Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 4 AV / IS -част 1

Featured Replies

В сандъка ли стартира този тест ?

Би ли дал линк за сваляне на теста.

Сандъка изабщо не е включен при мен! Теста може да го намериш, като пуснеш търрсачката!

А ето на този тест е по-добре, НО пак се издъни на две места! някакви идеи как да се оправи и да мине поне този тест?

Публикувано изображение

• Отговори 844
  • Прегледи 61,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още малко и може да успеете да ме убедите отново да пробвам тази вечно с бъгове и все недовършена безплатна програма...

• The Graverobber
    The Graverobber

въобще не е наивно, а е жизненоважно. друго може да не слагаш, но за сигурността си трябва! 2 години съм в общи линии само с антивирус и уиндоус стена и вирус не съм лепвал. ако се внимава какво се св

• Привет на всички, днес получих потвърждение, че следващия официален релийз на CIS 4 ще включва поддръжка и на Български език. В тази връзка качвам последната редакция на файловете, локализиращи прог

Публикувани изображения

Имам и един въпрос: дайте някакви указания как се работи със "Сандъка".

Ако може някой да обясни как се работи, че и на мен ми е тъмна Индия.

Предполагам, че на Rootkit Unhooker няма да му е проблем да помогне.

Ако може някой да обясни как се работи, че и на мен ми е тъмна Индия.Предполагам, че на Rootkit Unhooker няма да му е проблем да помогне.

Ползвал съм го само 2-3 пъти на няколко теста,но не съм му разучавал възможностите подробно.Предполагам че скоро ще го доизпипат и ще има най-сигурния Sandbox.

Сандъка изабщо не е включен при мен! Теста може да го намериш, като пуснеш търрсачката!

А ето на този тест е по-добре, НО пак се издъни на две места! някакви идеи как да се оправи и да мине поне този тест?

Публикувано изображение

Това не е за вярване,на този тест при мен 3-та с много питанки стига 340/340,4-та със същите настройки се дъни от всякъде....Вече си нямам идея какви настройки да и правя да се обади на теста,дори не ме пита дали да го стартира в sanbox-a...Минах пак на 3-та....Много поздави на Comodo...като пуснат свястна 4-ка,като си оправят мултиезичния вариант,влючително и българския в него пак ще пробвам...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Върнах се на 3-ката и я тествах на същите две теста:

1. Leak теста на комодо, със доста въпроси на последният етап, успя да го мине на 100%

2. А този тест, макар да се издъни веднъж, успя да го мине със 5 : 3!

Публикувано изображение

ИЗВОД: На този етап на развитие на 4-а версия, 3-ката е за препоръчване!

Това не е за вярване,на този тест при мен 3-та с много питанки стига 340/340,4-та със същите настройки се дъни от всякъде....Вече си нямам идея какви настройки да и правя да се обади на теста,дори не ме пита дали да го стартира в sanbox-a...Минах пак на 3-та....Много поздави на Comodo...като пуснат свястна 4-ка,като си оправят мултиезичния вариант,влючително и българския в него пак ще пробвам...

Само пускам proactive security и го минавам с 340.Нямам идея какво и къде сте бъзикали.Ето тест от преди минута:

Публикувано изображение

Само пускам proactive security и го минавам с 340.Нямам идея какво и къде сте бъзикали.Ето тест от преди минута:

Публикувано изображение

Всички настройки бяха направени единтично на 3-ката, НО както виждаш- резултатите са различни! Имайки впредвид, че 4-ката се оказа, че е и по тежка от към памет...върнах се на 3-ката..и то за дълго! Практически погледнато, разликата между 4-ката и 3-ката е "сандъка"! Всичко друго е същото, като са обърнали на 180 градуса настройките по подразбиране на стената. Е при това положение, реално за какво ми е 4-ката? "Сандъци" си имам два- Returnil и DefanceWall Hips....трети не ми е нужен, още повече, че така и не установих сандъка на 4-ката реално да функционира!

Публикувано изображение

Не разбрах теста с 4-та ли е или с 3-та?И при 3-та няма проблем...

С CIS 4.

Как пускаш проактивната !?При мен си е пусната по подразбиране....Преди точно 5 мин инсталирах пак комодо 4,пуснах теста,с настройки по подразбиране,с пусната проактивна- е като не ще-не ще....Остава да се уточним сега и за версиите....Ако тази програма я виждам за пръв път,щях да кажа че проблема е в мен...да,ама не ....тя си знае нейното и това е....А, и едно малко уточнение-когато надградих 3-та,всичко беше ок ,при чиста инсталация на 4-та обаче нещата изобщо не са така....

