Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

:D Клинч :D

Графиката в това псевдо тестче е била актуална именно в периода 2007-2008 години, когато андроида "къртеше миФки". Днес, в края на 2012 година, да даваш такава графика, която е в пълен дисонанс с резултатите на всички останали световно признати тестови лаборатории, е меко казано гавра с наивния потребител! Кога НОД-а е влизал даже в челната 6-ца за последните 2 години, та да ми дават графики в които е с 50% повече от 4-ия! Пълен т@ш@к е тоя тест! По-голяма манипулация до сега не бях виждал!
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз на статистиката и викам стъкмистика винаги можеш да извадиш някакви цифри и да изкараш някой кой знае какъв. Впрочем връзката е взета от пост на Виталик известен фен на Есет. Кажи му нещо за Есет и гледай как вади от десет кладенци вода ;)

Нормално, антивирусните станаха по-скъпи от Windows :ph34r: (или поне от последния Уин де)

Редактирано от /əˈgen/ (преглед на промените)

Графиката в това псевдо тестче е била актуална именно в периода 2007-2008 години, когато андроида "къртеше миФки".

Точно тогава пък с Нод накичвах компа като коледно дръвче. :) не знам кви миФки е къртил ама виж украсени елхички имаше бол! :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Тествах до преди малко безплатните АВ, на най-пресните линкове от malwareblack list

Резултатите разкриват истинската картина, кое е стойностното:

• Аваст- 27/30- 90%
  • Авира- 24/30- 80%
  • Panda Cloud- 11/30- 37%
  • MSE- 3/15- 20% (не го тествах на 30 линка, защото се видя, че не струва)
  • Comodo- 2/16- 13% (не го тествах на 30 линка, по същата причина)
  • Kingsoft- не гъкна на първите 9 линка и се отказах.....
  • AVG- не успях да я тествах, защото нещо се беше сбъгясала и нещеше да се обновява
Вижда се ясно (нещо което и очаквах), че само Аваст и Авира си заслужават наистина да ползват без никакви притеснения, като основна защита. Всичко останало (като изключа АВГ за която няма данни)- става само за пълнеж!! Комодо струва нещо като антивирус, само на файлове и дефакто за мен не е пълноценен антивирус. Малката Панда става за пълнеж, но не и за друго!

Редактирано от Статик (преглед на промените)

...Вижда се ясно (нещо което и очаквах), че само Аваст и Авира си заслужават наистина да ползват без никакви притеснения, като основна защита. Всичко останало (като изключа АВГ за която няма данни)...

AVG-то не е за подценяване(от безплатните) включи го в следващия тест.

От както има Интернет съм с AVG , постоянно ъпдейтвана и ъпгрейдвана .

Сега съм с тази последна версия :

http://picbg.net/u/4...3004/675477.png

Да добавя , че тъй като няма опция за Malware , един път в седмицата сканирам с Malwarebytes , а за ежедневно почистване ползвам Advanced System Carе:

http://picbg.net/u/4...3004/668175.png

http://picbg.net/u/4...3004/675480.png

....всичко е "лицензирано"....

.Повече от 10 години - никакви проблеми!

....Е , вярно е че не се набутвам безконтролно и безкритично в разни съмнителни сайтове....

При това не се лишавам от никакви глезотийки , примерно това :

http://picbg.net/u/4...3004/675230.png

или това :

http://picbg.net/u/4...3004/675316.png

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

http://chart.av-comp....org/chart2.php

Bitdefender, Trendmicro - 100 %. :ph34r:

Това което виждам (до колкото разбирам - в същност червеното е пропуските!) е , че AVG пропуска толкова колкото и Касперски да кажем , но за разлика от него "не реже глави" , а интелигентно се спира да попита когато трябва....

Това което виждам (до колкото разбирам - в същност червеното е пропуските!) е , че AVG пропуска толкова колкото и Касперски да кажем , но за разлика от него "не реже глави" , а интелигентно се спира да попита когато трябва....

Въпрос до настройки.Освен, ако не искате да си говорите разбира се :D

Ясно е, че голяма част от тестовете са прах в очите, но мен друго ме озадачава.

Как би изтълкувал обикновеният потребител тези 100% ?

Перфектен,непробиваем и нищо непропускащ ултра-мега як продукт, който си заслужава парите?Не съм сигурен!

