Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Споделете, според вас, какво трябва да съдържа един тест на антивирусно решение? Какво очаквате да видите и какво да се тества? Кои тестове ви харесват и кои не?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153k
  • Създадено
  • Последен отговор

За мен динамичния тест както и стартиране на файлове които не се засичат,хората са постоянно във интернет и стартират файлове от любопитство.

Под динамичен да разбирам как реагира програмата на отваряни зловредни страници и файлове в реална работна среда на обикновен потребител, така ли?

Да.

Според мен потребителят обръща внимание на:

1. Изглед на програмата и това какви възможности има според това което е чел и му е обяснено от продавача. Удобство на работата с програмата,какви настройки има (митът,че хората не търсят настройките е грешен търсят ги) 

2. В реално време отварят страници четат в интернет статии,рецепти,посещават социални мрежи и форуми,пазаруват в интернет магазините и свалят музика,филми и т.н в тези си действия понякога се натъкват на страници със зловредно съдържание,които естествено за тях са напълно нормални и не предизвикват никакви съмнения. Например свалят си музика и вместо файл x.mp3  се сваля х.exe стартират го и после се чудят какво стана с компа...

3. Свалят и архивирани файлове - например някои легални програми са пакетирани в архив - например SEP12 свален от офсайта  е в ZIP формат! Отварят файлчетата и вътре се чудят на кой да цъкнат и се почва - първи ,втори , трети но пък чак хиляди не.

Или:

1. Възможност на програмата откъм настройки и най вече дъстъпа да тях да е максимално улеснен,видът също е от значение при първо запознанство.

2. Посещават се зловредни линкове и свалените файлове се стартират още при свалянето или свалени на декстопа! Там си свалят хората повечето неща. 

3. Проверка на архиви но не с пет хиляди файла и то такива с маскирани разширения. Максимум 20 - 30 файла с нормални разширения.

Операционна система - най добре Windows XP тъй като седмицата знаем че има UAC и ще има въпроси,а кой нормален потребител го изключва ?

Интересен е въпроса за проверката после. Всеобщо е правилото да се правят тестове на групи продукти примерно Norton,Kaspersky,Dr.Web,BitDefender,Emsisoft,Comodo и след края на теста се прави проверка с HitmanPro,стартира се KillSwitch и се следи за зловредни обекти...в тази връзка изниква въпроса:

"Кои сигнатури ползва Hitman Pro и каква програма е по-принцип?" - Облачна и файловете ги сканира в облака с двигателите които присъстват в програмата. Замислете се получават ли предимство присъстващите в Hitman Pro пред останалите програми? И тестването не е ли нереално?

Пращаш непрекъснато данни към Х програма и после я тестваш какво засича от архив с вируси...и то след дни защото всички тествани програми са обновени в един и същ ден но теста се проточва поне седмица ....   :ph34r:

Подобно е и с KillSwitch и "Защо пък трябва да е мерило за това дали има заразни обекти в ситемата?" 

Мalwarebytes е съвсем друго нещо но нямам представа дали има някаква промяна в политиката относно публикуването на тестове където е сканирано с МВАМ.

Просто ми идват тези въпроси и търся отговор на тях.

пп. Бахти фермана стана  :D  Сори 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Latest news

[*]2013-05-24: New results have been published for:

• G Data TotalProtection 2014 24.0.1.5
  • McAfee Total Protection 2013 12.1.323
  • Panda Global Protection 2013 6.01.01

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/

Споделете, според вас, какво трябва да съдържа един тест на антивирусно решение? Какво очаквате да видите и какво да се тества? Кои тестове ви харесват и кои не?

Ами аз пък не ги гледам. Те са субективни. Финансирането на тестовете за мен е непрозрачно. Пускането на проба и статичната детекция малко ми говори. ОК, засича го. И това е. А ако пуснеш инсталация на пробата дали наистина на 100% нищо няма да пропусне? Обикновено малуера има различни модули. Това, което гледам във ВирусТотал е общо определение. Един файл определен като адуер, заради функционалността му да сваля/добавя нежелано съдържание, може да се окаже нещо много повече, ако се свърже със сайт, от който получиш спайуер да речем или червей. И разни такива - знаете какво имам предвид.

Ами предпочитам да гледам сертифициращи организации като OPSWAT. Днес заплахите не са вируси само, само pup-ове, само червеи, както казах, а малуер - затова и статичната детекция и отразяването й е нещо...пожелателно, ориентиращо... но само това. Обикновено се тестват в изолирана среда без софтуерно обкръжение. Ами уеб заплахите? Ами хилядите уязвимисти на Java, Adobe, Микромеките? Ами уязвимостите на браузърите? Посещава страница на която е разположен пидиеф с вграде в него зловреден код. Е на системата, на която се тества, ако няма инсталиран четец, какво тестват краката си?

