Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 4 AV / IS -част 1

Featured Replies

Хваща и Norton Safe Web Lite-трагично става

и то на low -евристика

Не е толкова трагично, имайки предвид, че можеш при детектване-директно да го submit-неш към сървърите на комодо като FP.:ph34r:)
  • Отговори 844
  • Прегледи 61,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още малко и може да успеете да ме убедите отново да пробвам тази вечно с бъгове и все недовършена безплатна програма...

• The Graverobber
    The Graverobber

въобще не е наивно, а е жизненоважно. друго може да не слагаш, но за сигурността си трябва! 2 години съм в общи линии само с антивирус и уиндоус стена и вирус не съм лепвал. ако се внимава какво се св

• Привет на всички, днес получих потвърждение, че следващия официален релийз на CIS 4 ще включва поддръжка и на Български език. В тази връзка качвам последната редакция на файловете, локализиращи прог

Публикувани изображения

Изпратено е :ph34r: Ще пиша пак след 2 дни да видим -дали си оправят FP

• Автор

Антивируса на Comodo4 има едно поведение,което много ми допада и само при Kaspersky 7 съм го срещал,може и при други да го има,нямам си на идея.В предната версия на Comodo3,нямаше подобно поведение,явно сега е добавено.

Наново сканира всички Temp. файлове,това става без никаква намеса от страна на потребителя и ако е добавена дефиниция или нещо евристично не му хареса,изважда съобщение(запитване) за почистването на временния файл.Най-често това се случва с временните файлове на браузъра и в скритите папки на AppData/Local/Temp.Става въпрос само за временните файлове и сканирането става непосредствено след всяко обновяване.

Edit;Има сериозен проблем,не отчита портативните програми стартирани от диск различен от там където е инсталиран Windows,все едно липсват.Нито защитната стена,нито дефенса на Comodo4 реагират и отчитат в последствие при стартирането им.

Антивируса на Comodo4 има едно поведение,което много ми допада и само при Kaspersky 7 съм го срещал,може и при други да го има,нямам си на идея.В предната версия на Comodo3,нямаше подобно поведение,явно сега е добавено.

Наново сканира всички Temp. файлове,това става без никаква намеса от страна на потребителя и ако е добавена дефиниция или нещо евристично не му хареса,изважда съобщение(запитване) за почистването на временния файл.Най-често това се случва с временните файлове на браузъра и в скритите папки на AppData/Local/Temp.Става въпрос само за временните файлове и сканирането става непосредствено след всяко обновяване.

Edit;Има сериозен проблем,не отчита портативните програми стартирани от диск различен от там където е инсталиран Windows,все едно липсват.Нито защитната стена,нито дефенса на Comodo4 реагират.

А много бъгове нещо и познайте дали са си оправили FP -не.Лошо за нас потребителите http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А дойде март

А нали беше за февруари ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Е,чак пък толкова много бъгове няма,нито пък толкова много FP,напротив,намалят! ;)

За beta на този етап си е сравнително стабилна,за разлика от други конкуренти в този бранш,просто е цвете :speak:

Е,чак пък толкова много бъгове няма,нито пък толкова много FP,напротив,намалят! ;)

За beta на този етап си е сравнително стабилна,за разлика от други конкуренти в този бранш,просто е цвете :speak:

Трябваше вече да е финал -ама май се надцениха,поне да не бяха я рекламирали толкова шумно в You Tube
  • Автор

Трябваше вече да е финал -ама май се надцениха,поне да не бяха я рекламирали толкова шумно в You Tube

Мисля,че веднъж пита кога се очаква финал.

Периода им на тестване е два месеца,остават им две седмици да определят бъговете окончателно.До края на февруари трябва да има финал,ако искат да влязат в графика си ;)Но преди финала ще излезе още една бета.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149124&st=15

Да питах ама след това им видях рекламата и затова ;) Виждаш че доста се интересувам от всичко

Изпратено е :cool:

Ще пиша пак след 2 дни да видим -дали си оправят FP

Е не са си мръднали пръста да оправят FP http://img696.imageshack.us/img696/9637/screenshot1i.jpg
  • Автор

Днес е последния ден по план график в който трябваше да излезе финала на V4.От екипа на Comodo не са готови и не бързат с пускането му.