• Автор

Контрола на изпълними файлове, по- подразбиране не е включен.

Вдигаш плъзгача на средно ниво и добавяш във файлове за проверка групата Executables,по препоръка на @Rootkit Unhooker и тогава пак пробвай.

• Автор

Говоря за proactive config.Включвам го от tray. Публикувано изображение

Включваш точно контрола на изпълними файлове,за което споменах по горе!
  • Автор

Отговарях на Ники акулата.:ph34r:)Съжалявам, ако е станало недоразумение. :yanim:

Мне,аз бях виновен,като се намесих не видях,че към теб се обръща,sorry !

Съжалявам за недоразуменията,все пак помоща е важна...Благодаря за което,но проблема си остава...Настройките ми са 1-1 с това което е споменато до момента и от Михнев и от Клонинг,след рестарт и тест резултата е убийственно отчайващ-30/340...Спирам до тук,и без друго и отделих цели 2 дена...Връщам се на 3-та...за нея имам още нерви...Благодаря все пак...

Съжалявам за недоразуменията,все пак помоща е важна...Благодаря за което,но проблема си остава...Настройките ми са 1-1 с това което е споменато до момента и от Михнев и от Клонинг,след рестарт и тест резултата е убийственно отчайващ-30/340...Спирам до тук,и без друго и отделих цели 2 дена...Връщам се на 3-та...за нея имам още нерви...Благодаря все пак...

Ама вземи изключи sandbox-а, преди да тестваш.В противен случай няма да получиш коректни резултати.:ph34r:)

Ама вземи изключи sandbox-а, преди да тестваш.В противен случай няма да получиш коректни резултати.:ph34r:)

Така,това с изключването на "садъка" даде 100%-ов резултат...В този случай обаче първото нещо което ми идва на ум да питам е-кое точно различава в случая версия 3 от версия 4,като без него(сандъка) си е чиста 3-ка.И кога точно и как ,и на какво ниво ми е защитата?Личното мнение,с което не искам да ангажирам никой,е че 4-та версия не е доизпипана,мисля че с добавката на sadbox-а са поомазали нещата.Мисля че при какъвто и режим да работи,било то проактивен,интернет или защитна стена в пакет би трябвало резултата да е един и същ-защита(а то не е така дори при еднакви настройки).Трябва ли всеки път аз да я настройвам в различните режими как да се държи,и като я настроя да ми дава различни резултати в крайна сметка?Сега може и малко крайно да ви се стори,но ми падна рейтинга на програмата и заради това че не включиха превода и съм малко "враждебно" настроен...за което се извинявам...

Така,това с изключването на "садъка" даде 100%-ов резултат...В този случай обаче първото нещо което ми идва на ум да питам е-кое точно различава в случая версия 3 от версия 4,като без него(сандъка) си е чиста 3-ка.И кога точно и как ,и на какво ниво ми е защитата?Личното мнение,с което не искам да ангажирам никой,е че 4-та версия не е доизпипана,мисля че с добавката на sadbox-а са поомазали нещата.Мисля че при какъвто и режим да работи,било то проактивен,интернет или защитна стена в пакет би трябвало резултата да е един и същ-защита(а то не е така дори при еднакви настройки).Трябва ли всеки път аз да я настройвам в различните режими как да се държи,и като я настроя да ми дава различни резултати в крайна сметка?Сега може и малко крайно да ви се стори,но ми падна рейтинга на програмата и заради това че не включиха превода и съм малко "враждебно" настроен...за което се извинявам...

Не зная дали имаш акаунт във форума на комодо, затова ти пействам направо:

Many tests are fooled by the sandbox and reported with "vulnerable" result whereas they should have been reported as "Protected".

Leaktests fooled by File virtualization

5. Invasion: Runner Vulnerable

Tries to replace default browser executable with a different one to exploit an existing firewall policy.

Actual Result: it drops the actual/true browser executable into sandbox subfolder

8. Invasion: FileDrop Vulnerable

Tries to drop test.exe into %windir%\system and %windir%\system32.

