Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

По-скоро HIPS-a е по-важен от онлайн сканирането.

Абсолютно съм съгласен. И двете да ги има е по-добре, но ХИПС-а е от по-голямо значение за сигурността от Онлайн активни скенери и блокатори на сайтове по списък. Колко пъти слушаме едно и също от един и същи човек, а той не възприема и повтаря ли повтаря....

Статик, сравни положението с реалния свят. Колкото и защити да сложиш пред вратата си, колкото и полицаи да има отвън (ако щеш на всеки човек полицай сложи да го следи), вмъкне ли се някой вътре в къщата по-добре да имаш пидбул...

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
Ще има много FP при рязане уж преди входа ! Качествен HIPS няма да допусне дори стартиране на буби...

Абсолютно съм съгласен. И двете да ги има е по-добре, но ХИПС-а е от по-голямо значение за сигурността от Онлайн активни скенери и блокатори на сайтове по списък. Колко пъти слушаме едно и също от един и същи човек, а той не възприема и повтаря ли повтаря....

Статик, сравни положението с реалния свят. Колкото и защити да сложиш пред вратата си, колкото и полицаи да има отвън (ако щеш на всеки човек полицай сложи да го следи), вмъкне ли се някой вътре в къщата по-добре да имаш пидбул...

Аз пък няма да престана да твърдя, че това (хипса) е от полза само и единствено на манияци...каквито са 90% в този форум. Вие не може да гледате с очите на нормален потребител, който би разкарал ала-минут програма, която ще го засипва с въпроси! хипса не е практична екстра...но ти това неможеш да го разбереш, щото си свикнал да те питат, и ти да вземаш решение, за което никак не може да си сигурен, дали ще е вярно! В този форум единствено "Б-бой" и "тигъра" могат да са 100% адекватни при рбота с хипс...А нормален потребител, най-вероятно ще изгори!

Ще има много FP при рязане уж преди входа !

Това може да бъде само в полза на сигурността!

Аз пък няма да престана да твърдя, че това (хипса) е от полза само и единствено на манияци...каквито са 90% в този форум. Вие не може да гледате с очите на нормален потребител, който би разкарал ала-минут програма, която ще го засипва с въпроси! хипса не е практична екстра...но ти това неможеш да го разбереш, щото си свикнал да те питат, и ти да вземаш решение, за което никак не може да си сигурен, дали ще е вярно! В този форум единствено "Б-бой" и "тигъра" могат да са 100% адекватни при рбота с хипс...А нормален потребител, най-вероятно ще изгори!

Бай Михо редовните потребители в този под форум могат и без антивирус,що се касае за "обикновения" потребител - колкото по незапознат си толкова по сериозна антивирусна ти трябва :P

що се касае за "обикновения" потребител - колкото по незапознат си толкова по сериозна антивирусна ти трябва :P

Бай Ганьо и си прав, и не съвсем!

Абсолютно "незапознатия" потребител, изобщо не му пука за антивируса...той не го мисли изобщо (пример- колегата архитект, с който сме бюро срещу бюро, хич не му дреме за АВ и се доверява само "доказани" според него марки, в случая с него- продукта на чичо Бил-MSE). От тази гледна точка- не си прав!

От друга страна си прав- именно този "незапознат" потребител, наистина се нуждае не само от сериозна защита, ами и от автоматизирана такава, щото със сериозна защита, имаща обаче ръчен съединител, и ако шофьора няма книжка категория D, колата много лесно ще отиде в мантинелата!

Бай Ганьо и си прав, и не съвсем!

Абсолютно "незапознатия" потребител, изобщо не му пука за антивируса...той не го мисли изобщо (пример- колегата архитект, с който сме бюро срещу бюро, хич не му дреме за АВ и се доверява само "доказани" според него марки, в случая с него- продукта на чичо Бил-MSE). От тази гледна точка- не си прав!

От друга страна си прав- именно този "незапознат" потребител, наистина се нуждае не само от сериозна защита, ами и от автоматизирана такава, щото със сериозна защита, имаща обаче ръчен съединител, и ако шофьора няма книжка категория D, колата много лесно ще отиде в мантинелата!

Знаех си аз,че говорим на един "език" :) с червеното съм абсолютно съгласен.
Тогава и бай Тошо нещо да Ви каже - не спорете за дребнави работи и нека всеки си харесва каквото му е по вкус и предпочитание.

Какво заразяване бре човек...пресечеш ли с хипса всичко свършва...Дори и да има някакви дропнати файлове те ще са неактивни и ще са в кеша на браузъра, които ще се изчистят с един CCleaner...Просто с HIPS-а виждаш step-by-step какво се случва при изпълнението на даден exploit. А ако нямаш инсталирана JAVA, с последна версия на браузъра и добавките си, всички актуализации за Win-a, изключена JAVA в PDF четците, NoScript (не говоря само за този при сърфиране), но инструмента на Symantec ще обезмислиш голяма част от скриптово базираните атаки и без web скенер. От това по-голяма превенция здраве му кажи...За какво почистване говориш незнам...

