Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в психологията и психиатрите?

Featured Replies

т.е Тоест - Не дали им имате доверие , а дали вярвате, че всичко което те "Знаят" става за нещо? Аз лично не вярвам, че един човек ще прецени друг всичко са само догадки, но нищо повече.

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

• Автор

Аз вярвам в българския правопис...

Съжелявам от бързане мога да пиша нормално, но ме мързи Публикувано изображение

Редактирано от Lolayl (преглед на промените)

Офф. Масово се ползва "съжЕлявам", което ме вбесява :ass: По темата - на добрите психолози може да се вярва, това че някои хора не разбират достатъчно, и не им вярват си е за тяхна сметка!

всеки който е накарал "мама" да му направи палачинки, вместо мекици, вече не вярва, защото знае

Публична тайна е ,че който не успява да влезе или завърши нещо друго записва психология, в този смисъл силно се съмнявам не в психологията ,а в качествата на родните психолози ,които доста често сами имат нужда от психологична помощ , поне такива са моите наблюдения от конкретни хора , които макар и напълно неспособни, с връзки ги набутаха на отговорни постове

т.е Тоест - Не дали им имате доверие , а дали вярвате, че всичко което те "Знаят" става за нещо? Аз лично не вярвам, че един човек ще прецени друг всичко са само догадки, но нищо повече.

Това не е само наука , то е мозъчна дейност и част от всеки човек , това , че някой я изучава , говори доста добре за самия човек . Нямаш си представа какви неща може да се правят по този начин . Разбира се, че може да ти помогне такъв човек , но може и да ти навреди.

Психологията има огромно значение, макар често да чувам отзиви, че тя не е наука, а както се изрази и създателя на темата е просто низ от 'догадки' за човешкия вътрешен свят, които нямат научна стойност. Напротив - имат. И психолозите и психиатрите правят изследвания и на базата им се вадят научни заключения. И аз съм сконна да мисля, че те наистина имат тежест, защото преди всичко хората сме повече еднакви, отколкото различни. Имаме еднакви психологически потребности, а наред с тях и еднакви биологични такива (това е повече от ясно). Доколко обаче същността на личността се определя по генетичен път не знам. Но това не е и предмет на изследване на Психологията... Но знам, че основните типажи личности са няколко и пак повтавям, че сме повече еднакви, отколкото различни. И тези разлики се повлияват от средата и обстоятелствата, в които не намираме. Вярвам и мисля, че психолозите реално знаят, а това доколко всички психолози са НАИСТИНА психолози не се наемам да коментирам, защото нямам пряк достъп до такива хора. Но пък знам, че има хора, които без да имат тези знания правят верни изводи относно поведението на хората и за същността им след разговор с тях (или въобще нещо). Тъй да се каже - има и природни психолози.

Редактирано от tsveti4ka (преглед на промените)

Пример за тези природно психолози са професионалните покер играчи.По едно действие на противника те разбират каква е стратегията му и дори характера ако се издават повече.

• Автор

Пример за тези природно психолози са професионалните покер играчи.По едно действие на противника те разбират каква е стратегията му и дори характера ако се издават повече.

Не може да мига подскача, реве, но пак не могат да са 100 на 100 сигурни...

Не аз не вярвам,ч е един "псохолог" може да ми навреди той не знае нищо за мен нито ще научи...

• 4 седмици по-късно...

Първо темата ти е грешна.С психология се занимават психолози,а психиатрите-с психиатрия,която си е част от медицината .Ти за кои точно питаш? Аз смятам,че могат да бъдат от голяма помощ в много различни сфери от живота,това,че в България няма развитие и хората не са дорасли да се доверят на такъв специалист ( те на лекар не ходят,когато са болни,че това ли),е безспорна истина.Защо не погледнете развиващите се държави?А това,че който не може да запише друго ,пише психология-не искам да коментирам.Лично аз винаги съм искала да уча психология,но точно заради предразсъдъците на българите,избрах да я уча в чужбина и повярвайте ми не е особено лесно да се учи,защото учим неврология,което ми напомня,че психолозите не са въздух под налягане а много от техните изследвания са обосновани от медицинска гледна точка.Второ учим и статистика и математики,защото са необходими при провеждане на експерименти и изследвания.Изобщо това,че си чел някоя книжка или статийка по поулярна психология,не значи ,че е толкова лесно и просто.Това е наука като всички останали,а не поредната фантасмагория - 2+2 = 2345...

• 3 месеца по-късно...

Психологията няма нищо общо с психиатрията.Не познавам хора и от двете професии,но дали ще им повярвам зависи от личноста на психолога и от знанията на психиатъра. При всички случаи не бих повярвала на псевдопсихолог,а те се множат с всеки изминал ден - интернет и медиите са пълни с реклами на хора,които се представят за психолози,а дипломи за завършено образование нямат.

Психологията няма нищо общо с психиатрията.Не познавам хора и от двете професии,но дали ще им повярвам зависи от личноста на психолога и от знанията на психиатъра.

