Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Best In Test!

Публикувано изображение

То според AV-Comparatives , то според MRG и според Anti-Malware.ru все 100 процента защита ! Дали не лъжат ? Или всички са подкупни или наистина има панацея сред програмите за защита ? Знам ли ...

DefenseWall навсякъде . Да ви е честита .

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според PCMag най-добър защитен soft за 2012 е Norton 2012 и от безплатните АVG 2012 ,като всичко е обяснено с примери и тестове.

Всичко това ето тук,и има статии за всеки един тестван продукт.Приятно четене.

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2372364,00.asp

http://www.av-test.o...ts/julaug-2011/

Нови тестове за юли\aвгуст на АВ Тест.org

В последно време по-тестовете наблюдавам,че по-добрият избор от безплатните е AVG и Panda Cloud заради програмите като цяло.Почистване,защита и т.н.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

И аз отдавна се канех да сменя безплатната Авира с Panda Cloud, но го направих с новия NOD32 v5, сега се чудя дали и NOD-а не е по-зле от облачната Панда. Освен на тези тестове, и AV-Comparatives Whole Product Dynamic Test March-Juni 2011 ме навеждат вече на тази мисъл. Естествено Comodo Firewall остава...

И аз отдавна се канех да сменя безплатната Авира с Panda Cloud, но го направих с новия NOD32 v5, сега се чудя дали и NOD-а не е по-зле от облачната Панда. Освен на тези тестове, и AV-Comparatives Whole Product Dynamic Test March-Juni 2011 ме навеждат вече на тази мисъл. Естествено Comodo Firewall остава...

Предните дни пробвах облачната Панда,но последната бета 1.9.1.

Ще има нова финална версия 2.0 и ще има доста интерени неща.Плюс това добре си защитаBа и е най леката АВ която съм ползвала.

От 30\40 линка позволи 3 сваляния на компа и при сканиране с контекстното меню елиминира един.Останаха 2 от които единият беше PDF файл а другият не съм го стартирала.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

.Останаха 2 от които единият беше PDF файл а другият не съм го стартирала.

А,този PDF файл отвори ли го? :whist:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Публикувано изображение

* Mobile Security Review (Android)

* On-Demand Comparative, August 2011

* Corporate Review, September 2011

* Single Test reports:

• Bullguard AV 10 On-Demand Detection
  • AhnLab V3 On-Demand Detection
http://av-comparatives.org

Интересен тест на безплатните антивирусни програми версия 2012 http://virlab.pp.ua/...nti-virus_2012/

По подробно тука http://forum.inmart....ead.php?t=28469

Интересни резултати що се отнася до AVG 2012 Браво :)

Тук за версии 2011 (включени са повечето известни програми) http://forum.inmart....ead.php?t=18086

Една лека защитка на OSS free, от мен.Абсурдно е да се тества тази програма с настройки по подразбиране.Както знаем(поне някои от нас), Outpost Security Suite free се стартира в обучителен режим, автоматично, веднага след инсталацията.Ако поне това не бъде променено преди теста, той е напълно безсмислен и резултатите са грешни.Самият аз се опарих при първото инсталиране на OSS free и я обявих за ненадеждна програма, а сега я ползвам вече близо година.

Една лека защитка на OSS free, от мен.Абсурдно е да се тества тази програма с настройки по подразбиране.Както знаем(поне някои от нас), Outpost Security Suite free се стартира в обучителен режим, автоматично, веднага след инсталацията.Ако поне това не бъде променено преди теста, той е напълно безсмислен и резултатите са грешни.Самият аз се опарих при първото инсталиране на OSS free и я обявих за ненадеждна програма, а сега я ползвам вече близо година.

Съгласен. Отдавна съм си казал мнението,че тестове се правят със потребителски настройки не по подразбиране.

Като прегледах тестовете за 2011 версия ми прави впечатление,че AVG е дръпнала напред за разлика от другите като Аваст и Авира. Пък точно тях тука най ги препепоръчват.

Утре пък тука http://safetygate.ru...php?topic=821.0 почва друг тест и съм сигурен,че нивото ще е високо. Следете го.

Пароль будет выслан всем заявившим участие в тестировании в ЛС 09 октября 2011 г. в 11:45 (МСК)

Результаты тестирования будут оформлены в виде таблицы в течение 3 дней.

Наистина много ми харесва тази програма , но за съжаление не може да защитава файловете от криптиращи вируси.

