Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пророк ли е Мохамед или Лъжепророк?

Featured Replies

• Автор

610,611,612,613,614,615,616,617,618,619,620,621,622,623,624,625,626,627,628,629,630,631,632 = 23!!!

-ти си човек, който винаги се мисли за прав и не може да възприемеш грешките си и си много заядлив за някакви незначителни неща. И както виждаш 23 са!

Забележка - в син цвят са цитатите на Алтан_ЕС !

Брате,

И аз съм грешник като Мохамед, Брате! Само Исус е Безгрешен / Според Корана /! Но понеже в Коранаима много лъжа, изглежда, че зная всичко!

Това е грешна представа, Брате за мен ...

Но мисля, че поне Елементарната математика я владея ...

Толкова ли си слаб по математика, че е необходимо да изброяваш годините една след друга, за да ги изчислиш!

Аз ще ти ги изчисля точно в твоя стил, за да разбереш истината:

От 10 авгус 610 до 10 авгус 611 - 1 година;

От 10 авгус 611 до 10 авгус 612 - 2 години;

От 10 авгус 612 до 10 авгус 613 - 3 години;

От 10 авгус 613 до 10 авгус 614 - 4 години;

От 10 авгус 614 до 10 авгус 615 - 5 години;

От 10 авгус 615 до 10 авгус 616 - 6 години;

От 10 авгус 616 до 10 авгус 617 - 7 години;

От 10 авгус 617 до 10 авгус 618 - 8 години;

От 10 авгус 618 до 10 авгус 619 - 9 години;

От 10 авгус 619 до 10 авгус 620 - 10 години;

От 10 авгус 620 до 10 авгус 621 - 11 години;

От 10 авгус 621 до 10 авгус 622 - 12 години;

От 10 авгус 622 до 10 авгус 623 - 13 години;

От 10 авгус 623 до 10 авгус 624 - 14 години;

От 10 авгус 624 до 10 авгус 625 - 15 години;

От 10 авгус 625 до 10 авгус 626 - 16 години;

От 10 авгус 626 до 10 авгус 627 - 17 години;

От 10 авгус 627 до 10 авгус 628 - 18 години;

От 10 авгус 628 до 10 авгус 629 - 19 години;

От 10 авгус 629 до 10 авгус 630 - 20 години;

От 10 авгус 630 до 10 авгус 631 - 21 години;

От 10 авгус 631 до 8 юни 632 - 22 години / като не достигат да се запълнит с около 2 месеца/.

Ако бе добър математик, щеше да направиш следната сметка от Елементарната математика - / 632 - 610 = 22 години/

Не случайно арабите при предаване на религията си, успяват да "зарибят" само неуките, Брате!

Никога не вярвай на арабин, Брате - Това да го знаеш от мен!

прав си, не съм чел цялата библия, а само някой откъси ...

http://bg.fgulen.com...tent/view/35/7/ - Вестта в Евангелието

Вестта в Евангелието

"Ако Ме любите, опазете Моите заповеди. И Аз ще помоля Бога, и ще ви даде друг Утешител, Духът на истината – Параклет, за да пребъдва с вас вовеки."

.......

И понеже, Брате не ти е ясно какво е записано, ме оставяш аз да вадя заключения!

Аз ще ти отговоря, но това да ти е за последен път! Ако нещо твърдиш, искам да правиш сам заключения!

Да видим – какво пише в линка, по въпроса, който те интересува?

Параклет (Утешителят)

В стих от Евангелие от Йоан се казва: "Аз отивам при Моя и вашия Господ, та Той да ви изпрати Параклет, който ще ви упъти на всяка истина."

Параклет означава духа на истината, онзи, който напълно разграничава истината от лъжата. Да, Пратеника на Аллах е духът на истината. Защото мъртвите сърца са върнати към живота единствено чрез истината, която той донесе. Той се бореше с цената на много усилия, жертвайки себе си, и благодарение на тези усилия стана възможно отделянето на истината от неистината. И ето че дойде Утешителят, за когото Месията споменава. А той е последният Божи Пратеник, Слънцето и на двата свята – Пророка Мухаммед.

В Евангелие от Йоан, глава 14, в стихове 15 и 16 се казва: "Ако Ме любите, опазете Моите заповеди. И Аз ще помоля Бога, и ще ви даде друг Утешител, Духът на истината – Параклет, за да пребъдва с вас вовеки."

Сега нека се спрем върху следните стихове:

"А Утешителят, Дух Светий, Когото Бог ще изпрати в Мое име (т.е. Той ще бъде пророк), Той ще ви научи на всичко и ще ви напомни всичко, що съм ви говорил" (Йоан, 14: 26).

"А когато дойде Утешителят, Той ще свидетелствува за Мене; а и вие ще свидетелствувате, понеже отначало сте с Мене." (Йоан, 15: 26/27).

"Аз обаче ви казвам истината: за вас е по-добре Аз да си замина; защото, ако не замина, Утешителят няма да дойде при вас; ако ли замина, ще ви Го пратя." (Йоан, 16: 7).

"И Той, като дойде, ще изобличи света за грях, за правда и за съд." (Йоан, 16: 8).

