Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

http://admin-club.net/index/0-22 -Още един тест на програми за защита

На този тест съм по-склонен да вярвам. Особено с коментара/анализа на теста и отделните продукти. Тук Емсисофт го хвалят доволно, което и мисля, че заслужава в пълна степен. Програмчето представлява много силен, лесен за употреба, надежден и лек антивир. Само дето рекламата май не им е особена добра, както и "сътрудничеството" с някои "независими" тестери.

В този тест избора на продукти е малко странен само. Офлайн скенер (Dr. Web Cure IT), заедно с антивируси (Аваст, НОД), интегрирани пакети (Internet Security) и "комбайни" ( Symantec Endpoint Protection). Интересен подбор.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Още един тест на програми за защита

Не е ли малко старичък този тест?

http://admyn.ru/foru...posts&q=187&d=0

Приветствую, товарищи!

Пришло время для очередного, восьмого тестирования антивирусов. Пока наша система приводится в боевой режим, мы можем составить архивы с образцами для тестов. К слову, это тестирование мы будем проводить на этом форуме, а не на admin-club.net, как в прошлый раз.

Начало тестирования запланировано на 16 января.

Этап 1: архив [54.5 Mb] (пароль virus).

В архиве содержится 228 исполняемых файлов, каждый из которых проверен на запускаемость. Все файлы в архиве потенциально опасны. Ожидаемый результат: 100% детектирование. Свои замечания по содержимому архива вы можете оставить в этой теме.

Этап 2: архив [2.8 Mb] (пароль virus).

В архиве 17 файлов, которые не представляют угрозы, но детектятся различными антивирусами. Более подробно читайте описание ниже каждого файла отдельно:

Теста не е завършил. Брех тоя Нортон :D

Публикувано изображение

Може би подборът е въз основа на популярност и използваемост на продуктите.

Мисля, че подборката е по молба на потребителите на форума. Заради това така "от главата за краката".

Список для тестирования подготавливался на основе пожеланий посетителей.

Това е от миналият тест.

Мисля, че подборката е по молба на потребителите на форума. Заради това така "от главата за краката".

Това е от миналият тест.

Ей го и последният ОСМИ тест http://admyn.ru/page.php?id=350 горе връзката е към СЕДМИ http://admin-club.net/index/0-22 и затова казвам че е старичък !

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

http://itstudents.ru/dir/test_antivirusov/testirovanie_antivirusov_chast_2/1-1-0-2 Описва възможна методика за провеждане на антивирусен тест. Простичко обяснено. На някой може да му е интересно.

Само, ако цъкнеш на нея.

Все пак е готино, че разпознава тези елементи.

Емси реагира единствено към страничните хостове в сайта:

Публикувано изображение

Здравейте.Предложете ми нещо допълнително към Алвира. Можи и заместител-и на нея.Благодаря предварително.Ако съм объркал нещо, моля да бъда извинен и ще го оправя .

Здравейте.Предложете ми нещо допълнително към Алвира. Можи и заместител-и на нея.Благодаря предварително.Ако съм объркал нещо, моля да бъда извинен и ще го оправя .

Comodo Firewall

http://personalfirew...comodo.com%252F

http://www.kaldata.c...atid=1&id=33135

Няма нужда да сменяш антивируса според мен. Добави Комодо и ще си достатъчно защитен.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Сравнение на популярността на антивирусни програми, въз основа на търсене в Гугъл. Източник.

Публикувано изображение

въпреки обстойните обяснения в статията, автора малко е посмегчил /премълчал/ виждащото се от графиката:

• Генералният спад на Касапа започва още в края на далечната 2006 г, като ускоряването на този спад се засилва от средата на 2008 г. По същото време на 2008г Аваст, Авира и НОД продължават да растат. Това за мен говори едно- въпреки силната и постоянна реклама на Касапа, потребителите не можеш да ги излъжеш в качествата на програмата, като под "качества" имам впредвид не само основното им предназначение, но и външен вид, удобство за работа, настройки, лекота, влияние върху машината и т.н. Касперски, както не веднъж съм подчертавал, трябва доста да поработи именно над тези качества, които са притегателни за потребителя- интерфейс, простота на настройките, автоматизираност, ненатрапчивост. По тези 4 показателя касперски много куца!
  • Другото, което се вижда е, че може да се каже, че реално НОД32 няма осезателен спад! Върха е бил в последните месеци на 2009 г, но след това програмата практически остава на почти същото ниво на популярност. То е най-ниско от четирите програми, но е практически константно, което говори, че програмата има твърди фенове.
  • Друг любопитин факт, който се вижда от друга диаграма в статията е, че единствената страна, в която Касперски е водещ по популярност е....Иран! :ohmy: Защо ли?!
  • (даже в самата русия, Аваст бие Касапа)

Отвори някой и друг руски форум и ще видиш кой какво ползва. Анкети бол. Ти 2006 ползвал ли си Касперски защото аз да и сам мога да видя какво му е развитието. Откъм евристика спада но откъм обща защита нивото е по високо. Цитираш разни чужди мнения,които ти изнасят без да имаш поглед върху самата програма. Това е работа за професионалисти в тази сфера,не за зидаро мазачи ! Или фотографи :D

Анкети бол. Ти 2006 ползвал ли си Касперски защото аз да и сам мога да видя какво му е развитието.

