Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Мисля че не убеждавам никого в нищо, мисълта ми е че ползването на интернет масово за хората е skype, facebook,10-на сайта и сваляне на торенти, а там заразите не са толкова много,е като изклучим facebook-а напоследък с тоя ъпдейт на flash player:)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 150,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мисля че не убеждавам никого в нищо, мисълта ми е че ползването на интернет масово за хората е skype, facebook,10-на сайта и сваляне на торенти, а там заразите не са толкова много,е като изклучим facebook-а напоследък с тоя ъпдейт на flash player:)

Никoй не програмира вируси за незнайни сайтове!!!Точно ,че ще бъдат там където има най-много маса и това е точно Skype и Facebook.Даже ти дадох пример с Youtube

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

.....p.s.Ето ти пример как на един обикновен потребител може да му бъдат откраднати паролките и той сам ще си го натресе.

Много нерви и емоции се вкараха в тая тема за последните 3-4 дни....успях май да пораздвижа духовете, след като беше позамрял форума! :ph34r:

Много се палиш и ти...и си пишем едно и също нещо! Хиляди пъти съм казвал, че аз съм ЗА "умния" хипс, който няма да ме пита какво да прави! такъв обаче към момента няма: стигне ли се до хипса- в повечето случаи се иска разрешение от потребителя! За това не считам, че хипса е подходящ за редови потребител...може повече да му навреди отколкото да помогне! човек, повечето хора знаят да работят с няколко програми- офис пакети и специализиран софтуер за конкретна работа. От тези едва ли има и половин процент, които знаят нещо за антивирусна програма, пък да не говорим за някакви правила, хипсове и други екстри. И ти очакваш от тази маса /99.9%/ да вземе да се бори с хипс!?! :clown: Несериозно е това! повечето тук, да не кажа почти всички, гледате на неща малко или много с "професионално" око на проблема, и затова ви се струва чудно как някой няма да може да се справи с хипс! Ами ей така- няма да се справи..и не му е нужно! Програмата трябва да прави това-САМА!

Затова продължавам да твърдя, че към днешна дата единствените адекватни програми и подходящи за огромната маса потребители са Нортон и Битдефендер /в режим "автопилот"/! Подчертавам /да няма пак засегнати/- не твърдя, че това са най-добрите или най-лошите програми, а че са най-практичните!

Много нерви и емоции се вкараха в тая тема за последните 3-4 дни....успях май да пораздвижа духовете, след като беше позамрял форума! :cheers:

Хубав тест,благодаря!

Само че аз лично нищо не разбрах от последвалите романи относно Хипса, виртуализацията ,ограничените акаунти ....

Просто да бяхте хванали 20 линка и да бяхте тествали всички възможни начини за защита и да бяхте определили кой е най -добър . Естествено с клипове . Другото е безсмислено . Аз лично нищо не научих !

Bai Dragoi това не е забележка лично към теб .

Лека вечер !

Никoй не програмира вируси за незнайни сайтове!!!Точно ,че ще бъдат там където има най-много маса и това е точно Skype и Facebook.Даже ти дадох пример с Youtube

Точно :cheers: Ясно е като бял ден,че точно там ще има заложени препъни камъни.

Както каза nicicom на повечето потребители им се преинсталира компютъра от някой,кой им качва каквото искат. Всяко нещо се плаща,и за немърливостта на някои се стига до честа преинсталация което естествено бори кризата :D

Има и потребители които имат някакви по специални изисквания,по специални в смисъл да са защитени но чак пък да изпадат в параноя - такива почти няма. Такива са единици.

При нормална работа всяка защита би ти осигурила нормална работа на компа. Напредналите потребители искат по сериозна защита и именно те за тези които се интересуват от възможностите на продуктите за защита.

Виждам,че има три групи:

- Които не ползват нищо и смятат,че това е някаква простотия

- Които ползват нещо и понеже нямат на представа какво е им трябва нещо което по възможност да не реагира никак !

- Които искат да са защитени и се интересуват от възможностите на продуктите.

Накрая,ще цитирам една моя колежка "...моля те сложи нещо да не стане като предният път да загине компа без време..." тогава я пазеше AVG FREE и повече за нея не иска и да чуе. Оттогава мина през две програми Касперски и Аваст и с двете нямаше никакви проблеми с въпросите на хипса и т.н. Та,зависи и от интелекта на този зад компа :ph34r:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

.....да бяхте определили кой е най -добър.

На тестовете трябва да се гледа малко по-информативно, и да не се абсолютизират, тъй като "най-добър", "най-лош" са доста плаващи понятия! Ако си забелязал аз вече не използвам тази квалификация (защото тя не е абсолютна), а и няма съществено практическо значение дали програмата лови 1-2% по-малко от друга. За мен на преден план е по-съществено програмата да е максимално удобна за потребителя, да не го натоварва с присъствието си, да иска колкото може по-малка негова намеса (по възможност- никаква), а това, че програма "Х" щяла да лови с 0.5-1% повече (ако стартирам файла), затрупвайки ме с камара въпроси (на които няма от къде да знам отговора) - голям праз...халал да са и тези проценти!

