Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клокване на AMD 5200+ 2,73GHz

Featured Replies

Та .

След клока хт линк беше 1079 .

Сега съм го намалил на 200 , но мисля да го кача на 800 .

PCI-E какво да го правя в крайна сметка ?

Волтажа го качих от 1.3 на 1.43 , тоест 10% понеже клока сега е 8% .

Аз мисля да го направя 15% до 3мх и да си оставя волтажа ака .

Някаква друга програмка за тест освен prime95 .

предпочитам някоя която седи в бакграунд без да товари процесора а само следи за проблеми .

Ако програмата не товари процесора как ще се появаят грешки?Помисли малко.

Програми за срабилност има много.Ако искаш бързо да провериш дали ти е горе-долу стабилна машината ползвай Intel burn test(не се заблуждавай от името работи и с АМД).Ако искаш стабилнот за 24/7 НАЙ-МАЛКО 12часа приме95 или ортос.

Може и да има значение платформата! Все пак темата е за АМД система, при това от старото поколение без вграден в процесора контролер на паметта и т.н.!

Ако не се лъжа 5200+ е със вграден контролер... Или се бъркам нещо?

Все пак дъното е 790 чипсет, няма контролер на дъното, ако няма и на процесора ко правим?!

Колегата с мераците за клок-гугъл има чудесна търсачка,в упътването за дъното ти е описан биоса на дъното подробно,линкове за четене ти се даваха,обяснява ти се подробно с примери-как пък нищичко не разбра?Ако наистина си разбрал само това,което пишеш,по добре се откажи.Мисля,че риска за твоята конфигурация е доста над средния,затова ти пиша,преди да си пуснал интел бърн-след това,може би ще е късно.

Имам същия процесор боднат на дъно асрок ALiveXFire-eSATA2.Без проблеми стига до 3,2GHz.В момента е с 15% клок оставил съм го на 3 Mgz.

Дъното има нещо наречено Hybrid Booster.Това е 4 или 5 процесор и винаги съм клоквал по един и същи начин.

gallery_67643_1191_359023.jpg

Всичко е на ауто, единствено променям ограденото в червено.Мога да го вдигна до 400 но след 250-260 компютъра просто не пали.Волтажа на процесора се променя автоматично, може и ръчно но няма нужда.

По принцип така не се клоква, но можеш да опиташ.Внимавай вдигай най-много с по 5 MHz.В един момент може да забие и да се наложи ресет на биос.

Добре , ето последни данни .

13х230 клок 15%

волтаж 1.43 - нормален 1.3 / незнам защо повечето време ми го отчита като 1.5 през еверест .

ХТ линк 921 / намалих го на 800 от биоса .

Сега съм пуснал ORTHOS . и еверест за температурите .

Имам и 1 въпрос за температурите . ще сложа снимка .

Това 64 градуса е температура на какво ?

Ако е това което си мисля защо на процесор ми дава 55 ?

@ Мики , аз ако разбирах какво става и как става нямаше да питам .

Това го поясних по нагоре мисля , но може ида не е тук smile.gif .

Пускал съм до сега приме95 , сега съм на друга .

@ petiostoianov

Моят е black .

Да разбирам ли че волтажа трябва да си го оставя на ауто ?

Аз мога и до 500 . това е по скоро от дъното .Но ако го вдигна и моя няма да пали nono.gif

По принцип не се клоква как ?

post-212634-1263575569,22_thumb.png

Редактирано от rocnogu (преглед на промените)

С примера които съм показал на скрииншота, но при мен става и си работи чудесно.

Температурите ти са високи,моя процесор под пълен товар рядко вдига повече от 55градуса при температура в стаята 20градуса.

Блек едишън процесор му вдигаш само множителя без да пипаш нищо друго. При множител 15 проца става 3ГХз...

Блек едишън процесор му вдигаш само множителя без да пипаш нищо друго. При множител 15 проца става 3ГХз...

моя не е блек едишън,

преди него имах 3800 (пазя си го още, първият ми свестен процесор),после пак 3800 но двуядрен смених го с 4200 голямо разочарование, за кратко 5200 много грееше и го смених с 5000 не ми се чакаше и взех това което имаха налично.Всички процесори съм ги клоквал по един и същи начин,просто дъното не е много богато на настроики. Оспамих темата.

Тоест връщам всичко както си беше на ауто и вдигам множителя ?

Понеже в момента е 13х230 .

Идеята на цялото нещо НЕ Е КАК да се клокне . И маймуна може да клокне проц ,

Идеята Е как да се клокне ПРАВИЛНО .

Затова задавам толкова въпроси и повтарям . Преди си клокнах моя старият проц (10х200 дуал)с 200 (10х220)и си вървеше без никакви други настройки .

Просто ми е странно че само се вдигат херците а волтажа си е 13.

Тука никой не обяснява кое ЗАЩО се прави и после (микито примерно) били сте обяснявали по 5 пъти .

Защо ? Повече подробности моля .

Защо само множителя е не херците ? Да пипам ли ХТ линка или не ?

Волтаж да пипам ли ?

Нещо по рамта ?

http://vbox7.com/play:4aa127c9

OK . Сега е 14.5х200 . Според младежа на клипа мога да стигна до 3.1 без да пипам нищо . сега ще видя ефекта и ще го каяа до 3 ако всичко е наред .

