Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

"July 26, 2012

ESET спечели рекордна 74-та награда “VB100”" G DATA колко награди има там?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е отново Касперски с най-добрата евристика. По-добра и от тази на Есет....

При отсъствието на Симантек и Комодо тези 18 ... в каква реалност ги съревновават? Липсват точно водещите на тема "проактивна защита" - а те /Симантек и Комодо/, изглежда са изместили конкуренцията помежду си в някакви други измерения. В моите очи Симантек и Комодо са по-добри от цялата тази осемнадесетица. Липсва и Rising, а eScan как ли въобще са се решили да го допуснат до участие... Току-виж надделял над повечето измислени и недоказани все още Евролидери... Много ми се иска Европрограмите най-после да надскочат себе си и се надявам това да е скоро. А дотогава още безплатно ще си стоя с Комодо и Симантек - без засега да се налага да си купувам програми за домашно ползване. И съм им благодарен за безплатните възможности.

Най-добрия от най-добрите на теста

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Най-добрия от най-добрите на теста

На практика обаче такива ли са реалностите? На опасни файлчета например от Азия как е? Според мен не се справя добре. Защитата на лицензионни права и при Касперски също не е на кой знае какво прилично ниво. Чудя се на търсещите ключове какво толкова ги кара да се ровят насам натам... Има и безплатни и дори по-добри варианти... Мога да подавам предложения за реални проверки в темата за подпомагането - обаче не ми харесва да са малко пробващите там. Добре е участващите да са повече. Готов съм - ако има поне 8-10 желаещи. За да е що годе обективно.

...........Защитата на лицензионни права и при Касперски също не е на кой знае какво прилично ниво. .

Symantec сравнен с него e на прилично FREE ниво. Опции с РЕактивация за по 160-165-180 дни и доколкото имам спомен безплатен продукт ;)

пп. Eй да не каже някой пак,че нападам Symantec. Няма такова нещо.$$$$$$$$ :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Първо ги разцъква, после с петичка ги праща в карантина

Обаче само когато ги "вижда". Не зная доколко са логични изводите ми - считам, че в Симантек се замислят заради "изявите" с такива безплатни версии за домашни ползватели - като тези на Комодо и Rising. Явно си има значение броят на подобни ползватели да се измерва с много милиони. А ползващите Касперски в света общо колко са?

Една от най-досадните, за редови потребител, програми.....

Може и така да е, но е единствената програма, която си заслужава да купиш(Kaspersky)

И понеже няма пари с Комодо ;)

Norton ме разочароваха и с версия 2013 и това е.

Преди три дена си взех лаптоп, за да не губя връзка със събитията, когато съм в провинцията или на почивка. Та доста се чудих каква антивирусна да му сложа:

• мислех отначало Комодо- безплатна е, пълен пакет, а и интеренет на лаптопа ми е безжичен и няма да го ползвам често. после се сетих, че няма уеб-скенер, а и анти-шпионски модул (нещо, което се индексира от центъра за защита на Уин 7 като липса). Доста мислих...но именно в моментите на отговорни решения се проявява вътрешното чувство за сигурност и надежност...НЕ..казах си, не...не мога да доверя новия си 4 ядрен Интел на гущера
  • после се сетих за Аваст...пълният пакет. Вярно, не е безплатна, но се намират лицензи. Даже го сложих на предварително на виртуалка с Уин 7 да го видя как ще е...не обичам да рискувам. малко натежал ми се видя, но хайде да кажем, че не е долкова фатално. Пуснах на malc0de да го "прослушам", и точно тук ме разочарова- в повечето случаи мълеше, но най-ме издразни когато взе да дава прозорци, с които "информира", че програмата е непозната и се препоръчва да не се стартира....мразя да ме питат....И като цяло останах с усещанто, че Аваст е станал доста "приказлив", което веднага го прати в графата- НЕ!
  • После викам- Авира ИС. Лицензи има доволно и то дълги. Обаче като се сетих за това досадно сканиране, което прави, за това, че е по-тежка от горе-споменатите и тегаво потеля, а и стената също си е от питащите...НЕ!
  • НОД-а и още в началото беше елиминиран поради две причини- голямата "бъбривост" която вече има с тоя хипс, а и въпреки, че има една програмка, която автоматично търси и добавя лицензи, вече са и намерили колая и и блокират лицензите.
  • Касапа пък изобщо никога не го броя
  • Битдефендер.....НЕ не бих си лишил производителността на компа заради програма пълна с бъгове, въпреки, че е в челните класации
И то какво ми остана.... :) Естествено.....: проверено и доказано в практиката, безотказно автоматично оръжие! За сега съм с двумесечна руска пробна версия! като изтече ще му търся колая....

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Обаче само когато ги "вижда". Не зная доколко са логични изводите ми - считам, че в Симантек се замислят заради "изявите" с такива безплатни версии за домашни ползватели - като тези на Комодо и Rising. Явно си има значение броят на подобни ползватели да се измерва с много милиони. А ползващите Касперски в света общо колко са?

300 милиона :)

300 милиона :)

При липса на безплатна версия сигурно поне 200 милиона от тях са пирати. В Украйна и Китай все още направо се надпреварват с предоставяне на ключове за руската програма. Блокират ги сравнително бързо, но те вече предоставят следващи... И никой не знае докога ще е така.

