Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Непушачите са с по-висок коефициент на интелигентност от пушачите

Featured Replies

Двама от тези по-малко интелигентни пушачи са Айнщайн и Чърчил :angry:

• Отговори 89
  • Прегледи 15,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласна съм...

• Тема та е интересна. Колкото и да спорят пушачите фактите са си факти. Никои умен и уважаваш себе си човек няма да се трови насила.

• Дай сега да наплюем всички а ?? Що не отидеш в Даларан да поспамиш за нещо че тук яко глупости шлякаш.... Който учил има IQ .. който си е тъп тъп си е .. цигарите може да вредят за много неща но то

Мнението ми е ,че пушачите не са по-малко умни от непушачите,а алкохолиците.Алкохола докарва загуба на паметта ,халюциниране, деменция: оглупяване, настъпило в резултат на хронична алкохолна злоупотреба,алкохолна деградация на личността , изразяваща се в болестни изменения на характера, т. е. в промени на емоциите, волята и нагоните.но когато пушиш не си изгубваш интелигентността.Цигарите са вредни,но чак да затъпееш,не мисля.Уважавам не пушачите и благородно им завиждам за волята.

Както и да е,аз поумнявам за определено време ,а после си изразходвам ума,когато видя ,че свети лампата -че ума ми е свършил,пак започвам терапията. biggrin.gifbiggrin.gif

Щом пушиш значи го нямаш...

при все, че 90% от докторите пушат, 50% от учителите, да го кажеш това ...

имам един познат, живее на село, гледа крави. не пие. не пуши. имам и един съсед. доктор. хирург. пие и пуши за трима. той (доктора) по твоята логика е страшно неЕнтелегентен. понеже пуши. а познатия ми, онзи на село, е страшно Ентелегентен. може да ти направи той операция, нали не пуши ...

тъпо! или го имаш или го нямаш!

Аз пък да ви кажа, че ако пиете извънредно много минерална вода, може да получите разширение на стомаха и разни други заболявания.

А като спреш дза пушиш по интелигентен ли ставаш? laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Ами аде... Аз спрях преди месец (сега май съм по интелигентен а?) biggrin.gif

Колко е странно, че мнозинството пушачи побързаха да се почувстват засегнати, без да вникнат в текста на статията. Свиването на кръвоносните съдове от действието на някои съставки на цигарите е факт, също както и понижаването на гъвкавостта им. Именно това става причина за по-слабото оросяване на мозъка при продължителна употреба, поради което на човешкия процесор му е нужно повече и повече време, за да изпълни такт, който мозъкът на непушача изпълнява естествено за по-кратко време.

Всичко това обаче е изключително относително. Първо - всеки организъм има строго индивидуални параметри, в това число - и в областта на кръвоносната система, която видимо е основният обект тук. По тази логика би следвало активните спортисти, при които кръвообръщението и метаболитните процеси са ускорени, да са най-интелигентните хора, а практиката сочи обратното. Друго - доказано е, че никотинът действа възбуждащо на непушачите. Казано на медицински език - никотинът е агонист на ацетилхолина (веществото, намиращо се в синапсите - местата, където нервните импулси се предават от нерв на нерв), сиреч - води до по-лесна предаваемост и по-малки загуби на нервна информация. Факт, доказан и посредством промяната в параметрите на повърхностната кожна електропроводимост на човешкото тяло...

Изобщо - малко по-сложно е, отколкото мнозина си представят, но наличието на такова количество професори-пушачи показва едно-единствено нещо - въздействието на цигарите е строго индивидуално и никой не може да прогнозира дали даден непушач, ако пропуши, ще затъпее.

Колко е странно, че мнозинството пушачи побързаха да се почувстват засегнати, без да вникнат в текста на статията. Свиването на кръвоносните съдове от действието на някои съставки на цигарите е факт, също както и понижаването на гъвкавостта им. Именно това става причина за по-слабото оросяване на мозъка при продължителна употреба, поради което на човешкия процесор му е нужно повече и повече време, за да изпълни такт, който мозъкът на непушача изпълнява естествено за по-кратко време.

Бляблябляяя - аман от глупостини

:P

Аз мога да ти съставя кръстословица за по-малко от 10 минути (печелила съм между другото I-во място в такова състезание-пушейки естествено)

biggrin.gif

Ти като не пушиш за колко време ще я измислиш а

:)

Бляблябляяя - аман от глупостини

:lol6:

Аз мога да ти съставя кръстословица за по-малко от 10 минути (печелила съм между другото I-во място в такова състезание-пушейки естествено)

biggrin.gif

Ти като не пушиш за колко време ще я измислиш а

:P

А моят компютър може да състави същата кръстословица за 0.01 секунди. Това значи ли, че е шейсет хиляди пъти по-интелигентен от тебе? laugh.gif

Нещо май ви напече жегата в тая тема, та започнахте кръстословици да сглобявате..., я ходете ударете по една бира с цаца, че тая радиация не е на добре.... laugh.gif

А моят компютър може да състави същата кръстословица за 0.01 секунди. Това значи ли, че е шейсет хиляди пъти по-интелигентен от тебе? laugh.gif

Аз съм енигматик-не съм компютърджия!!!

Работя с мозъка си

biggrin.gif

Жените пушачи ставали все повече

Мъжете пушачи у нас са 52,4%, а жените - 38,1%. Редовни пушачи - тези, които пушат поне една цигара дневно, са 46,6% от мъжете и 32,7% от жените, а епизодични - съответно 5,8% и 5,4%.

Това сочат резултатите от националното проучване на факторите на риска за здравето, отнасящи се към тютюнопушенето, цитирани от БТА. Проучването е направено през октомври 2007 г. от Националния център по опазване на общественото здраве.