Лично за мен теста е инсталваш, ползваш си компютъра с активен брауз няколко седмици, може да му пуснеш няколко семпли, ама това ще е част от теста. След това ръгам флашки, ала-бала, въобще не е целенасочен тест точно. Просто си правя това, което си правя обикновено - без пускането на пробите де и посещаване на гадни страници...Аз поне така съм си съставил мнение за продукти на компании като Касперски, ЕСЕТ, Симантек, Аваст, Авира, Др. Уеб, Емсисофт преди да му сложат енджина на румънците, Икарус. Като аз обаче не степенувам първи, пети, десети. По-скоро - "с това съм спокоен", а това "не бих го държал на компа си". Това е.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Леле. @URIEL: (Вторият линк) Comodo.Възможно ли е наистина така да се издъне на дефолт настройки, въпреки че е на 100 про с параноични настройки?

Леле. @URIEL: (Вторият линк) Comodo.Възможно ли е наистина така да се издъне на дефолт настройки, въпреки че е на 100 про с параноични настройки?

От кога жабарите започнаха да разбират и правят тестове ?!

Гледам че са тествали с тестовете на Матушек така че лесно може да се провери.Сваляш ги на виртуалката и тестваш.Издънката е по подразбиране, а там хипса не е включен.

http://www.matousec.com/downloads/

• 2 седмици по-късно...

Тест за влиянието на антивирусните върху системата или кой е най- лек.

http://www.raymond.cc/blog/which-free-antivirus-is-the-lightest-on-system-memory-usage/

Да,по време на сканиране ,м/у другото съм виждал някои от тях с тройно и четворно повече ресурси.

Аз пък нещо не схванах. Казват, че Нортън, Касперски и Нод (чистите антивири) са с еднакъв отпечатък откъм ресурси и товарят еднакво системата? Поне на мойта щайга не е така... Особено по време на ъпдейт, ма тва не са го отчели... Нортън не го усещам по време на ъпдейт, с Касапа се случва да позамръзва брауза по време на ъпдейт. Но за високите показатели на Авира съм съгласен и за ниските такива на WebRoot - това е най-леката антималуер програма. Пробвал съм я на комп с 325 или нещо подобно мега памет и си браузваш почти нормално. На същия комп друго просто е ужасяваща мъка. Аз мога да спомена своеобразен тест - докато играя ФИФА. С касапа - не е възможно - на моя прахолясник, с нод - по време на ъпдейт, футболистите почват да тичат като от българското първенство, но е за кратко и няма грижи - но пускам игрален режим, ма и без него е същото...вече, а с Нортън няма грижи. И не съм сигурен за това с виртуалната и реалната памет. При нод/есет показателите са с почти изравнени стойности, при Комодо - разликите са огромни - почти всичко е във виртуалната памет, като съотношението на агента на Комодо е да речем - 3/5 мб. реална, 100/120 или нещо подобно - виртуална. За Cis става дума - не за стената+антивир от друга компания.

Лично според мен измежду WSA, Norton, Kaspersky IS, ESET, Avast!, Avira, CIS, F-Secure...

WSA, CIS - Gold Medal

Eset, Avast - Silver

Avira, F-Secure, KIS -Bronze

За интернет пакетите - това са програмите, над които имам поглед, но е поглед над моята машина - не е обективен резултат.

Става дума за общо натоварване. Не съм пробвал AVG, Emsisoft, откакто станаха наполовина румънци компа ми зависва още при старт. Учудващо гладна за ресурси спрямо размерите си е симпатичното автобусче Икарус - просто все едно се возя в онея гъсеници, дето ни лашкаха.

• 2 седмици по-късно...

E не може толкова голяма разлика м/у BD и F-Secure...

Ами Trustport дето с 4 енджина 75%... :D  :D  :D

То се чете...

Время для резюме...
Как хорошо вы знаете, мы проводим испытания антивирусных программ на различных уровнях. Сегодня резюме проблем в нашей вирусной лаборатории результаты. реальном времени тест обнаружения и вредоносного кода. Для тех, кто еще не знаю, где это лаборатория в главных меню LabAV;)

Не испытаний продукции на тысячи файлов каждый сейчас и потом. Мы делаем это систематически, но для меньшего количества исследовательских материалов, который дает нам с вредоносным по. В случае, когда пользователь будет иметь дело с в один день с тысячами вирусов практически невозможно, так что мой подход к такого рода испытаний. 40 образцов за один день программы (20 реального времени) и 20 для вредоносных URL-адреса более вероятно, ситуация не так? 

Таким образом, тестирование программ мы сравнить и противопоставить обнаруживаемости в повседневной жизни. Как это главным образом для облицовочной wortalem AVLab польский пользователей...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.