Евангелието<a href="http://bg.fgulen.com/content/view/35/7/#_ftn6">[6] е низпослано на староеврейски, по-късно е преведено на гръцки. Арабските преводи, с които разполагаме, са интерпретация от гръцки. Тъй като името "Параклет" се споменава в първите преводи на гръцки, не можем със сигурност да кажем какво е семантично му значение на староеврейски. Арабското съответсвие на гръцкото наименование "Параклет" или "Периклит" е "Фараклит", т.е това наименование е преминало в арабския от гръцки език. Но ние няма да разглеждаме тази тема, базирайки се единствено на семантичните особености на думата, а по-скоро ще се опитаме да видим как тези особености, за които се възвестява в Евангелието, са се проявили като личностни качества на Пратеника.

Сега да го разгледаме дума по дума!

"Параклет (Утешителят)

В стих от Евангелие от Йоан се казва: "Аз отивам при Моя и вашия Господ, та Той да ви изпрати Параклет, който ще ви упъти на всяка истина."

Параклет означава духа на истината, онзи, който напълно разграничава истината от лъжата. Да, Пратеника на Аллах е духът на истината. Защото мъртвите сърца са върнати към живота единствено чрез истината, която той донесе. Той се бореше с цената на много усилия, жертвайки себе си, и благодарение на тези усилия стана възможно отделянето на истината от неистината. И ето че дойде Утешителят, за когото Месията споменава. А той е последният Божи Пратеник, Слънцето и на двата свята – Пророка Мухаммед."

Това, Брате, което е подчертано, аз не го намирам в Библиата - "Аз отивам при Моя и вашия Господ, та Той да ви изпрати Параклет, който ще ви упъти на всяка истина."

След като твърдиш, че си чел откъси от Библията, би ли посочил точният стих от където си го чел, тъй като в линка, които си посочил, този стих не е номериран!

И още – най-горе е записано, че гръцката дума Параклет / на гръцки paraklEtos / , означава (Утешител), а малко по долу, четем друго Параклет означава духа на истината".

Ако знаеш гръцки, Брате ще разбереш, че гръцката дума Утешител / paraklEtos / е параклетос / буквално като застъпник в съдебна зала / .

"Да, Пратеника на Аллах е духът на истината. "

Доста прибързано и неочаквано заключение на Гюлен Бей / от турски – Господин Гюлен /! Бих казал, че не е научил добре арабския и не знае за какво да използва думата paraklEtos!

В Коранът е записано на много места, че мохамед е Грешник, а Аллах сам твърди за себе си, че е лукав лъжец!

Фактити – Сура 48, аяти 1 и 2:

1. Ние ти дарихме [о, Мухаммад] явна победа,

2. за да опрости Аллах твоите предишни грехове, и следващите, и за да довърши Той Своята благодат към теб, и за да те насочи по правия път,

Произнасянето на думите „да опрости Аллах твоите предишни грехове", означава, че пратеникът на Аллах е грешник!

Духът на Истината според Корана може да бъде само Исус, защото единствен той няма посочен нито един грях в Корана!

157. и изричаха: "Ние убихме Месията Иса, сина на Мариам, пратеника на Аллах." ­ но не го убиха и не го разпнаха, а само им бе оприличен. И които бяха в разногласие за това, се съмняваха за него. Нямат знание за това, освен да следват предположението. Със сигурност не го убиха те.

Аллах е излъгал вярващите, че Христос е бил убит!

Сура7,аят, 99. Нима те бяха в безопасност пред замисъла на Аллах? Само губещите хора смятат, че са в безопасност пред замисъла на Аллах.<br style="> Сура 14, аят 4. Не изпращахме пратеник, освен с езика на неговия народ, за да им обясни. Аллах оставя в заблуда когото пожелае и напътва когото пожелае. Той е Всемогъщия, Премъдрия.

Сура 8

30. И когато неверниците лукавстваха срещу теб, да те задържат или да те убият, или да те прокудят... Те лукавстват, а Аллах проваля тяхното лукавство. Аллах е над лукавите.

Измамникът Аллах твърди, че е по-лукав от лукавите!

Да видим какво пише по-нататък?

"В Евангелие от Йоан, глава 14, в стихове 15 и 16 се казва:

"Ако Ме любите, опазете Моите заповеди. И Аз ще помоля Бога, и ще ви даде друг Утешител, Духът на истината – Параклет, за да пребъдва с вас вовеки." "

В Евангелие от Йоан пише по-различно:

15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.

16 И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.

Но тук следва да запитаме – Пазят ли мюсюлманите 10-те Божи заповеди,за които Исус говори в Библията и по-точно 10-тата. Ако да – как биха обяснили случая Зайнеб от Корана – когато сексуалният манияк Мохамед вижда Съпругата Зайнеб на доведения си син и я „пожелава" и след това се оженва за нея –И коли една коза за сватбата - единствено в този случай от 11–те си женитби / макар, че в Корана полигамията е сведена до 4 жени /.

Мохамед отишъл да види Зайд, а той не си бил в къщи. Жена му била там и се появила на вратата. Мохамед бил смаян от нейната красота и възкликнал: "Слава на Аллах, който преобръща сърцата на хората!" Зайнаб чула тези думи и ги предала на мъжа си, който се развел с нея, за да може Мохамед да я вземе за своя жена. Ситуацията породила възможност за скандал, но Мохамед получил откровения от Аллах, което потвърждавало действията му:

Сура 33, аят 37. И ето, казваш на онзи, когото Аллах облагодетелства, и когото ти облагодетелства: "Задръж съпругата си при теб и бой се от Аллах!" И спотаи ти в душата си онова, което Аллах разкри, и се притесни от хората, а Аллах повече заслужава да се боиш от Него. И когато Зайд се раздели с тази жена, Ние те оженихме за нея, за да нямат вярващите притеснение [да се женят] със съпругите на осиновените си деца, след като те са се разделили с тях. Повелята на Аллах непременно се изпълнява.