Actual result: It drop test executables into sandbox subfolder

Leaktests fooled by Registry virtualization

27. Hijacking: WinlogonNotify Vulnerable

Actual result: Redirected to registry sandbox. Fail to write real HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\crypt32chain\DllName

28. Hijacking: Userinit Vulnerable

Actual result: Redirected to registry sandbox. Fail to write real HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Userinit

29. Hijacking: UIHost Vulnerable

Actual result: Redirected to registry sandbox. Fail to write real HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\UIHost

30. Hijacking: SupersedeServiceDll Vulnerable

Actual result: Redirected to registry sandbox. Fail to write real HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\sens\parameters\servicedll

31. Hijacking: StartupPrograms Vulnerable

Actual result: Redirected to registry sandbox. Fail to write real HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\Wds\rdpwd\StartupPrograms

32. Hijacking: ChangeDebuggerPath Vulnerable

Actual result: Redirected to registry sandbox. Fail to write real HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug

От тук-> https://forums.comodo.com/cis4-beta-testing/how-the-comodo-sandbox-works-t50176.0.html;msg364109#msg364109

• Автор

Като чета последните няколко страници се убеждавам в това,което написах много по-назад в темата.

За мен основния проблем от който всичко е навързано и в последствие дава отражение,е:

Има легални програми, които Comodo не разпознава с подпис от производителя и от там им идват на повечето проблемите,понеже се стартират автоматично във виртуална среда без да информира потребителя за това.

Edit: Коментара ми няма връзка с теста в случая,а е глобален!Не е нужно да се изключва тотално сандъка,просто се маха отметката да не стартира непознатите файлове във виртуална среда,поне за сега това е наложително.

Не зная дали имаш акаунт във форума на комодо, затова ти пействам направо:

От тук-> https://forums.comodo.com/cis4-beta-testing/how-the-comodo-sandbox-works-t50176.0.html;msg364109#msg364109

Доколкото разбрах,с моя лош английски,проблемите идват от виртуализацията на средата за определени програми и действия,което не изключва въпроса кога се реагира правилно от програмата и кога не,след като няма информация за това,което ще рече че някой не си е свършил работата.И определено мисля че пова не е потребителя,примерно,който си плаща за програмата...В крайна сметка кой на кого "робува" потребителя на програмата или обратното?

Отново използвах Norton ghost и сега съм с Avast5+Comodo 3...поне нещата са ми малко по-разбираеми...

...сега съм с Avast5+Comodo 3...поне нещата са ми малко по-разбираеми...

Аз съм с абсолютно същата комбинация! :cool:

Аз съм с абсолютно същата комбинация! :)

Между другото,забелязах и нещо друго в комодо-в режим на "обучение" би трябвало да запомня правилата зададени от потребителя,доколкото знам.При промяна на режима обаче,нещата се повтарят от а до я...въпреки отметката"създавай правила за сигурните програми'....или греша?Въпроса ми е конкретно към инженера,но мнения и предложения никога не са излишни... :)

Хора,не мога да повярвам.След скан с CIS4 free ми откри Публикувано изображениеЯвно от Комодо наистина са напреднали много!!

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Явно от Комодо наистина са напреднали много!!

напреднали са....със фалшивите аларми също! На мен Комодо ми засича евристично 32 файла, които са разни пачове и кракове на строителни програми, и са ми от "100 години", НО нито една програма, не ги е третирала като вирус...щото и не са! Иначе наистина Комодо напреднаха с антивируса доста, но забелязвам, че при тях важи принципа на мечо Пух: "Колкото повече...толкова повече!". Засича доста, но никога не можеш да си сигурен, дали не е фалш! Останал съм с усещането, че Комодо, а след него и Авира са програмите, за когито винаги имам "едно на ум", ако нещо засекат евристично! Не знам как е положението с Аваст, тъй като все още не ми е ясно как изглежда негово евристично засичане?

Между другото,забелязах и нещо друго в комодо-в режим на "обучение" би трябвало да запомня правилата зададени от потребителя,доколкото знам.При промяна на режима обаче,нещата се повтарят от а до я...въпреки отметката"създавай правила за сигурните програми'....или греша?Въпроса ми е конкретно към инженера,но мнения и предложения никога не са излишни... :wors:

Ами не мога да ти кажа нищо конкретно за този режим, защото никога не съм го ползвал! При мен винаги е било в позиция "Потребителски", и сам си създавам правилата, когато ме пита. Веднъж като му задам правило за дадена програма, повече не ме пита!

Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.