Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

19-то Световно първенство по футбол - ЮАР'2010

119 гласували потребители

1. 1. Кой ще спечели Световното първенство?

• Аржентина
      22%
      21
    • Бразилия
      8%
      8
    • Гана
      0%
      0
    • Германия
      18%
      17
    • Испания
      31%
      29
    • Парагвай
      1%
      1
    • Уругвай
      0%
      0
    • Холандия
      17%
      16

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

E, какво да направят с два "картофа" в титулярния състав и прост италианец за мениджър ?!

Айде картофите ти виновни... Едно си баба знае, едно си бае...
  • Отговори 606
  • Прегледи 42k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Hanibal_Lektar
    Hanibal_Lektar

боже ... какви глупости говорят в момента по Канал 1 не е истина ... ама съвсем малко да разбираш от интернет ще се пукнеш от смех ... Vista му била виновна ... смешкоооо !!!

• Пълната програма за Мондиал 2010 Sportal.bg предоставя на Вашето внимание пълната програмана Световното първенство по футболв ЮжнаАфрика. Днес в Кейп Таун бе изтеглен жребият за групите на

• Ето програмата, в която можете да отбелязвате как са завършили мачовете и класиранията в групите( автоматично се попълват ).

Айде Аржентинааа :cool::clap: :clap:

Стискам палци за Аржентина, но ако спечелят бразилците няма да има по-щастлива от мен! :):cool:

Това прозвуча малко като "Стискам палци на ЦСКА, но ако спечелят Левски няма да има по-щаствила от мен!" :D

Иначе за Англия-Джо Коул направи добри мачове преди началото и според мен има място сред титулярите.Дефоу го харевам доста като играч и ако аз бях треньор бих го взел поне за резерва,при положение че Крауч е титуляр заедно с Рууни.Лампард не е лош играч по мое мнение,но май наистина се препокрива като функции с Джерард.Мисля че Англия играеше по-добри в мачовете където Джерард бе сложен на крилото,а в центъра Лампард играеше с Бари/Карик/Милнър(въпреки че и тримата в момента не са в най-добрата си форма).Но пък и Лампард и Джерард се чувстват в свой води най-много когато са зад нападателите.А вратарите от край време са си проблем.Вижте всички най-класни отбори(Юнайтед,Реал,Барселона,Реал,Челси и т.н.).Нито един от тях няма англичанин за титулярен вратар.Просто от Дейвид Сиймън насам не съм виждал много класен вратар.Дейвид Джеймс не играе зле,но не е във форма.

• Автор

...Лампард не е лош играч по мое мнение,но май наистина се препокрива като функции с Джерард...

Ами то това е проблем от години вече. Мнозина изказват мнение, че те двамата не могат да играят заедно, но действително поставянето на Стиви в лявата част, а на Франки в центъра донесе видими резулати в предишните мачове. Много малко са т.нар. "свободни играчи", на които е позволено да са навсякъде по терена. Те са извоювали тази привилегия с изключителната си класа, не вярвам някой да оспорва качествата на Джерард и Лампард. Но те са свикнали от години да поемат отговорности, които обаче в някои случаи объркват сценария.

Рууни докосна за пръв път топката в 17-тата мин, много старателно се бяха подготвили янките за тоя мач. Хески даде чудесен пас за гола на Джерард, но с това се изчерпаха активите му в мача. Изобщо присъствието на Емил на първенството, при това като титуляр е загадка за мен - Хески е с 57 мача и 5 гола за Англия (уикипедия), а за клубния си отбор Астон Вила има 5 гола в 44 мача (sportal.bg). Колкото и да не са актуални тия данни (не ми се рови повече сега, а не го намирам за нужно), то те едва ли са основателна причина за топ избор. Крауч влезе и веднага Англия доби превес при високите топки, а може би наистина и Дефоу бе по-добър избор. Ленън и Милнър се представиха много под очакванията, а и бековете не блестяха. Изобщо като че ли англичаните искаха да спечелят тоя мач с минимум усилия, но янките отдавна не са отбор, с който можеш да си позволиш отпускане.

За Грийн какво да кажа? Не мога да го упрекна, защото всеки греши, а и на вратарските грешки се гледа много по-критично - ако Рууни, например, пропусне в последната минута да вкара решаващ гол сам на празна врата, едва ли упреците към него ще са повече от тия към Грийн по повод левашката му изява. Да, не им върви на англичаните с тоя пост - Робинсън може без проблем да извади неспасяема топка със същата лекота, с която ще допусне топката да мине през краката му, виждали сме това не един и два пъти. Джеймз и Харт са в хронично слаба форма, а други май наистина няма.

Сиймън е късоглед, та допускаше невероятни голове отдалеч, а и Шилтън не блестеше с особена сигурност. Та се върнахме назад във времето чак до Клемънс...