Сура 33, аят 50. О, Пророче, разрешихме ти за съпруги онези, на които си дал задължителната плата, и владените от твоята десница сред пленничките, които Аллах ти е дарил, и дъщерите на чичовците ти, и дъщерите на лелите ти, и дъщерите на вуйчовците ти, и дъщерите на вуйните ти, които се преселиха с теб. И [без зестра ти е позволена] всяка вярваща жена, ако дари себе си на Пророка и Пророка пожелае да се ожени за нея единствено за теб, а не за другите вярващи знаем Ние какво им наложихме относно техните съпруги и онези, които десниците им владеят за да няма притеснение за теб. Аллах е опрощаващ, милосърден.

Отговорът на Аиша / съпругата на Мохамед / бил / според мюсюлманските теотетици / - "Наистина, твоят Бог бърза да ти достави удоволствие." - (quoted p. 40, The Emergence of Islam, Mostafa Vaziri).

Доказателство: / виж повдигнатото с жълт цвят / :

http://209.85.129.13...%22quoted+p.+40,+The+Emergence+of+Islam,+Mostafa+Vaziri%22&hl=bg&ct=clnk&cd=1&gl=bg

И козата от Сунната, по случай Брака:

Анас (Аллах да бъде доволен от него) съобщи: Не видях Пратеника на Аллах (да бъде мир над него) дава сватбен празник (за брак) на всека една (от жените си), както е направи в случай на (брака си със) Зайнеб, защото тогава той жертва коза (по този повод).

Book 008, Number 3331:

Anas (Allah be pleased with him) reported: I did not see Allah's Messenger (may peace be upon him) giving a wedding feast (on the marriage) of any one (of his wives) as he did in the case of (his marriage with) Zainab, for then he sacrificed a goat (on this occasion).

http://www.usc.edu/s...t.html#008.3331

"Сега нека се спрем върху следните стихове:

"А Утешителят, Дух Светий, Когото Бог ще изпрати в Мое име (т.е. Той ще бъде пророк), Той ще ви научи на всичко и ще ви напомни всичко, що съм ви говорил" (Йоан, 14: 26)."

Йоан 14:26

26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.

Тук разбираме, че въпросният Параклет /транслитерция - paraklEtos / (Утешителят, Светият Дух) , всъщност е Мохамед!

Като логика – това противоречи на целия Коран!

Може ли Мохамед да е Светият Дух / Утешителят /? Това се питам и аз?

За Мохамед е трудно да бъде и Свети Дух, защото Светият Дух ще се окаже доста претоварен с роли!

Сура 2, аят 97 твърди, че Джибрил носи откровението от Аллах за Мохамед :

97. Кажи: "Кой е враг на Джибрил?" Той го низпосла в твоето сърце с позволението на Аллах в потвърждение на съществуващото вече и като напътствие, и благовестие за вярващите.

Но сура 16, аят 102 твърди, че Светия Дух носи откровението от Аллах за Мохамед!

102. Кажи [о, Мухаммад]: "Светият Дух [Джибрил] го низпослава от твоя Господ с истината, за да укрепи вярващите, и за напътствие, и радостна вест за мюсюлманите."

Тези два стиха карат мюсюлманите да отъждествяват Светия Дух с Джибрил!

От тук непосредствено следва, че Мохамед трябва да диктува Корана сам на себе си, защото Джибрил е не само Архангел / Гавраил /, но и Свети Дух едновременно???

И тук винаги задавам следните въпроси :

1. По какво се различават Светия Дух от Джибрил?

2. Джибрил Ангел ли е или Светият Дух?

3. Колко крила имат Ангелите и Светия Дух според Корана и Сунната?

Следва, че Светият Дух е доста претоварен с Роли -

""А когато дойде Утешителят, Той ще свидетелствува за Мене; а и вие ще свидетелствувате, понеже отначало сте с Мене." (Йоан, 15: 26/27).

"Аз обаче ви казвам истината: за вас е по-добре Аз да си замина; защото, ако не замина, Утешителят няма да дойде при вас; ако ли замина, ще ви Го пратя." (Йоан, 16: 7).

"И Той, като дойде, ще изобличи света за грях, за правда и за съд." (Йоан, 16: 8).

Евангелието[6] е низпослано на староеврейски, по-късно е преведено на гръцки. Арабските преводи, с които разполагаме, са интерпретация от гръцки. Тъй като името "Параклет" се споменава в първите преводи на гръцки, не можем със сигурност да кажем какво е семантично му значение на староеврейски. Арабското съответсвие на гръцкото наименование "Параклет" или "Периклит" е "Фараклит", т.е това наименование е преминало в арабския от гръцки език. Но ние няма да разглеждаме тази тема, базирайки се единствено на семантичните особености на думата, а по-скоро ще се опитаме да видим как тези особености, за които се възвестява в Евангелието, са се проявили като личностни качества на Пратеника."

Внимание – точно в това изречение е написана най-финната лъжа в исляма – че пророкът е описан в Евангелието още по времето на Мойсей!

