. Други пък заклеймяват алкохола. Трети пък не знаят ферментацията за какво е, или изобщо при кои случаи алкохола помага или вреди. И ред други неща свързани с алкохола, а кой да разказва и оставя завети, ако не е употребил алкохолна напитка?! Пиян човек = всичко се казва, докато трезвениците са склонни към спекулации и измами, защото на чужд гръб печелят било то душите на незнаещите или пари, или слава или прочие. 

Из света бродят много измекяри (лъжци), които дебнат да се подиграват над човещината, над грешниците, и да ги въвлекат в изкушение и да спечелят от измамата, т.е. те не го правят за благото на други, а за свои користни и нисши страсти.  

Затова не считай, че моето тук е реклама на алкохола, а споделям опит, който съм натрупал чрез сблъсъка с различните лукави представители из човеците.  

п.п. Една истина не може да се разбере само от вън, а трябва да си бил и вътре. ;) Обективната истина винаги е комплексна. Всяко едностранно тълкуване е лъжовно. Довериш ли се само не една компонентна, значи си пристрастен към Сатаната. 

Мир вам. Амин

току-що, <:IdioibI:> написа:

Мир вам. Амин

60 градусовите писания са рядкост-и само определени пророци (като теб) могат да ги тълкуват според канона.... 

Радвам се че си жив и здрав ...и строиш Ковчега Диодов :) 

преди 1 час, <:IdioibI:> написа:

Затова и внимавай

Заплашваш ли ме?! 🤣

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

а тези които вършат зло ще се мъчат цяла вечност

То и в този свят има хора които се мъчат цял живот. Защо страдат толкова, какво казва Анжелизмът по въпроса?

преди 2 часа, <:IdioibI:> написа:

За какво са ти тези пари, след като не вярваш Бог

Никога и никъде не съм казвала, че не вярвам в Бог.

Просто не вярвам в религиозни измислици!

преди 27 минути, _Aumi_ написа:

Заплашваш ли ме?!

Напомням ти да си разумна. :) Крайните ти изводи и прочие показват, че, или си "О свещена простота, или измамница. 

преди 29 минути, _Aumi_ написа:

А, Ошо какво е? Една измислица към която си пристрастена. :) -> Защо изповядваш неговата демагогия, а не вярата си в Бог? 

Отделно това многократно тълкуваш Божията промисъл, като умишлено вадиш слова из Библията с неясна користна цел. => На това му се "казва" простичко: Манипулация над съзнанието на другия!  

преди 14 минути, <:IdioibI:> написа:

Защо изповядваш неговата демагогия, а не вярата си в Бог? 

Ти си намяш и бегла представа за какво говори Ошо.

А вярата ми в Бог, няма нищо общо нито с него, нито с религиите.

Така че, не мисли, че само религиозните последователи могат да вярват в Бог, или че това е само тяхно право!

преди 16 минути, _Aumi_ написа:

Ти си намяш и бегла представа за какво говори Ошо.

А вярата ми в Бог, няма нищо общо нито с него, нито с религиите.

Така че, не мисли, че само религиозните последователи могат да вярват в Бог, или че това е само тяхно право!

Някъде  ти споделих, че спорните въпроси ще ги разискваме в отвъдното. До тогава принципно трябва да постъпваш разумни, а не под действието на това за което Ошо "говори."

Нормално е да си пристрастена към неговите слова, но, те не са истина! 

преди 8 минути, <:IdioibI:> написа:

неговите слова, но, те не са истина! 

Колко книги на Ошо си прочел досега, та твърдиш, че това което казва там, не е истина?!

преди 28 минути, _Aumi_ написа:

Колко книги на Ошо си прочел досега, та твърдиш, че това което казва там, не е истина?!

Все едно аз да те питам: Колко книги си прочела на Галактиката?! :) 

Не е истина, защото това е художествена измислица. Там истините не са написани и деца да ги разберат. Затова и Ошо "въвежда" в заблуждения децата. +> Нали събраните книги из Библията са за деца?! За какво им са въпросните художествени измислици на Ошо, за да разберат Божията промисъл и идея за този свят и извън него?! :) = Не "трови" детските мозъци с такъв вид писания. Моля!  Децата вече се раждат по-умни от мен, от теб, да не "говорим", че са по-умни дори от Ошо. :) = Кратко: Ненужна информация за какво им е?! :) 

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ти не ме разбра , че докато сме заедно сме заети , когато не сме заедно сме свободни . Да живее свободата .

