Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Нищо не съм споменавал за ползване на програми по втори, трети и т.н. други възможни начини. A липсата на Уеб Защита при сваляне, според мен съвсем не е недостатък, напротив - предимство е. Избягват се безброй възможни сложни сработвания и FP. Да не говорим за погрешно блокиран достъп до считани за опасни сайтове, а дали изобщо там има нещо опасно, често е .... съвсем друг въпрос. Никому не препоръчвам подобни уж превантивно "работещи" програми. На ОСНОВНИТЕ спонсори на сайта вероятно им е весело - заради натвореното от самите тях.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

И какво му е много доброто представяне на ЕSET - при последните руски тестове например е на 59%... В моите очи нещата са още по-зле. Защитата на лицензионните им права ... липсва - всеки що-годе информиран човек все безплатно може да им ползва небезплатните програми. Вече ми омръзна с години да ги критикувам добронамерено на тази тема. Ами - да са живи и здрави тези, които предпочитат програмите им! Словашка им работа...По посредственост, за съжаление...нещата приличат на много нашенски български работи...

Когато котката я няма, мишките пируват! :ph34r:

Сонара Г-н Седларов, Сонар-а дъни този добър продукт. Този Сонар, който в предните версии беше революция.... Ако в 2013 е 4 .... Мерси.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

И защо? Сонарът си е само компонент при програми на Симантек. Има достатъчно фенклубове на Симантек и всеки може да ги намери.При желание.

Аваст!

Теста е ясен ама пък и аз никъде да нямам проблем...Знам ли...

http://www.av-compar...rformance-tests

Теста е "Performance" .... машините вече са силни (повечето), аз съм готов да жертвам малко ресурс за по-добра защита, електронни игри не искам да ме пазят .... :)

Теста е "Performance" .... машините вече са силни (повечето), аз съм готов да жертвам малко ресурс за по-добра защита, електронни игри не искам да ме пазят .... :)

Знаеш ли напомняш ми на един член на HJT Той твърди, че всички програми за защита са Плейъри.

Нортон не струва ама я питай тия с благинките как Касперски умря?

Не, виж аз не робувам на марки, брандове и т.н, а на убеждения ! Жив човек съм и пробвам, това, че ползвам в момента Касперски не значи нищо. Харесвам това, което отговаря на претенциите ми. Всеки е индивидуален и няма да ме чуеш да плюя и хваля сляпо ! Всичко има и – и + . Мислех, че малко от малко се познаваме.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Знаеш ли напомняш ми на един член на HJT Той твърди, че всички програми за защита са Плейъри.

Нортон не струва ама я питай тия с благинките как Касперски умря?

Наистина, за да е Аваст, май трябва слънцето да се е изявило... Че всички програми за защита са като Плейъри - това май е вярно. Просто са като заредени автомати. Какво друго да желае човек...

И кой е този член?

А по отношение на avast! дори и на сто теста да го изкарат най-лек, по време на инсталация на програма става тромав и това е факт. Ако трябва да спирам щитовете за да се инсталира програмата какво ли може да прехвъркне през това време...По-леко от CIS напоследък не съм срещал от личните тестове. Но да, колко удобно, че се скараха и CIS не участва в тестовете. :)

И кой е този член?

А по отношение на avast! дори и на сто теста да го изкарат най-лек, по време на инсталация на програма става тромав и това е факт. Ако трябва да спирам щитовете за да се инсталира програмата какво ли може да прехвъркне през това време...По-леко от CIS напоследък не съм срещал от личните тестове. Но да, колко удобно, че се скараха и CIS не участва в тестовете. :)

Хипса на Комодо пък побърква от въпроси при инсталация.Вчера сложих Realtek High-Definition Audio Driver 2.70 и BSOD

Аз също си правя собствени тестове и Комодо далеч не е най леката програма. Ами скараха се иначе щеше да лъсне истината за Комодо Няма антифишинг, страшно много FP и така остават с един гол Хипс.При сканиране ще ти счупи процесора, абе въобще е далеч от лекотата... И това е факт!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И на Уиндоус 7 е същото :)

И FP от днес

Публикувано изображение

Хипса на Комодо пък побърква от въпроси при инсталация.Вчера сложих Realtek High-Definition Audio Driver 2.70 и BSOD

Чак пък да побърква от въпроси...Нали при инсталация на доверена програма има режим "Инсталиране/Обновяване". После няма да гъкне нито веднъж. Разбира се това решение е леко рисковано и вината ако стане нещо се поема от потребителя.

Аз също си правя собствени тестове и Комодо далеч не е най леката програма. Ами скараха се иначе щеше да лъсне истината за Комодо Няма антифишинг, страшно много FP и така остават с един гол Хипс.При сканиране ще ти счупи процесора, абе въобще е далеч от лекотата... И това е факт!

И на Уиндоус 7 е същото :)

Няма лошо да си прави всеки тестове за себе си. Няма антифишинг, но ще има във версия 6. Честно казано Google добавят по 5000 зловредни страници на ден в собствената си търсачка и скоро не се знае дали изобщо ще се наложи да използваме такъв. Да, хакерите се изхитриха като почнаха да правят сайтовете да стоят за по 1 час преди да бъдат засечени от Google, но ми се струва, че и на това ще се намери колая.