"Арабското съответсвие на гръцкото наименование "Параклет" или "Периклит" е "Фараклит", т.е това наименование е преминало в арабския от гръцки език."

Тук може да проверите, че в Гръцката Библия е употребена думата paraklEtos / Утешител / !

http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/Greek_Index.htm

Но мюсюлманите твърдят и един абсурт, които не съществува в Гръцката Библия!

Внимание – тук започва лъжата – Арабското съответсвие на гръцкото наименование "Параклет" или "Периклит" …

Виждате ли добре думичките „ Параклет" / paraklEtos / ИЛИ ПЕРИКЛИТ !

Думите Параклет / " / paraklEtos / и думата ПЕРИКЛИТ, не са синоними !

ПЕРИКЛИТ ( на гръцки Periqlytos) означава „Славния, Най-славния " и няма нищо общо с последващият превод на арабски – фараклит!

Несъмнено Мохамед не е описан нито в Тората, нито в Евангелието, както е казал Аллах на Мойсей! Най-злите гении на човешката мисъл са впрегнати да създават подобни тънки лъжи в исляма! От тук непосредствено следва, че единствената движеща сила на исляма е лъжата!

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 98
  • Прегледи 21,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дванадесет знака за пророчеството на Мухаммед (с.а.с) Дванадесет от знаците са тези: 1) Мухаммед (с.а.с) е бил неук, до смъртта си не е можел нито да чете нито да пише. Още в годините преди пр

• Аз не искам нищо да изкарам турците! По-точно арабите са им представили религия, която е дописана от смъртни! Освен това, правоверните отдавна са забелязали, че Богът на мюсюлманите и на християните

• Забележка - в син цвят са цитатите на Алтан_ЕС ! Брате, И аз съм грешник като Мохамед, Брате! Само Исус е Безгрешен / Според Корана /! Но понеже в Коранаима много лъжа, изглежда, че зная всичко!

Разбира се,че е пророк Мохамед,както Буда и Исус Христос са пророци така и Мохамед е пророк.

Моят духовен учител Иеова ми каза,че са били в една безсмъртна душа и още някои личности.

Разбира се,че е пророк Мохамед,както Буда и Исус Христос са пророци така и Мохамед е пророк.

Моят духовен учител Иеова ми каза,че са били в една безсмъртна душа и още някои личности.

Буда не е пророк. Буда е обикновен човек, като всеки от нас.

Всъщност всеки е Буда.

Разликата между Буда и всеки от нас е, че ние преживяваме постоянно променящите се картинки и се отъждествяваме с ограниченията си, докато Буда преживява освен картинките и "огледалото" зад тях, освен вълните и "океана" под тях.

Буда е състояние на ума, свободно от ограничения, свободно от "смущаващи" емоции, закостенели идеи и навици.

Всеки е Буда, не всеки го знае.

Буда не е пророк. Буда е обикновен човек, като всеки от нас.

Всъщност всеки е Буда.

Разликата между Буда и всеки от нас е, че ние преживяваме постоянно променящите се картинки и се отъждествяваме с ограниченията си, докато Буда преживява освен картинките и "огледалото" зад тях, освен вълните и "океана" под тях.

Буда е състояние на ума, свободно от ограничения, свободно от "смущаващи" емоции, закостенели идеи и навици.

Всеки е Буда, не всеки го знае.

Според мен е пророк,защото е имал много поклонници и е създал нова религия като Исус Христос и Мохамед. Точно така ми обясни и моят духовен учител Иеова в обяснението му защо ми казва,че са една и съща безсмъртна душа.

Според мен е пророк,защото е имал много поклонници и е създал нова религия като Исус Христос и Мохамед. Точно така ми обясни и моят духовен учител Иеова в обяснението му защо ми казва,че са една и съща безсмъртна душа.

Буда не е искал последователи, а равни на него колеги. Буда е преподавал защото иска хората да са щастливи. Не будисти -щастливи. Буда споделя методи и знание с които всеки, който поиска става Буда. Буда е състояние на ума. Непросветлението и страданието също са състояния на ума.

Буда не е създал нищо. Той просто е открил и преживял как стоят нещата. Преди историческия Буда Шакямуни на Земята е имало и са преподавали трима други Буди, след Буда Шакямуни на Земята ще "дойдат" още 995 Буди, докато има разумен живот. Всички тези Буди преподават едно и също учение: Нещата каквито са. Знание и методи водещи до откриване, осъзнаване и преживяване на пълния ни потенциал. Милиони същества също стават Буди, ползвайки това знание и методи.

Нямам нищо против обясненията на твоя духовен учител, но будистката гледна точка е малко по различна и затова пояснявам.

Усмихната нощ и ден.

Въпросът, който искам да обсъдим е – „Пророк" ли е Мохамед?

В тази връзка ще разгледам едно от пророчествата му, описани в Корана!

Да видим най напред, какво твърди един от най – добрите тълкуватели на Корана в наше време – Аднан Октар / Харун Яхя /!

„„Мирадж" (възнесение) (арабска дума, която има значението на „изкачване нагоре, издигане") е едно от най-големите чудеса на Пророка Мохамед (Аллах да го приветства). В сурите Исра и Наджм на Корана е съобщено за чудотворното нощно пътуване на Пророка Мохамед (Аллах да го приветства) до Масджид ал-Акса и въздигането му до дървото Лотос (Сидра).

