Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Абе приятел я майната ти с тоя Касап. Писна ми открай време да дъвчеш едно и също.Имам чувството, че за всичките ти несгоди в живота Касапа ти е виновен!Мислех те за една идея по-интелигентен, но явно съм бъркал.

Грешил си за него.

Гледа някакви тестове и той не знае защо, прави негови порции с друсан кебап по 10, но без ракия, голяма грешка, и накрай пак стига до Касапа. Той, Касапа не само му е виновен, той го и сънува

Редактирано от nikval (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Махнал е проектирането от подписа....сигурно сградите ги събаря преди зимата, да не стане някой сакътлък! :biggrin:

А коя е по-голямата вероятност, според теб, в 6 от 49 да се падне:

А. 1, 2, 3, 4, 5, 6

Б. 2, 14, 16, 34, 36, 42

Пример с тотото :

Вариант 1 : 10 човека с по един фиш или 1000 човека с по един фиш - вероятността точно определен човек да спечели е една и съща!

Вариант 2 : Един човек с 10 фиша или 1000 фиша в комбинация - тук вероятностите се събират !

.....Но в случая е все така нищожен процента да спечелите !..... :)

По-просто е с хвърляне на монета за ези-тура - няма значение колко пъти ще хвърлите монетата ! Вероятността за разпределяне между ези и тура винаги е (около!) %50 . При повече опити се променя (намалява) само стойността на статистическата грешка ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

luckyboy

Аз какво ти казах да не коментираш,че току виж из нечий храсталак изкочил Статистика и намесил Касперски без изобщо да е ставало въпрос за него!

Някои много ги сърби та чак се изриват от сърбежи :D

Абе друго си ако 100-те процента бяха на Касапа....малейййй! тогава щеше да е вярно!

Детекцията...вчера си играх с едно файлче https://www.virustotal.com/file/fbb03a300e352d20bc2916f5efbfc38bc7daaa099bbe26d131d6428d6271452a/analysis/ на което Касперски не реагира. Нещо повече - дава го доверено!

Доверено ама като го инсталирах и почна да прави опити за мизерлъци веднага му отряза крилцата. Май беше на някакъв файл във временната директория с име stat.exe :ohmy:

Баси Касперски и той не харесва статистиците :clown:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Грешил си за него.

Гледа някакви тестове и той не знае защо, прави негови порции с друсан кебап по 10, но без ракия, голяма грешка, и накрай пак стига до Касапа. Той, Касапа не само му е виновен, той го и сънува

В случая е прав , всичко хубаво за каспър се приема веднага. Ако някъде се изложи се отхвърля , изчакват една година да се поуталожат нещата , та ако им напомниш за излагането казват "Това беше преди много време".

Тест на AVG Free на 30 адреса на malwareblack list.

Резултата е повече от плачевен- 11/30...36.7%, което я нарежда на нивото на малката Панда! Много е зле...очаквах поне да даде 50-60%!

Затвръждава се извода ми, че единствените стойностни безплатни програми, на които си струва да се заложи като основна защита са Аваст и Авира! Нищо друго безплатно НЕ си струва!

Резултата е повече от плачевен- 11/30...36.7%, което я нарежда на нивото на малката Панда! Много е зле...очаквах поне да даде 50-60%!

Затвръждава се извода ми, че единствените стойностни безплатни програми, на които си струва да се заложи като основна защита са Аваст и Авира! Нищо друго безплатно НЕ си струва!

Ако пуснете само Malware за тест (както сте и направили) , е така ! :) Просто в AVG няма опция за Malware ! И пак излавя някои по други техни характеристики...... :D

Нагласени работи....! Не е коректно да се спекулира по този начин !.....или просто показва явно непознаване на проблемите.... :D

(виж по-предните ми постове тук)

Ако пуснете само Malware за тест (както сте и направили) , е така ! :) Просто в AVG няма опция за Malware !

Че една АВ програма, ако не засича вируси, какво да засича!?!?!?!? :no-no:

Нагласени работи....!

