Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 4 AV / IS -част 1

Featured Replies

Тук би могло да се добави среда по долу-не че е болка за умиране :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 844
  • Прегледи 61,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още малко и може да успеете да ме убедите отново да пробвам тази вечно с бъгове и все недовършена безплатна програма...

• The Graverobber
    The Graverobber

въобще не е наивно, а е жизненоважно. друго може да не слагаш, но за сигурността си трябва! 2 години съм в общи линии само с антивирус и уиндоус стена и вирус не съм лепвал. ако се внимава какво се св

• Привет на всички, днес получих потвърждение, че следващия официален релийз на CIS 4 ще включва поддръжка и на Български език. В тази връзка качвам последната редакция на файловете, локализиращи прог

Публикувани изображения

Чудесен тандем на Comodo IS 4 и Comodo dragon browser

Публикувано изображение

това виждам когато цъкна върху „Download” преди да съм указал къде да бъде свален файла

hxxp://www40.zippyshare.com/v/84563183/file.html

Тук би могло да се добави среда по долу-не че е болка за умиране Публикувано изображение

Проблемът е оправен, както и някои други. Има нова версия на превода на форума на COMODO.

Поздрави

Публикувано изображение

Редактирано от Dumper (преглед на промените)

Ей злато си човек :wors::clap: Би ли дал линк че в DATA.BG не мога да го намеря :rolleyes:

Ей злато си човек :biggrin: :biggrin:

Би ли дал линк че в DATA.BG не мога да го намеря :rolleyes:

https://forums.comodo.com/index.php?action=dlattach;topic=51090.0;attach=45200

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Това да не е финалната версия ?

Публикувано изображение

Обнови се преди половин час :angry:

Това да не е финалната версия ?

Публикувано изображение

Обнови се преди половин час :)

Release Details:

Release Date: February 1, 2010

Update: Please see latest release notes На сайта им се мъдри версия 3 :angry:-едва ли е финал

• Автор

Не е финал.Обновени са връзките по-горе.

Забелязвам обаче, че много от хората, които пишат във форума им за бъговете не са запознати или поне не са се постарали да се запознаят с работата в безопасна средата,т.е. с настройките ,ако трябва да бъда по-конкретен.

По подразбиране са сложени всички отметки.

Има легални програми, които Comodo не разпознава с подпис от производителя и от там им идват на повечето проблемите,понеже се стартират автоматично във виртуална среда без да информира потребителя за това.

Ето при мен как са настройките в безопасна среда и нямам ядове.

Не е финал.Обновени са връзките по-горе.

Забелязвам обаче, че много от хората, които пишат във форума им за бъговете не са запознати или поне не са се постарали да се запознаят с работата в безопасна средата,т.е. с настройките ,ако трябва да бъда по-конкретен.

По подразбиране са сложени всички отметки.

Има легални програми, които Comodo не разпознава,дори и с подпис от производителя и от там им идват на повечето проблемите,понеже се стартират автоматично във виртуализация.

Ето при мен как са настройките в безопасна среда и нямам ядове.

Михнев дали да я пробвам на реална машина? :D
  • Автор

Михнев дали да я пробвам на реална машина? :D

Аз съм на реална машина с нея на Windows7 32bit.

Има още едно правило,този път на стената, което трябва да се промени в последствие според мен.По подразбиране може да създава проблеми с тези,които са зад модеми и рутери.

По подразбиране е зададено това правило:

Публикувано изображение

В последствие променям и активирам това:

Публикувано изображение

За първото правило по подразбиране което е:

Публикувано изображение

За това, което съм задал в последствие:

Публикувано изображение

Във версия 3 по подразбиране, беше точно обратното.

Ти целия пакет ли използваш или само стената?

• Автор

Ти целия пакет ли използваш или само стената?

Целия пакет.На виртуална машина се влачи като "черво",на реална обаче нещата са съвсем други.Явно не му понася нещо и аз не знам.

С две думи да обобщя: Comodo4 по подразбиране е затегнат много яко,а това не е препоръчително в никакъв случай,затова може би идват и някои проблеми в последствие за които пишат,но това не са бъгове има разлика !

Ясно мерси за настройките :D

Целия пакет.На виртуална машина се влачи като "черво",на реална обаче нещата са съвсем други.Явно не му понася нещо и аз не знам.

С две думи да обобщя: Comodo4 по подразбиране е затегнат много яко,а това не е препоръчително в никакъв случай,затова може би идват и някои проблеми в последствие за които пишат,но това не са бъгове има разлика !