Речниковото значение на арабската дума „Исра" е „нощно пътешествие или нощна разходка". В първия айят на сура Исра Всеславният Аллах е съобщил за чудотворното пътешествие на Пророка Мохамед (Аллах да го приветства) по следния начин:

„Пречист е Онзи, Който пренесе Своя раб нощем от Свещената джамия до Най-далечната джамия, околностите на която Ние благословихме, за да му покажем от Нашите знамения. Той е Всечуващият, Всезрящият." (Сура Исра, 1)

Значението на арабската дума „Акса" е „далечен, най-далечен". Както е известно, Масджид ал-Харам е в Мека, а Масджид ал-Акса в Йерусалим. Разстоянието между тези две места е приблизително 1,235 км.. Когато въпросното чудо се е случило, Пророкът Мохамед (Аллах да го приветства) е бил в Мека.

…Пророкът Мохамед (Аллах да го приветства) лежал в дома на дъщерята на чичо си Умухан бин Абу Талиб, Гавриил му се привидял и качвайки го на коня на име Бурак, го отвел в Ал-Акса. Възнесението се случило именно тук. В хадисите са съобщени много подробности за това, което Пророкът Мохамед (Аллах да го приветства) е видял по време на Възнесението. В хадисите е предадено, че по време на Възнесението Пророкът Мохамед (Аллах да го приветства) се е срещнал с другите пророци и е видял рая и ада."

И освен това е получил петте молитви за исляма

Да види сега – Каква е истината?

Мохамед е умрял на 8 юни 632 год. след Христа!

През това време Йерусалим е в рамките на Византия / Християнска страна / !

„След разделянето на Римската империя 400 г. след н.е. Палестина остава под управлението на Византия до завоюването й от арабите през 637 г. Върху изоставения по това време Соломонов храм били изградени джамиите Ал Акса и Куббат ал Сахра, наречени Харам ел Шариф. След Мека и Медина, Харам ел Шариф е най-голямата светиня за мюсюлманите."

В доклад на ООН се твърди, че Джамията / Масджид / Ал Акса е изградена след 637 год., т.е. повече от 5 години след смъртта на Мохамед!

Източник – Доклад на ООН : http://www.mesbg.org...udies&Itemid=55

Аднан Октар / Харун Яхя / пише на друго място по повод на Палестина - следното:

„Региона преминава под Ислямско управление с превземането му от Халиф Юмер през 637 г.."

Източник - http://us2.harunyahy...%90%D0%95%D0%9B

След завладяването на Йерусалим от арабите през 637 г., градът е известен също като Ел Кудс (свещена земя). Над развалините на някогашния Соломонов храм с благословението на халиф Омар халиф Маруан построил величествена джамия, която съществува до днес, известна под името Омар джамия…"

Източник - http://www.chitanka....ib/text/11471/0

- Сега искам да чуя - Кога е построена Ал Акса преди смъртта на Пророка, или след това?

- Как се е въздигнал Пророка от Джамия, която не е построена докато е бил жив?

- Как е обслужил молитва в непостроена Джамия?

- Кои е допълнил Корана с думи на смъртни?

- Кога е получил 5-те молитви за мюсюлманите Мохамед и ходил ли е в Рая и Ада?

- Пророк ли е Мохамед?

Абе Logoc ти друга работа нямаш ли си?!Това че искаш да изкараш турците и религията им едва ли не измислена го разбрах ама какво друго целиш???Не стига че между Българи и Турци има "голямо разбирателство" ти пак чоблиш тая дълбока рана.Моля те престани вече!!!Ако си нямаш работа си намери...

• Автор

Абе Logoc ти друга работа нямаш ли си?!Това че искаш да изкараш турците и религията им едва ли не измислена го разбрах ама какво друго целиш???Не стига че между Българи и Турци има "голямо разбирателство" ти пак чоблиш тая дълбока рана.Моля те престани вече!!!Ако си нямаш работа си намери...

Аз не искам нищо да изкарам турците! По-точно арабите са им представили религия, която е дописана от смъртни!

Освен това, правоверните отдавна са забелязали, че Богът на мюсюлманите и на християните е един и същ, а посланията му са различни!

От тук правят извода, че Библията е променена, без да казват нищо за Корана. И никога не казват, кога е станала тази промяна - до смъртта на Мохамед или след това! Аз представям факти се е променен Корана. Така, че ако претендираш за разбирателство, то обърни се към мюсюлманите по този въпрос, не към мен!

Буда не е искал последователи, а равни на него колеги. Буда е преподавал защото иска хората да са щастливи. Не будисти -щастливи. Буда споделя методи и знание с които всеки, който поиска става Буда. Буда е състояние на ума. Непросветлението и страданието също са състояния на ума.

Буда не е създал нищо. Той просто е открил и преживял как стоят нещата. Преди историческия Буда Шакямуни на Земята е имало и са преподавали трима други Буди, след Буда Шакямуни на Земята ще "дойдат" още 995 Буди, докато има разумен живот. Всички тези Буди преподават едно и също учение: Нещата каквито са. Знание и методи водещи до откриване, осъзнаване и преживяване на пълния ни потенциал. Милиони същества също стават Буди, ползвайки това знание и методи.

Нямам нищо против обясненията на твоя духовен учител, но будистката гледна точка е малко по различна и затова пояснявам.

