Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Не си дал всичко обаче...обобщената таблица!!! :rolleyes: Що така? Не те кефи нещо.... :ph34r:

http://upyourpic.org...lkrs2h.png.html

Абсолютна смешка :)

Общата сканирана база при всяка програма, е различна, съответно това дава индивидуален резултата, но не и резултат за съпоставка, айде напрегни се малко и помисли...

Съпоставка за обща детекция се прави при равен брой проби, и на база това равенство се степенуват резултатите...

Пример:

1. Бягай ти 800 метра с препятствия, аз ще бяга 100 с препятствия да видим, кой ще стигне първи до финала, при времеви норматив...., после го представи в проценти :)

2. Ако тестване две програми едната с 100 и хване 100 = 100%, а другата с 1000 и хване 900 значи ли, че е по-зле ?

Ти да си видял, някоя уважаваща се тест компания да тества дадена програма с 10 проби и друга с 110 и накрая да изкара резултат, който да ги степенува ? Винаги се тества с равен брой проби, така файловете са еднакви, имат равен брой и представят при равни условия конкурентите. Защото, вероятността в по-голяма съвкупност от зарази да има повече непознати е значително по-голяма от малкия брой.

Нямам никакви претенции към програмите т.е не коментирам за да бистря представяне на дадена програма... !

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Интересно защо ли тестера е изключил KSN ?

http://safetygate.ru...?topic=812.7380

Предполагам защото KSN е доста несъвършен (все още) и забавя в пъти времето за сканиране. Проверено лично! При изключен KSN сканирането е много по-бързо...а и да си говорим реално- касперската "репуатация" няма нищо общо с тази на Симантек!

Това, което виждам обаче, като глобална тенденция от тези тестове, е че Касперски не показва високи резултати...нещо, което съвпада с моите лични тестове. Имам (от както бе пуснат поста) статистика на теста за архива от 2000 файла. Не исках да я пускам, защото много тролове пак щяха да скочат....Касперския пак беше назад по детекция!

Редактирано от Статик (преглед на промените)

Предполагам защото KSN е доста несъвършен (все още) и забавя в пъти времето за сканиране. Проверено лично! При изключен KSN сканирането е много по-бързо...а и да си говорим реално- касперската "репуатация" няма нищо общо с тази на Симантек!

Това, което виждам обаче, като глобална тенденция от тези тестове, е че Касперски не показва високи резултати...нещо, което съмпада с моите лични тестове. Имам (от както бе пуснат поста) статистика на теста за архива от 2000 файла. Не исках да я пускам, защото много тролове пак щяха да скочат....Касперския пак беше назад по детекция!

Дай да я видим тази статистика, че ми е любопитно.

Благодаря!

Попитай го, май ти имаше рег. там.Или за такива въпроси режат глави?

Ти майтап си правиш :D да питам точно в този форум и да очаквам някакъв отговор. Преди имаше възможност всеки да тества но сега тестерите се УТВЪРЖДАВАТ от администрацията на форума. Трябва да си чинно преклонен за да влезеш в тази група "Тестери" и т.н

Смешно ми стана като го видях това - СПРЯН KSN , кой знае как е спрян и какво още е спряно защото KSN не се спира просто като махнеш отметката. ;)

Дай да я видим тази статистика, че ми е любопитно.

Благодаря!

Нищо повече няма да пускам в този форум! Не си заслужава....хората са некоректни!

Това, което виждам обаче, като глобална тенденция от тези тестове, е че Касперски не показва високи резултати...нещо, което съвпада с моите лични тестове. Имам (от както бе пуснат поста) статистика на теста за архива от 2000 файла. Не исках да я пускам, защото много тролове пак щяха да скочат....Касперския пак беше назад по детекция!

KSN беше ли го спрял? Давай статистиките, на мене ми е интересно какво е пропуснал. Някой патч,кейген или пъзел преполагам...или нещо наистина гадно.

Абсолютна смешка :)

Общата сканирана база при всяка програма, е различна, съответно това дава индивидуален резултата, но не и резултат за съпоставка, айде напрегни се малко и помисли...