Всички виждаме какви усилия полагат кибер-престъпниците за преодоляване защитите и 100 процентови резултати са си чист PR.

Години наред никой не успя да достигне 100 %, а сега почнаха всеки месец да ми вадят 100 пр. детекция на всевъзможни тестове.

:mad: :mad:

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Да ве ... ако съдиш по графиките много се лъжеш. Пък и като гледам графиката нещо жълтичкото на AVG му е в повече :)

Въпрос до настройки.Освен, ако не искате да си говорите разбира се :D

Ясно е, че голяма част от тестовете са прах в очите, но мен друго ме озадачава.

Перфектен,непробиваем и нищо непропускащ ултра-мега як продукт, който си заслужава парите?Не съм сигурен!

Всички виждаме какви усилия полагат кибер-престъпниците за преодоляване защитите и 100 процентови резултати са си чист PR.

Години наред никой не успя да достигне 100 %, а сега почнаха всеки месец да ми вадят 100 пр. детекция на всевъзможни тестове.

:mad: :mad:

Ееее не тъй,че сега ще скочи Статистика и ще ти спреТне един поучителен пост :ph34r: и Касапа пак ще намеси горкият :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Как "как" да ги тълкува!? Както ги вижда, така и да ги тълкува- 100%! Дефендера е железен (имам го постоянно под ръка на личния лаптоп) и мога да кажа, че е железен, и нито е бъгава тази версия 2013, нито тежи. Миналата вечер бях дал резултати от бърз динамичен тест на безплатните АВ-та, и при мен излезе, че Аваст е "едни гърди" пред Авира, и както виждам- и в този тест е така, което допълнително ме убеждава, че теста се и точен! От доста време не бях обръщал внимание на Аваст, но сега като гледам и този тест на AVC се вижда, че Аваст се пласира на доста добра позиция и с пълна увереност може да се каже, че по всички показатели-това е най-добрата безплатна програма! От два дни ми е вече на служебния лаптоп!
Не виждам как безплатният Аваст да е по-добър от безплатните Комодо, Кингчо и Rising. Та дори и спрямо безплатната Авира... Според мен има всичките да ги догонва.

Не виждам как безплатният Аваст да е по-добър от безплатните Комодо, Кингчо и Rising.

точно тези три животни, не могат да се мерят с Аваст. Проверено лично, преди два дни! Комодо е добър само ако му подадеш файлче, но на вреден адрес- е кръгла нула! Затова Мелихчо не го пуска на официални тестове, щото моментално балона ше се спука! Трябва му уеб-защита за да стане пълноценен....иначе всичко друго си го има! За мен лично, Комодо си е по-пълноцен като като "стена и хипс". На служебния лаптопа съм направил точно такава комбинация- стената на Комодо+ пълният пакет на безплатния Аваст!

Другите ти две екзотики, изобщо даже не подлежат на обсъждане- "вятър и мъгла" са и двете!

Пак грешиш донякъде. Идва ми да ти "подам" ключ за небезплатния Avast IS, но обещах публично на Nologo - вече да няма такива публикации...

Как "как" да ги тълкува!? Както ги вижда, така и да ги тълкува- 100%! Дефендера е железен (имам го постоянно под ръка на личния лаптоп) и мога да кажа, че е железен, и нито е бъгава тази версия 2013, нито тежи. Миналата вечер бях дал резултати от бърз динамичен тест на безплатните АВ-та, и при мен излезе, че Аваст е "едни гърди" пред Авира, и както виждам- и в този тест е така, което допълнително ме убеждава, че теста се и точен! От доста време не бях обръщал внимание на Аваст, но сега като гледам и този тест на AVC се вижда, че Аваст се пласира на доста добра позиция и с пълна увереност може да се каже, че по всички показатели-това е най-добрата безплатна програма! От два дни ми е вече на служебния лаптоп!

няма такова животно като 100% защита , той битдефендера срущу няколко стотин вируса не дава 100% защита камоли срещу хиляди както ги тестват в AV-Comparatives

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=-o7ckxD0u9A

Редактирано от marian860914 (преглед на промените)

няма такова животно като 100% защита....

В абсолютен план няма...факт! При единични случаи, като резултат от статистическо отклонение, е възможно! това и се наблюдава в последният, цитиран тест. Нагласи си графиката, така, че да обхваща дълъг период (да речем от януари до октомври), и ще видиш, че наистина няма 100%

.........

