Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Имам AVG Internet Security 2012 инсталиран и процесите не могат да се спрат по този начин. Софтуерът има недостъпен за затваряне "watchdog" процес, който веднага вдига спряния процес отново. Системата ми е x64. За AVG Free не мога да кажа, но предполагам, че е същото.

Ще го вдигне ако има какво да вдига :lol6: на клипа който заснех се вижда че не само прекратих процеса но изтрих и файла.
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма защитна програма която да оцелее , когато зловреден код инсталира драйвер.

Направих видео и както ще видите от клипа,спрях ръчно не малко процеси на AVG без проблем изтрих и доста файлове от инсталационната и папка! След няколко секунди програмата тотално бъгяса!

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=4iMpIKd2P1o&feature=youtu.be

Windows7 x86

P.s. А с Касапа става много по-бързо и лесно,AVG и сие просто изчезва :)

Сега разбрах каква вероятно е била причината да можеш да спреш процесите. Просто си го направил по време на ъпдейта на програмата, когато самата тя си спира процесите (дори основните), за да може да обнови модулите и дефинициите, и след това да ги рестартира. Виж иконата долу как показва, че е момента продукта се ъпдейтва. Хайде сега пусни пак AVG без да се ъпдейтва (в реални условия) и после пробвай да спреш процесите.

Няма защитна програма която да оцелее , когато зловреден код инсталира драйвер.

Добавям ... и ползваш стара, необновена програма и сам и спираш процесите въпреки предупреждението.

Реших да пробвам KES8 така както си я ползвам в момента.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ucBxSA-1ZUs&feature=player_detailpage

пп. Понеже ще има подкачки да поясня.

Програмата е втора бета на български, и когато стане готов според автора на превода (Dumper) ако той няма нищо против ще я кача някъде.

Ако иска някой да я тества в това състояние нека пише на лични.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Сега разбрах каква вероятно е била причината да можеш да спреш процесите. Просто си го направил по време на ъпдейта на програмата, когато самата тя си спира процесите (дори основните), за да може да обнови модулите и дефинициите, и след това да ги рестартира. Виж иконата долу как показва, че е момента продукта се ъпдейтва. Хайде сега пусни пак AVG без да се ъпдейтва (в реални условия) и после пробвай да спреш процесите.

Програмата е обновена преди да започна, иначе няма да пише че си защитен и няма да го има зеленото тикче!Публикувано изображение

Не случайно отворих главния и прозорец за да се види!

Който иска да си го пробва както иска,аз го сторих и това показах!

P.s. Както казах г-н Ивайло Тинчев ,на програмата и куца самозащитата!

Защото се инсталира по-бързо. Същото ще се случи и на версия 2012 :P

Тоя стар клип от бабината война,не се ли изтърка вече да го буташ от форум на форум

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Здравейте не знам колко е вярно това http://www.av-test.o...ts/novdec-2011/

Kaspersky използват уникална технология в лекуването и поправките на вече заразени файлове,последван от DrWeb ,макар че него не го виждам там! За мен голяма част си е достоверен с изключение на резултатите на Symantec: Endpoint Protection 12.1 и ESET: Smart Security 5.0 ,прекалено ниски резултати са дали там на базата на моя опит с тях по тази ОС!
  • 2 седмици по-късно...

Обобщени резултати на Динамичен тест за 2011 г /AV-Comparatives/

За периода ноември-декември 2011 г: Norton- 100%, Qihoo- 99.7%, F-secure- 99.5%

Публикувано изображение

За цялата 2011 г: BitDefender- 99.2%, Norton- 99.2%, F-Secure- 98.9%. За мен това са най-адекватните програми за момента, тъй като считам, че динамичният тест е най-истинският тест, отразяващ едно към едно- реалността! Всички други тестове са малко или много "лабораторни", т.е. леко встрани от действителната ситуация в която най-често попада потребителя!

Публикувано изображение

Хм , що не виждам "Великия" Каспърски тук ? Накрая винаги оцелява само един Публикувано изображение

Matousec и компания целят парична печалба над всичко. Те предлагат както безплатни тестове на даден продукт, така и платени. Справка тук. Безплатни тестове се извършват веднъж на 6 месеца и се извършват по-стандартната процедура: ако продуктът издържи дадено ниво, преминава на следващото; в противен случай получава 0% за всяко следващо ниво. Платените тестове обаче:

- могат да се извършват винаги и без ограничения в честотата им;

- програмите се тестват срещу абсолютно всички тестове, без значение как се справят на отделните нива;

- авторът на въпросната програма може да прецени дали да публикува въпросните резултати или да ги запази в тайна.

Т.е. продуктите на компаниите, които си плащат редовно, са тези, които доминират челните места, защото компаниите имат възможност да отстранят нередности и да публикуват резултатите извънредно.

Аз не знам още Касперски да имат 64 битов продукт за домашно ползване.

Подръжка на 64 битови архитектури - да, но отделен такъв нямат.

Едно сравнение на антивирусни програми 2012 на френски сайт. За съжаление е само на френски, но има интересни изводи, за мен поне изненадващи в някои от категориите: http://www.clubic.com/article-77079-1-guide-comparatif-meilleur-antivirus.html

Едно сравнение на антивирусни програми 2012 на френски сайт. За съжаление е само на френски, но има интересни изводи, за мен поне изненадващи в някои от категориите:

http://www.clubic.co...-antivirus.html

Сложих ти плюс!

