Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българският мъж напуска мама и татко най-късно

Featured Replies

Българските мъже напускат най-късно дома на своите родители, а финландците – най-рано, сочат данните на европейската статистическа служба Евростат.

art.mamas.boy.tf.jpg

Противопоставянето Север-Юг се запазва. Мъжете от Средиземноморието напускат дома на родителите си във все по-късен етап от живота им, тъй като проблемите, свързани с тяхната независимост в модерния свят, засилват дългогодишната традиция да остават все по-дълго време до майките си, показват резултатите. Изследването е направено по данни от 24 страни в ЕС, предаде АФП, на която се позова БГНЕС.

Българският мъж решава да се отдели от родители си на средна възраст от 31 години и шест месеца.

След българите се нареждат италианците, които решават да се отделят от майките си средно на 31-годишна възраст. Предишни изследвания по този въпрос показваха, че италианските мъже остават у дома за най-дълъг период от време.

Данните от най-новото проучване показват, че гърците и малтийците напускат дома си на 30 години, докато за испанците и португалците средната възраст е около 29 години и четири месеца.

Данните за англичаните, мъжете в Северна Ирландия, Шотландия и Уелс, показват че средната възраст за напускане на дома в тези страни е 24 години и шест месеца, докато във Финландия мъжете се отделят най-рано от майките си на 23 години.

За жените средната възраст, на която напускат дома си, остава по-ниска - под 30 години в Европа.

Влиянието на образователната квалификация и промените на трудовия пазар, които повлияха на трудовата заетост и на работната мобилност спрямо предишни десетилетия, бяха цитирани като ключови фактори за този феномен от европейската статистическа агенция Евростат.

Една от причините мъжете в България да напускат късно родителите си е ниският стандарт на живот - наемите са прекалено високи или заплащането на младите хора е много ниско, коментира Татяна Кметова от Центъра за изследвания и политики за жените. Тя посочи, че тези данни се отнасят не само за България, а и за страни като Словения и Словакия, затова вероятно това е регионална, а не национална характеристика.

Според социолога в България се наблюдават двата варианта: млади мъже, които рано напускат родителския дом, и мъже с професия, които остават задълго в бащината къща. В България все още е жива патриархалната традиция, според която момчето трябва да има самостоятелен дом, след като се ожени, а преди това нищо не пречи да живее при родителите си.

Друга основна причина за тази тенденция е късната възраст, до която се учи, особено ако човек иска да получи по-висока степен на образование. Има две различни тенденции: ако човек смята да гради бъдеще въз основата на солидно образование и доказване в професията, му трябва много време. Ако човек реши да създава семейство и да се реализира чрез него, обичайно го прави на по-ранна възраст.

news.dir.bg

Оф, а какво да кажем за тези, дето никога не го напускат и цял живот до полата на мама седят. Щото аз и такива поднавам. :ph34r:

Ми те повечето са такива. Лигльовци! Готвят им, плащат им сметките, а те се хванат на работа за 500лв, купят си една барака и се правят на мъже :ph34r: За това - като стане на 20 години - шута и на квартира, никакви купуваници на апартаменти от родителите, за се научат да работят и да станат хора!

Дори и мъжете са собствено жилище, продължават да лежат на ръцете на мама. Така че не е въпрос само на стандарт, а по скоро традицията някой да ни дондурка. Евала, на мъжете, които се отцепват и се справят сами с всичко. Има ги и такива по нашите ширини и никак не са малко.

Българските мъже напускат най-късно дома на своите родители, а финландците – най-рано, сочат данните на европейската статистическа служба Евростат.

Сега проверете и Финландия къде е в класациите като стандарт на живот и къде сме ние. Не е случайно, повярвайте.

Преди когато имаше казарма,щеш не щеш, отделяш се от мама и тате най-малко за две годинки. След като се върнеш от там ..... не се знаеше на къде ще те духне вятъра .Акъла вече е друг.......

