Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за дигиталните и филмовите огледално рефлексни фотоапарати

Featured Replies

Със съпонерката ще имаш малко проблеми ако разчиташ на правописа й, понякога я пиша и сапунерка или съпунерка, това си е мой сложен начин на изразяване който е труден за разбиране. В селото в което съм се родил произнасят съпуня вместо сапуна.

По темата, като си се влюбил в фотошопския камера роу, има един видео курс на английски за него, ако го нямаш свали си го.

В някои от клипчета показва неща които са интересни даже и да не иска да ползва човек точно този софтуер. 

Аз ако бях го намерил твоя Канон за 300 евро съм щял да го взема него вместо Никона. Хей така, просто по инерция, понеже купувам от тази марка стоки. Не му се мръщи на фотоапарата, единствения му недостатък е по-високата му цена. Миналата година беше 550 евро с късия китак. Сега го гледах паднал до 430 евро, ама пак не е за 300. Като се има предвид че ще се купуват после и обективи според мен е по-добре самият фотоапарат да е възможно най-евтин. Защото на тялото му минава много по-бързо модата, а обективите остават. Последния твърд го купих благодарение на това че от канон изкараха кропка на 18 МП. И си викам че щом едните са пуснали нещо и другите ще ги последват и евентулно няма да трябва да го хвърлям на боклука 35 мм обектива който не е за фулфрейм. 

• Отговори 122
  • Прегледи 19,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам къде ги продават в бг, гледах ги на сайта им, но за никон не стават май, ще се наложи да сменяш системата или задницата на обектива.На М42 обективите им се застопорява пинчето което затваря бл

• Въх!Голяма параноя май те гони, приятелю?По принцип не ми пука кой с колко ника се е регистрирал в форума.При мен се получи размножаване по обективни причини, които вече всъщност нямат значение.Но мод

• Е, аз още гледам и мигам...Благодаря, но ще се въздържа от смяна на обективи, макар да си купих страхотна чанта.Докато с F31fd съм свикнал да правя всичко светкавично, дизеларът определено изисква пов

Я тука един пример за човек с твърди обективи:

Ник : Shadnc

снима с

D700 ; nikkor AF 35mm f/2D ; nikkor AF 50mm f/1.8D ; nikkor AF 85mm f/1.8D ; SB-600 Speedlight

това е във францата, аз от тях гледам.

снима с

D700 ; nikkor AF 35mm f/2D ; nikkor AF 50mm f/1.8D ; nikkor AF 85mm f/1.8D ; SB-600 Speedlight

Редактирано от suggs (преглед на промените)

• Автор

снима с

Гизмо, забравил си да сложиш линка! :)

Абе, бате Neo, К-Х с 18-55 и с 55-300 от Япония ше ми дойде на 1145 лв.Дори да искат да платя ДДС, а смятам да маркираме камерата като използвана или неработеща, и макар с една година гаранция, си е жива далавера, какво мислиш? Тъкмо мисля дали да е червен или бял, спорим със Suggs.И мога да си продам F31fd на парите, които го взех.

Гизмо, забравил си да сложиш линка! :)

Що ти от детската градина ли си още ?

Написал съм ника на човека и съм пояснил че е от франция.

Кво повече ти трябва за да си го намериш?

Ето тука за малките фотографи как се търси из интернет в гугъл.фр

http://www.google.fr...ang_fr&aq=f&oq=

кликни на резултата за форума на nikonpassion

====================

за пентакса

ха ха ха - ЧЕРВЕН Пентакс - в дамска чантичка 

вземи си бял, па после ако смениш резбата можеш винаги да си го боядисаш с червена боя за кола, продават я тука в стил лак за нокти с малка четчица.

• Автор

Абе, бате Neo, К-Х с 18-55 и с 55-300 от Япония ше ми дойде на 1145 лв.Дори да искат да платя ДДС, а смятам да маркираме камерата като използвана или неработеща, и макар с една година гаранция, си е жива далавера, какво мислиш? Тъкмо мисля дали да е червен или бял, спорим със Suggs.И мога да си продам F31fd на парите, които го взех.

