Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за съвет относно конфигурация!

Featured Replies

Не мисля, че 630 си заслужава в предвид това, е е по-скъп. Както сам си видял от ревюто 620 стига до 3,6Гхц, така че спокойно би могъл да го клокнеш до честотата на 630 и да спестиш тези 20лв. :cool:

• Автор

Така е, но така или иначе бюджета ми го позволява.Главното ми съмнение все още е дали в комбинация със не дотам мощната видео карта няма да имам проблеми със новите игрички, които както споменах разцъквам от време на време, защото все пак жертвам 2 ГБ рам и искам найстина да има разлика във бързодействието на системата - например във уиндоус, като мулти-тасквам с повечко програми атлона ще е по-добре, предполагам.Но Рендиг не правя почти и реално погледнато и игри не играя много..тъй че това е процесора за мен.

• Автор

Всичко хубаво, НО дъното го нямат в наличност под Моста и явно ще го заменя със http://mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=40708 ASROCK M3A770DE /AMD770/AM3, мисля, че няма да има голяма разлика - не съм голям клокър - 200 мхз отгоре му търся :whist:

Всичко хубаво, НО дъното го нямат в наличност под Моста и явно ще го заменя със http://mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=40708 ASROCK M3A770DE /AMD770/AM3, мисля, че няма да има голяма разлика - не съм голям клокър - 200 мхз отгоре му търся :)

Аз лично не бих заменил Gigabyte с Asrock...по-добре нещо такова. Само от мост ли можеш да пазаруваш и не можеш ли да изчакаш да го доставят (GB-a) щом го няма в наличност?

Аз лично не бих заменил Gigabyte с Asrock...по-добре нещо такова. Само от мост ли можеш да пазаруваш и не можеш ли да изчакаш да го доставят (GB-a) щом го няма в наличност?

Аз съм с АМ2+(с ДДР2 банки) варианта на същото дъно на Асрок и съм напълно доволен, а 30те долара разлика между цената на Асрок и Асус бих употребил за втора плочка РАМ, за да се възползувам поначало от двуканалният достъп до оперативната памет!

+1 глас за Асуса... Но само при условие, че няма да търсиш гигабайта от друго място...

A ти сам си направи сметката колко губиш със смяната на гигабайта с което и да е друго дъно...

Погледни тестовете ТУК. Между другото другите дъна са с високия клас 790 чипсети, а гигабайта е 770... И въпреки това... Сам виж резултатите, няма да ти се бъркам в решението...

Моя съвет е да вземеш гигабайта от друго място...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Ами от Пловдив съм, мога а пазарувам от всякаде другаде, не само Мост и да искам да е ГБ, немога да изчакам просто защото няма да го зареждат докато не илзезе нов модел.Ако знаете къде другаде го има, мятайте.В Жар също мисля, че го няма.Асрока един приятел ми го прехвали, знам ли, Асуса ми излиза от бюджета..Видеото също е изчезнало от пловдивските фирми..ако някой има идея от къде да ги намеря ще съм много благодарен!

Редактирано от Windseeker (преглед на промените)

Друг вариант е да поръчаш от Sky.bg По-ниските цени, на които продават предполагам ще сведат цената за доставка до минимум. :)

Редактирано от mrik (преглед на промените)

• Автор

Гледам, че я дават в я-трейдс, още утре ще мина да провера видеокарата.А скай сигурно ли е че ги има..може просто да не са упдейтнали ценовата листа?

Малко реклама на Асрока! :) Обърнете внимание на L3 кеша! За какво му е на човека да се бърка за по-скъпи дъна? Ако е маниак на тема оверклок и всякакви "саморъчни" изпълнения, ще се налага винаги да разполага с приличен бюджет, който да си влага в маниащината. В случая просто няма смисъл!

2.jpg

Линк към форума от където е преснимано! Езика май е гръцки ма кво да се праи?

Да се сравнява ASRock с Asus или Gigabyte,мисля,е несериозно...Наистина рекламата е "малка",защото едно добре работещо дъно на фона на многобройните оплаквания от марката си е малко,откъдето и да го погледнеш.Колкото за овърклока,идеята му е точно в обратното-да се повиши работоспособността на сравнително евтини компоненти,до нивото на по-скъпо струващи такива.Не,че няма хора,купуващи 150 левов охладител за клок на 50 левов процесор,но тези хора не правят овърклок,а глупости.

Защо тласкате човека към 4 ядра?

Да има ли? Ако ще си играе с виртуализацията - добре, но ползата от 3-то и 4-то в игрите е пренебрежима на фона на разликата в цените.

