Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

av-comparatives.org ---> Anti-Phishing-Test August 2012

Време беше и McAfee да се отчетат...За мен този тест е 100% измама(манипулиран)!

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Време беше и McAfee да се отчетат...За мен този тест е 100% измама(манипулиран)!

Не е измама! Точно във фишинга са силни, благодарение на безплатната добавка към браузера, която имат, и благодарение на която "черпят" много инфо! Смея да твърдя, че сред безплатните добавки към браузер (пробвал съм всички- платени и безплатни), техният McAfee Site Advisor няма конкуренция! Много здраво блокира тази добавка, и силно я препоръчвам при използване на Комодо!

Преди малко тествах 30 линика от Malc0de с именно тази комбинация. Ако бях се ръководил само от McAfee резултата щеше да е към 100%, но в случая целта ми беше да тествам Комодо!

Резултата на Комодо излезе- 70%. От тях- 71% засичане при сваляне, 10% засичане при ръчно сканиране и 19% засичане при стартиране (инсталация). Общият резултат от 70% говори за растеж, тъй като минала година той се движеше около 55-60%, докато тази година държи стабилно 65-70%. Все пак 70% не е много, но с подпомагането от McAfee (ако се взема впредвид при реална работа с компютъра, а не тестване), резултата ще клони към 99-100%. Много здрава комбинация, като недостатъка и разбира се е питанките, които дава Комодо при стартиране, нещо, което аз не харесвам!

Много здрава комбинация, като недостатъка и разбира се е питанките, които дава Комодо при стартиране, нещо, което аз не харесвам!

Точно с белия списък на Комодо , нямаш шанс да попаднеш на легитимна програма/файл за която Комодо да задава въпроси. Покажи при стартирането на коя от твоите програми Комодо задава въпроси , че твоето мърморене край няма.

Точно с белия списък на Комодо , нямаш шанс да попаднеш на легитимна програма/файл за която Комодо да задава въпроси. Покажи при стартирането на коя от твоите програми Комодо задава въпроси , че твоето мърморене край няма.

В случая програмите едва ли са били легитимни (източник-Malc0de), след като иска разрешение за тях....не четеш ли какво пиша?

...п.п. В тоя форум сте двамина, на които като им се спомене Касперски /на едния/ или Комодо/на другия/ и почавате нервни спазми!

Айде успокой топката малко, че и аз съм с македонска жилка и аз ако "скоча", шЕ трябва да влизат в роля модераторите!

И затова Комодо бива пробит постоянно.

Ама то не е като да сложиш просто подпис, трябва и да разбираш.

Много издънки :

https://forums.comodo.com/av-false-positivenegative-detection-reporting/report-trusted-and-whitelisted-malware-here2012-no-live-malware-t80089.0.html

И твоето мърморене край няма

Comodo е невъзможно лесно да бъде пробиван - няма как да е постоянно пробиван. Програмите им са едни от най-добре окомплектованите. А ако добавят и репутация, както казват някои фенове на Касперски, може тогава и пиле да не може да прехвръкне... Би отпаднала възможността вредоносният код да може да подвежда и да лъже недоинформирани ползватели.

Comodo е невъзможно лесно да бъде пробиван - няма как да е постоянно пробиван. Програмите им са едни от най-добре окомплектованите. А ако добавят и репутация, както казват някои фенове на Касперски, може тогава и пиле да не може да прехвръкне... Би отпаднала възможността вредоносният код да може да подвежда и да лъже недоинформирани ползватели.

Има как постоянно да е пробиван и стига дрънка ами чети.

TVL го дъни.

Допускат се грешки с "trusted and whitelisted" - това обаче е за темата на Комодо. При налична репутация това не би се случило! Защо ли едните ми любимци не щат нищо да взаимстват от другите ми любимци. Американска им работа...

Редактирано от NEY (преглед на промените)

Допускат се грешки с "trusted and whitelisted" - това обаче е за темата на Комодо. При налична репутация това не би се случило! Защо ли едните ми любимци не щат нищо да взаимстват от другите ми любимци. Американска им работа...

Правили сме тестове тук и SEP на 9 -то ниво се дъни, та за каква репутация ми говориш?