Ами защо трябва да бързаш, аз на твое място първо бих се порадвал няколко месеца на F31fd , а през това време цените и тук ще станат малко по-нормални.Освен ако не си решил да се възползваш от правото си да върнеш стоката в 7 дневен срок?

Що ти от детската градина ли си още ?

Написал съм ника на човека и съм пояснил че е от франция.

Кво повече ти трябва за да си го намериш?

Ето тука за малките фотографи как се търси из интернет в гугъл.фр

http://www.google.fr...ang_fr&aq=f&oq=

кликни на резултата за форума на nikonpassion

====================

за пентакса

ха ха ха - ЧЕРВЕН Пентакс - в дамска чантичка 

вземи си бял, па после ако смениш резбата можеш винаги да си го боядисаш с червена боя за кола, продават я тука в стил лак за нокти с малка четчица.

Гизмо, изобщо нямам намерение да търся нещо, просто мислех че имаш какво да покажеш, с френския не съм на ти и нямам желание да се занимавам с глупости.Между другото нещо не мога да открия фотофорума, как е при теб?

А за цвета на к-х няма какво да се майтапиш, много си е даже яка идеята, аз ще си го взема примерно нейвиблу, ако реша да скачам на него.

Между другото нещо не мога да открия фотофорума, как е при теб?

И аз цял ден днес не мога да го отворя, тъкмо мислех да питам как е при теб ...

А за цвета на к-х няма какво да се майтапиш, много си е даже яка идеята, аз ще си го взема примерно нейвиблу, ако реша да скачам на него.

Също много добър цвят.

Честно казано, намерението на Fixt00l много ме изненада, но - той си решава. Можеш ли да помогнеш с мнение относно Pentax SMC DA 55-300mm f/4-5.6 ED ? Не съм много наясно с обективите за Pentax, и не мога да му бъда полезен.

Доп.: Днес правих някои тестове на наличния хардуер и софтуер :cool: , и ще помоля да си кажете мнението за следните две снимки - коя от двете бихте си запазили за личния албум, и защо?

Снимка 1:

380166_fr.jpg

Снимка 2:

380167_fr.jpg

Вече имам мнението на Fixt00l, искам да чуя и останалите.

Благодаря предварително за вниманието.

• Автор

И аз цял ден днес не мога да го отворя, тъкмо мислех да питам как е при теб ...

Също много добър цвят.

Честно казано, намерението на Fixt00l много ме изненада, но - той си решава. Можеш ли да помогнеш с мнение относно Pentax SMC DA 55-300mm f/4-5.6 ED ? Не съм много наясно с обективите за Pentax, и не мога да му бъда полезен.

Доп.: Днес правих някои тестове на наличния хардуер и софтуер ;) , и ще помоля да си кажете мнението за следните две снимки - коя от двете бихте си запазили за личния албум, и защо?

Снимка 1:

380166_fr.jpg

Снимка 2:

380167_fr.jpg

Вече имам мнението на Fixt00l, искам да чуя и останалите.

Благодаря предварително за вниманието.

Нямам преки впечатления от точно този обектив.Но погледнах сравнителните тестове в немската фотозона , там има много добри тестове за много обективи.Положителните му страни са доста, невъртящата се челна леща при фокусиране позволява използването на поляризационен филтър, добра острота в централната зона на всички фокусни разстояния, солидна изработка.

Мисля съм чел доста положителни отзиви от притежателите му, но тази оценка е малко субективна.

Но ако за 1145 лв може да се вземе кит Пентакс к-х с 18-55 и 55-300, ми се струва доста изгодна оферта, тялото на апарата ти излиза точно 147 лева според цените на обективите в Павилиона!

А за снимките-бих запазил и двете защото композицията ти е различна , ако беше само разликата в ДОФ-а щях да предпочета 2.

Ама всъщност комбинацията от предния план на 1 и задния на 2 с леко издължаване на формата най-много би ми се понравило.

...

Доп.: Днес правих някои тестове на наличния хардуер и софтуер :rolleyes: , и ще помоля да си кажете мнението за следните две снимки - коя от двете бихте си запазили за личния албум, и защо?

Снимка 1:

Снимка 2:

...

