Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 4 AV / IS -част 1

Featured Replies

Заинтригувахте ме с тази програма и вчера реших да я пробвам на тормоз помоему само с 9-10 подбрани файла.Пясъчникът като безопасна среда понякога мълчи и не сработва, а друг път реагира на безвредни неща. Нищо нарочно не съм разрешавал за да компрометирам целенасочено CIS 4 Free - няма причина за да го правя.Този пакет май вече не е в групата на леките. Стигна се дотам проктивната защита Defense + да докладва, че е увредена - а самодиагностиката на пакета нищо да не установява.Като цяло недозавършен ми изглежда. Допуснатите изменения в регистрите на Win се фиксират от Twister още при инсталирането му. Третата версия бе с по-добра надеждност, макар и без безопасна среда-пясъчна кутия! Поздрави

Въй-въй, така няма да стане работата.Бях споменал някъде, и то в отговор на твой пост, че НЕ БИВА да се разрешава на Twister да ''поправя'' автоматично регистрите, точно заради този случай с CIS.CIS се нуждае от промяна на guard32.dll, за да работи нормално, а ти го ''поправяш'' и после очакваш CIS да работи ОК.Тц, не става.:)

http://www.bleepingcomputer.com/startups/guard32.dll-20821.html

Като цяло, двете програми работят добре заедно, но очаквай сини екрани чат-пат.:)))

Още нещо.Мога да ти извадя цитат от форума на comodo, където е обяснено подробно за кого е предназначен sandbox-ът и как работи.Две неща мога да ти кажа и без да търся цитатите.Пясъчникът изобщо не е на принципа на sandboxie, неговата функция е коренно различна, както и поведението му.Второ-той е предназначен за неопитни ползватели, които не знаят как да реагират при по-сложни запитвания от D+.

Поздрави.:)

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

• Отговори 844
  • Прегледи 61,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още малко и може да успеете да ме убедите отново да пробвам тази вечно с бъгове и все недовършена безплатна програма...

• The Graverobber
    The Graverobber

въобще не е наивно, а е жизненоважно. друго може да не слагаш, но за сигурността си трябва! 2 години съм в общи линии само с антивирус и уиндоус стена и вирус не съм лепвал. ако се внимава какво се св

• Привет на всички, днес получих потвърждение, че следващия официален релийз на CIS 4 ще включва поддръжка и на Български език. В тази връзка качвам последната редакция на файловете, локализиращи прог

Публикувани изображения

Comodo IS 4 Free бързо ме разочарова, а Twister Anti-TrojanVirus го инсталирах след деинсталацията му.Сега естествено гласувам за всичко аналогично доверие и на правителственият китаец. Тази ОС с Win XP SP3 очевидно стана по-бърза - а азиатецът е дори заедно с PrivateFirewall 7.0 Free. Поздрави

Comodo IS 4 Free бързо ме разочарова, а Twister Anti-TrojanVirus го инсталирах след деинсталацията му.Сега естествено гласувам за всичко аналогично доверие и на правителственият китаец. Тази ОС с Win XP SP3 очевидно стана по-бърза - а азиатецът е дори заедно с PrivateFirewall 7.0 Free. Поздрави

Мен също ме разочарова доста пъти CIS 4, но започнах да му научавам магариите и ще го опитомя, каквото и да ми струва, защото е най-полезната програма за комплексна защита, която съм ползвал.:))

Стигна се дотам проктивната защита Defense + да докладва, че е увредена - а самодиагностиката на пакета нищо да не установява.

Трябваше първо да потърсиш проблема, а после да минеш към деинсталация, ако се окаже, че е бъг или проблем на CIS.Може да има допусната някаква грешка от твоя страна, която да причинява тези проблеми, за които говориш.

TNN

Заинтригувахте ме с тази програма и вчера реших да я пробвам на тормоз помоему само с 9-10 подбрани файла.Пясъчникът като безопасна среда понякога мълчи и не сработва, а друг път реагира на безвредни неща. Нищо нарочно не съм разрешавал за да компрометирам целенасочено CIS 4 Free - няма причина за да го правя.Този пакет май вече не е в групата на леките. Стигна се дотам проктивната защита Defense + да докладва, че е увредена - а самодиагностиката на пакета нищо да не установява.Като цяло недозавършен ми изглежда. Допуснатите изменения в регистрите на Win се фиксират от Twister още при инсталирането му. Третата версия бе с по-добра надеждност, макар и без безопасна среда-пясъчна кутия!  Поздрави

Как все при теб се дънят защитните програми нямам представа.