кое е нагласено бе пич? Отивам в сайт в който общодостъпно са изложени вредоносни линкове, като някои от тях водят до сваляне на файл, други водят до отваряне на опасна страница. АВГ-то реагира и при едният вид и при другия, НО....много слабо! Това са фактите!

Не е коректно да се спекулира по този начин !

С какво се спекулира, тук? С това, че засича доста по-слабо от Аваст и Авира ли?

Просто си е по-слаба програма..нещо, което се забелязва и в официалните тестове. За справка може да видиш последният динамичен тест на AVC- доста е назад и там, като имаш впредвид, че там все пак не са съвсем "0-day" заплахи!

....

п.п. Ей така като ми каже, някой, че правя нещо нагласено или стъкмено, направо побеснявам...защото не отговаря на истината! :angry22:

интересно как би се справила безплатната версия на СЕП 12.1 с такъв тест

интересно как би се справила безплатната версия на СЕП 12.1 с такъв тест

Коя е тази безплатна версия на SEP :clown: неуправляемият клиент понякога е доста неуправляем :D

Коя е тази безплатна версия на SEP :clown: неуправляемият клиент понякога е доста неуправляем :D

какво имаш предвид с това че е доста неуправляем?

какво имаш предвид с това че е доста неуправляем?

Той не е безплатен! За останалото съдя по-мненията за Сепчо тук. Не съм го тествал по-обстойно но разлика с NIS няма.

Добавям:

Освен някоя и друга възможност за настройки,че сега ще скочат сеповчовците. :ph34r:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Той не е безплатен! За останалото съдя по-мненията за Сепчо тук. Не съм го тествал по-обстойно но разлика с NIS няма.

Добавям:

Освен някоя и друга възможност за настройки,че сега ще скочат сеповчовците. :ph34r:

Неуправляемият клиент може да се ползва неограничено във времето доколкото знам без никакви регистрации и разни др. гимнастики , така че според мен си е по безплатна и от безплатния аваст :wink12:

Редактирано от marian860914 (преглед на промените)

" ....Ако пуснете само Malware за тест (както сте и направили) , е така ! :) Просто в AVG няма опция за Malware !..."

"...Че една АВ програма, ако не засича вируси, какво да засича!?!?!?!? :no-no:...."

Очевидно е че не правите разлика между вирус и Malware , Spyware и др. :)

.....В случая под "вирус" масово се разбира "всякакви вредители"....

Все едно е да кажете , че гъбата мухоморка е вирус...необходимо е да различаваме печурката от мухоморката ! Едната се яде , другата - не ! :)

Вместо да се надприказваме , просто с AVG паралелно си пуснете в тих режим и Malwarebytes и нямате проблеми....

Който е разбрал , няма нужда от повече обяснения ! Той е разбрал !

Който не е разбрал - също ! Той няма и да разбере ! :)

Но би могъл да се възползва от съвета горе.

Очевидно е че не правите разлика между вирус и Malware ....и др. :)

Я ми обясни с думи прости,че не ги разбирам много тези работи,какво е вирус и какво е malware.Мерси предварително.

Очевидно е че не правите разлика между вирус и Malware ....и др. :)

Пич, не искам да правя никакви разлики... Аз съм един обикновен, прост и очевидно тъп потребител. Слагам си шиб@ната програмка АВГ и решавам да я тествам (както нормално се тестват другите програми) в ситуация, близка до работата на стандартен потребител....Виждам, че постига резултат 2.5 пъти по-слаб от нормалните програми. Факт! Ама какво ловяла, ама какъв и бил принципа на работа, дали иска да я подпомагам допълнително, дали чака да стартирам инсталация за да реагира....това хич не ме интересува! Факт е, че не работи така, както очаквам и както е нормално да работи! Точка! За мен тази програма не е читава!

Аз съм един обикновен, прост и очевидно тъп потребител

Дори не подозираш колко си прав!

Я ми обясни с думи прости,че не ги разбирам много тези работи,какво е вирус и какво е malware.Мерси предварително.