Търси си ги сам :)

9-то ниво на репутация, със сонар на максимум, при маскирана и неразпознаваема при външно сканиране ОС, със скрит браузър и при включена опция за скрито разглеждане на сайтове. С постоянна подкрепа от работещ облак. Пламене, та аз съм като таласъм с подобни настройки... Не пиши глупости или просто покажи нещо в темата за подпомагането. Нека не е скучно и да ни е и интересно и весело. Поздрави

NORTON vs KASPERSKY (20.08.2012, 21.00-22.00 h)

1. www.ysbweb.com/ist/softwares/v4.0/istdownload.exe
2. www.xiaochencc.com/m/sdsvc_Win32_Setup.exe
3. www.vidmotion.com/UploadFile/FCKeditor/File/c32.exe
4. www.tuncen.com/D3TNT.exe
5. www.trzistegem.cz/manualy/clara.exe
6. www.treystoneincservices.com/68csEXGr/3MHxgm.exe
7. www.toggle.com/lv/software/downloadf/kl664419.htm
8. www.shatrin.com.ve/YXPJd2Ru/KQobHJ.exe
9. www.protetor.info/download/Aceleradorb_Setup.exe
10. www.prep2pass.com/dl/demo/1Z0-041-ipad-demo.exe
11. www.oits.com/help/snitch.exe
12. www.obvjutphaas.nl/wQ7T.exe
13. www.motivity.com.tw/photo/facebook.exe
14. www.megato.net/ZN8n5AUb/MZtjm.exe
15. www.mbkrsawards.com/wp-content/uploads/2011/logon.exe
16. www.kuaizip.com/down/kuaizip_setup_sdg.exe

NORTON ....................................................KASPERSKY

1. Дефиниция 1. Дефиниция

2. Чист, но не се стартира 2. Дефиниция

3. Евристика 3. Дефиниция

4. Дефиниция 4. Дефиниция

5. Дефиниция 5. Чист (Линка беше блокиран като вреден, но сваленият файл не се засича!)

6. Отваряне на линка без реакция 6. Отваряне на линка без реакция (първоначално блокиране, но след отваряне-без реакция)

7. Чист 7. Чист

8. Дефиниция 8. Дефиниция

9. Репутация 9. Чист при сканиране и без реакция при стартиране

10.Репутация 10.Чист при сканиране и без реакция при стартиране

11.Чист 11.Дефиниция

12.Дефиниция 12. Дефиниция

13.Дефиниция 13.Дефиниция

14.Репутация 14.Чист (файла не се стартира)

15.Репутация 15.Евристика

16.Евристика при стартиране, 16.Евристика при стартиране

но беше допусната инсталация но беше допусната инсталация

.................................................................................................................................;

12 засечени ............................................ 10 засечени

(50%-дефиниция, 33%-репутация, ........................... (80%-дефиниция, 20%-евристика)

17%-евристика )

.....................

ИЗВОД: Ясно се вижда от това директно противоборство, силните и слабите страни на всяка програма. Съотношението на резултата засичания няма да коментирам, тъй като е твърде малка извадката, за да се правят по-кардинални изводи. Силно се набива обаче факта, че Нортон е доста по-балансирана програма от към участието на отделните модули в защитата (дефиниции, репутация, евристика), докато Касперски очевидно е програма, чийто резултати силно зависят от дефинициите, нещо от което така и не могат да се отърсят с годините.

Като обощение мога да кажа- предимство на Касперски в дефинициите (както на вредните линковете, така и на файловете), изравени сили в евристиката, но благодарение на уникалния модул "Репутация", Нортон като цяло, има лек превес в засичането на пресни файлове!

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

NORTON vs KASPERSKY (20.08.2012, 21.00-22.00 h)

:D Браво за хубавият тест. :D и цветът и шрифТа са на място. Няма как да не го види човек :D

Ето и пропуснатите файлове от Касперски http://dox.bg/files/dw?a=5cfc89112b колко ли са вредни обаче?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

И затова Комодо бива пробит постоянно.

Ама то не е като да сложиш просто подпис, трябва и да разбираш.

Много издънки :

https://forums.comod...e-t80089.0.html

И твоето мърморене край няма

Ако имаш да казваш/показваш нещо конкретно пиши , баластра моабетите и кухите линкове в uriel76.blogspot .

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Ако имаш да казваш/показваш нещо конкретно пиши , баластра моабетите и кухите линкове в uriel76.blogspot .

Голям разбирач стана,до вчера питаше какво е proactive defense при comodo

Голям разбирач стана,до вчера питаше какво е proactive defense при comodo

Михлев , нали беше приключил участието си във форума :ohmy:
"Като обощение мога да кажа- предимство на Касперски в дефинициите (както на вредните линковете, така и на файловете), изравени сили в евристиката, но благодарение на уникалния модул "Репутация", Нортон като цяло, има лек превес в засичането на пресни файлове! " Проектанте,какъв лек превес? Сепчо с моите настройки, всичките до един ще ги сепне като в септична яма и има да стоят там неизвестно докога.

Сепчо с моите настройки, всичките до един ще ги сепне като в септична яма и има да стоят там неизвестно докога.

