Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

А като го пуснеш, рано или късно, да излезе извън съндъка? това не го ли дъвкахме вече, м?

Какъв сандък те гони ? Кой споменава сандъци? :clown:

Аз не говоря за частична виртуализация на к**р.exe и някаква си програмата да определя кое да влезе и кое не.

P.s. URIEL ме изпревари!

Редактирано от lost in (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

А като го пуснеш, рано или късно, да излезе извън съндъка? това не го ли дъвкахме вече, м?

Това вече е баш виртуализация, но е програма по-скоро за експерименти...не е за постоянно ползване- след рестарта нищо не остава! А говорихме за практични начини за постоянна защита, не временна...

Има опция за запазване на папки и файлове така че няма проблем !

А говорихме за практични начини за постоянна защита, не временна...

SD напълно ме задоволява и е достатъчно практична за МЕН

Но ТИ не си АЗ ,имай го на в предвид и не си мисли,че всички ще са на едно мнение с тебе.Не си мисли че откриваш топлата вода,нито огъня.

Редактирано от lost in (преглед на промените)

Изводът е, че ще слагам Нортън,да видя колко ще ме грабне и ако не е на 100 % естествено идва ред на Бит Дефендер...и така хоби и мерак като всеки друг :)

Незнам дали е тука подходящо да попитам за дълбокото сканиране.F-secure дълбоко сканиране 131000 файла,ESET 422000 файла,Авира 522000 файла и Емсисофт 620000 файла проверени и то за отрицателно време.А CureIt баш бавно си сканира и то четири часа и повече.Първите три около 40 мин. А Емсисофт за нема 15мин.

Времето за сканиране не е много точен показател за ефективността на програмите за защита. CureIt е чист скенер, не разбрах какво използваш, като спомена F-secure, ESET и Авира - скенери, CD или програма за защита? Доста пасивни скенери работят над час, но това не променя качеството им. Трябва търпение, ако се е стигнало до това да се използват.

Незнам дали е тука подходящо да попитам за дълбокото сканиране.F-secure дълбоко сканиране 131000 файла,ESET 422000 файла,Авира 522000 файла и Емсисофт 620000 файла проверени и то за отрицателно време.А CureIt баш бавно си сканира и то четири часа и повече.Първите три около 40 мин. А Емсисофт за нема 15мин.

Не ти трябват толкова скенери .

За мен CureIt е най--важният . Трябва ти антивирусна и MBAM и това е .

С каква цел пускаш всичко това ?

Това го забелязах ползвайки тези програми за кратко една след друга.

Плеърчетата за защита сканират страшно бързо и не пропускат да го натякват на потребителя. Всъщност плацебо ефектите нямат край, вероятно ESET са поставили началото. Бързината впечатлява страшно много, за съжаление.

Това го забелязах ползвайки тези програми за кратко една след друга.

Надявам се имаш чист имидж на Windows-а иначе след толкова проби ще го омажеш яко . Аз лично за тази цел ползвам Acronis !

И аз опитвам вафлите.Спирам вече с опитите.

И аз опитвам вафлите.Спирам вече с опитите.

Нима лошо да ги опитваш и тук поне от постоянните никoй няма да ти го намекне.С опитите на вафли разбираме какво ни харесва.Плюс това за да искаш да отидеш до Рим трябва да минеш през много градове.Никoй не е отишъл директно.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Челната тройка ми беше ясна всъщност - Нортън,Битдефендер и Касперски.Аз едно време много харесвах Панда и мисля те направиха първият интернет секюрити пакет и проактивната защита,демек без налични такива дефиниции.Сас също ми харесва,при ъпдейт дава информация какви са новите дефиниции примерно троян еди кой си.Авирата ми праща всеки ден имейли какво е новото и сега съм с нея.

Челната тройка ми беше ясна всъщност - Нортън,Битдефендер и Касперски.Аз едно време много харесвах Панда и мисля те направиха първият интернет секюрити пакет и проактивната защита,демек без налични такива дефиниции.Сас също ми харесва,при ъпдейт дава информация какви са новите дефиниции примерно троян еди кой си.Авирата ми праща всеки ден имейли какво е новото и сега съм с нея.

Да ти кажа с тестове от картинки не ни става ясно какво е добро за нас.Всеки трябва да пробва(то за това всяка програма си има 30дневен пробен срок)и следователно всеки решава какво иска и какво my допада.Само с гледане няма да стане.А че тук пише,че еди коя си е на първо или последно място...Важното е човек да се чувства добре с нещата си.Но трябва да се пробва обезателно.За това има спорове понякога тук защото всеки мисли,че това което ползва е върхът(нищо ,че всички сме ги пробвали и знаем,че върхът не съществyва).

