Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пророк ли е Мохамед или Лъжепророк?

Featured Replies

Аз , ще кажа още нещо за Библейските предсказания за появата на

Пророка Мухаммед.

Доказват истинността на исляма пред онези, които вярват в

Библията.

В Библията, във Второзаконие, Моисей

заявява, че Бог му говори: „Аз ще им издигна Пророк изсред братята им, какъвто си ти, ще вложа думите Си в устата

Му, и Той ще им говори всичко, що Му Аз заповядам; А който

не послуша думите Ми, които (Оня Пророк) ще говори от Мое

име, от него ще диря сметка“. (Второзаконие 18: 18–19)

От тези цитати е ясно, че пророкът, когото Бог ще изпрати, е:

1. Измежду „братята“ на израилтяните – става въпрос за техните братовчеди, исмаилтяните. Исмаил, другият син на Ибрахим, е

прародител на Пророка Мухаммед .

2. Пророк като Моисей. Едва ли е имало други двама пророци,

които да си приличат, както Моисей и Мухаммед мир над тях. И

единият, и другият е дал универсален закон, Кодекс за живота. И

единият, и другият се е изправял срещу враговете и е печелил по

чудотворен начин. И единият, и другият е бил приет като пророк и

като държавник. Мухаммед и Моисей си приличат и по естественото раждане, семейния живот и смъртта. С Иисус мир нему не

е така. Нещо повече, онези, които казват, че го следват, го смятат за

Божи син, а не за пратеник, както вярват мюсюлманите.

Ето защо това предсказание се отнася не за Иисус, а за Пророка

Мухаммед , защото той повече от Иисус прилича на Моисей.

За аналогия между Иисус и Моисей не може да се говори. Също така в Евангелие от Иоана се известява, че евреите очаквали изпълнението на три различни предсказания. Първото било идването на Иисус. Второто било идването на Илия. Третото било идването на Пророка. Това е ясно от трите въпроса, зададени на Иоан

Кръстител: „И това е свидетелството на Иоана, когато иудеите

проводиха от Иерусалим свещеници и левити да го попитат:

кой си ти? Той изповяда и не се отрече; той изповяда: не съм

аз Христос. И попитаха го: а що си? Илия ли си ти? Рече: не

съм. Пророкът ли си ти? И отговори: не“.

(От Иоана свето Евангелие, 1: 19–21)

Въпросът, свързан с „Пророка“ от Иоан 1: 20, се отнася за предсказанието на Второзаконието 18: 15 и 18: 181 – това се потвърж-

дава и в Деяния на светите апостоли 13: 25. От всичко до тук стигаме до заключението, че предсказанието във Второзаконието 18:

18 не се отнася за Иисус, а за Пророка Мухаммед .

Забележете, че Бог казва в стиха след предсказанието във Второзаконието 18: 18: „А който не послуша думите Ми, които

(Оня Пророк) ще говори от Мое име, от него ще диря сметка“.

(Второзаконие, 18: 19). Това означава, че който вярва в Библията,

би трябвало да вярва в това, което този Пророк казва, и този Про-

рок е Пророка Мухаммед

цялата книга може да прочетеш тук. Има и много други интересни неща в нея http://www.scribd.com/doc/15990111/-Bulgaria

Приятно четенеМа

• Отговори 98
  • Прегледи 21,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дванадесет знака за пророчеството на Мухаммед (с.а.с) Дванадесет от знаците са тези: 1) Мухаммед (с.а.с) е бил неук, до смъртта си не е можел нито да чете нито да пише. Още в годините преди пр

• Аз не искам нищо да изкарам турците! По-точно арабите са им представили религия, която е дописана от смъртни! Освен това, правоверните отдавна са забелязали, че Богът на мюсюлманите и на християните

• Забележка - в син цвят са цитатите на Алтан_ЕС ! Брате, И аз съм грешник като Мохамед, Брате! Само Исус е Безгрешен / Според Корана /! Но понеже в Коранаима много лъжа, изглежда, че зная всичко!