Бих запазил снимка 1. Цветовете са наситени, контурите ясни, контраста налице. Първата снимка е по-резка. На втората в средата има червено листо, което сочи към погледа на зрителя. То е смазано и товари зрението.

Психологически задържането на погледа върху даден предмет става като същия е по-резък и по-осветен. Този трик се ползва успешно в фотографията с помощта на редактори. По този начин авторът умишлено насочва вниманието на зрителя към акцентирания обект. Да убиеш резкост е елементарно. Да получиш същата от размазано е трудно. С магнитно ласо, перо или маска в каналите спокойно може да оградиш саксията с цветето. На същото - резкост и висок контраст. Всичко зад него смито в разумни граници и притъмнено, и хоп снимка художествена стойност.

Благодаря много и на двама ви, отговорите ви ми бяха полезни. Ще ви обясня накратко.

Целта ми беше не да получа снимка с художествена стойност, а да изпробвам два различни обектива, на един и същ обект, при едни и същи условия. Двете снимки са правени от ръка. Първата е от китовия EF-S 18-55 IS , на 50 мм (е,49 - не уцелих точно), режим Av , макс. отворена бленда (1:5,6). Втората е с EF 50/1.8 mkII, направих снимки на всички възможни бленди, и избрах най-ясната(на 1:2,8). Апаратът избра скорост на първата снимка 1/2 сек., а на втората - 1/8 сек.

И тъй като не видях някакво сериозно преимущество в качеството при твърдия светъл обектив пред китовия, потърсих и вашето мнение.

Ще продължа с тестовете :shy11:.

Neo, и аз черпя информация от същия немски сайт :cool: . Не знам обаче доколко са достоверни тестовете там. Специално за Канонските обективи някой неща се разминават с писаното по други сайтове. Затова реших да питам и теб.

• Автор

Благодаря много и на двама ви, отговорите ви ми бяха полезни. Ще ви обясня накратко.

Целта ми беше не да получа снимка с художествена стойност, а да изпробвам два различни обектива, на един и същ обект, при едни и същи условия. Двете снимки са правени от ръка. Първата е от китовия EF-S 18-55 IS , на 50 мм (е,49 - не уцелих точно), режим Av , макс. отворена бленда (1:5,6). Втората е с EF 50/1.8 mkII, направих снимки на всички възможни бленди, и избрах най-ясната(на 1:2,8). Апаратът избра скорост на първата снимка 1/2 сек., а на втората - 1/8 сек.

И тъй като не видях някакво сериозно преимущество в качеството при твърдия светъл обектив пред китовия, потърсих и вашето мнение.

Ще продължа с тестовете :).

Neo, и аз черпя информация от същия немски сайт :) . Не знам обаче доколко са достоверни тестовете там. Специално за Канонските обективи някой неща се разминават с писаното по други сайтове. Затова реших да питам и теб.

За да видиш разлика, при толкова ниски скорости е задължително да ползваш статив.Но и в сайта не виждам да има някаква много голяма разлика, освен в светлосилата .Качеството на картинката при сходни условия, ще доста близко.Китовия ти обектив е доста добър всъщност, не че твърдия е лош.

Качеството на картинката при сходни условия, ще доста близко.Китовия ти обектив е доста добър всъщност, не че твърдия е лош.

Така е :) . Реших да се доверя на този цитат за EF 50/1.8 от dpreview: "... it's sharper than any of the EF-S lenses we've tested so far (the 18-55mm F3.5-5.6 IS, 18-200mm F3.5-5.6 IS or even the 17-85mm F4-5.6 IS USM, which is at its best at 50mm)".

Просто все още не съм сигурен, че си заслужава покупката му. Липсва ми стабилизацията, и възможността да кадрирам, без да се местя.

Бих запазил снимка 1. Цветовете са наситени, контурите ясни, контраста налице. Първата снимка е по-резка. На втората в средата има червено листо, което сочи към погледа на зрителя. То е смазано и товари зрението.