Най-високият процент редовни пушачи - 53,7% сред мъжете е във възрастовата група между 35 и 44 години, докато при жените този процент е 42,7 и е най-висок във възрастовата група между 25 и 34 години. Най-висока е честотата на тютюнопушене сред разделените и разведените - 54,1% и несемейните - 51,3%.

Над 60% от изследваните както в градовете, така и в селата са пропушили на възраст между 16 и 20 години. Това означава, че близо 2/3 от редовните пушачи или около 2 милиона души имат много голям пушачески стаж, което представлява сериозен риск за здравето им. Близо половината пушачи желаят да спрат цигарите - 51,9% от жените и 41,3 процента от мъжете, сочи още изследването.

Голям проблем е и пасивното тютюнопушене. Повече от половината анкетирани живеят в среда, където се пуши - съответно 57,5% от мъжете и 58% от жените, независимо от мястото на живеене - град или село.

България е с най-високи показатели по тютюнопушене и по смъртност от тютюнопушене в Европа, но населението не се стряска от факта, че този навик е сред основните фактори в смъртността от тежки хронични болести. От тютюнопушене у нас умират всяка година по 20 хиляди души. То е сред седемте основни рискови фактора за причиняването на най-тежките хронични болести - сърдечно-съдови, ракови, белодробни и болести на ендокринната система, от които умира 80% от населението на земята.

В сравнение с миналото подобно изследване, проведено от НСИ през 2001 година, сега се забелязва значително нарастване на жените пушачки - от 29,8% на 38,1%, докато при мъжете е налице лек спад. Жените обаче стават майки и оказват много по-голямо влияние върху децата и подрастващите, затова тази тенденция е много тревожна, каза координаторът на националната програма за ограничаване на тютюнопушенето д-р Маша Гаврилова.

Източник

• 1 година по-късно...
  • Автор

rita_hayworth.jpg

Пушачите имат по-нисък коефициент на интелигентност /IQ/ от непушачите, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от изследване, обхванало 20 000 израелски наборници на 18-годишна възраст. Данните от проучването на специалисти от Медицинския център "Шеба" в Тел Хашомер, Израел, показват още, че колкото повече пуши човек, толкова по-нисък е коефициентът му на интелигентност.

Младите мъже, които пушат кутия цигари или повече на ден, са показали резултати на тестове за проверка на IQ със 7,5 процента по-слаби от тези на непушачите.

Изследователите са установили, че средният коефициент на интелигентност на непушачите е 101, докато при младите мъже, които са започнали да пушат преди постъпването си в армията, той е 94.

С увеличаването на броя на цигарите е наблюдавано понижаване на IQ - от 98 при наборниците, които пушели между една и пет цигари, до 90 при младите мъже, които пушели над една кутия дневно.

Специалистите сравнили и коефициентите на 70 двойки братя, в които единият бил пушач, а другият - непушач. При сравнението отново била наблюдавана тенденцията средният IQ да е по-висок при брата непушач, отколкото при пушача.

Резултатите от проучването показват, че индивидите с по-нисък интелект са по-склонни да пушат, а не че тютюнопушенето прави хората по-малко интелигентни, обясняват авторите.

Източник: БТА

Изследователите са установили, че средният коефициент на интелигентност на непушачите е 101, докато при младите мъже, които са започнали да пушат преди постъпването си в армията, той е 94.

:) абе -какви са тия с такова ниско IQ ?

Резултатите от проучването показват, че индивидите с по-нисък интелект са по-склонни да пушат, а не че тютюнопушенето прави хората по-малко интелигентни, обясняват авторите.

Възразявам! Да дойдат да ме изследват мен, та да се убедят в противното :)

По-големи глупости не бях чела :)

Важното е, че вадят голямо IQ и в двата случая. lol

Твърдението е елементарно и очевидно.

Стигналите до него "изследователи" трябва да спрат да пушат по две и повече кутии на ден... :biggrin:

Съгласна съм...

E при нас положението корено различно в администрацията особенно при здравните работнице. То не са кафета то не е цигари то не е обедни почивки и внезапно удряне на ключа...

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

E при нас положението корено различно в администрацията особенно при здравните работнице. То не са кафета то не е цигари то не е обедни почивки и внезапно удряне на ключа...

Дай сега да наплюем всички а ?? Що не отидеш в Даларан да поспамиш за нещо че тук яко глупости шлякаш....

Който учил има IQ .. който си е тъп тъп си е .. цигарите може да вредят за много неща но това не спада към тях ... както каза LadyCruella "по големи глупости не бях чел"

Дай сега да наплюем всички а ?? Що не отидеш в Даларан да поспамиш за нещо че тук яко глупости шлякаш....

Който учил има IQ .. който си е тъп тъп си е .. цигарите може да вредят за много неща но това не спада към тях ... както каза LadyCruella "по големи глупости не бях чел"

Ние в World of Warcraft ли живеем или? Второ на колко г си да ми даваш безполезни съвети? и да продължим IQ е направен за да се проучи състоянието на страна с ниско интелигентни и от него е видно кой какво прави там, но не и тук. Като бивша социалестическа страна с преобладаващи на лице интеликтуалци, като включвам и моите родители майка ми е мед. сестра заставам зад думите си... И, като за край ти пожелавам да научиш нещо др от живота защото е видно че не си се зблъсквал с него!

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

Браво!

Това ли е мъжкото в теб?!?!

пп. Някой глобален няма ли на линия да удари голямата метла, барабар и на моя пост...

Тема та е интересна.

Колкото и да спорят пушачите фактите са си факти.

Никои умен и уважаваш себе си човек няма да се трови насила.

Не е вярно! Отказах цигарите преди почти месец, па съм си същия тъпак.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.