Статистиката във форума е на база тестовете които правят ежедневно. А в тези тестове има доста безобидни файлчета,като разни пъзелчета и генераторчета. Знам го от личен опит.

Нищо повече няма да пускам в този форум! Не си заслужава....хората са некоректни!

По-точно? Ако имаш впредвид мене,че те репликирам ти зададох въпрос за предният ти тест. Не ми отговори. Когато се твърди нещо трябва с нещо да покажеш че е така иначе си е просто лафче!

пп. За KSN си прав. Много далече е от облака на Нортон тука спор няма!!!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Давай хвърляй бомбата пък каквото стане.

А в тези тестове има доста безобидни файлчета,като разни пъзелчета и генераторчета.

"безобидни", които всички "калпави" програми ги засичат, нооо..."великата" програма не засича! Ами да ги засича, ве...казвам аз!

"безобидни", които всички "калпави" програми ги засичат, нооо..."великата" програма не засича! Ами да ги засича, ве...казвам аз!

Кат това ли https://www.virustotal.com/file/a9b9e3ce4c32e344248daa092dbd708e0ed85df425db4f886de1d88f551400de/analysis/

Статистиката във форума е на база тестовете които правят ежедневно. А в тези тестове има доста безобидни файлчета,като разни пъзелчета и генераторчета. Знам го от личен опит.

Индивидуален резултат да, но съпоставка и то обективна :) ..... няма начин. Да направят индивидуално представяне ОК, но дами ги нареждат и то .... как айде де..

Мен ме дразни, че се парадира с резултат и толкова неграмотно направена съпоставка, няколко пъти писах, от какво се възмущавам, няма да се повтарям повече ;)

Индивидуален резултат да, но съпоставка и то обективна :) ..... няма начин. Да направят индивидуално представяне ОК, но дами ги нареждат и то .... как айде де..

Мен ме дразни, че се парадира с резултат и толкова неграмотно направена съпоставка, няколко пъти писах, от какво се възмущавам, няма да се повтарям повече ;)

Виж сега. Пускат архив или вредоносни адреси в темата за индивидуални тестове и тестерите от форума дават резултати. На базата на тези резултати в правят и комплексното класиране за конкретните файлове и месечно за сбора от направените тестове. Друг е въпроса,че при такова тестване има два момента които са важни.

1. Някои адреси не се отварят в момента

2. Някои файлове на даден адрес са вече морфирали и вече не се засичат от повечето програми защото са нови,но предният тестван продукт е засякъл вече файла и следващите духат супата...

3. Дадените файлове в повечето случаи са заразни,но между тях има и доста файлчета като това например тука http://www.kaldata.com/forums/topic/200395-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81-%d0%b4%d0%b5%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%b8%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8/page__st__920#entry2393641

или нещо подобно на това тука http://www.kaldata.com/forums/topic/148629-%d1%80%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%be%d1%84%d1%82%d1%83%d0%b5%d1%80-%d0%b7%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b0-2-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82/page__st__2040#entry2396320

Затова резултатите са малко субективни и стават само за чешене на езиците,което и правим тука. Това,че някои го приемат твърде лично е техен проблем.

Това,че някои го приемат твърде лично е техен проблем.

Проблема е, че ти още 2-3 мушморока, приемате твърде лично резултати, които показват Касапа в лоша светлина (колкото и тя да отговаря на истината). Ей в т'ва е проблема!

Когато веднъж видя, поне веднъж, да кажеш и признаеш, че Касперски в повечето случаи, дава реално по-слаби резултати от доста други "келяви" програми, тогава проблема ще изчезне!

Да ти кажа ли, че от архива с двете хиляди бацила, Касапа остави повече от 300 (!!!) парчета, и като статирах 10-и бройки и машината умря!

Не си дал всичко обаче...обобщената таблица!!! :rolleyes: Що така? Не те кефи нещо.... :ph34r:

http://upyourpic.org...lkrs2h.png.html

Според мен пък са "пропуснали" най-добрата не само между безплатните комбинации. Kingsoft Free Antivirus 2012 SP5.5 + Comodo Internet Security Premium 5.12 са удоволствие за XP SP3. Антивирусът на Комодо може да се включва само при преценка за необходимост.

