Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Да, браво... Челната четворка е ясна... Мене ме радва резултата на Avira. Възвръща си името...И Avast и AVG и Panda (визирам безплатните им варианти) и дишат праха... Тия QIHOO някой успя ли да ги ползва на английски поне...

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, браво... Челната четворка е ясна...

В тая челна четворка, БитДефендера играе таман три пъти! Подтвръждава се известното, че със облака Нортона кърти....
  • 3 седмици по-късно...

Очакваше се поне съм спокоен, че avast! е по-добре в теста от AVG.Публикувано изображение

АБе тестове, тестове, но с тези зачестили FPS и проблемни Memory проверки аз бе бих бих толкова спокоен. :)

Всяка си има кусури, но наистина Kaspersky доста са вдигнали летвата.

PS: Avira от безплатните ги е сложила в задния си джоб, но на тестове...само засичането и като хората...без подпомагане горката. :P

PS2: avast! на Virus Bulletin нещо и тя се е спънала... ;)

Трябва да поработят над самозащитата си! Вчера ей така си поиграх с инсталационната папка на AVG,,спрях ръчно някои друг процес(без да гъкне) ,то б*си един два три,пет да бяха,ами то цяла армия ,изтрих ръчно каквото ми позволи от папките си и до там беше с чеха! Излезе удивителна в трея на иконката и капут. Та не случайно го споменавам това,понеже един обикновен bat им трябва и са до там в защитата! Я виж Касапа можеш ли докосна нещо негово,нищо не дава да барнеш от никъде да го е8*а руснака,евала за което!

Евала ама каква е тая база от 7 300 000+ дефиниции...

Аз не съм пробвал да изтрия нещо, но от Task Manager-a не ми дава да спра нито един процес на AVG IS 2012... под Windows 7 x64. Lost in, да не си използвал пак Касапа или Process Hacker за целта а ? :)

Аз не съм пробвал да изтрия нещо, но от Task Manager-a не ми дава да спра нито един процес на AVG IS 2012... под Windows 7 x64.

Lost in, да не си използвал пак Касапа или Process Hacker за целта а ? :)

Направих видео и както ще видите от клипа,спрях ръчно не малко процеси на AVG без проблем изтрих и доста файлове от инсталационната и папка! След няколко секунди програмата тотално бъгяса!

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=4iMpIKd2P1o&feature=youtu.be

Windows7 x86

P.s. А с Касапа става много по-бързо и лесно,AVG и сие просто изчезва :)

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Евала ама каква е тая база от 7 300 000+ дефиниции...

По-добре с такава база отколкото с толкова FP..............................

Нямам думи напоследък с тези FPs на avast! (а толкова я харесвам) !

20:01:23.718 AVAST engine scan C:\

20:01:32.578 File: C:\ComboFix\pev.3XE **INFECTED** Win32:Rootkit-gen [Rtk]

20:01:32.765 File: C:\ComboFix\PEV.exe **INFECTED** Win32:Rootkit-gen [Rtk]

20:23:01.250 File: C:\System Volume Information\_restore{F5FEFC08-07BD-4F94-A742-492ABF16436C}\RP169\A0030763.exe **INFECTED** Win32:Rootkit-gen [Rtk]

20:23:02.515 File: C:\System Volume Information\_restore{F5FEFC08-07BD-4F94-A742-492ABF16436C}\RP169\A0030774.exe **INFECTED** Win32:Rootkit-gen [Rtk]

20:23:10.156 File: C:\System Volume Information\_restore{F5FEFC08-07BD-4F94-A742-492ABF16436C}\RP170\A0030855.exe **INFECTED** Win32:Rootkit-gen [Rtk]

20:31:43.781 File: C:\WINDOWS\PEV.exe **INFECTED** Win32:Rootkit-gen [Rtk]

http://www.kaldata.c...dpost&p=2155904

и после няма да се провали проверката на Combofix тук:

http://www.kaldata.c...dpost&p=2155740

:mad:

Разбирам, че тъй като зловредния код става все по-изобретателен и антивирусните трябва да са по-агресивни в действията си, но чехите напоследък се оливат.

Някой би ли им докладвал тази фалшива тревога....

Немците и те се оливат...Avira и тя по-подобие на avast! засичаше Combofix и файловете му като Rootkit:

http://forum.avira.c...threadID=140787

:mad:

Нормално е Аваст да засича евристично Combofix! Аз не виждам да има дефиниция!

Ясно е защо,няма нужда от обосновка!

Аз лично нищо няма да им пращам на Аваст, те нямат вина в случая!