Къде видя анкети? Къде видя, в статията, да се говори за "развитие на програмата"? Статията е за популярност...ако си забелязъл! :clown:

Къде видя анкети? Къде видя, в статията, да се говори за "развитие на програмата"? Статията е за популярност...ако си забелязъл! :clown:

Цитираш само част от мнението ми. Защо ли?

Отвори някой и друг руски форум и ще видиш кой какво ползва. Анкети бол....

Цитираш само част от мнението ми. Защо ли?

Един форум изобщо не може да се сравнява със статистика, получена въз основа на Гугъла! Интересното е, че това изследване напълно се покрива с моите лични наблюдения...защо ли?

Николайчо, ето за последните 12 месеца, картинката за Русия

• Nod32
  • Avast
  • Kaspersky
  • Avira
  • Norton
Картинката за България
  • Nod32
  • Avast
  • Avira
  • Norton
  • Kaspersky
Картинката за САЩ
  • Norton
  • Avast
  • Kaspersky
  • Avira
  • Nod32
Картинката за Германия
  • Avira
  • Avast
  • Kaspersky
  • Norton
  • Nod32
Картинката за Китай
  • Nod32
  • Avast
  • Avira
  • Norton
  • Kaspersky
И каква излезе тя- Касапа не е по-високо от трето място по популярност....както и да го усукваш, както и да го въртиш...Гугъла си казва тежката дума, фактите са си факти!

Custom Test Executive Summary - Kaspersky Lab: Application Control and Whitelisting

http://www.westcoast.../?ptReportID=75

Оффф....нещо в последно време ми се гади, когато видя зелен цвят...не знам защо... :ph34r: Още повече, когато зеленото започне да говори само за себе си-колко е велико...някак си не ми хваща дикиша! Поне друг да го беше казал.
  • 3 седмици по-късно...

Latest news 2012-03-20: New results have been published for: Dr.Web Security Space 7.0.0.10140 Outpost Security Suite Pro 7.5.2.3939.602.1809 TrustPort Total Protection 2012 12.0.0.4860 ZoneAlarm Extreme Security 2012 10.1.079.000 http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/

http://www.comss.ru/page.php?id=850 Като че ли нищо ново....

Ето и обобщената комплексна оценка, като подредбата е направена по следната градация:

• най-голям общ сбор
  • при равенство- по-висока защита
  • при равенство- по-високо лечение
  • при равенство- по-голямо удобство
1. BitDefender IS- 17

2. KIS- 16.5

3. F-Secure IS- 15.5

4. NIS- 15

5. AVG IS- 15

6. Panda IS- 14.5

7. Webroot- 14.5

8. Panda Cloud Free- 14.5

9. Norman SS-14.5

10. GData IS- 14

11. Avast Free- 14

12. BullGuard- 13.5

13. Avira IS- 13.5

14.TrendMicro Titanium- 13.5

15. K7- 13

16. McAfee Total- 13

17.AVG Free- 13

18. Qihoo AV- 12.5

19. Vipre AV- 12.5

20. MSE- 12.5

21. PCTools IS- 11

22. ESS 5- 11- голяма трагедия е тук!

23.AnhLab- 11

................................

Подтвръждава се убеждението ми, че малката Панда е достоен конкурент на безплатния Аваст, акакто се вижда- даже го бие! Интересно е, че разликата между малката Панда и голямата и посестрима е нищожна, което е похвално, докато в същото време разликата между безплатната AVG и платение пакет е осезаема!

За мен е изненада положението на Норман в "златната среда"!! затвръждава се "потъването" на Авира и "смъртта" на НОД-а! :huh:

Подтвръждава се убеждението ми, че малката Панда е достоен конкурент на безплатния Аваст, акакто се вижда- даже го бие!

Все пак най-добрия облак е на Panda.Те бяха първи в тази технология!

Доказват се качествата на облачната технология,спор няма!

http://www.comss.ru/page.php?id=850 Като че ли нищо ново....

Подтвръждава се убеждението ми, че малката Панда е достоен конкурент на безплатния Аваст, акакто се вижда- даже го бие! :huh:

Щом е нов този тест, защо използват Avast: Free AntiVirus 6.0 , а не седма версия !? :ph34r:

При шестицата на Аваст, липсва сканиране в облака, нали така !?

Редактирано от slav.bg (преглед на промените)

................................

Подтвръждава се убеждението ми, че малката Панда е достоен конкурент на безплатния Аваст, акакто се вижда- даже го бие! Интересно е, че разликата между малката Панда и голямата и посестрима е нищожна, което е похвално, докато в същото време разликата между безплатната AVG и платение пакет е осезаема!

За мен е изненада положението на Норман в "златната среда"!! затвръждава се "потъването" на Авира и "смъртта" на НОД-а! :huh:

Ми леко казано странна класация. А що се отнася за Норман, миналата година си го бях сложил, но за по-малко от седмица - комплексното им решение - наистина красив и удобен интерфейс с джиджавки да цъкаш, но като детекция (като лечение не съм го пробвал...)зУе. Просто се дъни на проби, които имат по 30-ина засичания във ВТ. И стената нещо ме бе издрзнила.

А може това да е нова версия пък. Знам ли...?

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.