Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

www.virusbtn.com/vb100/latest_comparative/index October 2012-April 2013

Редактирано от Лудият Учен (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153k
  • Създадено
  • Последен отговор

Явно антивируса на Comodo има още дълъг път да извърви докато се изравни с водещите на пазара, въпреки честото пращане на файлове и бързото добавяне в дефинициите. :)

За мен винаги е било важно не колко засича еди коя си програма за защита,а как ще реагира дадената програма когато не засича даден файл и той бъде стартиран.

Е това е така, но тогава затова не ти трябва антивирусния му компонент...и HIPS-a и sandbox-a ще се справят в 99% от случаите. :)

Колкото до антивируса му - наистина има още път да извърви за да подобри енджина, евристиките, облаците и репутационните засичания.

Тези тестове... с дървените им техники... ориентировъчно вече даже изостават... Симантек например се справят много читаво в проактивно отношение... имам си аз как някой ще тества като стартира 1000-2000 проби ръчно... Друга програма, която ще се провали на статична детекция и ще се справи не толкова лошо на динамична... стига да й вдигнеш настройките е WSA. Този тип тестове според мен отдавна са излезли от мода, но балъците не са тези, които ги правят, а тези, които дават едни добри парички да ги включат в тях и разбира се тези, които им вярват, де...

А някой виждал ли е Др.Уеб в тея тестове? Понеже са несъстоятелна програма в сравнение с Commtouch, Cyber Defender, Baidu,или тама алабала? Нали? Защо ли... А в същото време има какви ли не недомислици... А доХтора е много читава програма за зщита, ама гледайки такива "реномирани" "институции" като ЕйВи Къмперитивс, ЕйВи Тест и Сие и не я видиш си казваш: "Брех, тея мно'о зле, сигур', уе"...щом ги няма тама...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

То винаги е било така Методи...ама там играят много пари...нали и Comodo там си имаха някакви разногласия с AV-Comparatives.

Само че в тези тестове ако не си забелязал се набляга на засичане чрез дефиниции, не на проактивно засичане или превенция.

А пропуснати samples in-the-wild си е сериозен пропуск (най-малкото, защото могат да свалят файловете дори от VT).

Доктора разбира се има своите достойнства и е доста добър срещу някои рууткити, полиморфни бацили и ransomware locker-и, но повярвай ми лично съм срещал колко много пропуска и той за съжаление и то на сериозни файлчета. Може би компенсира с другите компоненти, но специално за теста или за резултатите в VT (ако са достоверни разбира се), това не важи. :)

Разбира се, че става дума за пари. Касперски е милиардер, a Dr.Web винаги е бил в сянката на Касперски. В "тестовете" на вирус бюлетина, който умре да има спонсори почти винаги нещата са наопаки.

Както и да е, стана дума за Comodo. По принцип компанията не се идентифицира със защитен софтуер, а с нещо друго.

Публикувано изображение

P.S. Comodo все още държат позиция, благодарение на големия брой потребители и на една доста добра идея отпреди няколко години. Същото се отнася и за Symantec, Avira, Avast и пр. 

Очевидно Avast Free подтвръждава мнението, че домашен потребител не е нужно да плаща, за да бъде повече от прилично защитен, да не кажа и даже и нещо повече! А като добавим и нищожното влияние върху ресурсите на компютъра, наличието на множество защитни модули, характерни до скоро само за платените програми, безплатният Аваст си е направо неизбежен избор за домашна машина!

Очевидно Avast Free подтвръждава мнението, че домашен потребител не е нужно да плаща, за да бъде повече от прилично защитен, да не кажа и даже и нещо повече! А като добавим и нищожното влияние върху ресурсите на компютъра, наличието на множество защитни модули, характерни до скоро само за платените програми, безплатният Аваст си е направо неизбежен избор за домашна машина!

Така е, логиката е същата и при Comodo,Avira, че и Panda Cloud... :)

Да плащам или не...

http://www.anti-malware.ru/compare/paid_or_free_antivirus

За мен- НЕ!

Сравнението обаче не е много коректно, защото се сравнява чист антивирус с интегриран пакет. Въпреки всичко обаче, това което получаваш в повече от КИС 2013, няма реална практическа ценност, за цената, която плащаш. Платените антивируси постепенно ще станат приоритет само и единствено на фирмите. За домашно ползване- безплатен.

Публикувано изображение

Публикувано изображение           Публикувано изображение

В крайна сметка- който има излишни 60 долара, нека си купува.

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

Безопасното плащане съвсем не е без реално практическо значение.

http://support.kaspersky.ru/8056

При попытке зайти в личный кабинет платежной системы или систему интернет-банкинга Kaspersky Internet Security выполняет следующие действия:

• [*]Проверяет,
что обращение происходит действительно к странице банка или платежной системы, сверяя адрес страницы с обновляемой базой веб-сайтов банков и платежных систем в продукте (база составлена специалистами Лаборатории Касперского). [*]Проверяет сертификат, с помощью которого устанавливается защищенное соединение. Это позволяет избежать переходы на поддельную веб-страницу. [*]Осуществляет проверку ОС на наличие критических для интернет-банкинга уязвимостей. [*]Предлагает открыть этот веб-сайт в режиме Безопасных платежей для защиты ваших персональных данных от кражи.

Отваряме сайта на банката

Публикувано изображение

За вход отваря в безопасен браузър 

Публикувано изображение

Първо се запознайте с основните принципи на работа и тогава коментирайте така категорично.