Много нерви и емоции се вкараха в тая тема за последните 3-4 дни....успях май да пораздвижа духовете, след като беше позамрял форума! :D

Бе стига и ти!Какви нерви?Я виж как се раздвижи форума. :D

Аз лично не видях нерви от никого а хора които искат да споделят мисли.

Има програми за веки тип потребител, и които каквото си прецени, и до където са му възможностите, и иска да са му възможностите.Важното е хората да наyчат,че те са тези които сами трябва да се вaрдят. :clown:

Оттогава мина през две програми Касперски и Аваст и с двете нямаше никакви проблеми с въпросите на хипса....

щото не е пробвала Нортон-а! :clown: Един път като го сложи- няма да иска да чуе за друга програма....щото Нортон-а ще си свърши работата (ако естестевено успее) без тя да разбере!

Та,зависи и от интелекта на този зад компа :D

Хипса пита: "Файла кyр.ехе иска достъп до регистър "ела ме ритни"!

Потребителя е жена с две висши образования- СУ и УНСС. как и помагат двата университета да се пребори с този въпрос, който спокойно може да участва като въпрос в "Стани богат"...... :D

На тестовете трябва да се гледа малко по-информативно, и да не се абсолютизират, тъй като "най-добър", "най-лош" са доста плаващи понятия! Ако си забелязал аз вече не използвам тази квалификация (защото тя не е абсолютна), а и няма съществено практическо значение дали програмата лови 1-2% по-малко от друга. За мен на преден план е по-съществено програмата да е максимално удобна за потребителя, да не го натоварва с присъствието си, да иска колкото може по-малка негова намеса (по възможност- никаква), а това, че програма "Х" щяла да лови с 0.5-1% повече (ако стартирам файла), затрупвайки ме с камара въпроси (на които няма от къде да знам отговора) - голям праз...халал да са и тези проценти!

Само че точно този 1 процент може да е решаващ ...Както и да е !

Аз просто исках да кажа че нещо не видях смислени аргументи в някои от начините за защита . Имам предвид дали човек да заложи на виртуализацията ,на хипса или на ограничения акаунт . Това е .Или защитата е комплексно решение знам ли ... Понеже тук се изказват мнения че много хора се вслушват в това което пишете !

Имам предвид дали човек да заложи на виртуализацията ,на хипса или на ограничения акаунт . Това е .Или защитата е комплексно решение знам ли ... Понеже тук се изказват мнения че много хора се вслушват в това което пишете !

И трите :clown:

Потребителя е жена с две висши образования- СУ и УНСС. как и помагат двата университета да се пребори с този въпрос, който спокойно може да участва като въпрос в "Стани богат"...... :D

И щом жената с две виши иска да разбере какво става, отваря и прочита в упътването(това което всяка програмка има)и решава.Щом жената прочита тя започва да мисли и пробва след което решава какво иска и до къде иска да наyчи.Ако не иска да наyчи избира там нещо което не пита нищо и се задоволява с това.

:cheers:

Следователно вече може да участва в "стани богат" ,защото вече е прочела и знае оTговора.

И щом жената с две виши иска да разбере какво става, отваря и прочита в упътването(това което всяка програмка има)и решава.Щом жената прочита тя започва да мисли и пробва след което решава какво иска и до къде иска да наyчи.Ако не иска да наyчи избира там нещо което не пита нищо и се задоволява с това.

:cheers:

Следователно вече може да участва в "стани богат" ,защото вече е прочела и знае оTговора.

вече на два пъти писа, че като си си четяла изказванията от преди 3 години, те е било срам да ги четеш! Съветвам те това си изказване да го прочетеш 2014 година.... :D

вече на два пъти писа, че като си си четяла изказванията от преди 3 години, те е било срам да ги четеш! Съветвам те това си изказване да го прочетеш 2014 година.... :cheers:

Е то до тогава ще е нормално надявам се и при теб е същото ,но ако още не го осъзнаваш може да ти покажа стари постове. :D

Потребителя е жена с две висши образования- СУ и УНСС. как и помагат двата университета да се пребори с този въпрос, който спокойно може да участва като въпрос в "Стани богат"...... :)

Особенно ако пък и пише " Неивестна програма с невалиден цифров подпис,прави опит за промяна на системните настройки"

Трябва да е много зле,че да не реагира с " ай сиктир бе..." :)

Е, не е чак толкова сложен ХИПС-а, щом жена си научих да борави с този на Comodo, просто и казах ако види въпрос да блокира всичко без отметка да запомни действието - и като се прибера виждам какво, къде, и как се е случило, и решавам какво да направя... :)

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Аз просто исках да кажа че нещо не видях смислени аргументи в някои от начините за защита . Имам предвид дали човек да заложи на виртуализацията ,на хипса или на ограничения акаунт .

пропуснал си четврътия вид защита- превенцията!