Мале-е-е, какви богохулници се появили тука...Мохамед бил Светия дух, ислямците братовчеди на когото ум е угодно...Абееййй, ааланкоолууу... Когато чуя една и съща песен от различни рок-изпълнители, търся информация кой я е издал първи.Това неминуемо доказва оригинала.А в исляма има толкова копирани неша от Библията, че ум да ти дайде...Жертвоприношението, ножа, изпитанието със сина, Архангел Михаил, Свети Георги от Рим...И всичките са стотици години след това...Малеее, какви измекяри...Целта на всяка друга религия, освен на правилното християнство (изключвам секти, протестанти и други подлеци), е контрол и обир на глупавите шарани.Аз, със скромните си знания по религия, откривам толкова изопачени християнски истини вътре, че пред свидетели направих един ходжа за смях...Който ми се хвалеше като на приятел как вярват и дават по 700 лв за какви ли не уж божи ритуали...Когато фактите говорят, всички мълчат.Ислямистката н***а и би отбой, в момента, в който я засипаха с истини.delig много правилно номинира за осъждане оня, който се осмели да говори за Светия дух като ислямски термин.Спомням си нещо, казано от Исус "Който каже в този живот дума срещу Божия син, ще му се прости.Който каже дума срещу Светия дух, няма да му се прости ни в този, нито в който и да е друг живот".Има сума ти научни и безспорни доказателства за Исус, и доста експертизи.А ислямистката "сестра" обвини, че ние не сме си разбирали нашата религия, а коментираме тяхната "религия".Ние не сме като вас, и не искаме да бъдем като вас.Не всички бъкел не разбират от религията си, явно не виждате по-далеч от носа си.Призовавам да се придържаме към факти и общоизвестни истини, а не към изопачени притчи.

Мале-е-е, какви богохулници се появили тука...Мохамед бил Светия дух, ислямците братовчеди на когото ум е угодно...Абееййй, ааланкоолууу... Когато чуя една и съща песен от различни рок-изпълнители, търся информация кой я е издал първи.Това неминуемо доказва оригинала.А в исляма има толкова копирани неша от Библията, че ум да ти дайде...Жертвоприношението, ножа, изпитанието със сина, Архангел Михаил, Свети Георги от Рим...И всичките са стотици години след това...Малеее, какви измекяри...Целта на всяка друга религия, освен на правилното християнство (изключвам секти, протестанти и други подлеци), е контрол и обир на глупавите шарани.Аз, със скромните си знания по религия, откривам толкова изопачени християнски истини вътре, че пред свидетели направих един ходжа за смях...Който ми се хвалеше като на приятел как вярват и дават по 700 лв за какви ли не уж божи ритуали...Когато фактите говорят, всички мълчат.Ислямистката н***а и би отбой, в момента, в който я засипаха с истини.delig много правилно номинира за осъждане оня, който се осмели да говори за Светия дух като ислямски термин.Спомням си нещо, казано от Исус "Който каже в този живот дума срещу Божия син, ще му се прости.Който каже дума срещу Светия дух, няма да му се прости ни в този, нито в който и да е друг живот".Има сума ти научни и безспорни доказателства за Исус, и доста експертизи.А ислямистката "сестра" обвини, че ние не сме си разбирали нашата религия, а коментираме тяхната "религия".Ние не сме като вас, и не искаме да бъдем като вас.Не всички бъкел не разбират от религията си, явно не виждате по-далеч от носа си.Призовавам да се придържаме към факти и общоизвестни истини, а не към изопачени притчи.

Твоето мение на какво се базира,след като казваш,че нямаш знания по религия?Търси истината,нима

приемаш всички традиции сляпо?

Семитските религии Юдаизъм,Християнство и Ислям имат общ произход:ДАДЕНИ СА ОТ БОГ на различни пророци,

които да ги предадат на хората.

Остава и да няма прилики,в предвид общия Източник.

,,...само един е истинския Бог,и Иисус който беше пратен от Него.''

Библия на Джон 17:3

Приятелю WhiteWolf@, грешиш. Казвам го без капка злорадство. Исус говори само и единствено за Святия Дух. Нека да видим пак стиховете.

"И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.

Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде." Йоан 14:16-17

Толкова ясно е казано че Утешителя е Святия Дух. Сякаш точно за да предпази учениците си от заблуди че това може да е някой друг, а не Святия Дух.

Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал." Йоан 14:26

Тук отново, казва "Утешителят" и за да е ясно за кого говори и да няма заблуди пояснява "Святия Дух".

Разбирам че така са те учили и ти държиш тези "аргументи" когато спориш с християни. Честно казано не знаех досега че така ислямските теолози тълкуват (разбирай нагаждат) стиховете от Божието Слово за да пасне на техните учения.

Ще ти дам още един аргумент, който мисля трябва да сложи точка на спора говорил ли е Бог в Словото Си за идването на друг пророк след първото идване на Спасителя на тази земя.

"Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга,

ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга." Откровение 22:18-19

Това е в самия край на Библията и тези думи са явно даказателство, че няма повече какво да се прибави. Нещо повече - изречено е страшно проклятие, за всеки който си позволи да отнеме или прибави други думи към Божието Слово.

Сега е време да растат и зреят заедно житото и плевелите, за да може когато дойде отново Исус Христос да раздели житото от плявата.

Горещо ти желая да бъдеш прибран заедно със житото, а не да изгориш в неугасимия огън с плявата, но за тази цел първо трябва да застанеш на правилната страна.

Редактирано от delig (преглед на промените)

delig-идването на Пророк се описва в запазените писания на много религии.

