Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мойсей и Аарон – вуйчовци на Исус / Според Корана /

Featured Replies

• Автор

Докога, ще се правиш на "преводач", като използваш услугите на GOOGLE ПРЕВОДАЧ?!, Когато натисна линк адреса, ме пита, дали искам превеждане!Да не мислиш, че някой отсреща с документ за завършена българо-английска филология, седи отсреща и ти прави преводите, това са груби преводи на компютърни речници !

превода от арабски на български(от проф. д-р Цветан Теофанов), гласи :

13. Мугхираибн Шуба предава:

لَمَّا قَدِمْتُ نَجْرَانَ سَأَلُونِي فَقَالُوا إِنَّكُمْ تَقْرَءُونَ يَا أُخْتَ هَارُونَ وَمُوسَى قَبْلَ عِيسَى بِكَذَا وَكَذَا فَلَمَّا قَدِمْتُ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ سَأَلْتُهُ عَنْ ذَلِكَ فَقَالَ إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَمُّونَ بِأَنْبِيَائِهِمْ وَالصَّالِحِينَ قَبْلَهُمْ

„Когато пристигнах в Наджрам(, където живели християните), хората там ме попитаха: „Вие четете „О, сестро на Харун" [19:28] (във вашата книга), а Моисей е живял толкова и толкова години преди Исус." Тогава се върнах обратно и споменах това пред пратеника на Аллах (с.а.с.). Той каза: „Хората тогава давали на децата си имената на пророците и на праведните, които живели преди тях"."

От хадиса разбираме, че „Хората тогава давали на децата си имената на пророците и на праведните, които живели преди тях(както е в хадиса- ХАРУН)"."

Разликата между превода на компютърен текстов преводач и човек, завършил българо-арабска филология, е очевидна !

Едва ли можеш да ми даваш оценка за превод от английски, защото ти не знаеш английски!

В случая говоря за логическа грешка - преди Мариям не е имало хора с имена исус и Йоан!

По-долу твърдиш и ти същото!

Да, така е ,по времето на Мойсей не е имало Човек с името ЯХЯ

Това Исус(Иса), защо го добавяш? от Айетите от Корана, разбираме, че никой преди е нямал името- ЯХЯ, и в кой хадис го прочети това , че е имало хора на име Яхя, преди появата на пророка ЯХЯ?!

А ти защо питаш?

Нали си запознат с исляма?

Изразът "сестро Аронова" има и още един смисъл.

И според Библията Аарон е родначалник на левититското племе, натоварено със свещенничеството.Именно Аарон, а не Мойсей.

Мария е също от племет левит.И тя е пряк потомък на Аарон, а само от преките наследници на Аарон се издига първосвещенника.

Думата "сестра" не е задължително да означава прякото сестринство, както и израза "Брате" използван от Логос не означава роднински връзки.

Тук е написано в прав текст, че Мариам е родена като дете на Имран / аят 35 и 36 / ! В случая се говори в прав текст за роднинска връзка - "Господи, родих го женско." ... "И я назовах Мариам."!

И е интересно е как Закария говори едновременно със Сестрата на Аарон и с Майката на Исус!

35. Когато жената на Имран рече: "Господи мой, посветих онова, което е в утробата ми, единствено на Теб да служи. Приеми го от мен! Наистина Ти си Всечуващия, Всезнаещия."

36. И когато го роди, каза: "Господи, родих го женско." А Аллах най-добре знаеше какво е родила. Мъжкото не е като женското. "И я назовах Мариам. И Те моля да я закриляш от прокудения сатана заедно с потомството й!"

37. И я прие нейният Господ с хубав прием, и я отгледа като хубав кълн, и я повери на Закария. Всякога, щом Закария влизаше при нея в нейното светилище, намираше там препитание. Рече: "О, Мариам, откъде имаш това?" Тя рече: "От Аллах е. Аллах безмерно дава препитание комуто пожелае."

Закария е бащата на друг голям пророк в Исляма - Йоак Кръстител / Яхя /!

Внимание в аят 37 – Закария си говори с Мариам – бъдещата майка на Исус и Дъщерят на Имран и сестрата на Мойсей и Аараон!

38. Там Закария позова своя Господ. Рече: "Господи мой, дари ми от Теб добро потомство! Ти си Чуващия зова."

39. И както стоеше, молейки се в светилището, ангелите го призоваха: "Аллах те благовества за Яхя, който ще потвърди Слово от Аллах, ще бъде господар, целомъдрен и пророк от праведниците."

• Отговори 54
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е тука май уцели вожда в десятката! Мохамед толкова е разбрал- колкото са му били възможностите.Все пак никой не казва успял ли е поне малко да се научи да чете?Нали така му е заръчал сам господ?

