Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 4 AV / IS -част 1

Featured Replies

Съветвам всички потребители било на последния финал било на версия 4 бета без отметнат сандбокс да сложат папката на Windows в My protected files и ще има реакция на Комодо.

• Отговори 844
  • Прегледи 61,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още малко и може да успеете да ме убедите отново да пробвам тази вечно с бъгове и все недовършена безплатна програма...

• The Graverobber
    The Graverobber

въобще не е наивно, а е жизненоважно. друго може да не слагаш, но за сигурността си трябва! 2 години съм в общи линии само с антивирус и уиндоус стена и вирус не съм лепвал. ако се внимава какво се св

• Привет на всички, днес получих потвърждение, че следващия официален релийз на CIS 4 ще включва поддръжка и на Български език. В тази връзка качвам последната редакция на файловете, локализиращи прог

Публикувани изображения

Това пък защо? Какво общо с темата? Нали не мислиш, че е проблем това, че искам програмата да се развива?

Както и да е...

Принципно това дропване на файлове където и да било из ОС няма никакво значение за сигурността.Защото по тази твоя логика или на тези описващи този „проблем” във форума на Комодо самото записване на зловреден код на твърдия диск би трябвало да представлява заплаха,въпреки че не е пожелал да променя важни системни файлове или регистри.
  • Автор

Принципно това дропване на файлове където и да било из ОС няма никакво значение за сигурността.

Всъщност има значение,как да няма или аз нещо не те разбирам какво искаш да кажеш?! :)

При мен нещо не работи уведомяването на защитната стена,при вас кака е?

Като се има на в предвид каква ми е настройката,а съм задал глобално правило да ме пита за всяка една входяща заявка.

Михнев като включим sandboxa и комодо е непробиваем както и WINA-аз съм доволен :)

Нямам подобни файлове в папка Windows, нито създадени днес нито от вчера.

Comodo4 се стартира нормално.

Има browseui.dll но в System32 и е подписан файла от Microsoft ,вижда се и дата на създаването му.

Нещо бъркаш в случая,честно казано не обичам да копирам и да твърдя мнения на някой си без сам да проверя нещата :)

Публикувано изображение

Добре, явно има някаква причина за това.Така или иначе, щом при един се е случило-то е достатъчно.:))

Всъщност има значение,как да няма или аз нещо не те разбирам какво искаш да кажеш?! :)

Като се има на в предвид каква ми е настройката,а съм задал глобално правило да ме пита за всяка една входяща заявка.

И мен не ме пита нищо -настройките са ми същите ама мислех че е заради виртуалката :)
  • Автор

И мен не ме пита нищо -настройките са ми същите ама мислех че е заради виртуалката :)

Бъг, с голямо "Б" .

А що се отнася до това колко бил непробиваем,можем да го тестваме тук,ако има навити. :)

Контролно сканиране правим с MBAM и SAS :)

Ами като въпросния файл е статичен,не е „пожелал” изменения на важни системни файлове или регистри как да реагира HIPS-а ?

Мога да си дропна стотици зловредни файлове в C:\WINDOWS но след като си стоят мирни и тихи каква заплаха представляват за сигурността ?

При мен единствено когато трябва някой с TeamViewer да се свърже с моя компютър ми задава въпрос.Крайно време е да създадеш строги правила за всяка една програма с достъп до нета.

А и по какво съдиш че не работи уведомяването ?

• Автор

А и по какво съдиш че не работи уведомяването ?

Нали ти показах настройките по-горе,до сега нито едно запитване нямам,блокира си входящите заявки наред,без да ме пита.

Задал съм това глобално правило:

Бъг, с голямо "Б" .

А що се отнася до това колко бил непробиваем,можем да го тестваме тук,ако има навити. :)

Контролно сканиране правим с MBAM и SAS :)

Съгласен ама като сложа мозилата в sandboxa и и задам untrusted и нищо не може да се стартира и теста се обезмисля :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нали ти показах настройките по-горе,до сега нито едно запитване нямам,блокира си входящите заявки наред,без да ме пита.

Това е напълно нормално ако правилата за програмите вече са създадени,и щеше да е Бъг, с голямо "Б" ако беше обратното.

Това е безплатна програма и не е нужно да прави светлинно шоу колко опита за връзка е блокирала.

• Автор

Това е напълно нормално ако правилата за програмите вече са създадени,и щеше да е Бъг, с голямо "Б" ако беше обратното.

Това е безплатна програма и не е нужно да прави светлинно шоу колко опита за връзка е блокирала.

Кое е напълно нормално,да блокира входящите заявки без да ме пита?От както съм я инсталирал,нито веднъж не ме е питала,а си блокира наред,все едно съм задал последното правило,най-долу. Ти видя ли изобщо кое правило съм избрал и какви настройки за уведомяване съм задал?

Бъг не ами "БЪГ" с главни букви при това!

При това правило би трябвало да пита -даже страшно много да пита :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Кое е напълно нормално,да блокира входящите заявки без да ме пита?От както съм я инсталирал,нито веднъж не ме е питала,а си блокира наред,все едно съм задал последното правило,най-долу. Ти видя ли изобщо кое правило съм избрал и какви настройки за уведомяване съм задал?