За разбиране, разбрах те. Обаче съпружеството е връзка, която съществува и като сме заедно, и като сме по сами. Има нещо нечестиво в Анжелизма и лъжливо в уж- спазването на Седмата заповед.

преди 7 часа, <:IdioibI:> написа:

защото това е художествена измислица.

Както казах, не си чел, нито разбрал нищичко от Ошо, затова бълваш глупости на килограм.

преди 6 часа, _Aumi_ написа:

Както казах, не си чел, нито разбрал нищичко от Ошо, затова бълваш глупости на килограм.

По същия начин, пък, аз мога да кажа, че ти нищо не си разбрала от Библията. :) 

на 27.10.2024 г. в 8:56, _Aumi_ написа:

Така е, ако се приеме, че наистина има Ад, където грешниците биват пращани за вечни времена. Но това противоречи на идеята, че Бог е всеопрощаващ, милостив и пълен с любов. Няма как ако Бог е такъв, да праща своите създания да се мъчат за вечни времена.

Затова е приета идеята за прераждането и кармата. На хората им се дават много прераждания, и свобода да могат да се поправят, за да не живеят във вечни мъки.

И къде е "приета идеята за прераждането и кармата"? Кои са тези хора, "на които им се дават много прераждания и свобода да могат да се поправят" при това и "за да не живеят във вечни мъки"? Какви са вечните мъки?

преди 21 часа, _Aumi_ написа:

🤣

То и в този свят има хора които се мъчат цял живот. Защо страдат толкова, какво казва Анжелизмът по въпроса?

Причини : 1 -  Наследство от родителите , 2 - Изпитание до последно време , и за страдащите и за свидетелите на страданието  , 3 - Изкупване на грехове , 4 - За назидание , 5 - За тема за размисъл . 6 - Няколко или всички причини заедно .

преди 19 часа, _Aumi_ написа:

Достатъчно .

Примерно това да живееш за момента е неправилно .

на 27.10.2024 г. в 10:56, _Aumi_ написа:

Но това противоречи на идеята, че Бог е всеопрощаващ, милостив и пълен с любов. Няма как ако Бог е такъв, да праща своите създания да се мъчат за вечни времена.

Божията промисъл няма нищо общо с "твоята идея" за "всеопрощаващ".  Бог е справедлив. Няма как, ако ти в този свят си извършвал злини да ти прости и отреди вечен живот в отвъдното! 

на 27.10.2024 г. в 10:56, _Aumi_ написа:

Тази концепция е покварена и грешна (корумпирана) , защото позволява в този свят човек да извършва злини, като разчита, че Бог не ще го накаже в отвъдното и ще му се даде нов живот. 

Цитат

Понятието Карма (कर्म) означава действие, дело или дейност и също така се отнася до духовния принцип за причината и следствието, където намеренията и действията на индивида са причина, която определя неговото бъдеще

Цитат

Централно място в християнството заема вярата във Възкресението, която не се съвместява с доктрината за прераждането. 

По твоята логика, то Бог дава на човеците и хората различни неща, а това не е така, защото единствено което Бог дава (вдъхва) на човек това е Светия дух, като в хората въпросният може да "потъмнее" (да се "откъсне" от човеците) и да се приобщи към хората. 

Затова е важно за човек първите три или четири години след раждането му в този свят през които се формира душата му. След което "заработва" съзнанието му. Съзнателният живот е друга тема и няма нищо общо с духовния му живот. В много случаи човек е невежа по отношение на духовното, но това не означава, че не живее праведно.

Отделно, духовността давана от Ошо е лъжовна! Тя не води човек към Рая в отвъдното.

преди 28 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Примерно това да живееш за момента е неправилно .

Що? Може да не е праведно, но е правилно, ако моментите ти са добри. :) Друг е въпроса какво правиш, ако момента не е добър. ;) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.