Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

странно бучене при стартиране

Featured Replies

здравейте!при стартиране, компютъра ми започва да бучи доста странно и силно.това продължава около 2 - 3 минути.докато вляза в нета и след това в някой сайт, и после след около 30 - 40 секунди спира да бучи, и си работи нормално.преди го правеше рядко - сега при всяко стартиране си бучи 2- 3 минути.дали е от вентилатора или може да е нещо по сериозно?

Вентилаторът ти си заминава - докато набере обороти и затопли втулката бучи, после загрява леко и уплътнява луфта, което го кара да спре да бучи. Във всички случаи е за смяна, просто установи кой е.

Най-вероятно е някой от вентилаторите - процесор/видеокарта/захранване.

Не си заминава,от студа е.При мен също сега през зимата прави така като го пусна от порядъка на 1-2 минути бучи и после спира.Не го прави всеки път само ако не е бил пускан 2-3 дена компа или ако е било много студено

А, сетих се и за една тема преди време, в която пак имаше тайнствено бучене и се оказа, че авторът е забравил едно празно DVD в устройството, та провери и ти. hra810.png

Не си заминава,от студа е.При мен също сега през зимата прави така като го пусна от порядъка на 1-2 минути бучи и после спира.Не го прави всеки път само ако не е бил пускан 2-3 дена компа или ако е било много студено

Да им при мене ставаше така миналата година тъй като компа беше на студено. .. Само че при мене като почне да ми стърже ми дава грешка в хардуера, компа се ресва и започва да работи на 100% без и грам звук. Иначе вентилатора не ми е заминал а си охлажда съвсем нормално.

• Автор

да, лятото не го правеше, започна да бучи през есента, а като беше много студено, при всяко стартиране си бучеше.но сега не е студено и пак си бучу при всяко стартиране.явно наистина вентилаторът заминава.

При мен се оказа,че е от вентилатора на процесора.Послушах един познат,махнах му лепенката и му сложих малко смазка и засега е наред,имам предвид за смяна е,но спря да бучи,а ще го сменя....е.. когато му дойде времето :mad:

Редактирано от exmortis__ (преглед на промените)

да, лятото не го правеше, започна да бучи през есента, а като беше много студено, при всяко стартиране си бучеше.но сега не е студено и пак си бучу при всяко стартиране.явно наистина вентилаторът заминава.

Издухай му праха.На всички вентилатори и виж кво става

Правила за ползване на форумите -

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

издухай прахта внимателно да не закачиш нещо.Може малко и да го смажеж обаче ако го смажеж на всеки 4-5 дни го отвараи и го почиствай защото при маслото за събира още повече прах и става на ла**о.Ако и това не помогне значи че трябва да подготвяш погребението на вентилатора.

И при мене бучеше вентилатора на захранването, ама аз в началото го ритах и той спираше(не правете като мен :mad:) След това отворих компа, разглобих, смазах го и спря да бучи, не е казано, че трябва да се сменя :)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Ако може да се намеся и аз... Бученето е от хард диска... Според мен. И бучи тея 2 минути докато зареди уина, антивируса и всички глупости, които зарежда. След това зарежда по по-малко инфо, за това не се усеща такова силно бучене. При мен е аааааааабсолютно същото нещо с харда, ма нямам 100лв за нов...

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Отворих компютъра, почистих вентилаторите, но пак продължава да бучи по 4 - 5 минути при всяко стартиране.

Отворих компютъра, почистих вентилаторите, но пак продължава да бучи по 4 - 5 минути при всяко стартиране.

А смаза ли ги?

Аз проверявам вентилаторите като ги докосвам с пръст в основата за секунда време и по този начин те спират да се въртят и съответно бучащия спира да бучи. Уточнявам това го правя на откритите перки за охлаждане на твърдите дискове, видео картата и входния и изходния на кутията. На процесора и на захранването са зад решетки и тях по този начин не мога. Въпросните два вентилатора ако се налага да ги проверявам им слагам един молив в перката при изключено положение и стартирам компютъра. След 2-3 секунди махам молива и ако бученето започне значи този е вентилатора. :)

Аз мисля, че проблема е в някой от вентилаторите.

• Автор

В такъв случай, трябва да сменя вентилатор.Отпред бучи някъде - значи не е вентилатора на захранването.Ето това ми е компютъра.Незнам това ли трябваше да копирам и покажа.Благодаря на всички за мненията и съветите! Property Value

Number of CPU(s) One Physical Processor / One Core / 2 Logical Processors / 32 bits

CPU Full Name Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz

CPU Name Intel Pentium 4

CPU Code Name Prescott

Platform Name Socket 478 mPGA

Revision D0

Technology 90 nm

Instructions MMX, SSE, SSE2, SSE3, HT

Original Clock 3000 MHz

Original System Clock 200 MHz

Original Multiplier 15.0

CPU Clock 2993 MHz

System Clock 199.5 MHz

FSB 798.1 MHz

Core 0 Speed 2992.9 MHz

Core 0 Multiplier 15.0

L1 Data Cache 16 KBytes

L1 Trace Cache 12 Kuops

L2 Cache 1024 KBytes

• Автор

Отпред се чува, че има вентилатор.Значи е от вентилатора на харда?Бучи при всяко стартиране и след 4 - 5 минути спира бученето, но се чува, че се върти.

Е какво да гадаем,виж дали има вентилатор отпред-трябва да е ниско долу,под предният панел.Ако има,пробвай да го спреш с пръст при стартиране и се ослушай за шума.Ако има вент и е скапан или го смажи или най-добре го смени.Ако няма-пиши.

по добре изключи вентилатора (ако наистина е отпред) щото на диска бързо ще му се разкаже играта от вибрации...

точно си заминава (от няколко години китайците много смазка икономисват, дали не готвят с нея - нямам идея)... и да добавя може и на чипсета да е...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.