• Приятелю, Заслугата за откриване на този най-голям гаф в Корана не е моя. Тя е известна много отдавна. Аз попаднах на този Хадис: Book 025, Number 5326: Mughira b. Shu'ba reported: When

• Приятелю, Преди време тук се мернаха две много интересни личности, които доста убедително доказаха че всички религии са на Сатаната, исляма просто е най-очевидната такава.Между другото искам да питам

Типичен пример за човек непознаващ Сунната!

В хадис номер 2135 на Муслим се говори друго:

Book 005, Number 2135:

A hadith like this has been narrated by 'Amr b. Yahya with the same chain of transmitters.

Източник - http://www.usc.edu/s...im/005.smt.html

Хадисът, за които говориш е на Муслим, но е с друг номер -

Book 025, Number 5326:

Mughira b. Shu'ba reported: When I came to Najran, they (the Christians of Najran) asked me: You read" O sister of Harun" (i. e. Hadrat Maryam) in the Qur'an, whereas Moses was born much before Jesus. When I came back to Allah's Messenger (may peace be upon him) I asked him about that, whereupon he said: The (people of the old age) used to give names (to their persons) after the names of Apostles and pious persons who had gone before them.

Книга 025, Хадис номер 5326, Сахих Муслим:

Mughira b. Shu'ba съобщи: Когато pristignah в Najran, те (християните от Najran) ме попитаha: Ти четеш "О, сестра на Харун" (т.е. Hadrat Мариам) в Корана, докато Мойсей е роден много преди Исус. Когато се върнах при Пратеникa на Аллах (да бъде мир над него). Попитах го за това, при което той заяви: (Хора на възрастни) използват да дадат имена (на техните лица), след като имената на Апостолите и благочестиви хора, които бяха отишли пред тях.

Източник - http://www.usc.edu/s...im/025.smt.html

Докога, ще се правиш на "преводач", като използваш услугите на GOOGLE ПРЕВОДАЧ?!, Когато натисна линк адреса, ме пита, дали искам превеждане!Да не мислиш, че някой отсреща с документ за завършена българо-английска филология, седи отсреща и ти прави преводите, това са груби преводи на компютърни речници !

превода от арабски на български(от проф. д-р Цветан Теофанов), гласи :

13. Мугхираибн Шуба предава:

لَمَّا قَدِمْتُ نَجْرَانَ سَأَلُونِي فَقَالُوا إِنَّكُمْ تَقْرَءُونَ يَا أُخْتَ هَارُونَ وَمُوسَى قَبْلَ عِيسَى بِكَذَا وَكَذَا فَلَمَّا قَدِمْتُ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ سَأَلْتُهُ عَنْ ذَلِكَ فَقَالَ إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَمُّونَ بِأَنْبِيَائِهِمْ وَالصَّالِحِينَ قَبْلَهُمْ

„Когато пристигнах в Наджрам(, където живели християните), хората там ме попитаха: „Вие четете „О, сестро на Харун“ [19:28] (във вашата книга), а Моисей е живял толкова и толкова години преди Исус.“ Тогава се върнах обратно и споменах това пред пратеника на Аллах (с.а.с.). Той каза: „Хората тогава давали на децата си имената на пророците и на праведните, които живели преди тях“."

От хадиса разбираме, че „Хората тогава давали на децата си имената на пророците и на праведните, които живели преди тях(както е в хадиса- ХАРУН)“."

Разликата между превода на компютърен текстов преводач и човек, завършил българо-арабска филология, е очевидна !

Сега да видим кои пророци се споменават абзаца от Корана:

35. Когато жената на Имран рече: "Господи мой, посветих онова, което е в утробата ми, единствено на Теб да служи. Приеми го от мен! Наистина Ти си Всечуващия, Всезнаещия."

36. И когато го роди, каза: "Господи, родих го женско." А Аллах най-добре знаеше какво е родила. Мъжкото не е като женското. "И я назовах Мариам. И Те моля да я закриляш от прокудения сатана заедно с потомството й!"

37. И я прие нейният Господ с хубав прием, и я отгледа като хубав кълн, и я повери на Закария. Всякога, щом Закария влизаше при нея в нейното светилище, намираше там препитание. Рече: "О, Мариам, откъде имаш това?" Тя рече: "От Аллах е. Аллах безмерно дава препитание комуто пожелае."

38. Там Закария позова своя Господ. Рече: "Господи мой, дари ми от Теб добро потомство! Ти си Чуващия зова."

39. И както стоеше, молейки се в светилището, ангелите го призоваха: "Аллах те благовества за Яхя, който ще потвърди Слово от Аллах, ще бъде господар, целомъдрен и пророк от праведниците."

