Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 4 AV / IS -част 1

Featured Replies

Защо тогава си играха да го интегрират в пакета...дори и да е загуба на време, като нов продукт изисква повече внимание.

А те хоп, пуснаха го и след това какво ще спрат да го поддържат ли ? Толкова ли е перфектен ? Има компании с над 20 години стаж в разработването на антивирусни и продължават да ги подобряват, а COMODO са с доста по-малко години в тази сфера (говоря за AV-то им). Иначе май съществуват от 2004.

Както и да е...да имаш идеи защо аджеба не ми импортва настройките...Цялата ситуация е малко странна. Когато съм ги експортвал съм си ги кръстил "My CIS Profile Settings"...Обаче като се опитам да си импортна не може да намери файла, защото е без разширение...е да...нали той си го е направил такъв...все тая...добре избирам тогава "All files" за да го види и го импортвам.

Публикувано изображение

След това не дава никакви грешки, активирам си профила и рестартирам машината...и вече съм с новия профил, но няма никъде и помен от създаваните правила за Skype, uTorrent, Mozilla и т.н. демек нищо...ужас...и се върнах на Proactive profile => забърсах всички останали и почвам наново да ги правя.

Изпълнил съм всички неща от линковете в предишния си пост, не ми дава никъде грешки, файла с настройките е около 240 KB, но нищо не се променя като го активирам.

Да бе ни защото когато съм експортнал настройките бях само с Comodo Firewall, а сега качих целия пакет за проба ?

И защо аджеба като бях само с Comodo Firewall имах чувството, че Sandbox-a блокираше повече неща и се налагаше все да ги слагам в My Own Safe Files, а досега изобщо не ми се е обаждал...сигурно си е пращал някакви данни до сървърите и са обновили списъците с познатите приложения ? Идеи ? Странна работа...

• Отговори 844
  • Прегледи 63,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още малко и може да успеете да ме убедите отново да пробвам тази вечно с бъгове и все недовършена безплатна програма...

• The Graverobber
    The Graverobber

въобще не е наивно, а е жизненоважно. друго може да не слагаш, но за сигурността си трябва! 2 години съм в общи линии само с антивирус и уиндоус стена и вирус не съм лепвал. ако се внимава какво се св

• Привет на всички, днес получих потвърждение, че следващия официален релийз на CIS 4 ще включва поддръжка и на Български език. В тази връзка качвам последната редакция на файловете, локализиращи прог

Публикувани изображения

...B-boy[styLe] Да бе ни защото когато съм експортнал настройките бях само с Comodo Firewall, а сега качих целия пакет за проба ?... Точно това е проблема :P Никога не съм ползвал Sandbox-a :)

...B-boy[styLe]

Да бе ни защото когато съм експортнал настройките бях само с Comodo Firewall, а сега качих целия пакет за проба ?...

Точно това е проблема :P

Никога не съм ползвал Sandbox-a :)

Ще пробвам...да кача пакета отново, без AV, но ако пак не се получи незнам... :P

А иначе Sandbox-a не е никак лош...след като доста от нещата не бачкат пълноценно под Windows 7 x64, Sandbox-a е доста добро попадение.

И си върши добре работата при това на пълен автоматик. А си има и опции дали винаги да стартира дадено приложение с ограничени права или вече да го третира като доверено.

Да ти пратя профила на Л.С. да видиш дали ще се активира при теб ?

EDIT: Той Melih е крайно време да избере страна:

http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=49138

http://forums.comodo.com/general-discussion-off-topic-anything-and-everything/the-reason-for-leaving-experience-t55867.0.html

Ще пробвам...да кача пакета отново, без AV, но ако пак не се получи незнам... :) А иначе Sandbox-a не е никак лош...след като доста от нещата не бачкат пълноценно под Windows 7 x64, Sandbox-a е доста добро попадение.И си върши добре работата при това на пълен автоматик. А си има и опции дали винаги да стартира дадено приложение с ограничени права или вече да го третира като доверено.Да ти пратя профила на Л.С. да видиш дали ще се активира при теб ?

Все още нямам доверие на сандъка му.

Да изпрати ми профила ще пробвам.

Хм , B-boy[styLe] на снимката се вижда че моите настройки ги разпознава но не и твоите.

Публикувано изображение

Да не би случайно това да са настройките ти от CIS V3 ? !

Пращам ти да пробаш с моите.

Хм , B-boy[styLe] на снимката се вижда че моите настройки ги разпознава но не и твоите.