"Най-добра защита" има две значения:

• най-добра като ефективност (абсолютно значение)
  • най-добра от гледна точка на използване (относително значение)
Очевидно е, че двете не се покриват...както и за всяко нещо в живота- ако печелиш в нещо- губиш в друго! Трябва да се търси приемлив баланс! Живота показва, че обикновено по-простичките неща в крайна сметка се оказват по-ефективни и рационални.
  • Ограниченият акаунт (силно ограниченият)е много ефективна защита, да не кажа и най-ефективната (в абсолютен план), но е крайно неудобна- потребителят е силно спънат и ограничен в свободното ползване на компютъра. Подходяща е за използване от деца и непретенциозни потребители
  • Хипса- това е дъвкано и предъвкано стократно- НЕ е подходящ за стандартен потребител, който не желае да се натоварва с антивирусни познания...и не е длъжен
  • Виртуализация- и това е давкано много пъти, в лицето на Defanse Wall, Comodo... С други думи- "нож с две остриета", но все пак аз я квалифицирам като по-практична и по-безопасна защита спрямо хазарта, наречен "хипс".
  • "Превенцията" към момента я има в лицето на т.н. "репутация" на Нортон, т.е. непознат файл да бъда третиран като вреден и изолиран (пратен в карантината). Преди време аз бях противник на този тип детекция, но сега виждам, че янките са подходили доста прагматично тук, предпазвайки превантивно стандартния масов потребител!

Особенно ако пък и пише " Неивестна програма с невалиден цифров подпис,прави опит за промяна на системните настройки"

Трябва да е много зле,че да не реагира с " ай сиктир бе..." :)

А защо изобщо трябва да се подлага на това...като може и да не се....На мен също ми е неприятно като ми изкочи въпрос на Комодо....не искам да вземам решения, програмата тлябва да ги взема, а ако не може- за какво е тогава? :)
  • Автор

...

• "Превенцията" към момента я има в лицето на т.н. "репутация" на Нортон, т.е. непознат файл да бъда третиран като вреден и изолиран (пратен в карантината). Преди време аз бях противник на този тип детекция, но сега виждам, че янките са подходили доста прагматично тук, предпазвайки превантивно стандартния масов потребител!
Допускате грешка в понятията. Превенция е ползване на файлове само от легални и проверени източници. Това, което обяснявате е рестриктивна защита

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Без никакви чyвства искам само да отбележа,че си намерил нещо коеот задоволява твоите нужди и се чудя ,защотрябва всички да сме съгласни ,че "Вафла Мyра" е най добрата като аз харесвам"Фокyс"...Разбираш ли какво искам да кажа.Нека всеки сам да си прецени какво иска.Като възможност и качества Kaspersky има всичко онова което да не допусне зараза на компа(стига да искаш да работиш с тази програма).Като започнеш от читав Антивирус и свършиш до виртyaлизация.

..... като аз харесвам"Фокyс"...

според мен ти за 3 години "хареса" всички вафли...нищо де...вафли колкото искаш...а и имаш още години напред... :)

според мен ти за 3 години "хареса" всички вафли...нищо де...вафли колкото искаш...а и имаш още години напред... :)

В живота трябва да се опитва за да разберем кое е добро за нас.

Ти също доста вафли изяде и на всички ни напомняш ,че "Мyра ти е любимата вече...но и при теб ще отмине така като обичаше "Верея"и ще дойде друга.Може вместо да насочваш огледалото към мен да го завъртиш към теб-резyлатът може да е същият.

;)

...p.s.Пък като гледам май всички сме яли от всички вафли тук.

:clown:

Ти също доста вафли изяде....

А, грешиш! Пробвах доста вафли, вярно е, но съм харесвал само една, която преди беше чиста, без пълнеж, но сега и слагат фъстъци, а аз никак не обичам вафли или шоколад с пълнеж! :clown:
  • Автор

А, грешиш! Пробвах доста вафли, вярно е, но съм харесвал само една, която преди беше чиста, без пълнеж, но сега и слагат фъстъци, а аз никак не обичам вафли или шоколад с пълнеж! :clown:

Има специална тема в раздела за подобни размисли!!!

Виртуализация- и това е давкано много пъти, в лицето на Defanse Wall, Comodo... С други думи- "нож с две остриета",

Е тук вече я обърка!

Нито Defanse Wall,нито Comodo са лицето на виртуализацията/

Тук няма нож с две остриета,тук има има само въображаема свобода за зловредния код!

Е тук вече я обърка!

Тук няма нож с две остриета,тук има има само въображаема свобода за зловредния код!

Здравей друже!

DW е частична програма за виртуализация обаче аз предпочитам Shadow Defender!

Затова си прав . Не съм видял нещо да живне след SD !

:clown:

А като го пуснеш, рано или късно, да излезе извън съндъка? това не го ли дъвкахме вече, м?

..... аз предпочитам Shadow Defender!

Това вече е баш виртуализация, но е програма по-скоро за експерименти...не е за постоянно ползване- след рестарта нищо не остава! А говорихме за практични начини за постоянна защита, не временна...

Редактирано от Bai Dragoi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.