Усмихната нощ и ден.

Точно така знам и аз,че Буда не е искал последователи,а равни на него,както и моят духовен учител Иеова ме възприема равна на него. Точно това искам да поясня,че моят духовен учител

Иеова въобще не иска да се строят църкви и разни там помещения и да ходят да се молят там.

Той ме възприема като равна на него. И затова ми е много радостно когато разговарям с него.

Всяка свещена книга било то Библията,Корана,Веди,Талмуда,и др. всички свещени книги и митовете и легенди даже от цял свят са истински в тях се крие истината. Само различията между тях,които създават лоши действия - примерно когато една религия се създава с меч и кръв и войни - тя не е истинска религия. Във всяка свещена книга има записани божиите заповеди да не се убива,да не се краде,да не се лъже и т.н. но се продължава да се правят тези неща.

Точно така знам и аз,че Буда не е искал последователи,а равни на него,както и моят духовен учител Иеова ме възприема равна на него. Точно това искам да поясня,че моят духовен учител

Иеова въобще не иска да се строят църкви и разни там помещения и да ходят да се молят там.

Той ме възприема като равна на него. И затова ми е много радостно когато разговарям с него.

Всяка свещена книга било то Библията,Корана,Веди,Талмуда,и др. всички свещени книги и митовете и легенди даже от цял свят са истински в тях се крие истината. Само различията между тях,които създават лоши действия - примерно когато една религия се създава с меч и кръв и войни - тя не е истинска религия. Във всяка свещена книга има записани божиите заповеди да не се убива,да не се краде,да не се лъже и т.н. но се продължава да се правят тези неща.

А не е хубаво да се обижда дадена свещена книга,защото те са написани за истинско служене,

а не за щяло и нещяло. А това,че дадена клика или дадена класа ги прави за да служат само

на тях,те ще отговарят после за действията си пред космическите вселенски сили.

А не е хубаво да се обижда дадена свещена книга,защото те са написани за истинско служене,

а не за щяло и нещяло. А това,че дадена клика или дадена класа ги прави за да служат само

на тях,те ще отговарят после за действията си пред космическите вселенски сили.

Аз съм християнка,но разбирам че многото религии и секти създават омраза само между нациите и народите. И това го казва и моят духовен учител Иеова. Ние всички трябва да живеем в мир

и разбирателство без омраза в един духовен свят.

• Автор

Мари,

Змаеш ли какво е Пророк? Обясни ми го с няколко думи, за да ми стане ясно, моля!

Ако Йехова ти е казал подобно нещо, то следва, че и ти си Пророк!

И как ти обясни Йехова, че Мохамед и Исус са е една душа, след като Исус е още жив според Корана, а Мохамед от 1400 год. е мъртъв?

Обикновенно Бог "говори" чрез посредник със смъртните. Как тъй стана, че с теб говори лично?

Да не говорим, че в Корана е записано - Аллах твърди: Мохамед е обикновен човек и е пълен невежа - известно му е само, че Бог е единствен!

Сура 41, аят 6 -

6. Кажи [о, Мухаммад]: “Аз съм само човек като вас. Разкрито ми бе, че вашият Бог е единственият Бог. Затова към Него се обръщайте и Го молете за опрощение! Горко на съдружаващите,

Мари,

Змаеш ли какво е Пророк? Обясни ми го с няколко думи, за да ми стане ясно, моля!

Ако Йехова ти е казал подобно нещо, то следва, че и ти си Пророк!

И как ти обясни Йехова, че Мохамед и Исус са е една душа, след като Исус е още жив според Корана, а Мохамед от 1400 год. е мъртъв?

Обикновенно Бог "говори" чрез посредник със смъртните. Как тъй стана, че с теб говори лично?

Да не говорим, че в Корана е записано - Аллах твърди: Мохамед е обикновен човек и е пълен невежа - известно му е само, че Бог е единствен!

Сура 41, аят 6 -

6. Кажи [о, Мухаммад]: “Аз съм само човек като вас. Разкрито ми бе, че вашият Бог е единственият Бог. Затова към Него се обръщайте и Го молете за опрощение! Горко на съдружаващите,

Аз не се смятам за пророк и моят духовен учител Иеова не ми е казал,че съм пророк никога не ме е въздигал,но ме смята равна на него. Наистина вземам си думите назад. Щом като Буда говори за равенство,значи не е пророк наистина. Но всички говорят за равенство пък някои са пророци,а някои не,защо е така,не мога да си го обясня.

Марушка, всички хора сме устроени по един и същи начин, така че не е неправилно да се каже, че сме равни. Но е доста трудно разбираемо.

И какво е пророк? – Човек, който успява да организира и поведе след себе си група хора. Иначе казано-добър манипулатор.

Всеки от нас е един микрокосмос и на всеки от нас е дадена възможност да бъде господар на своя микрокосмос. Иначе казано-да манипулираме себе си. От това дали ще успеем добре да се опознаем, овладеем и направляваме себе си, зависи и как ще изживеем живота си. В този ред на мисли-всички сме пророци на себе си.

Не успеем ли да намерим Бог(Любовта, Светлината) в нас, друг човек(или хора) ще имат властта над духа ни. А няма по-тежка робия от тази на духа. Така и така каквото посеем, това ще жънем, поне да не е чуждо семе, чийто произход не знаем.