Гледай само ти да не цопнеш в ямата....че няма излизане от там... ;)

То понеже твоите постове са изпълнени с много смисъл. Eдно и също дрънкаш:тлъстите, американци колко е скапан уиндоус 7...

Относно моите кухи линкове, да не те притеснявам с нещо? Ясно се вижда кой кух и кой -не.

Аз поне не крада труда на хората и да го представям за мой

За всички програми си има ръководства на официалните им сайтове, които ти копираш.

И добре че ме светна как се борави с DownloadHelper .

Надявам се Лайняшев блог да не го затворят за авторски права скоро. Иначе ето истинско ръководство за DownloadHelper и стига копирай :

http://www.downloadh...cumentation.php

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Едне лека ретроспекцийка на последните два динамични теста на AVC- със и без участието на Нортон!

Последния динамичен тест в който участва Нортон- ноември 2011

Нортон- 99.5 %, срещу- Касперски- 99.1%. Точно това е лекият превес за който снощи говорих, и който идва от "Репутацията"

Публикувано изображение

Шест месеца (половин година) по-късно- юни 2012, без участието на Нортон, Касперски все още не може да догони- 99.4%

Без коментар!

Публикувано изображение

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Михлев , нали беше приключил участието си във форума :ohmy:

..не знам кой визираш,но нещо бъркаш...

Комодо няма с какво да ме изненада,но теб явно има,поради липса на някоя друга гънка от твоя страна.

..пробвай пак

Шест месеца (половин година) по-късно- юни 2012, без участието на Нортон, Касперски все още не може да догони- 99.4%

Без коментар!

Няма и да може,целта им е насочена в съвсем вече друга насока.... и тя е как да върнат стария режим на работа,така че без много шум да скрият у***те си гащи пред феновете си!

Редактирано от Соломон Кейн (преглед на промените)

Здравейте всички.

Ще съм благодарен ако някой има мнение и го изкаже за тази антивирусна програма:

http://www.emsisoft....ternetsecurity/

Според мен може да се доверите на тази комбинация. Antimalware има лесен за управление и интутивен фейс на български. Бях около 6 месеца с нея (благодарение на промо, посочено тук). Не товари системата и не съм имал конфликт с други приложения. Доста хора я използват заедно с други антивири, но аз я използвах самостоятелно. Няма забавяне на системата при стартиране. За интернет-защита разчита главно на "черен" вграден списък, който е добре да включите. Задаванетто изключения в него е супер лесно и въобще е лесна за управление. А именно, заради метода и за интернет-защита може би не е зле да и добавите стената (аз ползвахAntimalware в комбинация с Комодо), която, според тестове се представя много добре във фишинг и зловредни сайтове. За съжаление не мога да похваля стената им, че е много "сговорчива" и поне при мен системата се тормозеше сериозно (1.6 гхц, 1гб рам), но е уважаван продукт и на много тестове обира точките. Слагат я често веднага след Комодо. Имах един инцидент с вирус по време на ползването на Емсисофт antimalware, но си бях аз виновен. Тествал съм я срещу различни заплахи и бях впечатлен особено от поведенческия анализатор.

Така че... ви съветвам да и дадете шанс. Стената, както казах е всепризната, а това за товаренето не е при всички.

И не на последно място, антималуера доставя добра проактивност в борбата със зловредниците.

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Според мен може да се доверите на тази комбинация. Antimalware има лесен за управление и интутивен фейс на български. Бях около 6 месеца с нея (благодарение на промо, посочено тук). Не товари системата и не съм имал конфликт с други приложения. Доста хора я използват заедно с други антивири, но аз я използвах самостоятелно. Няма забавяне на системата при стартиране. За интернет-защита разчита главно на "черен" вграден списък, който е добре да включите. Задаванетто изключения в него е супер лесно и въобще е лесна за управление. А именно, заради метода и за интернет-защита може би не е зле да и добавите стената (аз ползвахAntimalware в комбинация с Комодо), която, според тестове се представя много добре във фишинг и зловредни сайтове. За съжаление не мога да похваля стената им, че е много "сговорчива" и поне при мен системата се тормозеше сериозно (1.6 гхц, 1гб рам), но е уважаван продукт и на много тестове обира точките. Слагат я често веднага след Комодо. Имах един инцидент с вирус по време на ползването на Емсисофт antimalware, но си бях аз виновен. Тествал съм я срещу различни заплахи и бях впечатлен особено от поведенческия анализатор.

Така че... ви съветвам да и дадете шанс. Стената, както казах е всепризната, а това за товаренето не е при всички.

И не на последно място, антималуера доставя добра проактивност в борбата със зловредниците.

Благодаря много за отговора. Мислим да купим 5 лиценза и цената на лиценз за компютър идва под 30 лв. на година.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.