Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 4 AV / IS -част 1

Featured Replies

Здравейте.

И в друг форум писах, че Comodo се дъни на Leaktest-а

1 Свалете Leaktest

2 Преименувайтего на програма, която присъства в правилата на защитната стена на Comodo, примерно firefox.

3 Сега заместете преименувания Leaktest/firefox с файла firefox от папката C:\Program Files\Mozilla Firefox, кото предварително спрете браузъра.

4 Стартирайте Leaktest/firefox :wors:

Публикувано изображение

При провеждането на тоя тест, настройкитете са ми така:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 844
  • Прегледи 61,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още малко и може да успеете да ме убедите отново да пробвам тази вечно с бъгове и все недовършена безплатна програма...

• The Graverobber
    The Graverobber

въобще не е наивно, а е жизненоважно. друго може да не слагаш, но за сигурността си трябва! 2 години съм в общи линии само с антивирус и уиндоус стена и вирус не съм лепвал. ако се внимава какво се св

• Привет на всички, днес получих потвърждение, че следващия официален релийз на CIS 4 ще включва поддръжка и на Български език. В тази връзка качвам последната редакция на файловете, локализиращи прог

Публикувани изображения

Здравейте.И в друг форум писах, че Comodo се дъни на Свалете Leaktest Преименувайтего на програма, която присъства в правилата на защитната стена на Comodo, примерно firefox Сега заместете преименувания Leaktest/firefox с файла firefox от папката C:\Program Files\Mozilla Firefox, кото предварително спрете браузъра. Стартирайте Leaktest/firefox При провеждането на тоя тест, настройкитете са ми така:

Комодо никога не се е справял с този тест.

Премахни оградените в червено за да не се повтарят и за да не ти натоварва системата.

Публикувано изображение

• Автор

Една тема за Comodo4 с няколко облика.Поставя се файла който е в архива в C/Program files/Comodo/COMODO Internet Security/themes

След което отивате в менююто на програмата и избирате от падащото меню съответния скин и рестартирате програмата.

Download: Shadow Of XP.zip

Ето как изглежда един от сновете:

Пичове,тествах Комодо 4 със всички възможни тестове,с които съм тествал 3-ката Пълен 100% провал за 4-ката.Не се заблуждавайте,новата версия е пълен боклук.Кретените от Комодо груп са осрали всичко. Върнете се на 3-ката докато все още я има

Пичове,тествах Комодо 4 със всички възможни тестове,с които съм тествал 3-ката

Пълен 100% провал за 4-ката.Не се заблуждавайте,новата версия е пълен боклук.Кретените от Комодо груп са осрали всичко.

Върнете се на 3-ката докато все още я има

За "пълен боклук" е много силно казано, но определено има нещо недоизпипано в нея! Наистина, на този етап на развитие на 4-ката, 3-ката е за предпочитане, още повече, че с нея се покриват без проблем всички известни тестове, а и дърпа по-малко ресурси от 4-ката!

Що се касае до свалянето но 3-ката, май от оф. сайта не можеш я свали повече...по други сайтове все още я има, ама не се знае пък от другите сайтове, до колко не е "пипано" по файла!

п.п. добре, че няколко дни преди да излезезе 4-ка, бях си свалил последната версия на 3-ката от оф. сайта...

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Пичове,тествах Комодо 4 със всички възможни тестове,с които съм тествал 3-ката

Пълен 100% провал за 4-ката.Не се заблуждавайте,новата версия е пълен боклук.Кретените от Комодо груп са осрали всичко.

Върнете се на 3-ката докато все още я има

ти с какво прави тестовете? с включена или изключена виртуална среда?

На мен сандбокса на Comodo ми блокирва драйверите на Realtek и Winrar-защо това са доста използвани програми -трябва да го оправят според мен :cool:

На мен сандбокса на Comodo ми блокирва драйверите на Realtek и Winrar-защо това са доста използвани програми -трябва да го оправят според мен :cool:

Ох, че сте, значи.Влез в event-ите на D+ и виж какво имаш пъхнато в sandbox-а.От там с десен клик върху драйвера, който ти трябва и му даваш add to my own safe files.Не е голяма болка.:)

Когато искам да ползвам даден продукт,искам да го ползвам със всичките му налични компоненти,в случая COMODO.Със защитна стена,със анивирус,със виртуалната среда и с каквото там разполага...Всичките "извинения"от страна на Comodo в случая за проблемите ми звучат като на "момченце,което е напълнило гащите".Щом компонентите в програмата са включени трябва да работят във синхрон и за какъв ... ми е да ги изключвам когато и да е,примерно когато се тества?По мое скромно мнение,именно на тест трябва да се види максималната възможност на програмата,в крайна сметка до известна степен поверявам системата и се очаква точно тя да ми прави най-малко номера...В случай дори да не се ползва антивируса,сработването на виртуалната среда със всичко останало пак е проблем...Комодо изкараха свястна 3-та версия 1-2 версии преди 4-та,трябва ли сега да чакам да дойде ред на 5-та версия за да тръгне 4-та?Това е личното ми мнение,комодо имат още много да донагласят последната версия и се надявам това да не им отнеме време колкото тестовия период,защото ще излезе накрая че изобщо не е било подходящото време да се обявява за официална 4-ка...