В хиндуистките писания напр.те са много интересни,тези от Библейските също са изследвани

подробно от теолозите,може да потърсиш информация.

за това и много християни и хиндуисти приемат Исляма-защото вярват,че описания Пророк е

Мухаммад САУС.

WhiteWolf може и да греши,Ти потърси писаното по въпроса от хора,които са посветили

живота си на Библията.

Много християни вярват,че Исус (ас)е пророк,а не Син Божи и е изпратен

на земята не за да изкупи греховете буквално,а да предпазва хората от греховете,

показвайки им верния път.На какво се основават вярванията им?

И те четат тези цитати,които си дал,но не ги разбират така.

Библията е написана от много хора,колко са на брой?Запаметили ли са всичко дословно,знаем ли други техни писания,

живот,вяра?

Преводите доста се оспорват,вариантите са много..

Курана е даден на един човек:Мухаммад САУС и е бил научен на изуст от много хора.Всички мюсюлмани днес

учат Куран и изпълняват задължителното и следват примера му.

Ако предположим,че 100% от библейските писания са истина,а не 10% както казват теолозите-

то тогава защо казаното остава забравено?

Всеки иска изкупление на грешната си природа,а не следва оставеното от Исус (ра),

особено ако вярваш,че е Бог.

все едно строиш сграда с калпави основи:тя не е стабилна,клати се и може лесно да падне.

Какво да ти кажа Алия, ти сама даваш аргументи срещу себе си. Цитираш думи които са на Исус:

Всеки, който дохожда при Мене, и слуша Моите думи, и ги изпълнява, ще ви покажа на кого прилича.

Прилича на човек, който като построи къща, изкопа и задълбочи, и положи основа на канара; и когато стана наводнение, реката се устреми върху оная къща, но не можа да я поклати, защото беше здраво построена.

А който слуша и не изпълнява, прилича на човек, който е построил къща на земята, без основа; върху която се устреми реката, и на часа рухна; и срутването на оная къща беше голямо. Лука 6:47-49

С тези думи Той визира своето учение, своите думи. Нека ти напомня също че Той е самото Слово на Бога дошло в плът при нас.

Ако предположим,че 100% от библейските писания са истина,а не 10% както казват теолозите-

то тогава защо казаното остава забравено?

Всеки иска изкупление на грешната си природа,а не следва оставеното от Исус (ра),

особено ако вярваш,че е Бог.

Защото грешния човек не търси Бога. Независимо от каква националност е. Точно както Адам и Ева се скриха от Бог когато бяха станали грешни вече.

Тези които са спасени са го потърсили, защото първо Той ги е потърсил и призовал и им е разкрил Спасителя.

Докато сме в тази стара плътска природа дори не съзнаваме колко заблудени и отвратителни сме в греха си.

Тези пък които са били поучавани че са грешни и искат да се освободят от греха си, търсят други начини (най-вече чрез собствени дела, точно както мюсюлманите) да се очистят, но това е невъзножно за човек, който е още в старата плътска природа, т.е. телата в които живеем сега. Писах ти за това вече в темата за Библията, прочети го пак.

Като прибавиш към това и действията на Сатана, който след като не успя да спре спасителното дело на Исус, сега е съсредоточил действията си да отклонява хората от евангелието (гръцка дума, която означава благовестие или на съвременен език добра новина - т.е. добрата новина че Божия Син извърши спасително дело за нас и пътя ни към небето е разчистен ако приемем Спасителя Исус Христос за свой Господ), включително предлагайки много религии, от които няма полза а само заблуда, сама ще си отговориш защо са малко истинските последователи на единствения, Който ни води във вечния живот.

Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.

Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират. Матей 7:13-14

Ето и сам Исус казва това.

• Автор

Много християни вярват,че Исус (ас)е пророк,а не Син Божи и е изпратен

на земята не за да изкупи греховете буквално,а да предпазва хората от греховете,

показвайки им верния път.На какво се основават вярванията им?

И те четат тези цитати,които си дал,но не ги разбират така.

Да видим какво пише един друг голям Пророк от Исляма - Яхя / Йоан / по повод вярата, че Исус не е Божии Син?

Тук само ще отбележим, че Яхя / Йоан / не е роден като Мохамед по традиционния начин - Ин Виво, а с Благовестието на Самия Аллах! Майката на Йоан е бездетна и извън детеродна възраст.

Фактите - Сура3, аяти 38 до 41

38. Там Закария позова своя Господ. Рече: "Господи мой, дари ми от Теб добро потомство! Ти си Чуващия зова."

39. И както стоеше, молейки се в светилището, ангелите го призоваха: "Аллах те благовества за Яхя, който ще потвърди Слово от Аллах, ще бъде господар, целомъдрен и пророк от праведниците."