Бъг не ами "БЪГ" с главни букви при това!

Да със същите глобални правила съм

Публикувано изображение

и единствено ме уведомява когато давам достъп до компютъра ми чрез TeamViewer,това е няма други предупреждения за две години.

Ти какво очакваш ?

Да не говорим че не си създал правила за програмите с достъп до нета.

Правиш същото като пишештите във форума на Комодо без да си запознат с начина и на работа си вадиш грешни заключения.

• Автор

Ти какво очакваш ?

Правиш същото като пишештите във форума на Комодо без да си запознат с начина и на работа си вадиш грешни заключения.

Вярно,"прав си" нищо не очаквам да има,как можах изобщо да си помисля,че Comodo4 beta може да има бъгове!?!Просто това е мираж,че има проблем програмата и си прави каквото си иска,естествено!Влез във форума им и чети,да видиш че не само аз пиша за този БЪГ на защитната стена.Още при версия 679 е докладвано,но не е оправено до сега.

В случая,фенщината ти изкривява представите за реалността,нищо ново до сега!

Вярно,"прав си" нищо не очаквам да има,как можах изобщо да си помисля,че Comodo4 beta може да има бъгове!?!Просто това е мираж,че има проблем програмата и си прави каквото си иска,естествено!Влез във форума им и чети,да видиш че не само аз пиша за този БЪГ на защитната стена.Още при версия 679 е докладвано,но не е оправено до сега.

Аз обаче Михнев ти благодаря за това инфо и засега се отлага слагането и на реалната ми машина -дано да си оправят бъговете -ще изчакам финала http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Още един бъг в сандбокса IE 8- крашва :):P:)

Махна ли го от там и заработва :wink12:

Ето

Да си знаеш че този "Бъг" в такъв случай е на две години :) дори версия 378 от 2008 година не ми е показвала съобщения за входящи заявки като изключа TeamViewer.

От коя програма ти е блокирала входящите заявки без да те пита µTorrent , браузърите , скайп , някой плеър ?

Антивируса им дава много FP въпреки че 5 пъти им изпратих тези два файла-особенно абсурдно е засичането на Hitman Pro Има ги в лога на антивируса им

Антивируса им дава много FP въпреки че 5 пъти им изпратих тези два файла-особенно абсурдно е засичането на Hitman Pro

Нормално е в бета версиите да има бъгове, дано разрабтчиците са наясн с проблемите и да ги оправят, в интересн на исината тук що народ 3 страници се изпиза за експлойта, но само аз се бях сетил да им го пратя ако някой го беше пратил преди мен щеше да пише чее изпратено. Не съм съгласен че били безвредни файловете, които се копират в директорията на операционната система, защото след рестарт комодо изобщо не се стартира и се оказва,че липсва exe - то на стената
  • Автор

Антивируса им дава много FP въпреки че 5 пъти им изпратих тези два файла-особенно абсурдно е засичането на Hitman Pro

Досега не съм забелязал Hitman Pro 3.5.4.90 да се засича от атантивируса на Comodo4.Даже и на допълнително сканиране на средно ниво евристика,няма засичане.При мен от близо месец е записан Hitman Pro на дектопа ми,щеше да изреве и Comodo3, ако е имало грешно засичане . :biggrin:

Но, иначе FP на WinRar е оправен вече.

Досега не съм забелязал Hitman Pro 3.5.4.90 да се засича от атантивируса на Comodo4.Даже и на допълнително сканиране на средно ниво евристика,няма засичане.При мен от близо месец е записан Hitman Pro на дектопа ми,щеше да изреве и Comodo3, ако е имало грешно засичане . :biggrin:

Но, иначе FP на WinRar е оправен вече.

А виж при мен

Пак им го пратих като FP :P

• Автор

А виж при мен...

Пак им го пратих като FP :biggrin:

При мен не се засича Hitman Pro 3.5.4.90 ,дори и ма MAX евристика.

Edit:Не намирам такава версия за изтегляне на Hitman Pro 3.5.4.85,като твоята долу.

Качи я някъде да я дръпна да видим.

Мда, има евристично засичане и при мен на 3.5.4.85.Дали проблема не е в самия инсталатор,при последна версия и при по-стари няма подобно засичане/

При мен не се засича Hitman Pro 3.5.4.90 ,дори и ма MAX евристика.

Моята версия обаче е -преди време е свалих от сайта им

Абе независимо от версията не трябва да се засича

А това се получаваше и когато тази версия беше актуална

От тук http://www.ddown.org/2010/01/15/hitman-pro-3-5-4-85/ и много други места

Ето виж

Ето ти линк към тази версия http://4storing.com/pngq3l/6478b026e7c7e5fa187bb736403f53f2.html

горния не е актуален

Има ли FP при теб Михнев?

Файла е оригинален ето

Хваща и Norton Safe Web Lite-трагично става и то на low -евристика

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.