Ами всъщност използването на ХИПС от нормалните потребители наистина изисква привикване, но това е свързано с повишаване на културата на потребителите...гадините се ъпгредйват, ъпгрейдват се и методите за превенция...всичко става по-комплексно и трябва да се ъпгрейдват и самите потребители. В края на краищата то си е за тях...насила хубост не става де. Но не става и само с ядене. Няма как да очакваш програма да замени потребителя пък колкото и добра да е тя. Макар и тук да има изключения - говориш за NIS (въпреки голяма си параноя при евристиката)...ами я си спомни COMODO 2 колко труден бе за използване и какъв е в момента - определено задава в пъти по-малко въпроси и улеснено конфигуриране, което го прави годно и за начинаещи потребители (макар пак всичко да зависи от настройките). Е да, ще се наложи да четат съобщенията преди да вземат дадено решение, но това не е проблем...има си бг език. То без друго трябва да внимават и какво инсталират, не само да натискат Next, next, finish. А ако всички четяха и EULA (лицензионните споразумения) нещата щяха да са още по-обнабеждаващи! :)

...пресечеш ли с хипса всичко свършва...

Верно е, но ако си нямаш и идея кой е верния отговор и Game Over :)

Дори и да си взел правилното решение остава една несигурност (говоря за неопитния потребител) след която започва едно сканиране с различни програми и се свършва тук "Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?" :P

Знаех си аз,че говорим на един "език" :) с червеното съм абсолютно съгласен.

Няма как да не съм прав, защо разсъждавам като 98% от хората имащи компютър. Все пак съм книжка, категория В+.

Дори и да си взел правилното решение остава една несигурност (говоря за неопитния потребител) след която започва едно сканиране с различни програми и се свършва тук "Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?" :P

Аз не съм изключил многопластовата защита и наличието на антивирусен скенер...пък бил той и облачно базиран. Но наличието на web скенер не е толкова наложително. Лично мнение! :)

Бай Ганьо, нямаш си на идея колко си прав! точно тук е заровено кучето!

1. Незнаеш кой е верния отговор

2. Повечето хора не искат и да знаят.

Тук на помощ идва само и единствено "кола-автоматик", с монтиран GPS и паркинг-контрол...за да бъда по-образен! :)

Макар и тук да има изключения - говориш за NIS (въпреки голяма си параноя при евристиката)...ами я си спомни COMODO 2 колко труден бе за използване и какъв е в момента - определено задава в пъти по-малко въпроси и улеснено конфигуриране,....

не мога да не се съглася! :)

В този форум единствено "Б-бой" и "тигъра" могат да са 100% адекватни при рбота с хипс...А нормален потребител, най-вероятно ще изгори!

Не бъдете толкова сигурен в заключенията си...В този форум има достатъчно хора които са наясно с материята...И това че не влизат в безсмислени и дълги спорове ..не значи че тук има само глупаци....!Вие как решихте и на каква база давате такива констатации....?

Аз не съм изключил многопластовата защита и наличието на антивирусен скенер...пък бил той и облачно базиран. Но наличието на web скенер не е толкова наложително. Лично мнение! :)

Както вече казах на по редовните тук не им и трябва :)

П.П. В коя тема ще си търсим постовете утре :D

2. Повечето хора не искат и да знаят.

И на теб антивирусната да ти реже "крака" на call of duty и ти няма да искаш да знаеш :ph34r:

Както вече казах на по редовните тук не им и трябва :)

НЕредовните да напускаме ли, че да настъпи мир... :)

Вие как решихте и на каква база давате такива констатации....?

Все пак вече 3-а година посещавам форума, и имам изградено мнение...

Що се касае до другата забележка, ще кажа така: преди 15 години, когато все още живеех в провинцията, една колежка, при която ходех за технически контрол на проектите, ми беше казала (не без чувство на злоба)- "Може да си много добър...ама никой не те знае!" Та...рекламата в днешно време, не е за пренебрегване!

Лично мнение! :)

Не бъдете толкова сигурен в заключенията си...В този форум има достатъчно хора които са наясно с материята...И това че не влизат в безсмислени и дълги спорове ..не значи че тук има само глупаци....!Вие как решихте и на каква база давате такива констатации....?

Статистиката при недостоверни данни води до абсурдни и куриозни,смешни изводи! Нека колегата от ВИАС не се сърди - истина си е това. Със статистици отдавна не виждам причини за спор.... Някой трябва да им предоставя достоверни данни - ако това не е налице, стават уникално весели нещa...