40. Рече: "Господи мой, как ще имам син, когато вече ме застигна старостта, а жена ми е бездетна?" Рече: "Така! Аллах прави каквото пожелае."

41. Рече: "Господи, дай ми знак!" Рече: "Знакът за теб е три дни да говориш с хората само като посочваш. И споменавай често своя Господ, и Го прославяй вечер и сутрин!"

Пояснение за християните - Словото от Аллах е Исус!

В тази връзка Йоан е по-голям пророк от Мохамед!

Да видим какво е записано в в неговото Евангелие?

В Първо съборно послание на св. Йоан-глава 2 стих 18 и стих 22 и 23 се казва:

18 Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време.

22 " Кой е лъжец, ако не оня, който отрича, че Иисус е Христос? Той е антихрист, който отрича Отца и Сина.

23 Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца.

В четвърта глава, стих 15 се посочват лъжепророците и един от белезите на лъжепророка е именно отричането, че Отца е изпратил Сина Си за спасението на света.

15 "Който изповяда, че Иисус е Син Божий, в него пребъдва Бог, и той - в Бога."

Йоан продължава с предупрежденията си глава 5 стихове 10, 11 и 12 :

10 Който вярва в Божия Син, има това свидетелство в себе си; който не вярва Бога, направил Го е лъжец, защото не е повярвал свидетелството, което Бог е свидетелствувал за Сина Си.

11 И свидетелството е това, че Бог ни е дал вечен живот, и че тоя живот е в Сина Му.

12 Който има Сина, има тоя живот; който няма Божия Син, няма тоя живот.

Сестро, то като Бивша Християнка би трябвало да ги знаеш по-добре от мен тези неща!

Какво те е накарало, Сестро да заблуждаваш хората, че християните вярват, че Исус не е Божии Син!

Кой е този, който има интерес да лъже вярващите?

Несъмнено – Това е Сатаната! Не случайно в подписа ти във форума Сестро е написано, че Иблис / Сатаната / вярва в Аллах!

Even Satan believes in Allah. = Дори Сатана вярва в Аллах.

Така, че цялото богословие на Мохамед е Сатанинско.

Не случайно един мюсюлманин – Салман Ружди навече Корана „Сатанински строфи" и Хомейни му присъди Фетва / религиозен декрет за убийство / !

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Този спор е стар колкото света.

Винаги може да се спори кое е истина и кое не. Човек има свободно право да избира дали да вярва или не, и съответно да носи отговорност за това. Вярата е нещо лично, не е игра на думи, религии, философии и т.н..

Споменах религия, защото аз правя разлика между религия и вяра. Религията е нещо страшно.

Религията има за основа именно сляпата вяра в догмати.

Pistis Sophia не е Вяра-Мъдрост, както нарочно и неправилно е превеждано от апологетите на вярата. Истинският превод на Пистис София е Знание-Мъдрост.

Знанието е Огън. Светлина. Вярващите сляпо са обречени на тъмнината.

Здравей Лу! Къде се загуби?

Казваш,че вярващите сляпо са обречени на тъмнината, а какъв е случая с невярващите?

Мъдрост и знание? Как би дефинирала разликата между тях?

Поздрави!

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Здравей Лу! Къде се загуби?

Казваш,че вярващите сляпо са обречени на тъмнината, а какъв е случая с невярващите?

Мъдрост и знание? Как би дефинирала разликата между тях?

Поздрави!

Здравей, приятел!

Когато човек се е намерил веднъж, той никога не може да се изгуби.

Аз не деля хората на вярващи и невярващи, а на вярващи и знаещи. Тук изобилства от вярващи. Скучно е, просто, разбираш ли... освен, че е тъжно.

Тази тема е отворена от един от малкото знаещи човеци. Той от скромност не заявява кой е, но съм чела негови статии, свързани с науката и религиите, които са ме докарвали до възторг.

Благодаря на Logoc и на знанието, което носи в себе си. Чуйте го, той не е тук случайно, нито ника му.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Здравей, приятел!

Аз не деля хората на вярващи и невярващи, а на вярващи и знаещи.

Добре казано, макар че се измъкваш от въпроса...

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Добре казано, макар че се измъкваш от въпроса...

Не се измъквам. Отговорих точно. Невярата е дума, произлизаща от вярата, с частичка не- отпред. Невярващи е термин, употребяван от вярващите слепци.

Знанието няма нищо общо с вярата, както и със слепотата.

Dagpo, Logoc - :) за думите ви.Обърнете внимание, какво каза мюслито, която ме обвини, че нямам познания по религия, а аз просто казах, че не са много богати, тоест-основни.Пита ме защо съм тълкувал религията-още едно средство Сатан да раздели хората от Бога-внушавайки им, че са толкова нищожни, грешни и неуки, че чак не заслужават Божието спасение.На Земята казваме-който плаща, той поръчва музиката.Е, Сам Бог решава кому да даде спасение, така че, не се страхувайте, братя, оставете Нему да отсъди.

