Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за дигиталните и филмовите огледално рефлексни фотоапарати

Featured Replies

• Автор

Профруйта изразява отношението на някои хора от форума към този мой ник. От което следва че този ник ще го погребвам. И съответно разделите за ВоИП и Битова техника няма да им обръщам повече внимание когато си регистрирам нов ник през 2010г. Те тези хора пак ще ме знаят че съм аз със новия ник, понеже интернет провайдера ми не е често срещан тук и си личи от далече. На мен не ми плащат за да съм дежурен да подържам "огъня" на някакъв раздел. Който го е грижа за някой раздел да си се грижи да си го развива, както намери за добре.

А и не ми се пише от два ника едновременно както го правят някои дърти хитри лисици тука. Проблемът с писането едновременно от две различни виртуални самоличности е че, рано или късно си проличава кой зад коя маска се крие. Ето ти например, отвори тема която аз се мотках да отворя, после като побегнах да се махам от темата ти и почна да ми хвалиш д40 за да ми стане кеф и да се върна да пиша. Даваш наставления на един друг потребител също както обича да го прави един модератор тука, все едно че сте братя близнаци с късовълновия фадиинг. И леко полеко си проличава точно кой си. На профруйта пък му се случва някой новорегистриран да пита нещо за което той (дъртата евреиска лисица)  има готов дълъг отговор все едно че е преписвал от някоя научна дисертация. И това става точно когато трябва, в подходящ момент я за отвличане на вниманието, я за привличане на вниманието към позападнала тема и т.н. 

Та като си го регистрирам новия ник ще е желателно сегашните виртуални врагове да се правят на приятелчета, ако не искат да се разчуе що за птици са.

Въх!Голяма параноя май те гони, приятелю?По принцип не ми пука кой с колко ника се е регистрирал в форума.При мен се получи размножаване по обективни причини, които вече всъщност нямат значение.Но модератор никога не съм бил, а и нямам намерение да бъда.Д 40 не съм хвалил за да ти правя кеф или да те връщам в темата, просто се опитвах да покажа че нещата не са толкова еднопланови и елементарни и се надявам и ти някой ден да го схванеш.Целта ми е да се види обективната истина и да не се заблудават умишлени или неумишлено хората търсещи съвет тук и помощ да направят някакъв избор.Ако ме смяташ за виртуален враг, си е твой проблем, но изобщо нямам намерение да ти се правя на приятелче, още по малко че заплахата ти супер смехотворна.Ако пишеш верни неща за това което ми е познато няма да имаме никави проблеми.Но ако си разтягаш някави свои въртуални локуми и въвеждаш хората в заблуждение, изобщо не си прави илюзии, че ще те пропусна.

;)

• Отговори 122
  • Прегледи 19,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам къде ги продават в бг, гледах ги на сайта им, но за никон не стават май, ще се наложи да сменяш системата или задницата на обектива.На М42 обективите им се застопорява пинчето което затваря бл

• Въх!Голяма параноя май те гони, приятелю?По принцип не ми пука кой с колко ника се е регистрирал в форума.При мен се получи размножаване по обективни причини, които вече всъщност нямат значение.Но мод

• Е, аз още гледам и мигам...Благодаря, но ще се въздържа от смяна на обективи, макар да си купих страхотна чанта.Докато с F31fd съм свикнал да правя всичко светкавично, дизеларът определено изисква пов

Pentax K-x в DPReview

Ключови предимства:

- добър детайл и цвят на ниско ISO;

- сполучлив JPEG engine - снимането в RAW не дава голямо предимство;

- учудващо ниско ниво на шум на високо ISO (въпреки че в JPEG отстъпва на Nikon D5000);

- HD видео (с орязани възможности, но сравнимо с конкуренцията);

- малки размери, качествена изработка, бърза реакция;

- много user-friendly опции.

Fixt00l, според мен, това е твоят апарат smile.gif .

Недостатъци (от моя гледна точка):

- не особено ефективна стабилизация;

- липса на MicroAdjustment;

- наблюдава се преекспониране на осветените участъци, и което е по-лошо, детайлите не могат пълноценно да се възстановят чрез снимане в RAW и обработка.

Което означава, че отпада от сметките ми sad.gif , и се замислям в перспектива за 50D .