40. Рече: "Господи мой, как ще имам син, когато вече ме застигна старостта, а жена ми е бездетна?" Рече: "Така! Аллах прави каквото пожелае."

41. Рече: "Господи, дай ми знак!" Рече: "Знакът за теб е три дни да говориш с хората само като посочваш. И споменавай често своя Господ, и Го прославяй вечер и сутрин!"

42. И когато ангелите рекоха: "О, Мариам, Аллах те избра и те пречисти, и те избра над жените от народите!

43. О, Мариам, смири се пред своя Господ и сведи чело до земята в суджуд , и се кланяй с покланящите се!"

44. Това е от вестите на неведомото, Ние ти го разкриваме. Не бе ти при тях, когато хвърляха калемите си кой от тях да се грижи за Мариам. Не бе там и когато се караха.

45. Когато ангелите рекоха: "О, Мариам, Аллах те благовества за Слово от Него. Името му е Месията Иса, синът на Мариам, знатен в земния живот и в отвъдния, и е от приближените [на Аллах].

В самият Коран обаче е записано, че по времето на Мойсей не е имало Човек с името ЯХЯ!

Сура 19, аят 7

7. "О, Закария, благовестваме те Ние за момче. Името му е Яхя. Не сме сторвали негов съименник преди."

Да, така е ,по времето на Мойсей не е имало Човек с името ЯХЯ

Така, че човек с име Йоан и с име Исус не са съществували преди раждането на Йоан и Исус / Подчертавам - според Корана /!

Това, което се твърди в хадиса - че е имало хора с Имена Исус и Йоан / преди раздането им / - просто противоречи на Корана!

Това Исус(Иса), защо го добавяш? от Айетите от Корана, разбираме, че никой преди е нямал името- ЯХЯ, и в кой хадис го прочети това , че е имало хора на име Яхя, преди появата на пророка ЯХЯ?!

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

Тук е написано в прав текст, че Мариам е родена като дете на Имран / аят 35 и 36 / ! В случая се говори в прав текст за роднинска връзка - "Господи, родих го женско." ... "И я назовах Мариам."!

И е интересно е как Закария говори едновременно със Сестрата на Аарон и с Майката на Исус!

Мариам е едновременно сестра по вяра на Аарон и Майка на Иисус.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Изразът "сестро Аронова" има и още един смисъл.

И според Библията Аарон е родначалник на левититското племе, натоварено със свещенничеството.Именно Аарон, а не Мойсей.

Мария е също от племет левит.И тя е пряк потомък на Аарон, а само от преките наследници на Аарон се издига първосвещенника.

Думата "сестра" не е задължително да означава прякото сестринство, както и израза "Брате" използван от Логос не означава роднински връзки.

Всъщност Аарон е първият първосвещвник, а не родоначалник на левитското племе. Левитското племе е именувано на своя основател Леви, който е един от дванадесетте сина на Яков (Израил).

Мария, майката на Исус и мъжа и Йосиф са от Юдовото племе и са потомци на цар Давид и това е в синхрон с обещанията Божият Помазаник Исус Христос да е наследник на трона на цар Давид. 

• Автор

Мариам е едновременно сестра по вяра на Аарон и Майка на Иисус.

Аллах обаче твърди следното - Мариям е биологична дъщеря на Имран и биологична майка на Исус !

А Закария си говори и с Мариам - дъщерята на Имран и майката на Исус!

Доказателството е повече от очевидно!

Закария е бащата на друг голям пророк в Исляма - Йоак Кръстител / Яхя /!

Внимание в аят 37 – Закария си говори с Мариам – бъдещата майка на Исус и Дъщерят на Имран и сестрата на Мойсей и Аараон!

40. Рече: "Господи мой, как ще имам син, когато вече ме застигна старостта, а жена ми е бездетна?" Рече: "Така! Аллах прави каквото пожелае."

41. Рече: "Господи, дай ми знак!" Рече: "Знакът за теб е три дни да говориш с хората само като посочваш. И споменавай често своя Господ, и Го прославяй вечер и сутрин!"

42. И когато ангелите рекоха: "О, Мариам, Аллах те избра и те пречисти, и те избра над жените от народите!

43. О, Мариам, смири се пред своя Господ и сведи чело до земята в суджуд , и се кланяй с покланящите се!"

44. Това е от вестите на неведомото, Ние ти го разкриваме. Не бе ти при тях, когато хвърляха калемите си кой от тях да се грижи за Мариам. Не бе там и когато се караха.

45. Когато ангелите рекоха: "О, Мариам, Аллах те благовества за Слово от Него. Името му е Месията Иса, синът на Мариам, знатен в земния живот и в отвъдния, и е от приближените [на Аллах].

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.