Ох, че сте, значи.Влез в event-ите на D+ и виж какво имаш пъхнато в sandbox-а.От там с десен клик върху драйвера, който ти трябва и му даваш add to my own safe files.Не е голяма болка.:)

Боли че нямам звук-мерси за пояснението :cool:

В крайна сметка докарах нещата с комодо 4 и аваст5 до поносимо ниво,след изключването на стартирането на неразпознатите файлове в безопасна среда..Сега ме "сърбят"ръцете да опитам да включа и антивируса на комодо като допълнителен скенер,който да влючвам при съмнения изключвайки аваст-а... Получи се :angry: никакво забавяне,никакъв конфликт...току-що направих и 2 сканирания,съответно с комодо и аваст,никакъв проблем,не си засичат дефинициите...Оставих аваста включен и изключих комодо антивируса...След бърз тест online няма проблем със засичането,за сега.Дори забелязах че при проверка на файл с комодо,при включен аваст пак няма проблем..Ще видя как ще се държи с времето... Нека Дъмпер ме извини,ако съм нахален,но ме интересува дали все пак има окончателен превод за версия 4,за който му благодаря предварително...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Привет на всички,

днес получих потвърждение, че следващия официален релийз на CIS 4 ще включва поддръжка и на Български език. В тази връзка качвам последната редакция на файловете, локализиращи програмата за тестване, от тези които желаят (просто разархивирайте файловете в папка "translations" където е инсталирана програмата, например: C:\Program files\COMODO\COMODO Internet Security\translations, след което от настройките изберете "Български - by Community" и рестартирайте програмата.

Ако имате някакви забележки, мнения, препоръки или пък откриете грешки, моля драснете едно ЛС.

ПоздравиПубликувано изображение

CIS4_Bulgarian_2010_03_12.zip

@Dumper, не мога да свикна да си ползвам софтуера на български, макар упорито да опитвам, но искам да ти благодаря.Това, което правиш е просто супер! :huh:)

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

@Dumper, не мога да свикна да си ползвам софтуера на български, макар упорито да опитвам, но искам да ти благодаря.Това, което правиш е просто супер! :P)

"България над ВСИЧКО" това го срещнах преди 5 години в описанието на негов превод.

Страхотно се почуствах тогава :P Считам,че Комодо е добре да се ползва на родният език.

Желая ти успех Dumper :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Сърдечни благодарности и от мен..Успех във всичко!!!Имам слабост към Комодо и съм много щастлив че вече има и превод.

Компютърните термини са на Английски език. Не мисля, че е правилно да се превеждат на Български. Превода на Comodo, би ме объркал само.

• Автор

Какви термини имало!?! Кое е правилно или не е едно,предпочитанията са съвсем друго.

Реших да проверя твърдението на Google за това че с техните DNS сървари ще се ускори търсенето в Интернет

http://computerworld.bg/27967_google_sazdava_alternativno_dns_reshenie

цитат:

За да направят решението по-бързо, в Google са създали голям кеш с популярни домейни, който постоянно се обновява, без значение дали потребителите дават заявка за тези домейни. Други DNS продукти трябва да потърсят и донесат информацията всеки път, когато тя е поисквана. „Докато си зададете въпроса, ние ви отговаряме", заявява Рамасуами.

Това са настройките които направих

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Смея да твърдя че сега страниците се отварят по-бързо.Ако някой иска нека пробва и сподели как е при него.

<br />Да, хубаво, за сметка на какво, помислил ли си?<br />

А на теб кой ти гарантира че защитната програма която ползваш не те шпионира,мислиш ли че можеш да го установиш ?

А на теб кой ти гарантира че защитната програма която ползваш не те шпионира,мислиш ли че можеш да го установиш ?

SSL връзките, са лесно разбиваеми. Лесно би могло да се провери коя програма до каква степен следи.

Не виждам, какъв е смисъла от толкова голяма паника? Че, някой ще види кой сайт посещавате.

Така или иначе Гугъл логва дори и какво търсите в него.

Хаха.Най-малкото, EULA ме защитава.Ако ли не, не ползвам програмата.Разликата е в това, че с гугъл съвсем доброволно се съгласяваш да те шпионират.

Не ми стига GMail и Buzz ами и тая наглост сега.Това е повече от нахално.Поне знам, че ако реша да не ползвам Gmail, Buzz и други продукти на гугъл, няма как легално да ме следят, но ръгнеш ли си техните DNS-и, 24 часа си под наблюдение.Ето с какво си се съгласил:

http://www.google.com/intl/en/privacypolicy.html

<br />Хаха.Най-малкото, EULA ме защитава.Ако ли не, не ползвам програмата.Разликата е в това, че с гугъл съвсем доброволно се съгласяваш да те шпионират.<br />Не ми стига GMail и Buzz ами и тая наглост сега.Това е повече от нахално.Поне знам, че ако реша да не ползвам Gmail, Buzz и други продукти на гугъл, няма как легално да ме следят, но ръгнеш ли си техните DNS-и, 24 часа си под наблюдение.Ето с какво си се съгласил:<br /><a href='http://www.google.com/intl/en/privacypolicy.html' class='bbc_url' title='Външен линк' rel='nofollow external'>http://www.google.co...vacypolicy.html</a><br />

Мдааа сега трябва да чакам ЦРУ или КГБ да ми почукат на вратата ;)

От интернет доставчика ти можеш ли да се опазиш ?

Хаха.Най-малкото, EULA ме защитава.Ако ли не, не ползвам програмата.Разликата е в това, че с гугъл съвсем доброволно се съгласяваш да те шпионират.

Не ми стига GMail и Buzz ами и тая наглост сега.Това е повече от нахално.Поне знам, че ако реша да не ползвам Gmail, Buzz и други продукти на гугъл, няма как легално да ме следят, но ръгнеш ли си техните DNS-и, 24 часа си под наблюдение.Ето с какво си се съгласил:

http://www.google.co...vacypolicy.html

Има си добавки за тази работа.Инсталирай си Optimize Google в Firefox и си направи тези настройки като мен!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.