Причината в забавянето е проблемите в Sandbox-a.

Цитирам:

Usually, us mods, get informed about upcoming final releases but we haven't heard anything yet. Also we tend to think v4 is not completely ready for a release to the wider audience yet.....

Днес е последния ден по план график в който трябваше да излезе финала на V4.От екипа на Comodo не са готови и не бързат с пускането му.

Причината в забавянето е проблемите в Sandbox-a.

Цитирам:

Айде айде-оправдания само не ги ли е срам-само се оправдават ама иначе пускат реклами :friends1:

Айде айде-оправдания само не ги ли е срам-само се оправдават ама иначе пускат реклами :friends1:

Спокойствие и топла храна,знам че нямаш търпение да го ползваш,но дори и в този вариант

Публикувано изображение

не ми е създавал проблеми така че ползвай си го спокойно.

А какво да кажем за платени защитни програми които не си оправят бъговете шест месца след пускането на финалната версия ?

Сложих си последната версия на CIS 4 beta, свален от тук на Win 7 Ultimate *64 bit. Направи ми впечатление следното нещо: В правилата на защитната стена забелязах едно общо правило за "всички приложения"(програми), като им е разрешена всякаква активност. В процеса на работа с програмите не зададе нито един въпрос, не излезе нито едно уведомление, и не създаде правило за нито една програма - уторент,скайп, опера, КМ плеар, и всички програми, които се свързваха с нета го направиха необезпокоени от комодо, и нямаше създадено нито едно отделно правило за всяка програма, а си стои онова общото правило за всички. Настройките са по подразбиране - не съм пипал нищо освен да сложа стената на тренировъчен режим и после пак на старото положение - но никаква промяна - няма реакция и отделни правила. Това нормално ли е за 4 версия, или може да е някакъв бъг....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Сложих си последната версия на CIS 4 beta, свален от тук на Win 7 Ultimate *64 bit.

Направи ми впечатление следното нещо:

В правилата на защитната стена забелязах едно общо правило за "всички приложения"(програми), като им е разрешена всякаква активност.

В процеса на работа с програмите не зададе нито един въпрос, не излезе нито едно уведомление, и не създаде правило за нито една програма - уторент,скайп, опера, КМ плеар, и всички програми, които се свързваха с нета го направиха необезпокоени от комодо, и нямаше създадено нито едно отделно правило за всяка програма, а си стои онова общото правило за всички. Настройките са по подразбиране - не съм пипал нищо освен да сложа стената на тренировъчен режим и после пак на старото положение - но никаква промяна - няма реакция и отделни правила.

Това нормално ли е за 4 версия, или може да е някакъв бъг....

Ако тук има отметка

Публикувано изображение

е напълно нормално това което описваш.

Ако тук има отметка

е напълно нормално това което описваш.

Да- по подразбиране има отметки на всякъде там, но каква е връзката с правилата на самата Firewall и за връзките с интернета на всички приложения, а не с Defence+, където би трябвало да има отношение безопасната среда....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Да- по подразбиране има отметки на всякъде там, но каква е връзката с правилата на самата Firewall и за връзките с интернета на всички приложения, а не с Defence+, където би трябвало да има отношение безопасната среда....

Тъй като всичко се стартира в безопасна среда няма нужда от въпроси и създаване на правила,защото след рестарт на ОС всички промени изчезват от виртуалната среда.

Махни отметката и въпросите са ти гарантирани :cool:

• Автор

Махни отметката и въпросите са ти гарантирани :)

И при махната отметка,ситуацията е същата под Windows7.Това вече е докладвано във форума им от Computer Security Testing Group ,като BYG.