Абсолютно подкрепям мнението на колегата! Това, че има пусната бета версия на даден продукт, пък макар и на Comodo, то това значи, че продуктът се подготвя да бъде пуснат и никой не дава гаранции до колко работи коректно, никой не може да гарантира, че няма да излезе BSOD или някакъв друг сериозен проблем. Тества се от потребителите, ако някой има проблем, редно е да го репортне и всичко е 6.

П.С.: Съжалявам, счетох че е важно да го уточня, защото потребителите забравят това.

Аз съм на реална машина с нея на Windows7 32bit.

Има още едно правило,този път на стената, което трябва да се промени в последствие според мен.По подразбиране може да създава проблеми с тези,които са зад модеми и рутери.

По подразбиране е зададено това правило:

Публикувано изображение

Аз съм зад модем и нямам проблеми.

С тези настройки може единствения проблем да бъде невъзможността за сийдване.Проблемите с нета идват когато няма правила

Публикувано изображение

Публикувано изображение

избрал съм DNS сървърите на Комодо защото в упътването на Комодо

Публикувано изображение

твърдят че осигуряват по-сигурен и по-бърз интернет.

А тези допълнителни правила

Публикувано изображение

Публикувано изображение

съм ги създал поради липсата на защита по IPV6 във версия CIS 3 .

Във форума на Комодо се говореше че при CIS 4 вече ще съществува,но докато не се убедя предпочитам да се подсигуря.

Редактирано от Mohican. (преглед на промените)

:)

Коя например? Пробвал съм го на Virtual PC 2007 и VMware Workstation 7 ,като на последната вървят абсолютно всички версии на каквото се сетиш :)

съм ги създал поради липсата на защита по IPV6 във версия CIS 3 .

до колкото знам ползваш windows XP, а той не ползва този протокол по-принцип (изисква допълнително инсталиране). та теб той какво те касае ?

до колкото знам ползваш windows XP, а той не ползва този протокол по-принцип (изисква допълнително инсталиране). та теб той какво те касае ?

Ами не съм го знаел.

" Страх лозе пази " :) предпочитам превантивните мерки

Интересно:

https://forums.comodo.com/leak-testingattacksvulnerability-research/exploit-disable-comodo-t51764.0.html

Явно, по default, в CIS 4,C:\Windows е незащитена.

Ето този файл: http://solidfiles.com/d/b0vZ (pass: high6 ) успява да дропне няколко .dll-а, които не ми е ясно все още, каква точно вреда биха нанесли(според някои-никаква), но е факт, че комодо мълчи.За да се обади, нужно е да добавите директорията на windows към ''my protected files''-> Публикувано изображение

Интересно:

https://forums.comodo.com/leak-testingattacksvulnerability-research/exploit-disable-comodo-t51764.0.html

Явно, по default, в CIS 4,C:\Windows е незащитена.

Ето този файл: http://solidfiles.com/d/b0vZ (pass: high6 ) успява да дропне няколко .dll-а, които не ми е ясно все още, каква точно вреда биха нанесли(според някои-никаква), но е факт, че комодо мълчи.За да се обади, нужно е да добавите директорията на windows към ''my protected files''-> Публикувано изображение

Ако тази отметка е поставена е нормално да мълчи,защото се случва във виртуална среда

Публикувано изображение

Другия вариант е да е уязвимост която трябва да оправят,все пак е бета версия.

Защо според теб е нужно да се поставя директорията на windows към ''my protected files''-> след като са защитени файловете с тези разширения ?

Публикувано изображение

По този начин се следи всяко изменение независимо дали е в C:\Windows или в която и да е друга директория.

Прочети темата във форума на комодо и ще разбереш.Целта на този PoC file е да компрометира CIS.Това, което видях аз, беше, че успява да дропне няколко файла, без комодо да се обади.Ако sandbox-ът е изключен, какво правим?

Прочети темата във форума на комодо и ще разбереш.Целта на този PoC file е да компрометира CIS.Това, което видях аз, беше, че успява да дропне няколко файла, без комодо да се обади.Ако sandbox-ът е изключен, какво правим?

Не използвай Комодо.

Не използвай Комодо.

Това пък защо? Какво общо с темата? Нали не мислиш, че е проблем това, че искам програмата да се развива?

Както и да е...

• Автор

Целта на този PoC file е да компрометира CIS.

Можем ли да намерим въпросния PoC file,не видях връзка за сваляне никъде?

Искам да го тествам,все пак тази версия е CIS4,а файла е тестван на CIS3.И още повече файла се добавя(на клипа)при реакция на Comodo към сигурните приложения,защо там обаче като могат да му се създадат и други правила и пак да си работи,не виждам логика просто. Стартираш нещо си и му даваш пълни права,от къде на къде?

П.с. И така да е наистина, не трябва да се стига до подобни резултати в последствие.

Но аз очаквам друго развитие,като това на шота:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.