Според мен пък са "пропуснали" най-добрата не само между безплатните комбинации. Kingsoft Free Antivirus 2012 SP5.5 + Comodo Internet Security Premium 5.12 са удоволствие за XP SP3. Антивирусът на Комодо може да се включва само при преценка за необходимост.

Комодо е добра програма, много я развиха, доста се автоматизира и единственото което, на мен лично не ми харесва, е липсата на уеб-скенер! Абе не може без уеб-скенер....това ти е първата линия на отбраната...как така няма да имаш 1-а линия и ще залагаш само на един кон (при това често куц)...къде са му "катюшите"? :)

Защо ти е уеб-скенер? И той ще ти прави още допълнителни фалшиви сработвания. За какво ми е първа линия щом имам втора, трета, четвърта и т.н.Единствено желая те да реагират при реални причини. Аман от фалшиви тревоги при липса на заплаха...

Като киснеш по цял ден тук и във фейса за какво ти е аслЪ :ph34r:

Уеб скенера на Касапа например е гола вода в сравнение с Аваст и Нод.

ИнДженера да го докаже,само с тези трите да направи динамичен тест.

Проблема е, че ти още 2-3 мушморока, приемате твърде лично резултати, които показват Касапа в лоша светлина (колкото и тя да отговаря на истината). Ей в т'ва е проблема!

Когато веднъж видя, поне веднъж, да кажеш и признаеш, че Касперски в повечето случаи, дава реално по-слаби резултати от доста други "келяви" програми, тогава проблема ще изчезне!

Да ти кажа ли, че от архива с двете хиляди бацила, Касапа остави повече от 300 (!!!) парчета, и като статирах 10-и бройки и машината умря!

Какво искаш да ти кажа? Че KSN не работи коректно напоследък,че имам доста случки с последната бета на пюрето когато ограничава собствените си модули,че родителският контрол не работи коректно при сваляне с торент клиент след,като е зададена опция да блокира свалянето на програми,архиви,филми музика...което си е вярно е вярно. Но няма как да не кажа,че на последното ти тестче резултатите при мене бяха коренно различни. Само един пропуск и затова съм дал лога от Касперски.

Което съм забелязал съм докладвал и това че не пиша за тези неща тук не означава,че нямам поглед върху нещата и че си мълча. Надявам се на финалната права да коригират повечето от проблемите и в рамките на скромните си сили ще опитам да помогна с нещо. Останалото е лаф без покритие!

http://www.av-compar...m_201211_en.pdf MALWARE REMOVAL TEST november 2012

Редактирано от Лудият Учен (преглед на промените)

http://www.av-compar...m_201211_en.pdf MALWARE REMOVAL TEST november 2012

Видях го по-рано днес и доста се смях, като видях Пандата в челната тройка. :D

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

За мен една от най-обективните класации. Мое мнение. Искаше ми се да Видя и Symantec... дано се случи скоро.

За мен една от най-обективните класации. Мое мнение.

Искаше ми се да Видя и Symantec... дано се случи скоро.

На БитДефендер-а му е вграден спасителния диск и чисти- по лесно.

Има

http://www.bdantivirus.com/bitdefender/antivirusplus/html/disinfection.rescue.html

Видях го по-рано днес и доста се смях, като видях Пандата в челната тройка. :D

То си е за смях и настроение - точно те все най са ме разсмивали! Поне се спряха с величието и неповторимостта на своите си програми.

На БитДефендер-а му е вграден спасителния диск и чисти- по лесно.

Има

http://www.bdantivir...ion.rescue.html

Слабо съм запознат с въпросната програма, благодаря, че сподели. Научих още нещо от теб.

Слабо съм запознат с въпросната програма, благодаря, че сподели. Научих още нещо от теб.

Няма защо да ми благодариш не е кой знае какво.

Лека вечер.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.