И двете снимки са леко извън фокус като очевадно втората е доста по-зле. Ако бе използван статив и едно и също разстояние и позиция при снимането би се получил по-добър резултат за сравнение. Някакъв стол или каквото и да е би решило приемливо този тест. Визуалната интерпретация на червените цветове на китката също не ми допада, вероятно осветлението е дало ефект, както и различията в обективите. Ако се сетя утре ще ги погледна през един про монитор но мисля, че не е и необходимо. Не се сърди suggs но аз не бих запазил нито една от снимките huh.gif

Искам вашето мнение за видео пробата, която направих с К-Х в магазина на Фотопавилион.Въртях го, играх си със zoom, focus, но тоя grain не ме кефи много...Малко ме разочарова това, че видеото при Fuji F10 е по-чисто от това на по-новите модели, а видеото на f200exr, f70 е направо жалка скръб откъм автофокус и чистота на картината.Видеото е една от основните причини да се блазня за К-Х. http://www.megaupload.com/?d=5D00X8SU Ако ви даде грешка при сваляне, просто натиснете Refresh.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Не се сърди suggs но аз не бих запазил нито една от снимките huh.gif

Не се сърдя, напротив. Както писах, въпроса не е в конкретната снимка, а дали твърдия обектив явно превъзхожда китовия на същото фокусно разстояние. Разстоянието и позицията са едни и същи, писах, че се стремях да снимам при максимално еднакви условия. Но ако закрепя апарата неподвижно, лишавам китовия от едното от предимствата му - стабилизацията. А все още не мога да възприема идеята да се разхождам из града със статив подмишница, че ако реша да снимам нещо, да стане качествена снимка.

• Автор

Ако искаш да снимаш максимално остро неподвижни обекти, статива е задължителен.Също и заключването на огледалото или снимане с лайв вю-то, защото и вибрацията от огледалото има значение.Другия вариант е високи скорости на затвора, но това предполага, или високо ИСО, или светъл обектив, а най-добре и двете!Но това става нещо като порочен кръг/параграф 22/, така че всичко спира до възможния и разумен компромис.;)

• Автор

сравнения на снимки с различни ДСЛР

Избирате си апаратите и сравнявате как снимат при различни ИСО.

А тук е директно сравнение на 7Д , к-х и Д300

Редактирано от N e o (преглед на промените)

• Автор

Да, наистина е интересно!Виждам че и Фикстул се е развихрил там.Ще оставя 48 часа на Гизмото да се включи и да каже какво е предимството на неговия Д40,......ако го знае.Аз лично силно се съмнявам да е така и в неделя ще кажа отговора на загадката.;):)

Вече е неделя, Гизмото го загубихме като събеседник окончателно.Та по всичко личи, че или не е чел темата, или не знае какво е предимството на неговия Д 40 пред повечето ДСЛР , но не и пред обикновена сапунера!!!

Скоростта на синхронизация на светкавицата е това чудо.При Д 40 е при 1/500 секунда, докато при други е обикновено до 1/250 максимум.Докато с сапунерите поради липсата на електромеханичен затвор, няма такива ограничения.Примерно може съвсем спокойно да си снимаш със светкавица и скорост 1/2000 от секундата, което е невъзможно са ДСЛР с огледало и електромеханичен затвор.Предполагам при микро 4/3 апаратите на Панасоник и Олимпус също няма ограничение на скоростта./Сега се сещам, че сигурно и всички апарати с лайв вю би трябвало да имат възможност да снимат по този начин, пфу ;)това предимство май се оказа че не е кой знае какво :down: /

Suggs, твоя канон нали има лайв вю?Ще провериш ли как стои този въпрос?Можеш ли да снимаш със светкавица и лайв вю на скорост 1/4000 сек.?

Аз също съжалявам. Не за друго, ама сега ще трябва да чета бисерите му във фотофорума... Ще следя кариерата му на "фотоексперт" с интерес :) .

Любопитен съм да науча какво е то. Прегледах ревюто му в dpreview. Не е лош апарат (за времето си) , но не виждам нищо толкова изключително.

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Вече е неделя, Гизмото го загубихме като събеседник окончателно.Та по всичко личи, че или не е чел темата, или не знае какво е предимството на неговия Д 40 пред повечето ДСЛР , но не и пред обикновена сапунера!!!