Да, при сканиране товари, но колко често сканираш с нея...Аз я пускам само веднъж в началото на инсталацията за да излови всички FPs, които да добавя в изключенията и после да им пратя (ако искат да оправят - казвам ако искат, защото не ме бърка и да не ги - нали са ми в изключенията и в доверените файлове).

Само това са при мен...преди година списъка сигурно бе двойно или тройно по-дълъг. :) И после ако сканирам е след няколко месеца пак. ;)

Публикувано изображение

Windows 8 още не съм качил, но май и не мисля да го правя. Няма да го плюя, защото после рано или късно ще мина към него (дори и да не искам сигурно), но за момента не бих го качвал с този прост MetroUI, липсващо Start Menu....Едни от най-положителните промени май си остават - Task Manager-a и Explorer бара (от видните неща). Може би има и оптимизация на кода, но все пак трябваше да си направят отделни версии за лаптопи, за таблети и за настолни. Дори да може да се изключва Metro-то, все пак това решение мен ме дразни. :) Да и не на последно място се надявах да интегрират нещо от сорта на концепсията "Копенхаген", но това така и не се случи. А имаше добри идеи в нея. Но от MS си знаят работата. Явно е с цел олесняване на потребителите. И кой знае, може да са прави. Времето ще покаже. :)

....................

Хехе, може би имаш предвид мен, можеше да цитираш някакъв коментар. :)

P.S. Както и да е. Може ли да дадеш някакъв аргумент за това, че програмите за защита не са плеъри?

Извинявай,че се намесвам в интимният Ви спор ама.... Kaspersky например издава звуци - квичи! Значи е плеър,ама напреднал понеже може и без звук да работи... Аваст говори - значи е водещ сутрешният блок! Нортон мълчи като пукал значи не е плеър! :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

И FP от днес

Публикувано изображение

hxxp://www22.zippyshare.com/v/14018111/file.html

От папката на PotPlayer. :ohmy:

https://www.virustot...2d474/analysis/

PEiD packer identifier

Petite v1.4

PE file compressor by Ian Luck (UK). :)

http://www.un4seen.com/petite/

Изобщо не е ново това засичане :D (че не е премахнато си е техен проблем)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз знам че не е ново и не само е техен проблем понеже ако не се докладва кой ще го фиксне? Втори път Комодо има проблем с тоя файл.

https://forums.comodo.com/av-false-positivenegative-detection-reporting/fp-for-potplayer-bassdll-t78384.0.html

https://forums.comodo.com/av-false-positivenegative-detection-reporting/fp-daum-potplayer-t85101.0.html

Извинявай,че се намесвам в интимният Ви спор ама....

Kaspersky например издава звуци - квичи! Значи е плеър,ама напреднал понеже може и без звук да работи...

Аваст говори - значи е водещ сутрешният блок! Нортон мълчи като пукал значи не е плеър! :D

Ами не се меси... И няма какво да ми се извиняваш, че ще стане още по интимно и току виж сме сгрешили... :)

Хехе, може би имаш предвид мен, можеше да цитираш някакъв коментар. :)

P.S. Както и да е. Може ли да дадеш някакъв аргумент за това, че програмите за защита не са плеъри?

Ами лично на теб не смятам да давам каквито и да е обяснения.

Просто споменах тази твоя брилянтна мисъл... :)

Ами не се меси... И няма какво да ми се извиняваш, че ще стане още по интимно и току виж сме сгрешили... :)

Ти къде звъниш а? Репликата ми беше към колегата не към тебе! Нямаше те известно време и нямаше никакви интриги,появи се и почнаха заяжданиците...А,на тебе няма за какво да ти се извинявам,по скоро обратното е! И не ме цитирай повече!

Ти къде звъниш а? Репликата ми беше към колегата не към тебе! Нямаше те известно време и нямаше никакви интриги,появи се и почнаха заяжданиците...А,на тебе няма за какво да ти се извинявам,по скоро обратното е! И не ме цитирай повече!

:)

Извинявай,че се намесвам в интимният Ви спор ама....

Kaspersky например издава звуци - квичи! Значи е плеър,ама напреднал понеже може и без звук да работи...

Аваст говори - значи е водещ сутрешният блок! Нортон мълчи като пукал значи не е плеър! :D

Я-а-а... SEP 12 е "башплеър" - нищо, че не издава звуци... Има си повече възможни настройки и ... не му трябват разни кодеци...Квиченето предпочитам да не го коментирам... За какво ми са подобни звуци... Клиентската версия си е плеър-мечта, нямаше си сандбокс - ама аз взех, че му добавих... Сега си имам най-добрия тих плеър, барабар със сандбокс...

Аз знам че не е ново и не само е техен проблем понеже ако не се докладва кой ще го фиксне? Втори път Комодо има проблем с тоя файл.

https://forums.comod...l-t78384.0.html

https://forums.comod...r-t85101.0.html

А чий е Пламски?

Както виждам,ти самия си го доклдвал в края на ноември 2011,извадено е от базата като FP...и след това отново е добавено по незнайни причини :speak:

Това ми прилича на някакъв маркетингов трик-"Вижте нашият софтуер засича огромно количество зловреден софтуер.." (или имат проблем с пакерите,но Petite както се вижда никой друг АВ софт не го определя като Unknown,едва ли в Comodo не са наясно какво е това)

ПС:Може и да греша,обаче това е моето мнение и никого не ангажирам с него :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.