Пророка Мухаммад САС е поставен на първо място в топ 100 на най-влиятелните личности в историята на света

Това е интересно, още повече че автора на книгата е евреин.

Тази тема е отворена от един от малкото знаещи човеци. Той от скромност не заявява кой е, но съм чела негови статии, свързани с науката и религиите, които са ме докарвали до възторг.

Благодаря на Logoc и на знанието, което носи в себе си. Чуйте го, той не е тук случайно, нито ника му.

Да,знае да плюе.

От колко форума вече го баннаха..

но тук намира публиката,която търси.

ти ли бъркаш човека или самата ти си объркана?

Да,знае да плюе.

От колко форума вече го баннаха..

но тук намира публиката,която търси.

ти ли бъркаш човека или самата ти си объркана?

Истината понякога е неудобна, нали?Ама тук става интересна завръзка.Алийка се оказва старо форумно куче, а защо се правеше на начинаеща в началото ми е интересно?

И сега с нетърпение чакаме развръзката.Само за протокола, да напомня темата:

Лъжепророк е Мохамед, ама защо не си признавате? :ph34r:

1. Измежду „братята" на израилтяните – става въпрос за техните братовчеди, исмаилтяните. Исмаил, другият син на Ибрахим, е

прародител на Пророка Мухаммед .

Няма такъв вариант.

Битие 21:10-10

затова рече на Авраама: Изпъди тая слугиня и сина й; защото синът на тая слугиня няма наследство с моя син Исаак.

Това е казано от Бог на Авраам след раждането на Исаак, роден по обещанието на Бог, след плътския опит на Авраам да "помогне" на Бог в изпълнение на обещанието, че ще бъде дарен с безбройно потомство, заради което престива със слугинята Агар и се ражда Исмаил. Исмаиляните (чудя се дали не произлиза от това име и думата ислям) са братя на евреите, но само по плът и Бог ясно е казал, че те нямат дял в завета, който ще сключи с евреите. Твърдението ти че Бог е обещавал на евреите, че ще им изпрати пророк от исмаиляните е абсурдно. Все едно да им прати пророк филистимец.

За Исмаил Бог казва че ще бъде много буен

Той ще бъде между човеците, като див осел; ще дига ръката си против всекиго и всеки ще дига ръката си против него; и той ще живее независим от всичките си братя. Битие 16:12

Чудя се също дали това не е причината днес да има ислямисти фундаменталисти, прибягващи да тероризъм.

Разбирам че ревността на Исмаил и наследниците му да бъдат и те участници в завета на Бог е причината да изтъкват, че и те били потомци на Авраам и по-късно да напишат корана, с твърдението "ето Бог продължава да допълва посланието си след онова което даде на евреите, сега даде допълнението на нас и ние вярваме в низпосланото да вас и в ниспосленото да нас"

Но забележи не евреите решиха че Исмаил няма да има дял в завета, а самия Бог.

В Библията, във Второзаконие, Моисей

заявява, че Бог му говори: „Аз ще им издигна Пророк изсред братята им, какъвто си ти, ще вложа думите Си в устата

Му, и Той ще им говори всичко, що Му Аз заповядам; А който

не послуша думите Ми, които (Оня Пророк) ще говори от Мое

име, от него ще диря сметка". (Второзаконие 18: 18–19)

Сега разбирам защо наблягате на този стих. Когато го видях цитиран от Алиа първия път не разбрах. Отговора е че Пророка за който се говори тук е Исус Христос. Знам че едва ли ще се съгласиш, даже си се опитал да опроворгаеш едно такова твърдение, но това е, пророка е самия Исус. Той пророкуваше за много събития, които щяха да се случат и по време на първото Му идване (как ще бъде предаден, арестуван, осъден, убит и ще възкръсне на третия ден), пророкува и след възкресението си, като каза на учениците си, че ще им изпрати Святия Дух за техен Утешител докато се върне отново, също така и за събития преди, по време и след второто Му идване. Не бива да те смущава че Самия Божий Син и Спасител е наречен и Пророк, няма нищо смущаващо или противоречащо си.

• Автор

Здравей, приятел!

Когато човек се е намерил веднъж, той никога не може да се изгуби.

Аз не деля хората на вярващи и невярващи, а на вярващи и знаещи. Тук изобилства от вярващи. Скучно е, просто, разбираш ли... освен, че е тъжно.

Люци,

Караш ме да се чувствам неудобно пред пишещите тук!

Да не си чела някой друг, че за мен до сега никой не е говорил така ...

Мен обикновенно ме оплюват ...

Аз съм най-обикновен човек и ако кажа кои съм - на никого нищо няма да говори личността ми!