Равни сме като същност, различни като реализация.

Звукът на тишината

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Марушка, всички хора сме устроени по един и същи начин, така че не е неправилно да се каже, че сме равни. Но е доста трудно разбираемо.

И какво е пророк? – Човек, който успява да организира и поведе след себе си група хора. Иначе казано-добър манипулатор.

Всеки от нас е един микрокосмос и на всеки от нас е дадена възможност да бъде господар на своя микрокосмос. Иначе казано-да манипулираме себе си. От това дали ще успеем добре да се опознаем, овладеем и направляваме себе си, зависи и как ще изживеем живота си. В този ред на мисли-всички сме пророци на себе си.

Не успеем ли да намерим Бог(Любовта, Светлината) в нас, друг човек(или хора) ще имат властта над духа ни. А няма по-тежка робия от тази на духа. Така и така каквото посеем, това ще жънем, поне да не е чуждо семе, чийто произход не знаем.

Звукът на тишината

Нел права си за пророците. И това,че всеки може да стане такъв - пророк. Защото,който се

преоткрива себе си от миналите си животи,той може да го направи.

Нел права си за пророците. И това,че всеки може да стане такъв - пророк. Защото,който се

преоткрива себе си от миналите си животи,той може да го направи.

Много хубаво клипче пусна. Много ми хареса и картините също така.

Звукът на тишината

Нел, това беше много добро!Благодаря. :wors: :wors: :wors: :wors: :wors: :wors: :wors:

• Автор

Аз не се смятам за пророк и моят духовен учител Иеова не ми е казал,че съм пророк никога не ме е въздигал,но ме смята равна на него. Наистина вземам си думите назад. Щом като Буда говори за равенство,значи не е пророк наистина. Но всички говорят за равенство пък някои са пророци,а някои не,защо е така,не мога да си го обясня.

Достатъчно е да предаваш Божието Слово на хората и вече си пророк!

Дали се смяташ за такъв или не се смяташ, няма значение!

Вече си Пророк!

Мда,самопроизнеслите се за пророци се познават по милионите в банката,погледнете руските и американските ,,пророци,,

Мухаммад Бог да го благослови и с мир да го дори не е имал дори една удобна постелка,всичко е раздавал на бедните.Сам си е прал дрехите и се е грижел за животните си,въпреки многото му жени,не ги е ползвал като слуги,както много мъже в днешно време ,,употребяват,,жените си.

Защо не е искал разкош и удобства,слава?Колко голяма и силна е станала Ислямската Империя,колко власт е имал той?Ако искаше известност и разкош-лесно щеше да ги има,но никога не ги е пожелал.

Мисиите на Пророците на Господ са най-голямото изпитание,което Аллах праща на човек.Многократно изпитвани:отхвърляни,обиждани,обявявани за луди...така е било с всички Пророци,както виждаме и до ден днешен има подигравки по адрес на тези смирени хора,без дори да си правим труда да прочетем нещо за тях.

• Автор

Мда,самопроизнеслите се за пророци се познават по милионите в банката,погледнете руските и американските ,,пророци,,

Мухаммад Бог да го благослови и с мир да го дори не е имал дори една удобна постелка,всичко е раздавал на бедните.Сам си е прал дрехите и се е грижел за животните си,въпреки многото му жени,не ги е ползвал като слуги,както много мъже в днешно време ,,употребяват,,жените си.

Защо не е искал разкош и удобства,слава?Колко голяма и силна е станала Ислямската Империя,колко власт е имал той?Ако искаше известност и разкош-лесно щеше да ги има,но никога не ги е пожелал.

Мисиите на Пророците на Господ са най-голямото изпитание,което Аллах праща на човек.Многократно изпитвани:отхвърляни,обиждани,обявявани за луди...така е било с всички Пророци,както виждаме и до ден днешен има подигравки по адрес на тези смирени хора,без дори да си правим труда да прочетем нещо за тях.

Наистина пророкът е живял толкова бедничко, че аз бих помолил Аллах да ми даде и на мен да живея в подобна бедност! Явно е живял с единайсетте си жени / при разрешени четири от Корана / на куп / в една стая / ! И аз ще съм доволен от подобен разкош / като на Пророка/ , дори и в днешно време! - Ето- аз си направих труда да прочета нещо за пророка и за това ти казвам, че това, което си сънувала за пророка / "без дори да си правим труда да прочетем нещо за тях." /, няма нищо общо с реалността!

700px-Madina_Haram_at_evening_.jpg

Ал Масджид ал Набави / Джамията на Пророка / в Медина с днешна дата.

250px-Masjid_Nabawi._Medina%2C_Saudi_Arabia.jpg

"После Хиждры Мухаммад поселился в Ясрибе (названном позже Мединой) в доме, на месте которого позже начал возведение мечети, сам принимал участие в работах."

След Хиждрата Мохамед се преселил в Ясриб / наречен по-късно Медина (Градът <на Пророка>)/ в къща, на мястото на която по-късно започнало изграждане на джамия. Пророкът взел участие в строителните работи.

Източник - http://ru.wikipedia....%B0%D0%B2%D0%B8

Виждаме две снимки на бедната къщичка на Пророка с днешна дата! По времето на пророка е издигната само част от този комплекс / понеже пророкът е починал /! Но и до сега е запазена стаята на Айша!

Наистина си права - самопровъзгласилите се Пророци ще ги познаеш по милионите!