• Автор

Pentax K-x в DPReview

Ключови предимства:

- добър детайл и цвят на ниско ISO;

- сполучлив JPEG engine - снимането в RAW не дава голямо предимство;

- учудващо ниско ниво на шум на високо ISO (въпреки че в JPEG отстъпва на Nikon D5000);

- HD видео (с орязани възможности, но сравнимо с конкуренцията);

- малки размери, качествена изработка, бърза реакция;

- много user-friendly опции.

Fixt00l, според мен, това е твоят апарат smile.gif .

Недостатъци (от моя гледна точка):

- не особено ефективна стабилизация;

- липса на MicroAdjustment;

- наблюдава се преекспониране на осветените участъци, и което е по-лошо, детайлите не могат пълноценно да се възстановят чрез снимане в RAW и обработка.

Което означава, че отпада от сметките ми sad.gif , и се замислям в перспектива за 50D .

Съгс и трите недостатъка които си изброил, не са съвсем точни.Ама има как да правиш фокус корекции/ като всеки пентакс/ на тялото спрямо обектива.Е не е като при К20 да имаш възможност да коригираш 20 различни обектива и да няма нужда да правиш ръчни корекции -тялото само си знае.Но все пак е по-добре от нищо и за любителски и пролупрофи цели си е супер!

Корекции на фокуса в дебъг менюто на к-х.

Ревюто в Дпревю си е силно в полза на конкуренцията!Изобщо- за мен ревюто на Бони е много по-обективно.Той не може да го каже в прав текст, ама го е подсказал достатъчно ясно в темата в фотофорума-Който плаща той поръчва музиката, а дпревю е ясно че ги гушат други, пентакс няма смисъл да им плащат, камерката която са създали няма нужда от такива трикове.Самия факт с какво закъснение излезе изобщо ревюто си е показателен.Те май са търсили начин как да не покажат, че разликите при сравнение са прекалено много в полза на к-х.

За прекспонирането на осветените участъци Бони вече ти каза лекарството, -1 ЕВ и си в джаза.Динамичния обхват си е ОК на к-х, а и като това го е казал човек който обикновено снима с камера с по-голяма от нормалния за останалите ДСЛР динамика, нямам причини да не му вярвам. :cool:

А ти защо си решил да сменяш 1000 д, толкова бързо ли ти отесня?50д е профи камера, а това автоматично изисква и от скъпите обективи, за да я ползваш пълноценно.Колкото повече пиксели са наблъскани в сензор с еднакъв размер, толкова по качесвени и с висока резолюция обективи са ти нужни.

И ето ревюто на Бони, по-кратичко и по-обективно според мен.

П.П. Че и на български на всичко отгоре. :themis::gift::mad::super::beer:

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Съгс и трите недостатъка които си изброил, не са съвсем точни.Ама има как да правиш фокус корекции/ като всеки пентакс/ на тялото спрямо обектива.Е не е като при К20 да имаш възможност да коригираш 20 различни обектива и да няма нужда да правиш ръчни корекции -тялото само си знае.Но все пак е по-добре от нищо и за любителски и пролупрофи цели си е супер!

Корекции на фокуса в дебъг менюто на к-х.

Ревюто в Дпревю си е силно в полза на конкуренцията!Изобщо- за мен ревюто на Бони е много по-обективно.Той не може да го каже в прав текст, ама го е подсказал достатъчно ясно в темата в фотофорума-Който плаща той поръчва музиката, а дпревю е ясно че ги гушат други, пентакс няма смисъл да им плащат, камерката която са създали няма нужда от такива трикове.Самия факт с какво закъснение излезе изобщо ревюто си е показателен.Те май са търсили начин как да не покажат, че разликите при сравнение са прекалено много в полза на к-х.

За прекспонирането на осветените участъци Бони вече ти каза лекарството, -1 ЕВ и си в джаза.Динамичния обхват си е ОК на к-х, а и като това го е казал човек който обикновено снима с камера с по-голяма от нормалния за останалите ДСЛР динамика, нямам причини да не му вярвам. cool.gif

А ти защо си решил да сменяш 1000 д, толкова бързо ли ти отесня?50д е профи камера, а това автоматично изисква и от скъпите обективи, за да я ползваш пълноценно.Колкото повече пиксели са наблъскани в сензор с еднакъв размер, толкова по качесвени и с висока резолюция обективи са ти нужни.

И ето ревюто на Бони, по-кратичко и по-обективно според мен.