п.с. Преди да отричате напълно нещо, се опитайте първо да си го обясните логически (математически). Ако не ви достига IQ-то, попитайте някой друг..Ако никой не може да си го обяни логически, тогава вече има резон да се мисли, че има някаква шашма! Човек е устроен така, че винаги отрича нещо, което не може да си го обясни със знанията, които има! ;)

След 110 теста как ще коментирате класацията тук http://www.matousec....-64/results.php

за съжаление сайта не позволява да се получи графика за целия период: от първия, до последният тест, въпреки, че уж има такава опция. тя обаче не работи. Иначе наистина би било интересно да се види тенденцията при всеки продукт.

В абсолютен план няма...факт! При единични случаи, като резултат от статистическо отклонение, е възможно! това и се наблюдава в последният, цитиран тест. Нагласи си графиката, така, че да обхваща дълъг период (да речем от януари до октомври), и ще видиш, че наистина няма 100%

.........

п.с. Преди да отричате напълно нещо, се опитайте първо да си го обясните логически (математически). Ако не ви достига IQ-то, попитайте някой друг..Ако никой не може да си го обяни логически, тогава вече има резон да се мисли, че има някаква шашма! Човек е устроен така, че винаги отрича нещо, което не може да си го обясни със знанията, които има! ;)

добре де щом срещу няколко стотин вируса битдефендера не дава 100% защита каква е вероятността срещу хиляди както ги тестват в AV-Comparatives да даде 100% ;)

добре де щом срещу няколко стотин вируса битдефендера не дава 100% защита каква е вероятността срещу хиляди както ги тестват в AV-Comparatives да даде 100% ;)

А коя е по-голямата вероятност, според теб, в 6 от 49 да се падне:

А. 1, 2, 3, 4, 5, 6

Б. 2, 14, 16, 34, 36, 42

Статик, стига статистика.Няма 100% детекция!!!

В абсолютен план няма...факт!

Ми да.

Нагласи си графиката, така, че да обхваща дълъг период (да речем от януари до октомври), и ще видиш, че наистина няма 100%

Така де.

Дефендера е железен (имам го постоянно под ръка на личния лаптоп) и мога да кажа, че е железен,

Железен само, ако е от Перник, ми той румънски!Не ми го хвали,.... :D

Статик, стига статистика.Няма 100% детекция!!!

сега ще ти обясня...и си записвай.

До преди малко правих тест на 50 най-нови адреси от malwareblack list с три варианта безплатна защита: 1. Аваст, 2. Авира 3. Аваст+Авира (към Аваст е инсталирана Авирата без модула за защита в реално време). Тези 50 адреса бяха разбити на 10 "порции" по 5 адреса на порция,като след всяка порция си записвах полученият резултат за порцията. И представи си...чудо- имаше порции в които имах 100% детекция! А!! :ohmy: То не било възможно...уж....ама си се случи: при Аваст- 2 пъти, при Авира- 3 пъти, а при комбинираната защита- 5 пъти! Ама като цяло (за целият тест)- няма 100%. Сега схвана ли логиката на 100-те процента!

Ето и резултатите

• Аваст- 39/50...78%
  • Авира- 41/50...82%
  • Аваст+Авира- 45/50...90%

Железен само, ако е от Перник, ми той румънски!Не ми го хвали,.... :D

Абе друго си ако 100-те процента бяха на Касапа....малейййй! тогава щеше да е вярно!

Както казват стаарите хора "тестовете красят човека."

сега ще ти обясня...и си записвай.

Ааа не, ти си проектант и статистик, ти си човека с листа и химикалката.Иначе много маймуни ставаме...

Ама като цяло (за целият тест)- няма 100%.

Ето и резултатите

Аваст- 39/50...78%

Авира- 41/50...82%

Аваст+Авира- 45/50...90

Абе нали това казвам бе Гергинеее..

Абе нали това казвам бе Гергинеее..

Нищо не можеш да ми казваш ти!

Теста за октомври на AVC, го приеми като една порция (в която има отклонение в максималната посока), а периода от януари до октомври го приеми като целия тест, за който нямаш 100%!

.......

. п.п. и да имаш впредвид, че това Касапа не може да го направи даже и за една порция....за най-голямо твое съжаление! :ph34r:

Редактирано от Статик (преглед на промените)

Мислех те за една идея по-интелигентен, но явно съм бъркал.

Сбъркал си...с два пръста чело съм!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.