А аз знам една програма с почти 100%засичания, на която само евристиките й понякога дават фашливи тревоги. Представям ви програмата наречена ЗКУ. При купуване на компютъра тя се стартира сама в режим "обучение". След определен период от време е натрупала и базата си данни. Очакваната ефективност е близо 100% по евристики. Равна няма при добро обучение. :)

п.п Дааа, знам..Спамм.. :)

А аз знам една програма с почти 100%засичания, на която само евристиките й понякога дават фашливи тревоги. Представям ви програмата наречена ЗКУ. При купуване на компютъра тя се стартира сама в режим "обучение". След определен период от време е натрупала и базата си данни. Очакваната ефективност е близо 100% по евристики. Равна няма при добро обучение. :whist:

п.п Дааа, знам..Спамм.. :wink12:

Не зная дали е спам ама... :tongue2:

think-again

..BlackHole е хита на пазара от края на миналата година....ей затова ми е смешно някой хора как дъвчат-"..и внимавай какво свалящ"..много ще разбереш какво ти се инсталира и стартира на компютъра когато се натресеш на BH,Incognito или някой друг expack...случая с SQL e такъв,има ифрейм и хората продават трафика ( :whist:уебдебъгера Fiddler го показва много ясно(:

Наистина много ми харесва тази програма , но за съжаление не може да защитава файловете от криптиращи вируси.

Дай ми файлове за тест, моля.=)

Ето и теста от http://safetygate.ru/index.php?topic=821.0

Публикувано изображение

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

Proactive Security Challenge

Latest news

• 2011-10-07: A response from PWI, Inc., the vendor of Privatefirewall, has been added.
  • 2011-10-06: New results have been published for:

It is natural that new versions of the products score higher than the older ones. This time, however, only Privatefirewall and CA Internet Security Suite Plus improved their score.

Norton Internet Security felt down from 40% score to 20 %. Although we see that some new techniques are handled by Norton Internet Security, other techniques that were handled in the 2011 version are not handled anymore.

CA Internet Security Suite Plus went the opposite way. From 12% score it jumped up to 30 %, which is still not a good result, but it definitely is a better one and a possible promise for its future versions.

The best product from today's testing is thus the new Privatefirewall. Its score has been improved by 7 % to the Excellent, and close to perfect, 98 %. Good job.

• CA Internet Security Suite Plus 2011 7.0.0.279
  • Norton Internet Security 2012 19.1.1.3
  • Privatefirewall 7.0.25.4

Публикувано изображение

BirDefender не съм забелязъл да има чак такива възможности,пък и Kaspersky да е пред MalwareDefender....

Кои снимки?

Антивирусът ги засече и се наложи да го спра.

Първо трябваше да им разреша да се стартират изобщо.Това се повтори и при двата файла:

Публикувано изображение

Последва това:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ако дам "block all activities...", първият файл успява да рестартира системата.Ако дам "block and terminate", не успява дори и това.За да си свършат работата тия файлчета, трябва някой да им позволи.=)

Я, какво открих на десктопа:Публикувано изображение

Хихихи.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Кои снимки?

Я, какво открих на десктопа:Публикувано изображение

Хихихи.

Провери снимките в C:\Users\Public\Pictures\Sample Pictures или C:\Documents and Settings\All Users\Documents\My Pictures\Sample Pictures

Мда, прав си.Ако не дам "block and terminate", а " block all activities", успява да криптира снимките.Така или иначе, снимките, които са ми важни, са скрити, а и не са на системния дял. ;) edit:Все пак, изводът е, че OSS free се справя с тези заплахи.Зависи вече от човека, който ще реши дали да позволи или да забрани.

Мда, прав си.Ако не дам "block and terminate", а " block all activities", успява да криптира снимките.Така или иначе, снимките, които са ми важни, са скрити, а и не са на системния дял. ;)

edit:Все пак, изводът е, че OSS free се справя с тези заплахи.Зависи вече от човека, който ще реши дали да позволи или да забрани.

Криптиращите вируси претърсват всички дялове в случая за файлове с разширение JPEG. Как по-точно си ги скрил ?

С това>

http://www.winmend.com/folder-hidden/

Защитени са с парола, 13 символа.Нека криптира.

Ако например скриеш снимки с програмата Folder Lock , а вируса е направен да криптира файлове с разширение .flk каквато и парола да поставиш снимките ти пак са обречени.

Редактирано от Мохикан (преглед на промените)

Folder Lock очевидно "заключва" файловете, затова си имат и разширение.Горепосочената програма ги скрива, буквално.Не им добавя никакви разширения.Както пише и на сайта на Winmend:

Hidden data can be displayed and unhidden only when the user enters the valid password. The data is completely invisible to other programs or on other operating systems.

Та така, аз съм спокоен.Ако се намери такава гад, която хем да мине незабелязано покрай мен, хем да открие снимките, хем да ми разбие паролата, пък и да криптира снимките...ами евала на тоя, който е написал подобно чудо. ;)

Та така, аз съм спокоен.Ако се намери такава гад, която хем да мине незабелязано покрай мен, хем да открие снимките, хем да ми разбие паролата, пък и да криптира снимките...ами евала на тоя, който е написал подобно чудо. :(

...ще добавя и да мине през защитените ми файлове във флашката и то с пръстов отпечатък. :(

пп. На нея и викат лошата флашка,прави си своя папка и за да се отвори трябва да се сложи палеца ми ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.