Скоростта на синхронизация на светкавицата е това чудо.При Д 40 е при 1/500 секунда, докато при други е обикновено до 1/250 максимум.Докато с сапунерите поради липсата на електромеханичен затвор, няма такива ограничения.Примерно може съвсем спокойно да си снимаш със светкавица и скорост 1/2000 от секундата, което е невъзможно са ДСЛР с огледало и електромеханичен затвор.Предполагам при микро 4/3 апаратите на Панасоник и Олимпус също няма ограничение на скоростта./Сега се сещам, че сигурно и всички апарати с лайв вю би трябвало да имат възможност да снимат по този начин, пфу :)това предимство май се оказа че не е кой знае какво :) /

Suggs, твоя канон нали има лайв вю?Ще провериш ли как стои този въпрос?Можеш ли да снимаш със светкавица и лайв вю на скорост 1/4000 сек.?

Не, не може. Апаратът не ми позволява да задам скорост, по-висока от 1/200 сек. Независимо дали снимам през визьора, или с LiveView-то.

Скоростта на синхронизация на светкавицата е това чудо.При Д 40 е при 1/500 секунда, докато при други е обикновено до 1/250 максимум.Докато с сапунерите поради липсата на електромеханичен затвор, няма такива ограничения.Примерно може съвсем спокойно да си снимаш със светкавица и скорост 1/2000 от секундата, което е невъзможно са ДСЛР с огледало и електромеханичен затвор.Предполагам при микро 4/3 апаратите на Панасоник и Олимпус също няма ограничение на скоростта./Сега се сещам, че сигурно и всички апарати с лайв вю би трябвало да имат възможност да снимат по този начин, пфу :clap:това предимство май се оказа че не е кой знае какво :clap: /

Спокойно бе Neo-тарикатски,

тука на общата тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=2174&view=findpost&p=1582612

пише че:

Този пост е редактиран от Gizmoto: 18 декември 2009 - 16:56

значи още преди 3 дена и текста иди си го виж сам.

Обаче гледам че някой ми е върнал всичките изтрити от мен постове.

Щом като не може да се трият, ме мързи да пиша.

Няма смисъл да пише човек щом като дъртият еврейн от изток има право да дойде да се изкендза в която си иска тема и никой не му трие обидите.

• Автор

Спокойно бе Neo-тарикатски,

тука на общата тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=2174&view=findpost&p=1582612

пише че:

Този пост е редактиран от Gizmoto: 18 декември 2009 - 16:56

значи още преди 3 дена и текста иди си го виж сам.

Обаче гледам че някой ми е върнал всичките изтрити от мен постове.

Щом като не може да се трият, ме мързи да пиша.

Няма смисъл да пише човек щом като дъртият еврейн от изток има право да дойде да се изкендза в която си иска тема и никой не му трие обидите.

Гизмото, успокой топката бре човек!Няма защо да се товариш толкова.Мен и двамата ме кефите страхотно точно с безпардонния си стил.Така че спри да се правиш на обидена госпожица, ами си отстоявай позициите.Не че ми пречи да чета и писанията ти в фотофорума, но тук можеш да си също полезен.:sobbing:

Профрут е тук почти от началото на форума и си е извоювал тия малки благинки -да насоса някой който нещо го е засегнал, с малко по-пиперливи думи от приетите за позволени, но все пак не можеш да отречеш че го прави с достатъчно чувство за хумор.

П.П. Редакцията не бях ти я видял, ама тя май е след като зададох въпроса?Просто не се сещам да се връщам към стари мнения, защото някой решил да си ги редактира след няколко дена.

Ревюто е добро.Не че е казал нещо ново, но е най-ценно сравнението с други апарати от човек с опит като неговия.Адски ме кефи тоя пич.Просто си е много добър в професията и си го знае.