Не зная защо два дни възпрепятствуваше ъпдейтите на Win XP. Когато обаче постоянно започна да прехваща автоматично в пясъчника си Ctfmon.exe вече загубих желание да го доразучавам засега. Засипа ме с издънки - над коя по-напред да се съсредоточи човек? Естествено - провокирах го. Ама аз и другите по навик пак сродно ги провокирам. Поздрави

Не зная защо два дни възпрепятствуваше ъпдейтите на Win XP. Когато обаче постоянно започна да прехваща автоматично в пясъчника си Ctfmon.exe вече загубих желание да го доразучавам засега. Засипа ме с издънки - над коя по-напред да се съсредоточи човек? Естествено - провокирах го. Ама аз и другите по навик пак сродно ги провокирам. Поздрави

A защо изобщо полваш пясъчника,понагоре ти писаха,че е насочен към по-неопитните потребители.Наистина е по-тежък доста от CIS3,поне аз забелязвам,че няколко различни конфигурации,започват да се влачат след няколко дни изполван CIS4 почти на дефолт ;)

Kакто и в CIS 3 така и при CIS 4 не ми позволява да ъпдейтвам virus datadbase. Някой да има идея защо и какво трябва да се направи?

Kакто и в CIS 3 така и при CIS 4 не ми позволява да ъпдейтвам virus datadbase.

Някой да има идея защо и какво трябва да се направи?

Ако вградения firewall не е спря го спри,от тук можеш да изтеглиш актуална антивирусна база,и да пробваш пак да ъпдейтнеш.

http://www.comodo.com/home/internet-security/updates/vdp/database.php

thecatcharli

Kакто и в CIS 3 така и при CIS 4 не ми позволява да ъпдейтвам virus datadbase.Някой да има идея защо и какво трябва да се направи?

Виж в „ Политики за мрежова безопасност ” дали настройките за Комодо са такива:

Публикувано изображение

Аз нямам проблеми

Публикувано изображение

Благодарности за бързите отговори. :) Проблема се оказа вирус. Не ми даваше update на антивирусната, а после видях че не се отваря сайта на никоя антивирусна. Реинстал на ОС и сега COMODO се упдейтва без проблем. :go ahead:

Благодарности за бързите отговори. :)

Проблема се оказа вирус. Не ми даваше update на антивирусната, а после видях че не се отваря сайта на никоя антивирусна.

Реинстал на ОС и сега COMODO се упдейтва без проблем. :go ahead:

Е чудно ми е след като Комодо е пропуснал вирус защо сте пак с него?

Е чудно ми е след като Комодо е пропуснал вирус защо сте пак с него?

А това прочете ли го:

?

А това прочете ли го:

?

Е питам само де ако не е виновен Комодо да си я ползва :go ahead:

Е питам само де ако не е виновен Комодо да си я ползва :go ahead:

Не става ясно, а може би и той не знае кога се е заразил, но стана ясно, че е сменял доста продукти.Може да е между две смени, а може и да си е отдавна и да не е подозирал.Изобщо, трудно може да се обвини някой при това положение.:)Не искам да защитавам CIS, аз съм допускал няколко пъти заразяване на системата с него, но главно от небрежност.:))

Не става ясно, а може би и той не знае кога се е заразил, но стана ясно, че е сменял доста продукти.Може да е между две смени, а може и да си е отдавна и да не е подозирал.Изобщо, трудно може да се обвини някой при това положение.:go ahead:Не искам да защитавам CIS, аз съм допускал няколко пъти заразяване на системата с него, но главно от небрежност.:))

А то тука кой ли не е изгорял с каквато и защита да е.Все пак търсим вируси и си ги и намираме ама то иначе как ще разберем коя защита къде се дъни?

А то тука кой ли не е изгорял с каквато и защита да е.Все пак търсим вируси и си ги и намираме ама то иначе как ще разберем коя защита къде се дъни?

Именно.:cool:) CIS също е една от програмите, която, ако се ползва нормално, а не екстремно, ще осигури изключително надеждна защита.:)

Именно.:)) CIS също е една от програмите, която, ако се ползва нормално, а не екстремно, ще осигури изключително надеждна защита.:down:

Аз съм я ползвал има жесток HIPS ама много настройки-трябва според мен производителите да си ги настройват за максимална защита :cool:
  • Автор

Очаква се до месец да излезе нова beta версия за тестване.

Какви ще бъдат промените,все още не се споменава!

Очаква се до месец да излезе нова beta версия за тестване.

Какви ще бъдат промените,все още не се споменава!

Дай линкче, моля.:))

Да не би да е свързано с това-> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149124&view=findpost&p=1674056

• Автор

Дай линкче, моля.:))

Да не би да е свързано с това-> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149124&view=findpost&p=1674056

Най-вероятно за същото става въпрос :)http://forums.comodo.com/wishlist-cis/cis4-a-classic-vision-overhaul-t54638.0.html

Е, промените са ясни,една от тях е да се добавят и разширят списъка си със сигурни издатели,за което говорех и по рано,че повечето от проблемите идват от това, че списъка е сравнително "постен" за момента и Comodo не разпознава много от легитимния софтуер,ползван най- вече масово в Европа.

Ето линка: http://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/cis-40x779-next-update-t54348.0.html

При инсталирането само на стената във самия процес на инсталация съм маркирал първата опция това правилно ли е

При инсталирането само на стената във самия процес на инсталация съм маркирал първата опция това правилно ли е

Не е грешно така ще ползваш ДНС на Комодо казват че са по-сигурни.

Благодаря

Съветвам те да ползваш правилата на rootkitunhooker и няма да имаш проблеми дори да се пазиш само с комодо, той много добре ги е систематизирал

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.