Което потвърждава думите на психо .

Малко странно че винаги е прав а . hush.gif

Което означава че половината тук говорят глупости и реално не знаят как се клоква амд блак .

Което всъщонст оправдава многото ми въпроси .

нали !

Редактирано от rocnogu (преглед на промените)

• Автор

Върви си идеално на 3.1ГХз моят в момента (2 дена е включен и нямам проблеми даже и цъках малко Crysis 2), температурите са 50-54 градуса когато играя, иначе 36-38 с боксов охладител. Смених си дъното, понеже моето изгоря от гръмотевица (и си мислех че съм аз xD) и сега имам AsRock A770DE+, добре ли е? Захранването ми е 300W

Браво за клока.Температурите ти са напълно нормални и няма място за притеснение.Само няма да е лошо да пуснеш на процесора някой тест за стабилност и да го оставиш да поработи някой друг час!Дъното ти го гледам се движи около 100лв-не е лошо за парите си , е винаги може повече и аз съм на мнение , че можеше да се дадат едни 20лв отгоре за едно Gigabyte MA770-UD3 , но това си е просто мнение :P А за захранването гледам , че си с 8600GT , ако е марково няма да има проблеми , но ако е китайско има нужда от смяна , пък и ако решиш след време да сменяш процесора или да правиш ъпгреид ще ти трябва ново!

• Автор

Браво за клока.Температурите ти са напълно нормални и няма място за притеснение.Само няма да е лошо да пуснеш на процесора някой тест за стабилност и да го оставиш да поработи някой друг час!Дъното ти го гледам се движи около 100лв-не е лошо за парите си , е винаги може повече и аз съм на мнение , че можеше да се дадат едни 20лв отгоре за едно Gigabyte MA770-UD3 , но това си е просто мнение :P А за захранването гледам , че си с 8600GT , ако е марково няма да има проблеми , но ако е китайско има нужда от смяна , пък и ако решиш след време да сменяш процесора или да правиш ъпгреид ще ти трябва ново!

След време мисля да си купя цял нов компютър, а не да го събирам от тук от там.. Мяркам си един за 1500лв. 8GB RAM 1033MHz и i7 процесроче с 1гб видео, но ще видя чак към лятото.

Благодаря ти, че ми помогна и беше търпелив с мен ^^

След време мисля да си купя цял нов компютър, а не да го събирам от тук от там.. Мяркам си един за 1500лв. 8GB RAM 1033MHz и i7 процесроче с 1гб видео, но ще видя чак към лятото.

По добре си го зглоби сам . За 1500 може да си вземеш и дъно за 2-3 видео карти и да си го направиш по добър от този .

Като тръгнеш да го купуваш пиши тук във форума . Хората ще дават акъл .

Дано да не си гледал в някой от магазините започващи с "техно" или подобните им, като гледам с каква памет(не с колко, щото като обем е повече от добре) искаш да се набуташ не ти завиждам! Пък това 1ГБ видео го имат вече и карти от бюджетният клас, въпроса е какво друго се крие до единия гигабайт?! Всичко това писано от мен става невалидно, ако машинката е лаптоп, щото до лятото, може и да се съчетаят подобни характеристики на такава цена!

Защо ? Повече подробности моля .

Защо само множителя е не херците ? Да пипам ли ХТ линка или не ?

Волтаж да пипам ли ?

Нещо по рамта ?

Питаш защо блек едишън процесорите се клокват само с шината? Това са клокърски издания на процесори, при които няма нужда да ровиш по хипертранспорта, нито фсб, нито да заключваш шини и да се занимаваш с глупости. Влизаш, вдига множителя и получаваш (аналогично) процесор с по-видока фабрична честота... За тва...

Мартинчо, наистина изчакай поне до лятото. До тогава ще се видят новите процесори, може би и новите видеокарти, а ще излязат дъната с USB 3.0 и SATA 3.0... От тук нататък вземаш което дойде най-изгодно....

• Автор

Дано да не си гледал в някой от магазините започващи с "техно" или подобните им, като гледам с каква памет(не с колко, щото като обем е повече от добре) искаш да се набуташ не ти завиждам! Пък това 1ГБ видео го имат вече и карти от бюджетният клас, въпроса е какво друго се крие до единия гигабайт?! Всичко това писано от мен става невалидно, ако машинката е лаптоп, щото до лятото, може и да се съчетаят подобни характеристики на такава цена!

Видеото е GDDR3, а RAM-та DDR3 и ми стана интерестно.. Не го знам до колко е добър, но за сега с този нямам проблеми.

• 5 седмици по-късно...

Видеото е GDDR3, а RAM-та DDR3 и ми стана интерестно.. Не го знам до колко е добър, но за сега с този нямам проблеми.

За 1500 тва ддр3 е смешно . Или поне аз така си мисля .

Най добре изчакай . То преди да си вземеш комп ще има 1 месец чудене маене и даване на акъл .

Но не си взимай готов зглобен . Досега не съм видял и 1 хубав такъв , който да ми хареса като комбинация или цена .

@ psycho_666

Е това го разбрах отдавна :)

Издразних се че никой освен теб не знае ами само акъл дават .

И се мина през четене на теми и глупости .

И трябваше часове да ровя да търся инфо в гугъла , като можеше с едно просто "вдигай множителя" .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.