Публикувано изображение

Да не би случайно това да са настройките ти от CIS V3 ? !

Пращам ти да пробаш с моите.

Ами не, за версия 4- са си. Но подобно положение се случи и с версия 3 преди. Като ги екпортваше не им задаваше разширение, след това при импортване не искаше да си ги познае и така.

Ако се опитам да преименувам файла (който е без разширение) на My CIS Profile Settings.cfgx или My CIS Profile Settings.cfg

Избери на снимката си, където пише Files of type и от падащото меню избери All files => и ще види файла и ще го импортне, но файда никаква. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif.

Както и да е. Мерси за теста...явно ще ги правя наново...аман...правила...правила...правила... :rolleyes:

Публикувано изображение

B-boy[styLe], не се получава повредата е в твоята ОС :rolleyes:

Да с различни ОС сме но проблема е че неговия конфигурационен файл и при мене Комодо не го разпознава.

Да с различни ОС сме но проблема е че неговия конфигурационен файл и при мене Комодо не го разпознава.

Не можеш да твърдиш,че проблема е при него защото си пробвал на друга ОС - Windows XP,а той ти писа че е с Windows 7(x64

Не можеш да твърдиш,че проблема е при него защото си пробвал на друга ОС - Windows XP,а той ти писа че е с Windows 7(x64

Ами ще се разбере когато пробва с моя конфигурационен файл.

Ами ще се разбере когато пробва с моя конфигурационен файл.

Не ми се пробва твоя профил, за да не ми забърше настройките на стената, а моите както не ще да ги експортва не искам да ги правя наново. Предполагам ще ме разбереш. :)

Щях да те питам, видях, че и ти си сложил тези настройки в една твоя снимка:

Публикувано изображение

Как познах, че са същите...ами аз след като тествах с правилата от линка получих същите отчети...и бяха толкова много, че забраних логването

Според теб нужни ли са след като ако SVCHOST.exe и SYSTEM са сложени само на outgoing only (както е препоръчително за LAN мрежи като моята - ти знам, че си дал Blocked на system, но на мен трябва да е outgoing only). Та ако са на Outgoing only стената им позволява само изходящ трафик (макар, че пуска NetBios портовете навън), а блокира входящия трафик включително и към тези портове - 135,136,137,138,139,445...т.е. има ли нужда от това допълнително ГЛОБАЛНО ПРАВИЛО ? Още повече аз съм спрял и услугите използващи тези портове + съм изключил NetBios Over TCP/IP.

Какво мислиш по въпроса ?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Иначе вече използвам правила за почти всичко (голям напредък за мен) :)

Намерих си и за Skype:

http://forums.comodo.com/empty-t49916.0.html

Публикувано изображение

Публикувано изображение

тук използвам по-затегнатите правила за Utorrent:

http://forums.comodo.com/guides-cis/firewall-tutorial-for-utorrent-with-comodo-internet-security-t15677.0.html

и за IPV6

http://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/windows-vista-not-completely-safe-with-cis-ipv6-t38465.0.html

B-boy[styLe] , като цяло е по-добре отколкото предишните ти правила ( доколкото можеха да се нарекът такива :) ),но има още какво да се желае за Skype и µTorrent.

Изтегли си клиповете с правилата от подписа ми за да добиеш по-голяма представа.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ако имаш предвид дали има нужда от допълнителните глобални правила за защита на IPV6 протокола,да нужни са във форума на Комодо се препоръчват + How to Disable IPv6 Completely All of the above simply blocks some of the functionality of IPv6. http://forums.comodo.com/empty-t38465.0.html The first option is to make the necessary changes to disable the protocol stack via editing the registry.

Публикувано изображение

Танганика, като изтъкнат спец по Комодо, да те питам: какви настройки трябва да се направят за BitTorrent, или да ползвам тези, които си дал за uTorrent? Не мисля, да има разлика, ама все пак..... :)

Танганика, като изтъкнат спец по Комодо, да те питам: какви настройки трябва да се направят за BitTorrent, или да ползвам тези, които си дал за uTorrent? Не мисля, да има разлика, ама все пак..... :)

Да същите са няма разлика.

Нищо не си разбрал от поста ми...Доволен съм си от правилата за uTorrent и Skype и IPv6 (все пак ги видях от модове във форума на COMODO) и съм дал линкове в предишния си пост за тях.