...p.s.Да ти кажа честно МСЕ не е нито в тройката ,нито по средата пък за 5 месеца ползване не съм имала изненади.Важното е какво ти правиш и дали внимаваш.Това май е най голямата защита.Разбира се допълнителните екстри са добре дошли и едно рамо няма да навреди.

И според кого имаме челна тройка ? Виж сега правиш си сам тестове на виртуалка с файлове различни от общоизвестните и преценяваш сам . Дал съм достатъчно такива линкове . Истината е в собствените тестове ...Защото в

AV-Comparatives тази челна тройка не е такава ! А според други е такава ... Разчитай на себе си това ще кажа аз !

Там е работата,че ми прави впечатление кой колко се ъпдейтва.Панда и Нод строго веднъж дневно.Авира и Касперски повече от един път,мисля и битдефендера.За Нортъна не обърнах внимание.

Там е работата,че ми прави впечатление кой колко се ъпдейтва.Панда и Нод строго веднъж дневно.Авира и Касперски повече от един път,мисля и битдефендера.За Нортъна не обърнах внимание.

Norton на около 15 минути се ъпдейтва !

Прави впечатление и на кой колко са му обемни дефинициите.Най-много на Нортъна.Говоря в мегабайти.

Norton на около 15 минути се ъпдейтва !

Да но не винаги има нещо той просто е на импулсно обновяване за това.Плюс това може да има обновяване ,но само 2\3 дефиниции друг път повече.

Прави впечатление и на кой колко са му обемни дефинициите.Най-много на Нортъна.Говоря в мегабайти.

Това пак нищо не означава.Всяка компания по различен начин добавя дефинициите си.Авира примерно има Тrojan.Gen1,Trojan.Gen2,Trojan.Gen3

Ако разбираш какво искам да кажа.

• BDS/Bot.146647
  • BDS/Bot.146659
  • BDS/Bot.146668
  • BDS/Bot.146687
  • BDS/Bot.146911
  • BDS/Bot.6132
  • BDS/Bredolab.swn
  • BDS/Cafeini.0_9
  • BDS/Caphaw.A.85
  • BDS/Caphaw.A.86
  • BDS/Caphaw.A.87
  • BDS/Caphaw.A.88
  • BDS/Caphaw.A.89

с това за да искаш да отидеш до Рим трябва да минеш през много градове.Никoй не е отишъл директно.

Ти сега в Рим ли си!?!? :rolleyes:

Не е показател - дефинициите се оптимизират. Нортон ми харесва с това импулсно обновяване.

При първи ъпдейт Нортон сваля около 90 мб файлове , после на десетина минути някъде(то зависи от ситуацията в момента) качва новите дефиниции.

Касперски също сваля някъде към 90 мб при първо стартиране. После приблизително на всеки час качва по около 100 кб. средно.

Обновяване: завършено преди 57 минути, размер на обновяването: 92,7 КБ, средна скорост: 41 КБ/сек (89)

Обновяване: завършено преди 1 час, размер на обновяването: 15,9 КБ, средна скорост: 18 КБ/сек (42)

Обновяване: завършено преди 2 часа, размер на обновяването: 17,5 КБ, средна скорост: 19 КБ/сек (47)

Обновяване: завършено преди 3 часа, размер на обновяването: 40,1 КБ, средна скорост: 44 КБ/сек (56)

Обновяване: завършено преди 5 часа, размер на обновяването: 62,9 КБ, средна скорост: 49 КБ/сек (46)

Обновяване: завършено преди 6 часа, размер на обновяването: 13,0 КБ, средна скорост: 17 КБ/сек (36)

Обновяване: завършено преди 7 часа, размер на обновяването: 191,5 КБ, средна скорост: 82 КБ/сек (69)

Обновяване: завършено преди 8 часа, размер на обновяването: 230,7 КБ, средна скорост: 73 КБ/сек (97)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Тази програма- Qihoo 360 Antivirus не е пак с ядрото на BitDefender?

Публикувано изображение

Много нерви и емоции се вкараха в тая тема за последните 3-4 дни....успях май да пораздвижа духовете, след като беше позамрял форума! :)

Не си въобразявай. Прекалено насериозно се взимаш.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Не си въобразявай. Прекалено насериозно се взимаш.

Факт е, че форума беше позамрял... и то доста време... където се появя (и в други форуми- неантивирусни) става раздвижване... :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.