Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Розенкройцерство

Featured Replies

Според първият документ на братството на розата и кръста с първо издание от 1614 г. - Fama Fraternitatis (Зовът на розенкройцерското братство) розенкройцерството цели постигане на една свещена наука за природата, Наука, която да е Религията и Религия, която да е Науката (има се предвид Науката въобще, Науката за всичко, в англоезичния свят Science, употеребена самостоятелно, се разбира така). Също цели живота на отделния човек и на Обществото да бъде базиран на тази Наука.

Може да се твърди, че масонството въобще произлиза от тази насока на Човешкия Дух.

Религията нещо истинско ли е ? Води ли ни към нещо действително ?

Какво е действително, в последните два века определя единствено емпиричната наука.

За да бъде Религията емпирично реална е възможно само при висши възприятия на невидими за нормалния човек от 13-ти век насам по-висши реалии и освен това да е повлияема от човека чрез така наречената Магия - Гностична Магия.

Подобна наука навремето навярно са наричали "алхимия".

Единствената най-близка до идеите на розенкройцерското братство организация, която съм забелязал в България, е т.нар. Интернационална Школа на Златния Розенкройц (ИШЗР), известна още като Lectorium Rosicrucianum (LRC).

Провежда курсове в големите градове.

Редактирано от nikmat (преглед на промените)

Според първият документ на братството на розата и кръста с първо издание от 1614 г. - Fama Fraternitatis (Зовът на розенкройцерското братство) розенкройцерството цели постигане на една свещена наука за природата, Наука, която да е Религията и Религия, която да е Науката (има се предвид Науката въобще, Науката за всичко, в англоезичния свят Science, употеребена самостоятелно, се разбира така). Също цели живота на отделния човек и на Обществото да бъде базиран на тази Наука.

Може да се твърди, че масонството въобще произлиза от тази насока на Човешкия Дух.

Религията нещо истинско ли е ? Води ли ни към нещо действително ?

Какво е действително, в последните два века определя единствено емпиричната наука.

За да бъде Религията емпирично реална е възможно само при висши възприятия на невидими за нормалния човек от 13-ти век насам по-висши реалии и освен това да е повлияема от човека чрез така наречената Магия - Гностична Магия.

Подобна наука навремето навярно са наричали "алхимия".

Единственото най-близка до идеите на розенкройцерското братство организация, която съм забелязал в България, е т.нар. Интернационална Школа на Златния Розенкройц (ИШЗР), известна още като Lectorium Rosicrucianum (LRC) - техния сайт и техния форум.

Провежда курсове в големите градове.

Когато обаче поставих в техния форум постинг с линкове към следните две картинки - 1 и 2, постинга беше незабавно изтрит, а при втория опит направо ми беше отрязан достъпа до форума им с банване по ip адрес.

Странно, ако картинките нямаха нищо общо с тях, дали щяха да реагират така радикално ?

Интересни картинки. :-)

Може ли да те попитам какво разбираш под "по-висши реалии"? И знаеш ли, че Алхим и Елохим е едно и също име, с малка разлика в произношението? И че това име има връзка с числото Пи?

One method of transliterating 'elim, although the insertion of the h is incorrect. The number-values of the letters of 'Elohim, transliterated as alhim are 13514: when used anagrammatically they may be read as 31415, the value of pi.

Spiritual Theosophical Dictionary

• Автор

Може ли да те попитам какво разбираш под "по-висши реалии"?

Например астралния свят, човешката аура, по-фините ни тела и т.н.

Например астралния свят, човешката аура, по-фините ни тела и т.н.

Да, благодаря за отговора. Но кой астрален свят - защото има висш и нисш астрал. Вероятно ти имаш предвид висшия астрал с израза си "по-висши реалии". Защо тогава си сложил тези картинки, сочещи точно нисшия астрал?

• Автор

Имам предвид въобще недостъпното за обикновените сетивни възможности. Картинките са една любопитна добавка. Не знам дали имат връзка с този въпрос, но заподозрях такава, предвид негативната реакция на розенкр. форум.

предвид негативната реакция на розенкр. форум.