Писал съм за науча и религия, но това са няколко мои мнения и не е кой знае какво.

Да кажем, че ще пусна едно две неща и тука...

• Автор

Започваме с расъжденията !!!

Най-напред не е доказано, че Мохамед е Пророк! Аз представих факти, За наличие на Лъжепророчество!

Ето:

- Сега искам да чуя - Кога е построена Ал Акса преди смъртта на Пророка, или след това?

- Как се е въздигнал Пророка от Джамия, която не е построена докато е бил жив?

- Как е обслужил молитва в непостроена Джамия?

- Кои е допълнил Корана с думи на смъртни?

- Кога е получил 5-те молитви за мюсюлманите Мохамед и ходил ли е в Рая и Ада?

- Пророк ли е Мохамед?

Нямам отговори. Само забелязвам, че темата е съзнателно променена в друга посока!

Да започнем с първия въпрос - - Как се е въздигнал Пророка от Джамия, която не е построена докато е бил жив?

Ако няма отговор на тези въпроси – следва, че Мохамед е лъжепророк, Корана е книга написана от смъртни! И всичко приключва!

Страхът от дискредитиране на Исляма, принуди Ислямистите съзнателно да променят темата!<br style=""> <br style="">

Йоан 14

15.Ако Ме любите ще пазите Моите заповеди.

Това май не се е изпълнило. Всейзвестен факт, е че библията е променянана многократно-от човека.

Колебливия израз е „май не се е изпълнило", не означава, че обратното твърдение е вярно - изпълнило се е! . Непредставенето на факти, че Библията е променена е признак за манипулация на информация!

Да разсъждаваме!!!

Заповедите на Бог са дадени в Тората / Законът / или Стария Завет на две места:

Изход 20, стихове 1 до 17 и Второзаконие 5, стихове 6 до 21.

Източник - http://biblia.duh-i-...php?k=2&g=20&tr[]=1

Фактите за промяната на Библията са известни само на Арабските Богослови, но нокой не казва, кога е станала тази промяна и кои е променил Библията.

Дори в Корана е записано, че Тората е " с напъдствие в нея и със светлина". А който не съди според нея - той е от неверниците!

Сура 5, аят 44. Ние низпослахме Тората с напътствие в нея и със светлина. Пророците, които се отдадоха, съдят юдеите според нея; също така равините и правниците според онова от Писанието на Аллах, което им бе поверено да го пазят, и му бяха свидетели. И не се страхувайте от хората, а се страхувайте от Мен! И не продавайте Моите знамения на никаква цена! А който не съди според онова, което Аллах е низпослал тези са неверниците.

Тук обаче неверниците твърдят друго - "май нещо не се е изпълнило"!!!

Кой знае по добре Корана - Аллах или съвременните мюсюлмани?

- Май Аллах знае най-добре ...

Въпрос – Ако Библията е била променена, то Кога е станало това – Преди смъртта на Мохамед – 8 юни 632 год. след Христа или след това?

Представено е в главите на мюсюлманите, че Библията / в случая Тората / е изчезнала, а никой не знае кога и не представя никакви факти!

А липсата на факти и противоречието с Корана е сигурен признак на манипулация и грях /Изразява се ясно несъгласие с Думите на Аллах е Корана /!

Йоан 14

16.И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.

С това писание се има предвид, че Иса(Исус)ще пойска от Аллах да ви даде друг Утешител (Мухаммед).

Нека се върнем в същата глава три стиха назад:

Йоан 14, стих 13

13 И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина.

Ако допуснем хипотезата, че Утешителят е Мохамед, то Бог изисква от него да Прослави Отца и Сина!

Според исляма, Мохамед не признава Исус за Божи Син, а твърди, че е обикновен човек и не е умрял на Кръста!

Тогава - Мохамед - Утешител ли е ?

Доказателство:

Сура 4, аят 157.

и изричаха: "Ние убихме Месията Иса, сина на Мариам, пратеника на Аллах." ­ но не го убиха и не го разпнаха, а само им бе оприличен. И които бяха в разногласие за това, се съмняваха за него. Нямат знание за това, освен да следват предположението. Със сигурност не го убиха те.

Следователно – според богословието в Корана, Мохамед не може да е Утешител.

Йоан 14

26.А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.

Тук се има предвич, че Мухаммед когото Аллах ще изпрати, ще ви научи на всички ценности който ни учи Корана.

Използва се "и ще ви напомни всичко, което съм ви казал", защото както казах всейзвестен факт, е че библията е променяна многократно.

Къде е този факт, които виждаш, че аз не го виждам? Този всеизвестен факт арабите, но на мен не ми е известен!

За това питам питам – Кога е променена Библията – преди смъртта на Мохамед 8 юни 632 год. след Христа или спед това?