За да не съм голословен:

http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/

И 10 ядрен процесор да вземе в комбинация с куца видеокарта - НЯМА да играе.

http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-gpu-upgrade,1928.html

1 глас за Athlon II X2 250.

Ако има останали неуплътнени пари - Phenom II 550.

п.с. тъжната истина е, че не може да "натисне" карти от типа с HD4890 (и всички по-бързи) само с две ядра без да са на 4GHz, а неговият случай не е точно такъв.

Редактирано от KingDi (преглед на промените)

Защо тласкате човека към 4 ядра?

Да има ли? Ако ще си играе с виртуализацията - добре, но ползата от 3-то и 4-то в игрите е пренебрежима на фона на разликата в цените.

За да не съм голословен:

http://www.guru3d.co...ore-processors/

И 10 ядрен процесор да вземе в комбинация с куца видеокарта - НЯМА да играе.

1 глас за Athlon II X2 250.

Ако има останали неуплътнени пари - Phenom II 550.

Ето защо (пост #7), млади приятелю, който само игрите го гонят!

ако ще ползва компа за игри -двуядрен на по висока честота, ако ще ренди графика четириядрен... колкото до кеша - кеша на втори ниво на амд прави 3000-4000мб/с тоест бърз е колкото рам за разлика от интелския, който прави 18000-20000мб/с и нагоре, а L3 кеша на амд даже ще е още по бавен... просто за от -5 до+5% производителност не си струват 20% от цената... за игрите по голяма полза винаги има от видеокартата от колкото от процесора (ако "с две леви ръчички не се правят игрички" или са някакви стратегии от програмисти с леви ръчички > heroes3 и всички нагоре - графиката е на ниво dx7, ама играта гълта като за световно ресусрси...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Няма да рендирам графика - както съм посочил компютъра е домашно ПС, без специално предазначение - малко от всичко и игри и програми, главо ще вися във фотошоп и флаш, уиндоус, скайп, торент клиент, много firefox табове, Winamp.Играя игри, да и мисля, че Athlon II x4 630 2.8 GHz, със лек клок до 3, ще се справя не по лошо от Феном II 550, като се има предвид, че тепърва ще навлиза мултитреадинг-а мисля, че е добра покупка.Дъното ще потърся GB-то, ако не го намеря взимам АсРок, какво да се прави.Най-големия дерт за момента ми е Видеото, 5750 я няма почти никаде.Утре ще пообиколя да я потърся.След като L3 кеща почти не играе, дали ще е феном 3.1 ГХз или атлон 3.0 ГХз, разлика не виждам огромна - и да има тя ще е 3-5 fps в днещните игри, а в програмите и в мултитаскинг-а ще се усещя мисля, повече.Кажете си мнението все пак.Като цяло се заформи това:

Процесор: Athlon II x4 630

Дъно: GB MA770T-UD3P /AMD770/AM3 или ASROCK M3A770DE /AMD770/AM3

Хард: 500GB WD SATA2/7200/16MB

RAM: 2GB DDR3 1333 A-DATA ( като скоро мисля да добавя още 2 ГБ, дано тръгне в Dual Channel)

Видео: SAPPHIRE HD5750 512M GD5 HDMI

Кутия: CM ELITE 334 BLACK NO/PSU

Захранване: Fotron 400W или HIPRO 430W (което ми препоръчаха днес)

Благодаря за "млади"! :)

Филтрите на шопа се пренасят за изпълнение на ниво видеокарта, поне такава е тенденцията.

http://kb2.adobe.com/cps/405/kb405745.html

Сега е момента пак да питам кой проц има 1 терафлоп?

Редактирано от KingDi (преглед на промените)

В нета има тест на Sapphire HD 5750 Sapphire VS HD 5750 Vapor-X разликата в цената е 15-20 лв но втората е била малко по производителна по хладна и по малко шумна.

За процесора си заслужава и да се погледне това 4 ядра за 84 лв

Гледам, че я дават в я-трейдс, още утре ще мина да провера видеокарата.А скай сигурно ли е че ги има..може просто да не са упдейтнали ценовата листа?

Не е сигурно, но в София вероятността да има някоя част е по-голяма отколкото в Пловдив. А ценовата листа на скай доколкото знам не показва наличност, така че е добре да се обадиш по телефона, за да питаш какво има и какво няма.

• Автор

Гледах тези разлики, разликата на Vapor-X е 2-3 фрейма, и е както ти каза е по-шумна - според мен тези 20лв мога и да си ги спестя ако намеря обикновенна.Благодаря за мнението mrik! :) Одеве бях до мултирама и казаха, че я нямат в наличност, но щели да заредят скоро..утре ще потърся из Пловдив и ще звънна из скай и плесио. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.