Нищо не е загубено за англичаните, предстоят 2 наглед по-леки мача - срещу Словения и Алжир, но дали наистина е така?

...Да видим какво ще покажат Испания, Бразилия, Германия и Италия...

Специално Германия и Италия рядко, да не кажа никога, не разочароват привържениците си и винаги си поставят за цел титлата и нищо друго. Виж бразилците причиняват разочарования на запалянковците си и е имало при предни първенства, когато треньора им се е крил в миша дупка от страх да не го линчуват.
Тоя сайт е интересен - до днес не го знаех, а има много интересни неща за четене и припомняне, които аз вече бях забравил - все пак да си на 50 не е малко :)

Рууни докосна за пръв път топката в 17-тата мин, много старателно се бяха подготвили янките за тоя мач...Крауч влезе и веднага Англия доби превес при високите топки, а може би наистина и Дефоу бе по-добър избор. Ленън и Милнър се представиха много под очакванията, а и бековете не блестяха. Изобщо като че ли англичаните искаха да спечелят тоя мач с минимум усилия, но янките отдавна не са отбор, с който можеш да си позволиш отпускане...

Всички отбори, срещу които играе Англия ще пазят първо Рууни.Същото важи за Меси,Вия,Кака,К.Роналдо и т.н.Крауч влезе но центриранията не бяха толкова добри.За Ленън не мога да се съглася.Всичко по-опасно дойде от неговата зона.Бековете също не бяха толкова зле,не позволиха пробиви и активно се включваха в атаките.Това за минималните усилия съм съгласен вече.Явно подцениха мача след ранния гол.

Нищо не е загубено за англичаните, предстоят 2 наглед по-леки мача - срещу Словения и Алжир, но дали наистина е така?

Е не вярвам тук да имат промени.Ако и тук имат трудности по-добре да си съберат багажа и да си ходят.Ако допускат грешки срещу такива отбори(не визирам грешката на Грийн) срещу една Испания ще се почувстват като войници на фронтовата линия.
  • Автор

Всички отбори, срещу които играе Англия ще пазят първо Рууни.Същото важи за Меси,Вия,Кака,К.Роналдо и т.н.Крауч влезе но центриранията не бяха толкова добри.За Ленън не мога да се съглася.Всичко по-опасно дойде от неговата зона...

Първото е несъмнено, но нали затова има още 9 полеви играчи. А и точно в такъв момент изпъква ролята на големия нападател, защото работата му не е само да завършва атаките на отбора си, а и да увлича защитниците и да отваря пространство за колегите си. Рууни го направи, така стана и голът, но и той постепенно затъна в сивотата.

Що се отнася до Ленън - аз не мога да кажа, че не се стара, но и на него все нещо не му достига. Той е плах играч, наблюдавам го от години. Знам, че дълго време лекува контузия и е съвсем в реда на нещата да се пази от евентуални усложнения, но дори и в редките случаи, в които е здрав все някак не му достига кураж да бие към вратата. Сила ли не му достига или какво?

По-скоро смелост и опит при такива положения.Крила като К.Роналдо,Антонио Валенсия и т.н. не биха се колебали особено докато Ленън явно е по-скоро крило което се стреми към подаване/центриране.Мисля си, че ако на негово място беше Уолкот или Филипс вместо пас щяхме да видим удар.А Рууни наистина снощи се изгуби за доста голям период от мача.Но тогава трябваше други играчи като Лампард,Джерард,Филипс и Ленън да се възползват от шансовете си.

• Автор

Алжир и Словения играят на експериментален терен

Публикувано изображение

Мачът между Алжир и Словения ще бъде първият на Световното първенство, в който ФИФА прави експеримент с терена, който няма да бъде 100 процента с естествена трева. ФИФА взе решение да изпробва терен със смесен състав между естествена трева и синтетична на два стадиона в Южна Африка на първенството. Това са стадионите в Полокване и Нелспруйт, а отборите имат право да опитат настилката ден преди мача.

"Наистина, това е нов терен за нас, ново усещане за самото игрище. Този терен ще направи мача много, много бърз, предположи бранителят на Алжир Маджид Бугера. Първата среща на терена, който е със същия състав в Нелпсруйт, е на 16-и юни. Там в двубой от група Н ще играят съставите на Хондурас и Чили.

Източник: worldcup.bg

Първото е несъмнено, но нали затова има още 9 полеви играчи. А и точно в такъв момент изпъква ролята на големия нападател, защото работата му не е само да завършва атаките на отбора си, а и да увлича защитниците и да отваря пространство за колегите си. Рууни го направи, така стана и голът, но и той постепенно затъна в сивотата.

Що се отнася до Ленън - аз не мога да кажа, че не се стара, но и на него все нещо не му достига. Той е плах играч, наблюдавам го от години. Знам, че дълго време лекува контузия и е съвсем в реда на нещата да се пази от евентуални усложнения, но дори и в редките случаи, в които е здрав все някак не му достига кураж да бие към вратата. Сила ли не му достига или какво?