П.П. Че и на български на всичко отгоре. themis.gifmagnifier.giflighter.gifsuper.gifbeer.gif

Не, защо, не ми е отесняло, напротив smile.gif - голям кеф ми прави да го ползвам. А за мен процесът на снимане е по-важен от резултата (снимките), след като не съм професионалист. И ми се струва, че скоро няма да го сменя. Но защо да не се обзаведа с нещо още по-хубаво - някой ден, когато имам възможност (най-вече парична)? А дотогава ми се иска да съм запознат с това, което се произвежда. Защото, честно казано, досега съм си избирал апарати главно по интуиция.

Ревюто на boni излезе преди това в dpreview, и естествено, го прочетох подробно. Уважавам автора му като професионалист worshippy.gif , и не оспорвам нищо от това, което е написал. От друга страна обаче, никога не съм имал повод (лично аз) да се съмнявам в обективността на dpreview, независимо кой им плаща. Винаги, когато съм имал възможност на практика да проверя публикуваното там, се е оказвало, че е точно написано. Това особено много важи за 1000D.

Следя и темата за К-х във фотофорума. Погледни, и ще видиш, че това за корекцията на фокуса е написано в отговор на моя въпрос smile.gif . Но, както много правилно си написал, не е като да имаш възможност да правиш корекции автоматично на 20 обектива ... Не че ще ползвам някога толкова, но е хубаво да го има като възможност.

А за коригирането на експонирането - принципно си прав. Обаче, какво се получава на практика? в момента снимам с 3 обектива, и меренето и при трите е различно. Неправилно експонираните снимки са ми ежедневие. Добре, че снимам в RAW, за да мога да оправям нещата. Идеята ми е , че не мога да мина просто с корекция с -1EV . Рискувам да получа тъмна снимка, и корекцията й води до повишен шум в сенките.

Затова ми се иска апарат, на който мога да разчитам в това отношение. Не знам дали е в 1000D-то, или в ЗАУ (второто е по-вероятно wink.gif ), но нещата не са съвсем както трябва. И оттам ми идват мисли за ъпгрейд ...

А с тяло от типа на 50D с MicroAdjustment мога спокойно да помисля и за неКанонски обективи. Защото досега съм пробвал две Сигми, и двете имаха проблем с фокуса, и ги отказах. А и според това, което чета в photozone.de, двата китака не се представят никак зле на 50D.

Май се поувлякох smile.gif ... Да уважим, както се казваше в една книга, "рождения ден на бебето Христос" .

Весел празник на всички cheers.gif .

• Автор

Не, защо, не ми е отесняло, напротив smile.gif - голям кеф ми прави да го ползвам. А за мен процесът на снимане е по-важен от резултата (снимките), след като не съм професионалист. И ми се струва, че скоро няма да го сменя. Но защо да не се обзаведа с нещо още по-хубаво - някой ден, когато имам възможност (най-вече парична)? А дотогава ми се иска да съм запознат с това, което се произвежда. Защото, честно казано, досега съм си избирал апарати главно по интуиция.

Ревюто на boni излезе преди това в dpreview, и естествено, го прочетох подробно. Уважавам автора му като професионалист worshippy.gif , и не оспорвам нищо от това, което е написал. От друга страна обаче, никога не съм имал повод (лично аз) да се съмнявам в обективността на dpreview, независимо кой им плаща. Винаги, когато съм имал възможност на практика да проверя публикуваното там, се е оказвало, че е точно написано. Това особено много важи за 1000D.

Следя и темата за К-х във фотофорума. Погледни, и ще видиш, че това за корекцията на фокуса е написано в отговор на моя въпрос smile.gif . Но, както много правилно си написал, не е като да имаш възможност да правиш корекции автоматично на 20 обектива ... Не че ще ползвам някога толкова, но е хубаво да го има като възможност.

А за коригирането на експонирането - принципно си прав. Обаче, какво се получава на практика? в момента снимам с 3 обектива, и меренето и при трите е различно. Неправилно експонираните снимки са ми ежедневие. Добре, че снимам в RAW, за да мога да оправям нещата. Идеята ми е , че не мога да мина просто с корекция с -1EV . Рискувам да получа тъмна снимка, и корекцията й води до повишен шум в сенките.

Затова ми се иска апарат, на който мога да разчитам в това отношение. Не знам дали е в 1000D-то, или в ЗАУ (второто е по-вероятно wink.gif ), но нещата не са съвсем както трябва. И оттам ми идват мисли за ъпгрейд ...