Ето едно прясно FP от AVG за което докладвах вчера

Публикувано изображение

Сега докладвам и за SecurityKISS Tunnel :)

Извинявам се за отклонението от темата!

Lost in, евристиния анализ също подлежи на корекция така че нужда от обосновка има.

Просто енджина отговарящ за FPS-а няма да се обнови като дефиницията толкова бързо, но все пак ще се обнови.

Енджина на Avira се обновява на седмица...

Факта, че доскоро avast! не закачаше Combofix, означава, че имат нужда от fix-че (това е доста използван инструмент), а както се видя в темата в която помагам, дори изключена, антивирусната е попречила на работата на Combofix.

И бтв, докладвал съм от доста време SecurityKISS Tunnel и досега не е оправен. От това заключвам, че няма и да бъде оправен.

Когато я сложих за първи път имах към 20-тина изключения, сега броя им е паднал на 5-6 броя...(главно специализирани инструменти и един loader)...като цяло доволна работа...но не си мисли, че я защиватам. За момента си нямам любимец и ще плюя по всичките. :)

Публикувано изображение

PS: Само по MBAM няма да плюя.....

И аз се извинявам за отклонението друже... ;)

И бтв, докладвал съм от доста време SecurityKISS Tunnel и досега не е оправен.

И аз се извинявам за отклонението друже... ;)

Днес го оправиха :),не знам как, но вече не го засича при мен.Само иконката му стои бъгната,но си бачка хайванчето!

..И аз пак залитнах ,ама.. :wink12:

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Явно са те харесали... :)

Незнам аз повечето фалшове ги пращах през самата карантина, и само един път по e-mail...Факт бе, че чрез карантината оправиха само няколко файла, а по e-mail-a доста по-серизоно взеха нещата напредвид и оправиха и останалите.

SecurityKISS Tunnel не съм го пращал по e-mail като се замисля и може би това е било причината да не бъде оправен досега...или е просто съвпадение (да съм го докладвам преди месец и чак сега да са го оправили, но не вярвам). :)

Ето и финалната дума на AV-Comparatives - Kaspersky wins Product of the year 2011 award

http://av-comparativ...summary-reports

Абе пак прегледах резултатите, и както и миналата година, така и сега, имам големи, ама наистина големи резерви, относно обективността при определянето на крайния победител!

Какво имам впредвид- да, Касапа във всички тестове е получил ADV+, НО в нито един от тях не е победител...в нито един:

1. On-Demsnd- отсъства от челната тройка

2. Proactive- второ място

3. False Positives- отсъства от челната тройка

4. Бързина- отсъства от челната тройка

5. Натоварване- отсъства от челната тройка

6. Почистване- трето място

7. Динамичен тест- отсъства от челната тройка

В същото време- БитДефендер има две първи места и едно трето, F-Secure и Авира имат- първо, второ и трето места.

Направо съм изумен- продукт, който има едно второ и едно трето място, без да има нито една победа, да бъде обяван за продукт на годината е меко казано подигравка с останалите...да не кажа и нещо друго!

И миналата година се бях възмутил от първото място на F-Secure, но сега съм още повече!

Крайно време е да се промени методиката за оценка, и да се въведе точкова система, и то по-сгъстена!

На мен пък не ми пречат официалните тестове,по скоро ги ползвам за сверяване на часовника :)

Само дето на 64 битова версия има много да се учи Avast oт АVG а последните тестове (2012) показват друго,ама карай(тикаи) да е весело.

К'ви последни тестове 2012,к'ви пет кинта те гонят ?

Само дето от пръстите си го изсмука,ама карай, бутай (тикай) белкем си ги измил преди това !

Ако си имал в предвид версията на програмата,тя си е точно актуалната

Публикувано изображение

Я виж Касапа можеш ли докосна нещо негово,нищо не дава да барнеш от никъде да го е8*а руснака,евала за което!

И като говорим за самозащити да видиме как прословутия Касап ( с гумен нож ) ще се защити ако позволи на зловреден код да инсталира драйвер.

:rolleyes: http-~~-//youtu.be/00RHj8wjyP4 :rolleyes:

Честно казано очаквах Каспър поне малко да се опъне , но Китайчето го мазна за части от секундата от първия път :clown:

А защо версия 2010 ? :rolleyes:

Защото се инсталира по-бързо. Същото ще се случи и на версия 2012 :P

Имам AVG Internet Security 2012 инсталиран и процесите не могат да се спрат по този начин. Софтуерът има недостъпен за затваряне "watchdog" процес, който веднага вдига спряния процес отново. Системата ми е x64. За AVG Free не мога да кажа, но предполагам, че е същото.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.