Аз ти говорех за друго:

Щях да те питам, видях, че и ти си сложил тези настройки в една твоя снимка:

Публикувано изображение

Как познах, че са същите...ами аз след като тествах с правилата от линка получих същите отчети...и бяха толкова много, че забраних логването

Според теб нужни ли са след като ако SVCHOST.exe и SYSTEM са сложени само на outgoing only (както е препоръчително за LAN мрежи като моята - ти знам, че си дал Blocked на system, но на мен трябва да е outgoing only). Та ако са на Outgoing only стената им позволява само изходящ трафик (макар, че пуска NetBios портовете навън), а блокира входящия трафик включително и към тези портове - 135,136,137,138,139,445...т.е. има ли нужда от това допълнително ГЛОБАЛНО ПРАВИЛО ? Още повече аз съм спрял и услугите използващи тези портове + съм изключил NetBios Over TCP/IP.

Какво мислиш по въпроса ?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Не си цъкнал на линка в синьо => http://forums.comodo.com/firewall-help-cis/close-port-135-139-and-445-without-stealth-ports-wizard-for-comodo-cis-4-t53588.5.html

За тях питам дали има нужда, щом system е на outgoing only. Но все пак добавих и блокиране на заявки към тези портове - 135,136,137,138,139,445 и забраних логването. :cool:

Да същите са няма разлика.

А тези правила ти ли ги измисли, или си ги видял от някъде? Например, конкретния порт, който посочвош- 23766, как го определи? Защо точно този порт, а не някой друг? Възможно ли е да задам вместо него, друг?

А тези правила ти ли ги измисли, или си ги видял от някъде? Например, конкретния порт, който посочвош- 23766, как го определи? Защо точно този порт, а не някой друг? Възможно ли е да задам вместо него, друг?

Най-вероятно това е определения порт от самия торент клиент...Там трябва да се махне отметката за да не се сменя порта всеки път при старта на клиента:

Публикувано изображение

Същата работа е и за Skype, само че трябва да се махне отметката през използване на порт 80 и 443.

Публикувано изображение

B-boy[styLe] , правилата които ползвам ми ги показа nikicom и смея да твърдя че са по-затегнати / правилни / добри от тези които са показали модовете на Комодо. Engineer , ако си гледал клипа се вижда от къде може да бъде променен порта като условието е да бъде в границите от 1025 до 65535.

B-boy[styLe] , правилата които ползвам ми ги показа nikicom и смея да твърдя че са по-затегнати / правилни / добри от тези които са показали модовете на Комодо.

Engineer , ако си гледал клипа се вижда от къде може да бъде променен порта като условието е да бъде в границите от 1025 до 65535.

Аз не казвам, че не са затегнати, но защо ми е да затягам изходящи връзки на доверено приложение (даже не е и доверено), след като блокирам входящите такива. Иначе знам, че Nikicom е спец. А специално за uTorrent моите са доста затегнати...не използвам първите, а тези от втория пост:

Option 2 - Deny use of privileged ports (Recommended for additional security, but might cause problems due to some ports being blocked)

http://forums.comodo.com/frequently_asked_questions_faq_for_comodo_firewall/tutorial_for_utorrent_with_comodo_firewall_3-t15677.0.html

Хубавато при тях, е че бачкат при включени всички защити на стената:

Both works with everything enabled in Attack Detection Settings. I've been able to reach maximum download and upload speeds in uTorrent with both of them.

Публикувано изображение

Каква е целта на DOS атаките,какво точно трябва да се случи за да бъде успешна ? Задавам тук въпроса защото е свързано с липсата на защита от такива при Comodo Firewall 4.

Една от целите на DDoS атаките се състои в това да прекрати работата на защитната стена с цел спиране филтрирането на трафика и свободно изпълняване на зловреден код в атакувания компютър ли ? Правилно ли съм разбрал ?

Една от целите на DDoS атаките се състои в това да прекрати работата на защитната стена с цел спиране филтрирането на трафика и свободно изпълняване на зловреден код в атакувания компютър ли ? Правилно ли съм разбрал ?

Разпределените атаки са най вече към уеб-сървърите насочни-целта е да ги претоварят и изкарат от строя(Отказ от Обслужване)Публикувано изображение

Ето ти пример за такъв тип атака насочена срещу Virustotal:Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Разпределените атаки са най вече към уеб-сървърите насочни-целта е да ги претоварят и изкарат от строя(Отказ от Обслужване)

Ето ти пример за атака срещу Virustotal:Публикувано изображение

Аз питам за домашен компютър ( където няма сървър )каква ще бъде целта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.