Интересен, но донякъде противоречив тест! Някои резултати ми изглеждат доста съмнителни, имайки впредвид тестове на признати компании.

• Това, че БитДефендер винаги е в челната тройка по детекция е ясно отдавна, но пък не мога да се съглася, че Авира е на дъното, и че ПС Туулс има по-висока.
  • Това, че Касапа е тежко животно е известно, но пък Битдефендер да чак толкова по-лек от него, а и от други програми- не съм съгласен
  • Нортон на "зеро-дей" заплахи има среден резултат (проверено многократно)-90%. На стари заплахи (на каквито основно се залага в теста), при включена опция за пълни дефиниции, и Insight анализ не може да дава също 87.5%. Ако са тествали на ръчен скан един архив със 7009 вируса- тогава е възможно, защото не сработва "облака". Ако обаче файл, по файл сканират чрез Insight-резултата ще е друг! Ето затова твръдя, че единствено динамичния тест, дава най-реална представа за възможностите на програмата. На динамичен тест Нортона- е почти без конкуренция!

Сложих ти плюс!

А аз освен + давам и:

Публикувано изображение;)

Да, за засичането на Авира и аз съм съгласен, че е меко казано странно. Интересен е моментът с процесорния тест. Въпреки, че това не е точно цялостно тестване на CPU Time, показва любопитни неща. Както и в други специализирани форуми пишат, RAM консумацията за съвременна машина е почти без збачение върху производителността, много по-важни са процесорното време и взаимодействието с хард диска (който почти винаги е най-слабото звено в една конфигурация, освен ако не си със SSD). Пиша това от доста стар лаптоп с 512 RAM, където и тя е от значение, но тествам и на доста добра конфигурация с 4 ГБ DDR3 и това са ми наблюденията.

Едно сравнение на антивирусни програми 2012 на френски сайт. За съжаление е само на френски, но има интересни изводи, за мен поне изненадващи в някои от категориите:

http://www.clubic.co...-antivirus.html

Този сайт е платен сайт и тези измислени тестове са глупави, ако наистина искате инресено четиво на френски ви го предоставям веднага.Интересен тест със свеки един продукт с примери и т.н.

Собствен сайт на Маlekal които сaм си се занимава от години с това.

http://www.malekal.c...de-malekal-com/

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Virusovnet.org Январь 2012: Сравнительное тестирование антивирусов: Сканирование по требованию http://www.comss.ru/page.php?id=771

Имам питане :) Обсъждат се защити ( бронежилетки един вид) Най-леката бронежилетка е станиол ( титаниев или алуминиев :) ) 100% пази от прах и слънчеви лъчи :) Защо никой не ползва станиол за защита? ;) А наздраве :)

Имам питане :)

Обсъждат се защити ( бронежилетки един вид)

Най-леката бронежилетка е станиол ( титаниев или алуминиев :) ) 100% пази от прах и слънчеви лъчи :) Защо никой не ползва станиол за защита? ;)

А наздраве :)

Къде се загуби...Не съм те виждал тук скоро...!:)

Благодаря за тениската....! ;)

Ето и динамичния тест на Virusovnet - http://www.comss.ru/page.php?id=808

Тука http://safetygate.ru/index.php?topic=1367.0 на първенеца е отделено специално място.

Вижте кои са тука и чаткайте за какво иде реч... Точно този форум не е безпристрастен. Пък и тестващите там Касперски са предимно фенове на БитДефендер и Нортон. Като гледам и тестваните архиви са от полският сайт http://forum.safegroup.pl/

Публикувано изображение

То кой форум за АНТИ-вирусна защита е безпристрастен? Винаги почти преобладават феновете на някоя програма, а поради ред причини програмите не се представят еднакво през годините ... в общият случай. Само феновете им си остават верни. Еле пък с тая т.нар. "криза" е нормално големите корпоративни злодеи (като Симантек) да дръпнат напред... Просто корпорациите пари не губят. Или ги разкриват (като Енрон) или си продължават дебеУеенето. Безпристрастен може да е някой ВИРУСЕН форум(не, че има хакер с Уиндоус), където си общуват зловредници. ;) От дадените таблици съм съгласен с първенството на Емсисофт. След няколко месеца ползване съм изключително впечатлен. Ако беше безплатна щеше да ми е новият любимец. :) Но определено задната позиция на Авира... тцъ! Не съм съгласен. За НОД... очаквам шестицата :( . Така че може и там да са... не знам. comss.ru не са ли и те фенове на Касапа? Между другото миналата година тествах два продукта (за по няколко месеца. По стечение на обстоятелствата... промоциите). Емсисофт Антимауеър и КСОС. И от двете съм впечатлен, но Касапа го изкарвам напред с едно рамо. Най-вече защото това беше единственият продукт на Касперски, който "заспа" на компютъра ми и не го забелязвах въобще. И е най-добрият "комбайн", от тези, които съм тествал. Винаги или тежат, или дават бъгове, или не знам си що -си...Но пък цената му ... мале-мале (за малък офис в който се правят дневно пари, колкото цената му за година не е дерт, ма за обикновен потребител...). Емсисофт от друга страна често правят супер яки промоции, като по едно време имаше едно промо за 10 евро или нещо такова за една година. И това, че не ги тестват с дефолт настройки... хм...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

comss.ru не са ли и те фенове на Касапа?

Мммне по скоро на BitDefender,Comodo и т.н

SafetyGate.ru » Партнёры » Comss.ru http://safetygate.ru....php?board=31.0

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.