Преди три дена си взех лаптоп, за да не губя връзка със събитията, когато съм в провинцията или на почивка. Та доста се чудих каква антивирусна да му сложа:

• мислех отначало Комодо- безплатна е, пълен пакет, а и интеренет на лаптопа ми е безжичен и няма да го ползвам често. после се сетих, че няма уеб-скенер, а и анти-шпионски модул (нещо, което се индексира от центъра за защита на Уин 7 като липса).
Defense+ се индексира :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Norton ме разочароваха и с версия 2013 и това е.

На осмицата ли я пробва или на седмицата? Norton лично на мене ми харесва,тебе с какво те разорочарова?

Още ли пуска файлчетата стартирани от декстопа или го оправиха това? Май сонара на Нортон при десятката беше по-добър. Имам впечатление,че N360 се представя по-зле в сравнение с NIS и NAV ти имаш ли такова впечатление?

При липса на безплатна версия сигурно поне 200 милиона от тях са пирати. В Украйна и Китай все още направо се надпреварват с предоставяне на ключове за руската програма. Блокират ги сравнително бързо, но те вече предоставят следващи... И никой не знае докога ще е така.

Знае се. Ако си мислиш,че не знаят кой ключ е пиратски се лъжеш. Нали получаваш ъпдейти ;)

И то какво ми остана.... :) Естествено.....: проверено и доказано в практиката, безотказно автоматично оръжие! За сега съм с двумесечна руска пробна версия! като изтече ще му търся колая....

Нали си имаш ключета за пет години за какво ги къташ? :D

На осмицата ли я пробва или на седмицата? Norton лично на мене ми харесва,тебе с какво те разорочарова?

Още ли пуска файлчетата стартирани от декстопа или го оправиха това? Май сонара на Нортон при десятката беше по-добър. Имам впечатление,че N360 се представя по-зле в сравнение с NIS и NAV ти имаш ли такова впечатление?

На 8-цата я пробвах. Ами пак не защитава всички браузъри и не трябва да използваш download manager особенно пък ако сваляш на десктопа.Все още има локери, които го заключват макар и вече по рядко. Да, усилено се говори, че предните версии на Сонар са по ефективни и е доказано всъщност. N360 наистина се държи различно и не се справя добре като флагман на компанията.Да не говорим че го тествах и на Уиндоус 7 и там Norton пак реагира по различен начин на локери. Ту ги блокира, ту не... Това е накратко.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз пък страшно съм доволен от KASPERSKY 2013 RC.. няма да крия, че съм и доволен от Norton IS 2013, 2012, НО Касапа позволява настройка по моя нужда и усмотрение! Отлична проактивна защита, евристика и лечение ! :) Разбира се ще отдам нужните заслуги на ESET в проактива и евристиките... :)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

На 8-цата я пробвах. Ами пак не защитава всички браузъри и не трябва да използваш download manager особенно пък ако сваляш на десктопа.Все още има локери, които го заключват макар и вече по рядко. Да, усилено се говори, че предните версии на Сонар са по ефективни и е доказано всъщност. N360 наистина се държи различно и не се справя добре като флагман на компанията.Да не говорим че го тествах и на Уиндоус 7 и там Norton пак реагира по различен на локери.

Ясно в тази насока никакво движение напред :(

Преди като пробвах N360 ми направи неприятно впечатление,в добавка като го сравних откъм производителност с Kaspersky PURE2 трябва да ти кажа,че губи от Касапа. Затова и минах по-бързо на NIS и видях разликата веднага. Откъм засичане,скорост изобщо всичко му е по-добре на NIS. При Kaspersky имам обратното впечатление = PURE е по-добър от KIS 2012 въпреки,че са на една база.

KIS2013 пък товари значително по-малко и RC версията по-производителност и засичане е по-добра от 2012 въпреки някои бъгове.... За MP1 все още е рано да се говори.

Ту ги блокира, ту не...

Това го забелязахме двамата. При различни потребители , дори при един и същ реакцията също е различна.

Това е накратко.

Благодаря :)

Нали си имаш ключета за пет години за какво ги къташ? :D

Те са за десктоп-машината! Лаптопа рядко ще "излиза в нета", така, че да хабя 6-месечен лиценз за него си и разхищение!

Те са за десктоп-машината! Лаптопа рядко ще "излиза в нета", така, че да хабя 6-месечен лиценз за него си и разхищение!

:D защо си сложил Нортон след като рядко ще има достъп до интернет? Предполагам само ще си го гледаш и като ти почервенее ще го обновяваш.Сиреч ще му слугуваш поне през три дни :D А,флашките или те ще се проверяват винаги преди стартиране,всичките ще ги ваксинираш :ph34r:

http://www.pandasecu...2011/bu/162.htm

Тия лицензи за пет и повече години напред на чорба ли ще си правиш. Къде е 2009 къде е 2018 (2013+5 години) вярваш ли,че старите лицензи още ще са валидни. Дотогава може да се обърне всичко с краката нагоре!

пп. Предполагам,че лаптопа ще е за жената ти и си напълно прав. Строг контрол,никакъв интернет най малко пък чат :ph34r:

• 3 седмици по-късно...

Защитени ли са потребителите на AV продукти от критични уязвимости в Microsoft?

Тест на NSS Labs http://www.nsslabs.c...ts-protect.html

Подробности в PDF файла http://www.nsslabs.c...cts Protect.pdf

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.