А с тяло от типа на 50D с MicroAdjustment мога спокойно да помисля и за неКанонски обективи. Защото досега съм пробвал две Сигми, и двете имаха проблем с фокуса, и ги отказах. А и според това, което чета в photozone.de, двата китака не се представят никак зле на 50D.

Май се поувлякох smile.gif ... Да уважим, както се казваше в една книга, "рождения ден на бебето Христос" .

Весел празник на всички cheers.gif .

cheers.gif

Весели празници и от мен!Специални поздрави и северния ни приятел, който успешно се бори за титлата Титан на годината в фотофорум.Вече получи личните уверения от Бони, че неговия апарат е най-убав!Наздраве по случай тоя супер успех на нашия съфорумец! :biggrin::wors::cheers: :cheers: :beer: :beer: :beer:

не е дигитален. обаче e огледално рефлексен и се изкефих... 4 страници...

PentaxLX_gold_Xa.jpg

http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/pentaxlx/Pentax_LX_Gold/index1.htm

• Автор

Това си е наистина щуро, няма как да не се изкефи човек.Ама е абсурдно да почнеш да снимаш с такова чудо.Ей това ми се ще да изпадне от някъде, или поне само обектива ми се ще да намеря.

lx-jvw.jpg

• Автор

Да не би да е този ? cool.gif

Ами доста прилича, май си е точно такъв.Ама ще ги вложа в друго телце тия кинти, не ми се вижда оправдана тази разлика между реалните качества и цената.Скоро прегледах един сайт с резолюции на обективи, всичко под 1:2 е предимно за мазане в дефокуса, особено на цифрово тяло.А при положение че си намерих прекрасен 50мм 1:1.7 дето е остър като бръснач още на f 1:2.8 , няма за едното мазане да дам половината от цената на новия ми к-х.

А иначе Пентакс наистина трепят рибата!Буквално!Водоустойчивите им сапунерки са прекрасна стръв за лов на хищни риби, в случая щука!

• Автор

А сега открих и нещо интересно, Гизмото преди беше пуснал една снимка дето се хвалеше как Д40 показвал и мъха по лицето на децата.Е и Пентакс К100д ги може тия работи , а в ръцете на професионалист прави и страхотни портрети:

1187952880_splp2379_Pavel.jpg

Всъщност с това искам да подчертая друго нещо, колкото са по малко пикселите при еднаква големина на матрицата, толкова по-лесно се правят изглеждащи остри снимки. :speak:

• Автор

Най-евтиният от Никоните, от вчера.

Ето ви на ръчен фокус със светкавицата с твърдия обектив, разбира се без стабилизация и от ръка, клекнал и щракнал бързо до като не е изкочило ново дете за подарък. Отрязах от горе само снимката за да не се вижда главата на госпожицата. Никакви други корекции не са правени.

1/60 sec;  F2.8;  ISO200; 50mm

nicolatlx.th.jpg

и цялата да си я свалите да я видите извън браузъра:

http://img137.images...9/nicolatlx.jpg

то па не е зор да е по-скъп фотоапаратът.

Показаната снимка чрез обработка може да си я нагоди човек както си иска по вкус в Capture NX2.

Не вярвам че със стабилизиран зум и автофокус е щяло да стане нещо по-чисто в бързината.

Може да се мръдне вляво цялата хистограма, и да се "изостри" и да се пипне баланса на бялото и ще стане все едно не е снимана на светкавица на бавна скорост от само 1/60 sec.

Не виждам причини да се радваш на тази снимка.Всеки сравнително качествен сапунер ще ти даде много по добър резултат, ако снимаш от същата позиция.Липсата на точен фокус не можеш да я скриеш с "изостяне", а липсата ти на елементарни фотографски умения си я продемонстрирал перфектно.Чак сега погледнах където трябва и ми стана пределно ясно, че изобщо не си разбрал колко посредствен обектив е прехваления ти 50 мм 1.8 никор, даже китака стабилизирания го отнася на 35мм отвсякъде.Не стига че нямаш автофокус, ами е мек като руско стъкло , даже си мисля че хелиоса ще е по-добър или поне равен, ако ги сравни както трябва някой.Трябвало е да снимаш поне на F5.6, или на F2.8 без пускаш светкавицата, така няма никаква разлика от снимка с сапунерка.