Йоан 14

27.Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои.

28.Чухте как Аз ви рекох, отивам си, и пак ще дойда при вас. Ако Ме любехте, бихте се зарадвали загдето отивам при Отца; защото Отец е по-голям от Мене.

29.И сега ви казах това преди да е станало, та когато стане, да повярвате.

Тук безпорно се доказва,че Иса(Исус) пак ще се завърне преди съдния ден и така християните ще разберат, че той найстина не е бил разпънат на кръста и в каква голяма заблуда са били.

Виждате ли червеното - На мен то ми говори, че Христос е Син на Бога! Радвам се, че мюсюлманин показа този стих и недвусмислено ме убеди, че ВЯРВАТ, че Исус е Син на Бог!

Тук искам да обърна специялно внимание на Logoc и неговото изказване, цитирам

Цитат

Той е излъгал вярващите в исляма, че Исус е умрял на кръста.

Всички включително и учениците на Христос са повярвали в тази лъжа!

Никой не ги е предупредил , че Бог лъже – Включително и Христос! Следствие тази лъжа всички мюсюлмани от 33 год. след Христа до след 610 год. след Христа, са отишли направо в Ада!

И това благодарение на Лъжлив Бог Аллах и некадърен Месия!

Какво ги е излъгал незнам, както гледам в бибилята много ясно пише, че(Исус) оставя своя народ за да се възнесе при Аллах и преди сетния ден пак ще дойде при нас :hush:.

Друго нещо което пише в библията е:

Тук виждаме, когато мюсюлманин започне да губи почва под краката си, започва да лъже! Цитата, който се приписва на мен всъщност не е за Библията, а за Корана! Само в Корана е записано в прав текс, че Бог е лъжец!

Искам да ви покажа, как умело лъжат Ислямистите – Хората с фалшивата религия!

Нямат абсолютно никакви факти и за това преиначават съществуващите!

По-горе се твърди, че казвам, че „Той" е лъжец и се казва, че такова нещо не пише в Библията / „Какво ги е излъгал незнам, както гледам в бибилята много ясно пише, … ! И не знае за лъжата на Аллах! Да видим каква е истината:

Множество хора вярват в широко разпространеното предположение, че римляните са разпънали на кръст Исус (мир нему). Твърди се, че римските войници и Еврейските свещеници, които арестували Исус (м.н.), са го убили, разпъвайки го на кръст. Въпреки че някои исторически Християнски движения като Докетизма отричат това, днес Християнският свят напълно вярва в това, така както и че три дена по-късно той е възкръснал и след няколко кратки срещи с учениците си се е възнесъл на небето.

Коранът обаче твърди друго. Истината, която горецитираният айят ни разкрива, е ясна. Провокираните от Евреите римляни се опитали да убият Исус (м.н.), но без успех. Използваният в айята израз "само им бе оприличен" осветлява цялата ситуация. Исус (м.н.) не е умрял, а е въздигнат при Господа. Нещо повече, Бог насочва вниманието ни към факта, че хората, които излагат тези твърдения, нямат знание за истината.

През ранните години на Християнството се появяват няколко възгледа относно участта на Исус (м.н.). През по-късните векове и преди религиозните правила да бъдат напълно формулирани на Вселенския събор в Никея (325 г.), тези идеологически разногласия продължили да съществуват и движенията, твърдящи, че Исус (м.н.) не е бил разпънат на кръст, били обвинени в ерес и членовете им били преследвани.

Моят отговор:

Думите „само им бе оприличен" означават, че Аллах е лъжец и нищо повече!

Той е излъгал вярващите в исляма, че Исус е умрял на кръста.

Всички включително и учениците на Христос са повярвали в тази лъжа!

Никой не ги е предупредил , че Бог лъже – Включително и Христос! Следствие тази лъжа всички мюсюлмани от 33 год. след Христа до след 610 год. след Христа, са отишли направо в Ада!

И това благодарение на Лъжлив Бог Аллах и некадърен Месия!

Лъжец ли е Аллах Брате?

Ако е такъв - трябва ли да му се доверяваме и за Спасението?

Тук недвусмислено се разбира, че назовавам Аллах лъжец, а и Мюсюлманите твърдят същото / „оприличен" е синоним на лъжа, гавра /!

Източник - http://www.kaldata.c...t=#entry1561569

26.А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.

29.И сега ви казах това преди да е станало, та когато стане, да повярвате.

Йоан 15

26.А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.

Това писание от библията много ясно казва, че след възнасянето на Иса(Исус) при Аллах, ще се появи Мухаммед който ще изповядва истинската религия.

По интересно става в

Йоан 16

7.Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя.

13.А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща.

14.Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.

Тук много ясно се обяснява,че Иса(Исус)ще се възнесе при Аллах и след него ще се появи Мухаммед който ще изповядва истинската вяра --исляма.