За вход отваря в безопасен браузър 

Публикувано изображение

Като чукнеш тук, може да резбереш дали  страницата на банката е легитимна. Т.е. отговор за легитимността на сайта ти го дава браузера

Отделно в прозорчето за въвеждане на потребител и парола, има допълнителна проверка:

Публикувано изображение

При нормална банка, ако сайта се отвори в "обезопасен браузер", то входа в банката приключва до тук! Сертификата не се приема, ако по някакъв начин антивирусната програма се опита да сканира SSL връзката между нея и клиента, т.е. банката не те пуска ако някой друг (антивируса) иска да влезе в "тунела" между нея и клиента - проверено многократно. От тази гледна точка твърдя, че т.н. безопасно банкиране е по-скоро рекламен трик, от колкото нещо по различно, от нормално сканиране на интернет страница.

...

Няма неизбежен избор.  Мога да ползвам безплатно всички небезплатни програми - докато не са свършили пиратите...Обаче понеже аз не разбирам достатъчно - си тествам като за себе си истинските  безплатни програми...   И Nikssi  ме убеждава колко е за предпочитане Касперски...  Не го отричам - ама да бяха си пооправили защитата на лицензионните права.   Не трябва да мога безплатно да ползвам небезплатни програми. Заради пропуски в тази материя губя желание дори да ги инсталирам и за пробване.  Дано ясно съм се изразил...

Публикувано изображение

Като чукнеш тук, може да резбереш дали  страницата на банката е легитимна. Т.е. отговор за легитимността на сайта ти го дава браузера

Отделно в прозорчето за въвеждане на потребител и парола, има допълнителна проверка:

Публикувано изображение

При нормална банка, ако сайта се отвори в "обезопасен браузер", то входа в банката приключва до тук! Сертификата не се приема, ако по някакъв начин антивирусната програма се опита да сканира SSL връзката между нея и клиента, т.е. банката не те пуска ако някой друг (антивируса) иска да влезе в "тунела" между нея и клиента - проверено многократно. От тази гледна точка твърдя, че т.н. безопасно банкиране е по-скоро рекламен трик, от колкото нещо по различно, от нормално сканиране на интернет страница.

Как стои според тебе въпроса с онлайн магазините. Все повече хора пазаруват в интернет - по-евтино излиза. Според тебе ОББ не е нормална банка ли?

...

...   И Nikssi  ме убеждава колко е за предпочитане Касперски...  Не го отричам - ама да бяха си пооправили защитата на лицензионните права.   Не трябва да мога безплатно да ползвам небезплатни програми. Заради пропуски в тази материя губя желание дори да ги инсталирам и за пробване.  Дано ясно съм се изразил...

Това го бях пропуснал. :)

1. SEP - платена с възможност за ползване безплатно! Защита на лицензионни права нулева!

2. Нортон - NIS/NAV - платена с възможност непрекъснато да се ползват триалчета и ресетъри минаващи без проблем в онлайн акаунта на Симантек.Защита на лицензионни права - нулева.

3. Есет - платена.  Легално и нелегално можеш винаги да ползваш каквото и да е било тяхно. Възможност за легално получаване на 90 дневен лиценз при инсталиране на бета версия,която макар и отдавна е финал. Възможност за елементарно ресетване с 90 дневен лиценз пак получава се на пощата.

4. GDATA с нейните шествесечни лицензи - какво да коментирам...

5. BitDefender - въргалят се лицензите им в интернета където се огледаш ги виждаш.

Тези до тук са с онлайн активиране!!! Проверяват се лицензите в сърварите им.

6. Касперски - платена. Лицензи може да се намерят все още в нета. До денят пик на 1 август :ph34r:  което е неприятна новина естествено.

Активация - онлайн с активационен код и офлайн с ключов файл свален от сайта им или от някъде...

За каква защита на лицензионните права ми говориш?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Нарочно ли не си защитават лицензионните права, според теб!?

Нарочно ли не си защитават лицензионните права, според теб!?

Естествено Лари! Същото е и с други програми. Икарус..Емсисофт...Авира - платената да продължавам ли?

Естествено Лари! Същото е и с други програми. Икарус..Емсисофт...Авира - платената да продължавам ли?

На мен затова ми са интересни безплатните - не е нужно човек да си търси сериалчета за тях. Обаче за мен уж платените Евроаутсайдери и без това са слаби и недозавършени - с нищо засега не са ме впечатлили.   Скоро няма и за пробване да ги инсталирам - това е валидно дори и за измисления безплатен лидер Аваст.   Много е дълга темата - за да си доказвам това си мнение...И желание нямам - защото достатъчно не разбирам... И всичко проверявам на практика...

Това е тест на антивирусните продукти, а не на IS...

F-Secure - скоро не съм я тествал, последната 2013 или в моментното TP, ще видим тая работа...

Хм, Kaspersky по-лек от ESET - браво.

Браво и на Аваст...Тежка била 8-а версия...

Излезе графиката на Real-world protection теста за месец април. Има интересни разествания. Есет се попридвижил напред, доста добро представяне на McAfee. Паднал е резултатът на Аваст, но не само:

http://chart.av-comparatives.org/chart1.php

На проактивните защити на безплатните ми защитни стени им е напълно безразлично класирането на всички антивируси...Оставил съм им  там Кингчо и Комодчо - колкото да си имам и антивирус.  Ако ме питате - антивируси съвсем не са задъпжители при  защитни стени с подобни възможности.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.