Все пак явно ти е просветнало, щом си си купил 35мм 1.8, това вече е съвсем различен като качество обектив, даже и автофокус ще имаш. ;)

Съжалявам , Гизмец. Искаше ми се да не се развиват в тази насока нещата, ама ти сам така пожела.Наблегни на изявите в фотофорума, наистина имаш шанс да станеш титан на годината! :question:

Успешна и спорна нова година, да спечелиш достатъчно мъни ти пожелаван, та да си вземеш един Д3х и да убиеш конкуренцията отвсякъде! :clap:

Съжалявам , Гизмец. Искаше ми се да не се развиват в тази насока нещата, ама ти сам така пожела.Наблегни на изявите в фотофорума, наистина имаш шанс да станеш титан на годината! cool.gif

Съмнява ме - конкуренцията за титлата там е жестока lol6.gif . pd и някои други няма да се дадат лесно ...

Няма да коментирам качеството на кропната и без EXIF снимка. Но последвах съвета ти, сложих 1000D-то с EF 50/1.8 на статив, и резултатът ми хареса:

384667_fr.jpg

384668_fr.jpg

Моля за коментари. Снимах на ръчен фокус - върху предната част на шишарките, и върху дръжката на ютията. Естествено, минах снимките през ACR за доизглаждане.

Оказва се, че евтиният пластмасов канонски 50/1.8 е по-остър от никонския smile.gif :

Canon EF 50/1,8 II

Nikkor 50/1,8D

Май няма да съжалявам, че си го купих.

• Автор

Съмнява ме - конкуренцията за титлата там е жестока lol6.gif . pd и някои други няма да се дадат лесно ...

Няма да коментирам качеството на кропната и без EXIF снимка. Но последвах съвета ти, сложих 1000D-то с EF 50/1.8 на статив, и резултатът ми хареса:

384667_fr.jpg

384668_fr.jpg

Моля за коментари. Снимах на ръчен фокус - върху предната част на шишарките, и върху дръжката на ютията. Естествено, минах снимките през ACR за доизглаждане.

Оказва се, че евтиният пластмасов канонски 50/1.8 е по-остър от никонския smile.gif :

Canon EF 50/1,8 II

Nikkor 50/1,8D

Май няма да съжалявам, че си го купих.

Да, можеш само да се радваш, че си го купил.А и предполагам и автофокус си имаш?Между другото pd вече се кротна, снима доста добре и вече не е кандидат за слава.Гизмото също си реши проблема с калпавия 50мм , като си купи 35мм Никор, който вече по става.

Забравих да ти кажа за снимките.Харесват ми!Апарата ти е перфектен и с обективите които имаш можеш да направиш великолепни снимки.Както казва един много печен пич от форума 50% от качествената снимка дава светлината/имаше и други съставки, ама ще ти метна линк, като намеря въпросния пост/.Търси хубавата светлина и помисли малко повече за композицията и ще имаш много хубави снимки. :speak::cheers: :cheers:

Да, можеш само да се радваш, че си го купил.А и предполагам и автофокус си имаш?

Да, разбира се, това да не е безмоторен Nikon ...wink.gif Въпреки, че понякога на слаба светлина е неточен. Преди да си го купя, бях чел същото оплакване и от друг човек в едно ревю. Имам потвърждение в избраната точка, но въпреки това снимката излиза не съвсем на фокус.

Обаче се оказа, че на ръчен фокус се справям доста добре. Явно 8-те години опит с това чудо на руската техническа мисъл си казва думата. А и на ръчен фокус пак имам потвърждение. Няма само заключване на спусъка, както при Pentax.

Казвам, че няма да съжалявам за обектива, защото се колебаех между него и EF 50/1.4 , който е по-добър. Но след доста проучвания реших, че разликата в качеството не си заслужава да дам 4 пъти повече пари за нов такъв.

Забравих да ти кажа за снимките.Харесват ми!Апарата ти е перфектен и с обективите които имаш можеш да направиш великолепни снимки.Както казва един много печен пич от форума 50% от качествената снимка дава светлината/имаше и други съставки, ама ще ти метна линк, като намеря въпросния пост/.Търси хубавата светлина и помисли малко повече за композицията и ще имаш много хубави снимки. cheers.gifcheers.gifcheers.gif

Очаквах да си по-критичен cool.gif , но все пак благодаря. А това за светлината и съставките на снимката го четох, и съм напълно съгласен.