Това доказва, че корана наистина не е писан от Мухаммед, а е ниспослан чрез него от Аллах

Това е безпорно доказателство, че Мухаммед е истинския пророк и изповядва единствената непроменена и истинска религия.

Отново виждаме, че мюсюлманите ВЯРВАТ, че Исус е Син на Бог / виж червеното/. Ако всичкото това писане бе само да се докаже, че Мохамед не е писал Корана, то аз бих го доказал по-просто:

Според Корана – Мохамед е неук и неграмотен, а неграмотникът, както всички знаят – не може да пише!

Сура 7, аят 157

157. онези, които следват Пратеника, неграмотния Пророк, когото откриват записан у тях в Тората и Евангелието. Той им повелява одобряваното и ги въздържа от порицаваното, и им разрешава благините, и им възбранява скверностите. И снема бремето и оковите, които са на тях. Които повярват в него и го почитат, и го подкрепят, и следват Светлината, низпослана с него, тези са сполучилите."

Никой не твърди, че Мохамед е писал Корана! Аз представям факти, че Корана е дописан след смъртта на Мохамед! Отказът за отговор на въпросите и манипулацията на фактите и противоречията с Корана означава, че Коранът е със съавтор!

Кои е този съавтор?

Да не говорим, че в прав текст в горното знамение се твърди, че Евангелието на Исус се чете от вярващи по времето на Мойсей??? А в това не вярват и ислямистите!

Да се върнем към въпросите от темата в следната последователност:

- Кога е построена Ал Акса преди смъртта на Пророка, или след това?

- Как се е въздигнал Пророка от Джамия, която не е построена докато е бил жив?

- Как е обслужил молитва в непостроена Джамия?

- Кои е допълнил Корана с думи на смъртни?

- Кога е получил 5-те молитви за мюсюлманите Мохамед и ходил ли е в Рая и Ада?

- Пророк ли е Мохамед?

Не претендирам за големи знания,но пък ми се иска да поразмишлявам малко.

Та по въпроса за Исус,според християнство и ислям сходното е,че е жив и е бил пророк.Макар,че според християнството е убит и възкръснал и ме кара да мисля,че е наистина доста значим пророк,има живот за пример и възкръсването е най-голямото чудо след повечето които е правил(по волята на Бог).Повод хората да му вярват повече както и да вярват,че има Бог.

Само незнам защо според исляма той е бил оприличен,не е бил убит и т.н(интересно е това,че има свидетели и са го видели след възкръсването,а и празната гробница?(всички ли лъжат и това било ли е добавено в Библията,както се казва ,че е била променяна)Ако има някой да обясни и то със факти,ще е чудесно.

И друго си мисля,че Исус не е бил Бог,а пророк.Защото според Библията и десетте заповеди Изход 20 глава:

2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.

3 Да нямаш други богове освен Мене.

4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят

Както казва Исус-идва да потвърди законите,които Бог е дал,а не да ги измени.Това,че се споменава за Отец,Баща,ами Бог в преносен смисъл не ни ли е Баща,нали ни е създал,всички сме негови синове и дъщери.

Така си мисля.

Другото,което си мисля за Мохамед и за прочутие джамии и възнасянето му от едната до другата-Ал Акса е била построена след смъртта му,а до колкото знам на нейно място е имало свещен храм,разрушаван и граден отново(първо е бил Храмът на Соломон)Та на това свещенно място където и Исус е ходел,какво му е лошото и Мохамед да е бил възнесен там за молитва и да го почете(в този момент е имало останки от храма).Трябва ли задължително да има джамия,за да се моли?

Редактирано от safiray (преглед на промените)

Когато Иисус възкръсва, Той казва " Даде Ми се всяка власт над твар и тревичка" (не съм сигурен в точните думи).После, Той казва на Отца Си, че са били едно цяло, още преди създаването на света.Не виждма как Божий син не е Бог, все едно български син да не е българин.

Когато Иисус възкръсва, Той казва " Даде Ми се всяка власт над твар и тревичка" (не съм сигурен в точните думи).После, Той казва на Отца Си, че са били едно цяло, още преди създаването на света.Не виждма как Божий син не е Бог, все едно български син да не е българин.

Тука ще кажа,че точно тази част от Библията са я променили :):)

Не,шегувам се разбира се.Но тогава как ще обясниш това противоречие уж има само един Бог,според заповедите,а после Бог има син?Стават два бога.

• Автор

Тука ще кажа,че точно тази част от Библията са я променили :) :)

Не,шегувам се разбира се.Но тогава как ще обясниш това противоречие уж има само един Бог,според заповедите,а после Бог има син?Стават два бога.

Отговори поне на един от зададените ми въпроси по темата и ще ти обясня това, което те интересува!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.