В този форум има хора, които познават темата и биха могли да ти отговорят, ако решат, но макар че не съм последовател на това учение, не мисля че тези картинки имат нещо общо с него. Затова и са ти ги изтрили...

Ники, аз ти дадох последно предупреждение за обида на потребители, пишещи в оня форум и след поредното нарушение аз те баннах по ай пи-то. Никой нямаше нищо против твоите нападки и скепсиса ти към пътя на ученика - розенкройцер, но ти наруши форумните правила грубо 2 пъти. Е, този разговор с тебе го водим вече 3 години, що пък не и тук /стига приятелите в този форум да бъдат достатъчно снизходителни да ни търпят.../ Очаквам от теб да пишеш какво толкова имаш против нас и защо ако не се интересуваш от пътя ни вече четири години периодично идваш на наши срещи и търсиш контакти с нас. Ако е за да ни разобличиш и да предпазиш други невинници от нас - моля, заповядай, изкажи се...

Имам предвид въобще недостъпното за обикновените сетивни възможности.

Картинките са една любопитна добавка. Не знам дали имат връзка с този въпрос, но заподозрях такава, предвид негативната реакция на розенкр. форум.

На ваше място не бих била толкова сигурна в недостъпното за обикновените сетивни възможности.

Което съвсем не означава, че всички ще достигнат до тях.

Бях свидетел на всичките ваши постове там и откровената ви омраза.

А с картинките повтаряте това, което преди векове, се е случило с гностиците. Жалко, че самият Вие твърдите, че сте посещавали откритите им лекции.

Аз също не споделям някои от разбиранията на школата, тъй като съм пантеист, но не оспорвам правото за избор.

Така, че ако искате да разговаряме, нека да е под формата на градивен дебат, а да не изпадаме в махленски дрязги и инфантилни изстъпления.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

След направената редакция има ли още забележки ?

А, никакви /можеше и да не махаш картинките, тук розовки гяволи много-много освен мен май не се намират.../:baby:

След направената редакция има ли още забележки ?

Не трябваше да ги махате, неправилно сте ме разбрал, но... станалото станало.

Нали знаете... на всички ни се случва да се разочароваме от нещо, но основното е да не държим

разочарованието си по-дълго, отколкото е необходимо, за да разберем поредния урок.

Ако правилно разбирам сте очаквали да станете магьосник?(моля, разберете шегата ми, добронамерена е)

Тези умения, които визирате в поста си, не се постигат за кратък период от време, а и не е сигурно.

Много грешим когато разбираме буквално нещата. Като великата заблуда "алхимия". Всъщност духовно погледнато човек, отваряйки сърцето си наистина стига до "златото". До познанието. До Бог.

И опозвайки себе си започва да "вижда" другите хора и природата по друг начин. Магията...

Не трябваше да ги махате...

Споко, без да ща съм ги запазила, цитирайки поста на човека.

Няма случайни неща...

• Автор

Нали знаете... на всички ни се случва да се разочароваме от нещо, но основното е да не държим

разочарованието си по-дълго, отколкото е необходимо, за да разберем поредния урок.

Ако правилно разбирам сте очаквали да станете магьосник?(моля, разберете шегата ми, добронамерена е)

Не.

Темата не е за мен, а за розенкройцерството. Вие заговорихте за мен, щото ме разпознахте от друг форум.

Че розенкройцерството е свързано с магията разбрах от книгите на Райкенборг. Опитах се да обясня с проста логика защо е така.

Реших в минимум текст да кажа най-съществените аспекти на това духовно направление

Не.

Темата не е за мен, а за розенкройцерството. Вие заговорихте за мен, щото ме разпознахте от друг форум.

Че розенкройцерството е свързано с магията разбрах от книгите на Райкенборг. Опитах се да обясня с проста логика защо е така.

Реших в минимум текст да кажа най-съществените аспекти на това духовно направление

Разбрах Ви. Аз също съм чела някои неща на Райкенборг. Не намирам кой знае какви разлики с магиите, за които се говори в други мистични учения.

Изпадане в транс, телекинеза, пирокинеза, аерокинеза, криокинеза, биокинеза...