При всички случаи не бих повярвала на псевдопсихолог,а те се множат с всеки изминал ден - интернет и медиите са пълни с реклами на хора,които се представят за психолози,а дипломи за завършено образование нямат.

Напротив,психолозите и психиатрите имат много общо.Психолозите могат само да диагностицират псих. заболявания,НО нямат правото да назначават лекарствена терапия,психиатрите вършат и двете неща.Но по темата лично аз от това което съм видял на упражненията по психиятрия,от отзивите на накои психиатри,и от роднини на психично болни,лечението е симптоматично т.е тъпчат ги с транквиланти или сънотворни ,или каквато комбинация е изписана и се "чака" да се оправят.За това съм скептик за възможностите на лечение - визирам главно тежките биполярни разтройства и шизофрении........... ма нали и те почват от по леки форми......така,че май-май няма оправия.

Редактирано от shumarov (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Аз вярвам в науката и научните открития, които хората са направили. Но неможеш да имаш 100% доверие на човек, който непознаваш и незнаеш нищо за него. Дипломата не е всичко в тази обаласт е много важна и практиката... Ако е добър ще му имам 100% доверие ако ли не едва ли бих и отишъл при него...

Психиатрите са едни легални наркодилъри. Що се отнася до циклофения, шизифрения ДА там лекарствата са нужни, а до колкото знам зависимост от лекарства за шизофрения НЕ се получава. Но що се отнася до неврози - паническо разстройство, депресия ОКР...и всичко от този род, на едно приблизително 70 процента от хората на които се изписват лекарства всъщност тези хора нямат нужда от лекарства - всичко е за пари, или пък поради незнание че основното/определящото лечение на средно тежки и леки депресии е психотерапията.

Редактирано от Ивет (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Вижте, както всички аспекти на живота и психологията е спорна. Да, никой не може да те разчете на 100%, но това не се и налага. И разбира се, че има и шарлатани, които само оскубват "пациентите" си, било чрез действия или чрез липсата на такива.

Но това не уличава и заклеймява всички, които реално искат да бъдат психолози, да разгадават бавно и мъчително тайните на човешкия мозък и да помагат на хората. Един психолог може да свърши чудесна работа за депресиран човек, чийто проблем се корени в потиснати спомени, емоции, страхове, при това без медикаменти. Лично аз отдавна искам да се занимавам с психология, и то не защото не бих могла да избера нещо друго; повярвайте ми, имам много възможности. Но аз искам да изследвам ума, да откривам нови факти, да имам идеи, които някой ден могат да бъдат ценни за човечеството.

Онези, които говорят против психолозите обаче са прави в едно - съществуването на непрофесионални мошеници, преследващи лесния келепир, има катастрофални последствия. Най-малкото разколебава и искриците доверие, които хората трудно поверяват на психолозите.

...Лично аз отдавна искам да се занимавам с психология...

Ами действай. И аз си го мисля на дърти години да запиша още едно висше с тази специалност ;)

Няма по-добър психолог от теб самия.

Защото Душата,мислите,чувствата са си твои-

и ти ще ги разбереш по-добре и без чужда помощ.

Просто се вслушай в себе си.

:cool:

Ами действай. И аз си го мисля на дърти години да запиша още едно висше с тази специалност :)

:Phttp://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Ами давай! Аз си имам оправдание - докато не завърша училище тази година никъде не мога да мърдам... ;) Какво да се прави? ЕГН-то... :P

• 2 месеца по-късно...

Упражняващите професията психолог минават ли специални тестове,които да удостоверят психичната им годност за длъжността която заемат?

Редно ли е психолог с психични проблеми да упражнява професията си?

Упражняващите професията психолог минават ли специални тестове,които да удостоверят психичната им годност за длъжността която заемат?

Редно ли е психолог с психични проблеми да упражнява професията си?

минават :speak: ( уж) :blink:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

И аз така си мислех... :blink:

Събуждането на психолог, преминал тестовете...

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=k8ZcDuHdqzo

Из ежедневието на психолога...

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=WtVsqDAzHH8

с отричането на съществуването на Бог се появи една празнота в обществото и тя трябваше да се запълни с нещо. психология и психиатрия две малки глави изкуствено откъснати от природата и истината, психологията като наука откъсната от науката за Бог се е превърнала в наука обслужваща тъмнината, наука за манипулиране и подчинение на хората, а опитите чрез нея да се помогне на отделния индивид когато не се опират на божието учение са си чиста проба шарлатанство. Дойде времето за психиатрията- наука за подпомагане на човек чрез мъчение и наркотици, използвана много успешно от държавния апарат за справяне с неудобните хора. ако тази наука се върне в лоното на Бог ще тръгне по пътеката на познанието и превръщането в една истинско полезна наука ще започне. никъде не използвам понятията църква и религия и се разграничавам от тях

В някои секти използват методи на психологията за създаване на определени внушения у хората.Чувала съм,че някои по-внушаеми личности от мъжки пол на 33 годишна възраст приключват земния си път,повярвали че са преродения Христос. Дали е вярно?

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.