• Автор

Никонски неволи или размисли и страсти по Гизмовски от един друг форум:

1. Това че криви повече от други обективи го показах вече със снимката на камината.

2. С обектива не ти дават безплатен софтуер който да може да прави корекции на геометричните деформации в NEF RAW файлове. Трябва Capture NX2 който от Nikon се опитват да ти го продадат за 150 допълнителни евро.

3. Аз не съм професионален фотограф та да не плащам ДДС и да ги пиша фотоапаратите и обективите като разходи. Парите които харча не ми се възвръщат от снимане.

4. От Никон са ми продали фотоапарат с тъмен китов обектив 18-55мм, който е неизползваем за снимки вътре в стая без светкавица. Значи те са заложили предваретелно в тяхната търговска стратегия, че клиентът ще трябва да се бръкне в джоба и за принудително закупуване на поне един светъл обектив.

5. От Никон продават безмоторни тела Д40, Д40Х, Д60, Д3000, Д5000 за които трябва поне един от светлите обективи да е с вграден мотор. Иначе няма как да накараш някой друг човек да те снима, защото няма да уцели ръчния фокус, като не е свикнал да работи с такъв.

6. В началото показах и че този Никор 35мм не може да изкара картинка равномерно рязка по целия кадър на никой отвор на блендата.

Знаел съм предварително че този обектив е лош, но съм го купил понеже няма друг с мотор който да не струва по-скъпо от фотоапарата.

След като съм го платил обаче, си имам правото да информирам потенциалните купувачи посещаващи този форум, за впечатленията ми от продукта.

Вероятно не всички хора възприемат триизмерното пространство по еднакъв начин. Възможно е някой да не може да види че нещо е криво по същия начин по който аз го забелязвам. Но този някой на когото му изглежда че обектива не криви, трябва да знае че някой друг човек като му види снимките ще се намръщи и ще остане с неприятно впечатление.

п.п. ако снимате високи сгради с този обектив, изненадите ще са много неприятни, видях един пример на един френски сайт. към перспективните изкривявания като се насложат и тези от обектива и става "крива фантазия".

Аз като му говорех , че Никон се подиграват най-често на клиентите си не се съгласяваше.Сега отворил тема да предпазва желаещите да си купят никор 35мм 1.8 от тази (според него) погрешна стъпка! :)

Според мен, мисълта, че се е набутал, е нормална реакция към нещо ново, с което не е свикнал. С течение на времето и опита ще започне да го оценява.

• Автор

Според мен, мисълта, че се е набутал, е нормална реакция към нещо ново, с което не е свикнал. С течение на времето и опита ще започне да го оценява.

Падението му вече е пълно след този пост:

Автор: Mec = Гизмото

Дата: 02-01-10 13:34

@ Автор: suggs

картинките към които си дал линкове са в пълно противоречие спрямо триизмерните графики които съм показал в началото.

Освен това са в противоречие и с показаното на http://www.photozone.de/ за двата обектива.

При моите проби Ник 50мм дава по-остра картинка от Ник 35мм на Ф8, при това е рязка по целия кадър на 50-та.

Сега, за да ти се посмеят съфорумците ще те издам че снимаш с Канон и нямаш никакъв опит с нито един от двата обектива.

Ти нали работеше в магазин, ако не се лъжа?

Хората които разбират, няколко пъти му казаха че прави глупсти и пише още по-големи такива.Не мога да му схвана логиката нещо, съфорумците трябва да ти се смеят защото снимаш с Канон, който отвсякъде е по-добър от Никона му?

:)

П.П.И каноския 50мм 1.8 е по-добър според Дпревю, но пък те не били съвесем безпристрастни разправят. Цъкнете тук.

Хората които разбират, няколко пъти му казаха че прави глупсти и пише още по-големи такива.Не мога да му схвана логиката нещо, съфорумците трябва да ти се смеят защото снимаш с Канон, който отвсякъде е по-добър от Никона му?

:wors:

П.П.И каноския 50мм 1.8 е по-добър според Дпревю, но пък те не били съвесем безпристрастни разправят. Цъкнете тук.

Не, явно, след като не снимам с Nikon, нямам право да потърся с Гугъл тестове на двата обектива, и да намеря резултат, различен от това, което той е писал ...  :)

Човекът е решил, че най-добрият вариант за снимане е комбинацията Nikon D40 + Nikkor 50/1.8 + Capture NX2 , и сега се опитва да се самоубеждава в това.