С думи прости вече съм го обяснил .

С думи сложни ще трябва да се отварят "дебелите книги" , пък не му е мястото тук....

То хубаво да чистиш (не случайно БитДефендера ми е първа резерва след Нортон), НО...преди да чистиш трябва да се заразиш! А за да се заразиш, значи АВ-то ти е слабо от към детекция! Този тест е по-скоро поучителен и познавателен, но до неговата реализация в действителност, трудно ще се стигне...просто повечето АВ програми няма да допуснат посочените в теста проби, да се появят в компютъра. От тази позиция- тестовете за "почистване" са нереалистични!

Според мен проблема е, че Symantec отказаха да се тестват във въпросната компания. Защо това е така ? Всички знаем. Беше предложен тест, от Nikksi и беше отказано... жалко ..

Според мен проблема е, че Symantec отказаха да се тестват във въпросната компания. Защо това е така ?

Защото Симантек не искат да участват в тестове на "торба с вируси"! Те признават само динамичния тест....както между впрочем и аз! Цялата концепция на програмата Нортон е ориентирана към реалната работа на потребител, имащ пряк достъп до интернет! При изключена мрежа, Нортон няма да даде адекватни резултати. Бъдещето е в "облака". Те Майкрософт вече се ориентират в тази посока за офис пакетите си. Няма място вече за архаични и морално остарели тестове...трябва да се гледа напред- ново ниво на развитие на евристиката, "облачни" услуги, "репутация"....това са нещата от бъдещето. Симатек са пионер по отношение на "облака" и "репутацията". От скоро Касапа тръгнаха е те в тази посока, но са много далеч. "Хипса" е отживелица, който в сегашният си вид постепенно ще изчезне...

Защото Симантек не искат да участват в тестове на "торба с вируси"! Те признават само динамичния тест....както между впрочем и аз! Цялата концепция на програмата Нортон е ориентирана към реалната работа на потребител, имащ пряк достъп до интернет! При изключена мрежа, Нортон няма да даде адекватни резултати. Бъдещето е в "облака". Те Майкрософт вече се ориентират в тази посока за офис пакетите си. Няма място вече за архаични и морално остарели тестове...трябва да се гледа напред- ново ниво на развитие на евристиката, "облачни" услуги, "репутация"....това са нещата от бъдещето. Симатек са пионер по отношение на "облака" и "репутацията". От скоро Касапа тръгнаха е те в тази посока, но са много далеч. "Хипса" е отживелица, който в сегашният си вид постепенно ще изчезне...

:offtopic_s: За Бай Михо ми напомнят тези писания Публикувано изображение

Според мен проблема е, че Symantec отказаха да се тестват във въпросната компания. Защо това е така ? Всички знаем. Беше предложен тест, от Nikksi и беше отказано... жалко ..

Да поясня какво имах впредвид. Никакви архиви! Посещаване на зловредни страници и последвалото стартиране на допуснатите за сваляне файлове. С настройки каквито всеки би пожелал с клипче и включен таймер!

Значи при Касперски имаме:

- Файлов антивирус

- Интернет антивирус

- Пощенски антивирус

- Контрол на програмите

- Родителски контрол - за превеция при посещаване на сайтове по категории и стартиране и сваляне на файлове.

Мога да спра първите три модула и да остана с последните два и няма да има нищо зловредно пропуснато! Няма да има нужда и от сканиране понеже нищо зловредно няма да е на компа или ще е неактивно и блокирано! Същевременно легитимните процеси и програми ще си работят в пълен синхрон и то на реална машина. БЕЗ сандъци и поДпиращи отЗаД програми. На пълен автомат без дори информативни съобщения.

Например: Снимка една от възможностите на родителският контрол или по скоро Уеб контрола!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ще кажете - това не е никакъв тест. Защо да не е? Не присъства ли модула в защитната програма? Същото и с контрола на програмите. Има възможност и тя се ползва!

Например:

Стартиране на непознато приложение

Публикувано изображение

Стартиране на легитимно приложение

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.