Ленън е бързо крило и силата му е в невероятната му скорост. Проблемът му беше, че нямаше никакви други умения освен скоростта. В последните 1-2 години обаче бележи прогрес и показа, че се е научил и да центрира добре, което вече го прави наистина ценен футболист. При завършващите удари обаче наистина го няма и рядко бележи голове. Въпреки това би могъл да е много полезен, стига да е във форма. Проблемите във формацията на Капело са от друго естество - прекалено малко качествени играчи и липса на сериозна конкуренция. В Премиършип са събрани почти всички европейски и световни мегазвезди и това няма как да не се отрази на развитието на местните играчи... Само че в отрицателен аспект.

Айде картофите ти виновни... Едно си баба знае, едно си бае...

кой да е виновен ? ледли кинг го развинтиха, а ленън само си подтичкваше по фланга. То и заека тича, ама футболист не става !!! Уолкът и Ъпсън щяха да стоят 10 пъти по-добре, но с тоя мениджър няма как просто...

Отделно Англия няма много проблеми, а само един, който няма да намери решение скоро - Джерърд и Лампард няма как да заедно на терена в схема 4-4-2 . Това е, никой не го разбира, никой не смее да го проемни и логично отбора страда.

Сърбия яко се издъниха...Тоя мач си беше техен ама не го разбраха.Две глупави постъпки(червения картон и дуспата) + редица пропуски :)

• Автор

Сърбия - Гана 0:1 0:1 Асамоа 84 мин от дузпа Комшиите пиха една студена вода, но си я заслужиха.

Капело доволен след равния със САЩ

Националният селекционер на Англия Фабио Капело заяви, че е доволен след първия мач на своите възпотаници на Мондиал 2010. "Създадохме много положения и това е важното. Играхме добре, но една грешка се оказа фатална. Дано следващия път да имаме повече късмет", каза Капело, който се отнесе снизходително към вратаря Робърт Грийн, който коства победата на "Трите лъва". "Понякога нападател пропуска положение, а друг път вратар прави грешка. Във футбола се случват такива неща. Хубаво, че през второто полувреме играхме силно", допълни италианецът.

Източник: БГНЕС

За сега 2 + възможност за още поне 3.Ето този мач вече ми харесва ;) Дано им повече такива :)

Много е рано за резервите,смените ще ги направи след 70/80 минута.За сега моят фаворит се представя добре,второто полувреме очаквам поне още 2 гола.

@YRE оправдаха се очакваният ти :huh: Това беше първия мач който ми хареса напълно :whist::ph34r:

футбола е проста игра. Всички ритат топка. После Германия става шампион... Не е точен цитат, но макар да не са ми любимци, това е най добрия отбор засега. Но пък това де се ражда с голяма глава...

Невероятен мач за Германия. Направо ми скриха шапката. Страхотна структура, последователност, отборна игра. Дори и да не са свръхиграчи откъм индивидуални качества, тази комбинативност, която показаха, заличава всякакви минуси на отделните играчи. Прекрасно пролича контраста в играта им с тази на Аржентина вчера (която пък беше точно като финала за КЕШ между Манчестър Юнайтед и Барселона). Перфектното доказателство, че футболът е отборна игра. Ако продължат по този начин, няма кой да им се опре. Най-сетне видяхме красив футбол, нямам търпение да видим и Холандия (от които също очаквам много) и донякъде Испания. Жалко, че Холандците утре ще играят от 14:30 и ще има прекалено много слънце на мижавия стадион. И друго нещо ми направи впечатление - доста по-слабо се чуваха кошмарните вувузели тази вечер :whist:

футбола е проста игра. Всички ритат топка. После Германия става шампион...

Не е точен цитат, но макар да не са ми любимци, това е най добрия отбор засега.

Но пък това де се ражда с голяма глава...

"Футболът е проста игра – 22-ма мъже тичат след една топка в продължение на 90 минути и накрая винаги печелят германците" - Гари Линикер

Иначе дано да запазят тая игра немците. Слаб и скучен футбол без игра и голове можем да си гледаме и в "А ПФГ"

Защо не направите и една анкета - Кой отбор ще е изненадата на това световно? :whist: По едно време изненадите все идваха от Балканския полуостров, като започнем с нас, Българите, и минем през Хърватска и Турция. Та от къде ще дойде изненадата и въобще ще има ли такава?

@Fifa ако опре някой до това да му се иска да гледа мач от БГ първенството значи това е най-слабия Мондиал за всички времена :ph34r: .Лично моите фаворити за полуфиналите са Германия,Испания,Англия и Холандия(най са ми симпатични тези отбори).Не искам да отписвам други фаворити като Бразилия,Аржентина,Италия и т.н. но не мисля че ще стигнат далеч :whist:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.