• Автор

Не, явно, след като не снимам с Nikon, нямам право да потърся с Гугъл тестове на двата обектива, и да намеря резултат, различен от това, което той е писал ...  :)

Човекът е решил, че най-добрият вариант за снимане е комбинацията Nikon D40 + Nikkor 50/1.8 + Capture NX2 , и сега се опитва да се самоубеждава в това.

Ами силно бърка.Всъщност най-добрата комбинация, която ще му реши всички проблеми е един Nikon D3с + Nikkor 50/1.8 + Capture NX2(За един човек с 4000 евро месечен доход това ще е хубав новогодишен подарък).Тогава ще може да продаде болкучавия 35мм , дето наистина си го е купил подведен от ревюто на Бони, затова толкова се пени в онази тема.Целта му е да засегне Бони, защото си мисли че той го е подвел умишлено, щото разбирате ли печелел от рекламите на обективи.И въпреки, че много други хора му казаха че бърка, продължава да си пише каквото си е наумил.

Както са казали старите китайци:"На калпава ракета, космоса и пречи" :cool:

Искам вашето мнение за видео пробата, която направих с К-Х в магазина на Фотопавилион.Въртях го, играх си със zoom, focus, но тоя grain не ме кефи много...Малко ме разочарова това, че видеото при Fuji F10 е по-чисто от това на по-новите модели, а видеото на f200exr, f70 е направо жалка скръб откъм автофокус и чистота на картината.Видеото е една от основните причини да се блазня за К-Х. http://www.megaupload.com/?d=5D00X8SU Ако ви даде грешка при сваляне, просто натиснете Refresh.

ми видеото много зависи от скоростта на картата... под 150х не стават за клипчета 640х480, пък да не говорим за по голяма резолюция

• 1 месец по-късно...

Здравейте отново.Както по-рано бях писал съм абсолютен новобранец и ще съм много благодарен на всички които ми препоръчат някаква литература ,която да ми помогне да навляза по-бързо в материята.

Редактирано от stoian_dyankov (преглед на промените)

ми видеото много зависи от скоростта на картата... под 150х не стават за клипчета 640х480, пък да не говорим за по голяма резолюция

А кое е най-доброто, което може да се купи, какво би препоръчал ? Като скорост, особено...

А кое е най-доброто, което може да се купи, какво би препоръчал ? Като скорост, особено...

Fix, защо се връзваш на тия глупости? 150х, как ли пък не ... Не ме карайте да качвам 288МВ клип 1280х720, записан на карта клас 4 (26х), да видите, че върви гладко. Твоята карта, на която снима в Павилиона, да не беше 150х ? Какво му е на клипа (освен, че май не беше включена стабилизацията)?

Ако искаш най-доброто, питай бай Гугъл за "Sandisk Extreme", да видиш какво ще ти каже ...

@stoian_dyankov: За цифровата фотография се намира много литература. Ако все още си със Sony W120, това ще ти е полезно като за начало. Малко е старичко, но е добре обяснено, а принципите са си същите.

Fix, защо се връзваш на тия глупости? 150х, как ли пък не ... Не ме карайте да качвам 288МВ клип 1280х720, записан на карта клас 4 (26х), да видите, че върви гладко. Твоята карта, на която снима в Павилиона, да не беше 150х ? Какво му е на клипа (освен, че май не беше включена стабилизацията)?

Ако искаш най-доброто, питай бай Гугъл за "Sandisk Extreme", да видиш какво ще ти каже ...

@stoian_dyankov: За цифровата фотография се намира много литература. Ако все още си със Sony W120, това ще ти е полезно като за начало. Малко е старичко, но е добре обяснено, а принципите са си същите.

Снимах с 4 GB A-data SDHC, CLASS 6...

Честито! Както някои от вас знаят, Бай Стефан се сдоби с Pentax K-X + 18-55mm, на изплащане.Всичко стана бързо и импулсивно, с огромната помощ на suggs.Сега вече мога спокойно да погледна и аз Гизмото отвисоко.Ето ти един " Пентаксаджия, който не смее сам да се появи, а говори чрез други хора, от своето лоби".Ето първите кадри, които нащраках с него.Заради голямото количество сняг съвсем не можах да си намеря по-добра позиция от тази, с която снимах-снимата на новия Mall във Варна неслучайно е такава.Цък

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.