:O

• Автор

Аз пък напуснах 'семейното гнездо' още на 15 :cool:

jeer.gif

Какъв мъж си ти тогава?tongue.gif

Сега проверете и Финландия къде е в класациите като стандарт на живот и къде сме ние. Не е случайно, повярвайте.

Именно.

Да не говорим, че те "напускат" мама и татко толкова рано, защото държавата им плаща на месец поне едно 800 евро.

Дайте ги тези пари на които и да е български младеж, пък да видим дали ще живее с мама и тати.

Недейте се връзва на подобни малоумни статии.

И аз познавам такива екземпляри - станали на по 40 години вече ама са си у дома,при мама и тате.

"Да не съм луд да плащам за квартира,тука ми е без пари" - е така отговарят на въпроса ми защо не искат аджеба да са самостоятелни

:)

Ми стойте си дърти ергени,ваш проблем

Ще се ожените така друг път - аха

:)

И аз познавам такива екземпляри - станали на по 40 години вече ама са си у дома,при мама и тате.

"Да не съм луд да плащам за квартира,тука ми е без пари" - е така отговарят на въпроса ми защо не искат аджеба да са самостоятелни

:angry:

Ми стойте си дърти ергени,ваш проблем

Ще се ожените така друг път - аха

:angry:

Ако се излъжеш да се омъжиш за такъв, след време ще ти натяква че трябва да готвиш,като мама, да ходиш подир задника му, както мама и т.н.

п.с Преди 2-3 години, докато следвах в Свищов едната ми съквартирантка ми каза, че някъв мамин синковец и почукал на вратата,и искал да му изпере мръсният топ бельо, който носел в една торбичка. Тя като ми го каза щях да падна от стола. Естествено отказала му е. :angry:

Редактирано от tatsu (преглед на промените)

п.с Преди 2-3 години, докато следвах в Свищов едната ми съквартирантка ми каза, че някъв мамин синковец и почукал на вратата,и искал да му изпере мръсният топ бельо...

:cool: WTF?

Преди когато имаше казарма,щеш не щеш, отделяш се от мама и тате най-малко за две годинки. След като се върнеш от там ..... не се знаеше на къде ще те духне вятъра .Акъла вече е друг.......

Ау, ама още ги имало хората, дето обявяват с гордост, че загубата на две от най-хубавите години от живота ти се води "превръщане в мъж". Аз се мотах седем години от университет в университет и най-накрая я отмениха тая простотия. А колко съм мъж - питай жена ми.

• 4 седмици по-късно...

art.mamas.boy.tf.jpg

Друга основна причина за тази тенденция е късната възраст, до която се учи, особено ако човек иска да получи по-висока степен на образование. Има две различни тенденции: ако човек смята да гради бъдеще въз основата на солидно образование и доказване в професията, му трябва много време. Ако човек реши да създава семейство и да се реализира чрез него, обичайно го прави на по-ранна възраст.

news.dir.bg

Хубава картинка и интересна тема!

Явно късното напускане на дома, при мъжете води до това да остават до късно сами или сами за цял живот!?

Още по-лошото е че човек не се научава на нищо, никога! Става нерешителен, не вярвам и не съм чула сам мъж да е успял в кариерата! Аз не съм чула, а ако съм все пак най-успял е когато има семейство! "Зад всеки успял мъж стои една силна жена!"

Както и да е всеки вижда живота през своята си призма! Реално има много обстоятелства поради, които един мъж стои удома си, най-вече финансови! Но, пък за жените е още по-трудно...сами!

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Не знам българите колко късно напускат мама и тате, ама в Америка закона е навърши ли пълнолетие му събират багажа и му казват чао :) За това пък държавата му осигурява къде да живее, образование и т.н.Чудя се дали някога и при нас ще е така :)

Не знам българите колко късно напускат мама и тате, ама в Америка закона е навърши ли пълнолетие му събират багажа и му казват чао :biggrin: За това пък държавата му осигурява къде да живее, образование и т.н.Чудя се дали някога и при нас ще е така :)

Той Макаренко отдавна си е казал, че става въпрос за различен строй. В САЩ на пиедестал е издигната индивидуалността, затова е страната на звездите (погледни само шоу бизнесът и спорта). В България образователната система прави тухли. Бавните се бутат напред, бързите се дърпат назад. Тук се учи всичкология, а в САЩ трудно ще намериш двама колежани които да имат еднакви предмети. Всичко е на индивидуален принцип, онези които покажат заложби преди да завършат вече знаят къде са приети на работа, стипендии, квартири...