НЕредовните да напускаме ли, че да настъпи мир... :)

Все пак вече 3-а година посещавам форума, и имам изградено мнение...

Що се касае до другата забележка, ще кажа така: преди 15 години, когато все още живеех в провинцията, една колежка, при която ходех за технически контрол на проектите, ми беше казала (не без чувство на злоба)- "Може да си много добър...ама никой не те знае!" Та...рекламата в днешно време, не е за пренебрегване!

Лично мнение! :)

А не мислите ли че "вашето изградено мнение" и начина по който е изказано, обижда много участници във форума...?

А не мислите ли че "вашето изградено мнение" и начина по който е изказано, обижда много участници във форума...?

Възможно е...но да се лиша ли от мнение?

А и в крайна сметка, какво казах аз, че : 2 души са способни (според мен) на 100% да работят адекватно с хипс. От това произтича ли нещо по-различно, от това, което съм казал? Ами за други може да считам, че биха се справили на 95%, а един (т.е. аз)- изобщо не бих се справил! Не виждам нищо лошо и засягащо в това! на теб не ти харесва това, че съм си изказал "на глас", моето лично мнение! Ами извинявай, но всеки има право на мнение, както и всеки има право да го оспори!

Лека вечер!

Аз пък няма да престана да твърдя, че това (хипса) е от полза само и единствено на манияци...каквито са 90% в този форум. Вие не може да гледате с очите на нормален потребител, който би разкарал ала-минут програма, която ще го засипва с въпроси!

Този филм не се прожектира много отдавна ! Ина служебния и на домашния е с включен сандък + добавени всички дялове в " защитени файлове и папки " + автоматично стартиране на неразпознаните файлове като несигурни. Кога си ползвал Комодо и колко въпроса ти е задал че мрънкаш от ХИПС-а ? Разбери че Комодо не е Malware Defender ?

Напълно съгласен с icotonev :clown: незнам как гн.Айнщаин достига до тези прозрения, аз съм в този форум 2х3 години и повечето маняци на тема защитен софтуер тук, а що се отнася до ХИПСА на комодо надали има нещо ново с което да ме изненада Мелих Абдулхайоглу. И все пак предпочитам добрата защитна стена без антивирус и хипс :tongue2:

незнам как гн.Айнщаин достига до тези прозрения...

Това са моите "прозрения"...твоите не е задължително да съвпадат с моите.

Този филм не се прожектира много отдавна ! Ина служебния и на домашния е с включен сандък + добавени всички дялове в " защитени файлове и папки " + автоматично стартиране на неразпознаните файлове като несигурни. Кога си ползвал Комодо и колко въпроса ти е задал че мрънкаш от ХИПС-а ? Разбери че Комодо не е Malware Defender ?

Статик за да пишеш подобни неща за Хипс базираните програми явно не познаваш нито Хипс програмите нито Windows базираните системи! Може да се създават правила и излишните въпроси след това отпадат, пиши на индианеца да те светне малко за някои неща, винаги е готов да помогне само му пиши :hit:

Може да се създават правила и излишните въпроси след това отпадат...

момче, няма кой нормален, да вземе да робува толкова на настройки и правила! Хората искат (ако изобщо искат) да имат някаква програма, която да върши работа и да не им създава дискомфорт! Кой шъ вземе да се занимава с "правила", бе? Симантек отдавна са го осъзнали това! Тази година и Битдефендер го осъзнаха...виждам, че и на Мелих му е сватнала лампата....твоята обаче скоро явно не би....

Хората искат (ако изобщо искат) да имат някаква програма, която да върши работа и да не им създава дискомфорт! Кой шъ вземе да се занимава с "правила"

Напълно съм съгласен с теб. Именно заради след години ще имам един лидер, чиито продукти са почти изцяло автоматизирани. Сетете се с кой.

момче, няма кой нормален, да вземе да робува толкова на настройки и правила! Хората искат (ако изобщо искат) да имат някаква програма, която да върши работа и да не им създава дискомфорт! Кой шъ вземе да се занимава с "правила", бе? Симантек отдавна са го осъзнали това! Тази година и Битдефендер го осъзнаха...виждам, че и на Мелих му е сватнала лампата....твоята обаче скоро явно не би....

Преди две години видяхме какво се случи с Автоматизираната ти Симантек направиха им бот-нет мрежа от собствената им програма под носа, изнесоха всички лични данни на потребителите, направиха ги за смях и се подиграха с тях. Същото направиха руснаците и китайците с автоматичните системи на yahoo, google и др. Под нивото си ми Айнщайн ти на където си тръгнал аз отдавна съм се върнал, като гледам си и неграмотен. Лека вечер.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.