Когато човек реши да се занимава с нещо такова, трябва да е наясно и с опасностите, които крие преходното функционално съзнание. Всички тези състояния са съпроводени с някакви изменения на мозъчната дейност и затова ученията, които предлагат подобен начин за стигане до "свръх човека" много внимателно работят и изключително внимателно наблюдават своите "ученици".

Но от това, което съм чела за школата останах с убеждението, че са противници на масовата хипноза и дълбоката медитация. Доколкото разбирам нямат за цел да владеят някого другиго, освен себе си.

Лично аз интуитивно избягвам подобен вид зависимости.

Попитахте дали религията е нещо истинско...

За мен религиите са манипулативни организации, водещи към духовна зависимост и обвързаност(привързаност§.

Мислели ли сте по въпроса защо Христос не е оставил нищо написано?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

• 1 година по-късно...
Розенкройцерството

Редактирано от ПАРАПСИХОЛОГ (преглед на промените)

Когато хората нямат обяснение за някои явления, те започват да си създават теории, понякога тези теории прерастват до наука или религия.

Няма лошо. Имат нужда.

• 5 месеца по-късно...

Пиша междувметие тук. Статията е от съответния форум.

Опасен е, това е огледалната сфера...

Но в същото време е част от самите нас и ние от него.

Тук има интересна статия, погледни я ако искаш...

п.п. модератора да не ми трие препратката, не мис е искаше да пренеса целия текст тук затова дадох линкчето.

Технически погледнато "черна" магия и "бяла" магия са термини означаващи - африканска и европейска (зап. Европейска, средновековна) магия. Съответно има индианска (шаманизма на американците) и "жълта" магии... Популярните възприемания на черно като лошо и смърт и бяло като добро и чисто са чисто европейски наследства. В Африка и Далечния Изток смъртта е Бяла, Животът Черен/Червен. И това няма нищо общо с цвета на хората, а с цвета на човешките кости и пръстта на земята или кръвта.

Оригиналният Ин/Ян е червено-бял, са ми казвали.

Винаги когато вибрациите са в резонанс, те се усилват. Усилването на амплитудата на вибрациите е явлението резонанс (упростено казано). Съответно корпуса на цигулката (или китарата, или беримбауто/урукунга) усилва звука (усилва амплитудата на трептение на звуковата вълна) , а не създава звука. Звукът винаги се ражда от струната и стъргането на лъка по нея, а не от корпуса на цигулката. http://www.phys.unsw.edu.au/jw/violintro.html

По принцип, всеки може да се огради от такива влияния, ако е достатъчно близък до земното и е реалистичен. Този, който не си позволява да се увлече от порива на възвишените мисли, чувства, постъпки, няма да стане резониращ инструмент за такива въздействия.

Е, тук вече стана малко "мазало" - от една страна да остава близко до земното и реалното, за да не попада под влиянието на "магията"; от друга страна, ако се опитва да бъде духовен ще е с едни почти-голи-гърди изправен срещу куршумите на магичните атаки.

И аз да вкарам малко поезия...

:comp_virus:

Черна или бяла - все е магия. Астралните същности само чакат някой да тръгне да става "духовен" та да го оглозгат хубавичко.

Препратката към статията бе грешка от моя страна, ще послушам Валентинус и ще внимавам повече.

А тази тема е пълен фарс и не виждам нужда от нея. Розенкройцерство няма и не може да има. Не и в тези пространства... (не визирам форума а света).

Като ще е поезия, поезия да е... :comp_virus:

„То не е необходимо да дойде – То е.

То не се намира някъде в далечината;

То няма да дойде в бъдещето;“

То не съществува като избор…

One method of transliterating 'elim, although the insertion of the h is incorrect. The number-values of the letters of 'Elohim, transliterated as alhim are 13514: when used anagrammatically they may be read as 31415, the value of pi.

Spiritual Theosophical Dictionary

Милото пи, как ли не го мачкат и кривят... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Милото пи, как ли не го мачкат и кривят... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

-----------------

Милите, опитват се да принизят Всичко до собствената си когнитивна реалност.

Щото панически отхвърлят идеята, че нямат истинско разбиране за Света, а работят със сенки и илюзии.

Затова се мъчат с апарата и философията на науката да проникнат там, където по дефиниция не може така да се проникне.

:speak:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.