Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Замръзване на PC

Featured Replies

Здравейте, отдавна имам ужасен проблем с PC-то и той е, че независимо от това колко е натоварен процесора, компа изведнъж замръзва и единственото, което може да се направи е да рестартирам компютъра от копчето за да се оправи. Вчера преинсталирах ОС-ма и изключих факта, че може проблема да идва от нея, тъй като тази вечер за 30 минути замръзна 4 пъти. Нека ако някой има идеи относно това, какъв може да е проблема да пише.

Ето я и конфигурацията:

CPU: Pentium 4 2ghz

MB: AsRock P4i65PE

VC: Ati Radeon 9600 128MB

RAM: 1GB

HDD: WD 160GB

Ако ви трябва още някаква информация пишете. Благодаря предварително за указаната помощ.

Редактирано от tNDrRr (преглед на промените)

• Отговори 73
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~

По старите дъна на Асрок са с хлабави сата портове.Смени кабела на хардиска с по качествен, направи тест на рам паметта.

• Само мен ме няма тук ... защо не пуснеш един Memtest86 !

• Май паметта е наред Ако компа ти дава сини екрани , 'записвай' ги и ги покажи. Я пробвай START > RUN > VERIFIER > Create standart set. > Automatically select unsigned drivers . Ако

Прилича на проблем с RAM-а. Ако е това, вземи мерки, защото ще имаш проблем с записаните данни и операционната система.

или перката на видеокартата е спряла, или проблем с диска (обаче тогава след ресет в 50% от случаите ще ти каже че няма диск), drug wariant e da zamryzwa ot programa/virus (вече на няколко компа виждам да замръзват заради авира...)

Прилича на проблем с RAM-а. Ако е това, вземи мерки, защото ще имаш проблем с записаните данни и операционната система.

нещо си се объркал - от рам не замръзва...

• Автор

1. Процесора не е клокван.

2. Какво значи рестор на биос ? Ако е ваденето на батерията и поставянето и след няколко минути, правил съм го това.

3. Дъното ми не поддържа сата.

4. Изключвам и възможността да е от перката на видеото, защото след замръзване, тя продължава да си работи.

5. От вирус ме съмнява да е, защото съм правил формат на целия хард и след това проблема пак го имаше. Относно проблема да е заради програма, не ползвам авира и освен да е от някоя друга...

5. Остава проблема да е в хард-а, макар, че ми го донесоха нов преди около 7-8 месеца. Ако имате идеи как мога да направя някакви тестове или нещо друго, за да разбера дали от там идва проблема, казвайте :wink12: И отново благодаря за помощта.

От кога е тоя проблем? Отдавна не е отговор, аз питам за друго... Какво си правил преди да се появи? Обикновено тея неща не идват от нищото...

Сменял ли си процесора? Ако да - с какъв си бил преди това?

Дай версията на БИОС, с която си в момента...

И покажи температури и волтажи...

След това ще мислим пак...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

От кога е тоя проблем? Отдавна не е отговор, аз питам за друго... Какво си правил преди да се появи? Обикновено тея неща не идват от нищото...

Сменял ли си процесора? Ако да - с какъв си бил преди това?

Дай версията на БИОС, с която си в момента...

И покажи температури и волтажи...

След това ще мислим пак...

Процесора съм го сменял, а предишния беше Celeron 2.4ghz, но проблема не се появи веднага след смяната на процесорите, а след време.

Версия на биос, температури и волтажи.

Сякаш не е нито от биоса нито от температурите...

А това, че на 12 волтовата шина имаш 12,3 се учудвам и не съм сигурен как да го коментирам... Ма не вярвам да е от това...

От тук нататък са съфорумниците...

• Автор

Предполагам, че така изглеждат проблемните кондензатори ?

П.П. Сега погледнах дъното и не видях проблемни кондензатори...

П.П.2 Ето какво сподели един форумник от дата-та:

Имам същото дъно на стария, от който пиша де..същата работа става с моя

Явно дъното е проблема...

Не видях операционната система? Да не би е да е Виста или 7-ца? Случайно да има тунер на компютъра?

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

• Автор

Не видях операционната система? Да не би е да е Виста или 7-ца?

На тази щайга Виста или 7 ? Никога :nono: С XP SP3 съм.

като замръзва виж дали капс лока на клавиатурата работи, виж като натиснеш копчето на компа (без да хо задържаш) почва прави shutdown. щото може проблема да ти е в мишката... от кондензатори и памет компютър не замръзва - рестартира се... или видео или диск или кабел на диска или чипсет или захранване - каква марка е? може в него да има надути кондензатори и диска да се изключва, усб мишка и клавиатура да забиват ако вземат от +5vsb... изкарай видеокартата и я вкарай пак - може и от лош контакт да замръзва...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

като замръзва виж дали капс лока на клавиатурата работи, виж като натиснеш копчето на компа (без да хо задържаш) почва прави shutdown. щото може проблема да ти е в мишката... от кондензатори и памет компютър не замръзва - рестартира се... или видео или диск или кабел на диска или чипсет или захранване - каква марка е? може в него да има надути кондензатори и диска да се изключва, усб мишка и клавиатура да забиват ако вземат от +5vsb... изкарай видеокартата и я вкарай пак - може и от лош контакт да замръзва...

Захранването е някакво кучешко, Colours нещо такова, тя и кутията е такава и е 350 ватово. Относно видео картата, това с изкарването и вкарването съм го правил вече. При следващото замръзване ще проверя за капс лока и това за shutdown-а.

• Автор

Здравейте отново. Ето, че току що щайгата заби... пробвах капс лока - не бачка, пробвах с натискане на бутона за изключване - резултата беше нулев... и отново бутона за рестарт се оказва решение на проблема. Когато заби, отново погледнах перките в кутията и всички си работеха... Сега оставям на вас, да изкажете мнението си :yanim:

Така като гледам са изредени като виновни всички чаркалъци. За мен не остана почти нищо да обвиня, освен кутията cool.gif

Трябва да се тестват чарковете, с подмяна и повече внимание. Може да се започне със захранването или поне аз бих започнал с него. За тази цел е добре да имаш здрави чаркове под ръка. Иначе мъките и дължината на темата ще продължат да растат. Според мен - носи го в сервиз, успех wink.gif

Така като гледам са изредени като виновни всички чаркалъци. За мен не остана почти нищо да обвиня, освен кутията cool.gif

Трябва да се тестват чарковете, с подмяна и повече внимание. Може да се започне със захранването или поне аз бих започнал с него. За тази цел е добре да имаш здрави чаркове под ръка. Иначе мъките и дължината на темата ще продължат да растат. Според мен - носи го в сервиз, успех wink.gif

Не си прав, остана батерията на дъното с напрежение от 1.07 волта, ако я чете правилно еверест. При изключен компютър да се извади и да се премери напрежението, като нова показва 3.2волта

• Автор

Не си прав, остана батерията на дъното с напрежение от 1.07 волта, ако я чете правилно еверест. При изключен компютър да се извади и да се премери напрежението, като нова показва 3.2волта

А как да го премеря, като изключа компютъра и извадя батерията ?

ПП: Току що пак заби и не знам случайно ли е, но напоследък само вечерно време забива...

• Автор

За мерене напрежението на батерията става въпрос.Мери се с мултицет.

А това измерване при извадена батерия ли трябва да се направи или при сложена батерия и пуснат компютър ?

А това измерване при извадена батерия ли трябва да се направи или при сложена батерия и пуснат компютър ?

При изключен компютър (и от захранването) и свалена батерия.

Но аз се съмнявам да е от батерията, щеше да имаш проблем и с биоса+дата и други настройки...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.