• 5 седмици по-късно...

Наистина пророкът е живял толкова бедничко, че аз бих помолил Аллах да ми даде и на мен да живея в подобна бедност! Явно е живял с единайсетте си жени / при разрешени четири от Корана / на куп / в една стая / ! И аз ще съм доволен от подобен разкош / като на Пророка/ , дори и в днешно време! - Ето- аз си направих труда да прочета нещо за пророка и за това ти казвам, че това, което си сънувала за пророка / "без дори да си правим труда да прочетем нещо за тях." /, няма нищо общо с реалността!

700px-Madina_Haram_at_evening_.jpg

Ал Масджид ал Набави / Джамията на Пророка / в Медина с днешна дата.

Съвременните създатели пророци на секти и религии различни мислят само за материалното и е естествено да имат дворци като палати и т.н. Не са като Исус Христос,Мохамед,Буда да ходят боси и да гладуват и да разнасят словото Божие.

250px-Masjid_Nabawi._Medina%2C_Saudi_Arabia.jpg

"После Хиждры Мухаммад поселился в Ясрибе (названном позже Мединой) в доме, на месте которого позже начал возведение мечети, сам принимал участие в работах."

След Хиждрата Мохамед се преселил в Ясриб / наречен по-късно Медина (Градът <на Пророка>)/ в къща, на мястото на която по-късно започнало изграждане на джамия. Пророкът взел участие в строителните работи.

Източник - http://ru.wikipedia....%B0%D0%B2%D0%B8

Виждаме две снимки на бедната къщичка на Пророка с днешна дата! По времето на пророка е издигната само част от този комплекс / понеже пророкът е починал /! Но и до сега е запазена стаята на Айша!

Наистина си права - самопровъзгласилите се Пророци ще ги познаеш по милионите!

Съвременните пророци не са като Исус,Мохамед и Буда и т.н.по предишните пророци да ходят боси и гладни по света. Защото мислят само за материалното,а не за духовното.

:lol6: стига се излага Логос,джамиите са строени и реставрирани,разширявани много пъти при различните калифи,та до днес.

По времето на Пророка Аллах да го благослови и с мир да го дари са били с под от пясък и покрив от палмови листа.

Марушка-не си съвсем права,Пророка Соломон нап.е бил много богат-така е пожелал Аллах.Богатството също е част от изпитанието в земния живот.В един период от живота си Соломон мир нему е бил овчар..

:cool: стига се излага Логос,джамиите са строени и реставрирани,разширявани много пъти при различните калифи,та до днес.

По времето на Пророка Аллах да го благослови и с мир да го дари са били с под от пясък и покрив от палмови листа.

Марушка-не си съвсем права,Пророка Соломон нап.е бил много богат-така е пожелал Аллах.Богатството също е част от изпитанието в земния живот.В един период от живота си Соломон мир нему е бил овчар..

Я дай малко по-вече информация!:huh: Точно това е подмяната на идеята.В началото не е трябвало да има богатство и разкош, защото това са глупости нямащи общо с бога.Талибанке/студентке/ ще спреш ли да се занасяш с нас?

Мюсюлманите гледат на материалното като на дар от Господ.

Набожността не се постига с бедност и лишения,забранено е в Исляма да постиш прекалено или гладуваш или носиш една дреха в знак на смирение.

Заможните хора плащат задължителен данък-закат,даването на милостиня-садака се окуражава по много начини.

Пред Аллах Та'ала,човек има превъдсходство над друг само по набожност.Бедността и богатството са изпитания,както вече споменах.Често богатите хора се отдават на земния живот-забравяйки Бог,а бедните обвиняват Бог за трудния си живот.

:) стига се излага Логос,джамиите са строени и реставрирани,разширявани много пъти при различните калифи,та до днес.

Да разбира се, има и от миналите времена богати пророци Алиах,но те са много по-малко от

днешните нали така.

Мюсюлманите гледат на материалното като на дар от Господ.

Набожността не се постига с бедност и лишения,забранено е в Исляма да постиш прекалено или гладуваш или носиш една дреха в знак на смирение.

Заможните хора плащат задължителен данък-закат,даването на милостиня-садака се окуражава по много начини.

Пред Аллах Та'ала,човек има превъдсходство над друг само по набожност.Бедността и богатството са изпитания,както вече споменах.Често богатите хора се отдават на земния живот-забравяйки Бог,а бедните обвиняват Бог за трудния си живот.

Алия, даваш съвременната гледна точка, даже и не съм сигурен на кого.Всичките тия правила няма как да са дадени от Мохамед, защото не е имал време да мисли за тия работи.А и тогава не са били чак толкова заможни.:)

Да разбира се, има и от миналите времена богати пророци Алиах,но те са много по-малко от

днешните нали така.

Сега който поиска може да се самоназначи за пророк.

В наши дни има индийци,руснаци и американци,самопроизнесли се за такива.

Обикновено взимат богатството на последователите си или ги ползват за работна ръка

имаше док.филм за българи,излъгани от сектата на един руснак.

нео-няма стар и нов Ислям.Винаги е имало богати и бедни хора.

Сред сподвижниците на Мухаммад,Аллах да го благослови и с мир да го дари е имало заможни хора

според тогавашните стандарти.

На Пророците обаче им е забранено да приемат милостиня и да бъдат наследявани.

• 14 години по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.