Доколкото Италия, съмнявам се, че нашето "у нас" в което се блъскат няколко души в стая да е италианското "вкъщи". Ние си приказваме тука, но говорим за различен стандарт и различен живот.

аз пък знам,че жените,които рано напускат мама и тате стават КУРВИ!

прав ли съм хахахахаххахахахахаххаа

Със сигурност пък момченцата,които остават по-дълго,стават меки китки....!

v2.0,едва ли факта,че задоволяваш жена си те прави най-добрият мъж !

Щом си се "мотал" седем години,със сигурност друго нещо липсва...

Убеден съм,че двете години и три месеца в казармата,не са били загубено време.

онуй дръпнaтото,е напълно прав !

Факта,че повечето постове са на потребители от женски род,е показателен,че на днешните мъже нещо им куца...

Редактирано от dimd (преглед на промените)

онуй дръпнaтото,е напълно права !

Абе не съм женско, мислех, че само в bg-mama ме бъркат m011.gif

Казармата не е това което беше. Аз като я карах, се научих, че скатаването е ценен тарикатлък, портенето е начин на живот, а чистенето - форма на наказание. Казармата и дома имат много общо, говорим за среда на живеене. У къщи разликата е, че няма нашивки m131.gif Така се градят ценности, едни за сметка на други, ако трябва да сме точни. Не може да сме едновременно и единаци и да играем за отбора, да сме кариеристи и домошари, да уважаваме родителите си, а да не сме ги виждали. Живеенето заедно само по себе си не значи общуване.

Тука писах и още, ама ми се дигна кръвното и го изтрих...

Не знам българите колко късно напускат мама и тате, ама в Америка закона е навърши ли пълнолетие му събират багажа и му казват чао :P За това пък държавата му осигурява къде да живее, образование и т.н.Чудя се дали някога и при нас ще е така :cool:

Да...Прекалено хубаво звучи, за да стане реалност и в България!

аз пък знам,че жените,които рано напускат мама и тате стават КУРВИ!

прав ли съм хахахахаххахахахахаххаа

Може и да си прав, ама какво от това?!

Живеенето заедно само по себе си не значи общуване.

Така е...

v2.0,едва ли факта,че задоволяваш жена си те прави най-добрият мъж !

Интересно щеше да е жена да го напише, ама мъж доста съмнително си изглежда!!!

Едва ли всеки мъж може това!? А и честно казано жена трудно се задоволява...Така, че ако се намери мъж който да задоволи напълно във всички апекти жена си или една жена, то този мъж ще е един от малкото ИСТИНСКИ МЪЖЕ!

Та такъв може и да се хвали, че е мъж...но ако е мъж, със сигурност няма да се хвали и избива комплекси! Човек, който знае истинската си стойност, не парадира с нея!

От друга страна, е много модерно жените да се правят на мъже, а мъжете на жени! Явно е някаква нова, недоразбрана и от мен игра! Така, че не ми е нито ясно нито интересно, кой какви игри играе и на какъв се прави! Гадното е друго няма на някой да му пука за младите хора днес....ако това днес съществува...а то не съществува, всичко е там където има мръсотия! Какво да се прави такава ни е системата, така ни научиха да живеем, примирявайки се овцедушно! Правейки каквото си искат с нас, а ние пак си траем като риби на сухо!

Тука писах и още, ама ми се дигна кръвното и го изтрих...

То и аз взех да се ядосвам, но каква ли полза като всичко си е все същото и след това?!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.