П.П. Фикстул, не ме послуша все пак да не спориш в фотофорума, прав си че качеството на картинката е по-добро на ИСО 3200-12 800, но има и други неща които са важни при един апарат, особено ако се ползва за професионални снимки.Така че к-х не е по-добър от Д 90 и Д 300 в много други отношения.Но ми хареса оня отчаян никонаджия дето се изплющя, че картинката с моарето на д 300 била по-добра на ИСО 6400 от тази на к-х!!! Ей на тва му се вика вярност към марката, готов е на черното да каже бяло, само неговта кокошка да е патка! :cool:

• Автор

Fixt00l, явно няма да се спреш, ама поне карай по-внимателно.За сензорите не знам от къде го измисли, че и Канон ползват сензори сони?Само Никон и Пентакс ползват такива.А и мисля К 20 Д на Пентакс е със сензор произведен от Самсунг.Ако Самсунг бяха японска компания, нещата днес щяха да са доста по-различни.

А и още един жокер ще ти дам: pd ти е градски, набор или почти набор, много готин агент ми се струва и снима с Никон Д90 и то доста добре.И Д90 е много добър апарат, зарежи видеото че не е много добро, останалите му качества изобщо не са за подценяване.Надявам се да се сетиш за останалото.И най-вече вслушвай се в това което казва Бони, все едно караш онлайн курс е това.Ама моля те, не го споменавай там ако обичаш!:)

Гизмото, успокой топката бре човек!Няма защо да се товариш толкова.Мен и двамата ме кефите страхотно точно с безпардонния си стил.Така че спри да се правиш на обидена госпожица, ами си отстоявай позициите.Не че ми пречи да чета и писанията ти в фотофорума, но тук можеш да си също полезен.:blink:

Профрут е тук почти от началото на форума и си е извоювал тия малки благинки -да насоса някой който нещо го е засегнал, с малко по-пиперливи думи от приетите за позволени, но все пак не можеш да отречеш че го прави с достатъчно чувство за хумор.

П.П. Редакцията не бях ти я видял, ама тя май е след като зададох въпроса?Просто не се сещам да се връщам към стари мнения, защото някой решил да си ги редактира след няколко дена.

Ревюто е добро.Не че е казал нещо ново, но е най-ценно сравнението с други апарати от човек с опит като неговия.Адски ме кефи тоя пич.Просто си е много добър в професията и си го знае.

П.П. Фикстул, не ме послуша все пак да не спориш в фотофорума, прав си че качеството на картинката е по-добро на ИСО 3200-12 800, но има и други неща които са важни при един апарат, особено ако се ползва за професионални снимки.Така че к-х не е по-добър от Д 90 и Д 300 в много други отношения.Но ми хареса оня отчаян никонаджия дето се изплющя, че картинката с моарето на д 300 била по-добра на ИСО 6400 от тази на к-х!!! Ей на тва му се вика вярност към марката, готов е на черното да каже бяло, само неговта кокошка да е патка! :blink:

Профруйта изразява отношението на някои хора от форума към този мой ник. От което следва че този ник ще го погребвам. И съответно разделите за ВоИП и Битова техника няма да им обръщам повече внимание когато си регистрирам нов ник през 2010г. Те тези хора пак ще ме знаят че съм аз със новия ник, понеже интернет провайдера ми не е често срещан тук и си личи от далече. На мен не ми плащат за да съм дежурен да подържам "огъня" на някакъв раздел. Който го е грижа за някой раздел да си се грижи да си го развива, както намери за добре.

А и не ми се пише от два ника едновременно както го правят някои дърти хитри лисици тука. Проблемът с писането едновременно от две различни виртуални самоличности е че, рано или късно си проличава кой зад коя маска се крие. Ето ти например, отвори тема която аз се мотках да отворя, после като побегнах да се махам от темата ти и почна да ми хвалиш д40 за да ми стане кеф и да се върна да пиша. Даваш наставления на един друг потребител също както обича да го прави един модератор тука, все едно че сте братя близнаци с късовълновия фадиинг. И леко полеко си проличава точно кой си. На профруйта пък му се случва някой новорегистриран да пита нещо за което той (дъртата евреиска лисица)  има готов дълъг отговор все едно че е преписвал от някоя научна дисертация. И това става точно когато трябва, в подходящ момент я за отвличане на вниманието, я за привличане на вниманието към позападнала тема и т.н. 

Та като си го регистрирам новия ник ще е желателно сегашните виртуални врагове да се правят на приятелчета, ако не искат да се разчуе що за птици са.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.