И при махната отметка,ситуацията е същата под Windows7.Това вече е докладвано във форума им от Computer Security Testing Group ,като BYG

Аз ви казвам че поне още две години Windows7 ще дава бъгове,а B-boy[styLe] ми вкарва филмите за Windows 8 че щял да бъде еди какъв си.Може би да,но след поне 6-7 години.

За това инжектирам Комодо 100%-овия подобрител за " Швейцарското сирене ХР SP3 " и си свиркам до второто пришествие.

• Автор

Аз ви казвам че поне още две години Windows7 ще дава бъгове,а B-boy[styLe] ми вкарва филмите за Windows 8 че щял да бъде еди какъв си.Може би да,но след поне 6-7 години.

Бъга е в Comodo4,не в Windows7,иска ти се да е обратното,но уви.

Но, нищо не ти пречи да си втълпяваш обратното,важното е да спиш спокойно. :biggrin:

Благодаря ти за отговора. Просто не видях начин едно приложение да се забрани, както при други стени и ХИПС. А и друг един бъг също ми се появи - пак няколко пъти проверявах. Не знам, след известно време занимавка с настройките, някакси не я чувствам сигурна и стабилна, както преди. А и лесно се спира от Таск мениджъра - дори процеса cmdagent.exe.

Въпреки че е стартирано това приложение не може да променя нищо по ОС защото има ето тези права

Публикувано изображение

На този клип

http://www.2shared.com/file/11776768/eca7031a/The_very_best_from_COMODO.html

може да видиш как убивам процесите на Комодо.Но въпреки това ОС пак е защитена,защото единствено и само при Комодо драйвера отговаря за спазването на вече установените правила а не процесите които виждаш в Таск мениджъра.

Въпреки че Outpost и Online Armor са едни от любимите ми програми в сравнение с Комодо са безхарактерни,на елементарни тестове угасват като свещи на течение.Та мисълта ми беше че ако има програма която може да изпълнява и успява да забрани стартирането на приложение/я то това е Комодо.

Въпреки че е стартирано това приложение не може да променя нищо по ОС защото има ето тези права

Публикувано изображение

На този клип

http://www.2shared.com/file/11776768/eca7031a/The_very_best_from_COMODO.html

може да видиш как убивам процесите на Комодо.Но въпреки това ОС пак е защитена,защото единствено и само при Комодо драйвера отговаря за спазването на вече установените правила а не процесите които виждаш в Таск мениджъра.

Въпреки че Outpost и Online Armor са едни от любимите ми програми в сравнение с Комодо са безхарактерни,на елементарни тестове угасват като свещи на течение.Та мисълта ми беше че ако има програма която може да изпълнява и успява да забрани стартирането на приложение/я то това е Комодо.

Тук съм съгласен с теб и не зная защо някой ти е напраскал минус за това мнение.Ще поправим това.:bedtime2:

И при махната отметка,ситуацията е същата под Windows7.Това вече е докладвано във форума им от Computer Security Testing Group ,като BYG.

Ами аз изтрих общото правило, и започна да пита. Сега пак съм на изчакване -откъде ще ме изненада комодо 4 следващия път.

И да попитам- откъде се трият логовете - не намирам такава опция

Ами аз изтрих общото правило, и започна да пита. Сега пак съм на изчакване -откъде ще ме изненада комодо 4 следващия път.

Изненадите по скоро идват от непознаване начина му на работа.

Логовете се трият когато превишат този лимит

Публикувано изображение

Другия вариант е ти да посочиш къде да се съхраняват за да ги триеш.

Публикувано изображение

• Автор

Точно това е,че това правило не трябва да го има.

За да не бъда голословен и някои хора да не се тупат в гърдите на по знаещи от самите testing group на Comodo:

But i think the standard entry should be secure.

Without manual "remove" the "All Application" every unknown Trojan is able to connect to the internet.

That is a bug and a design error.

Andreas

https://forums.comodo.com/beta-corner-cisv4/comodo-internet-security-40132838716-rc-bug-reports-t51702.135.html

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.