Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Непушачите са с по-висок коефициент на интелигентност от пушачите

Featured Replies

Дай сега да наплюем всички а ?? Що не отидеш в Даларан да поспамиш за нещо че тук яко глупости шлякаш....

Който учил има IQ .. който си е тъп тъп си е .. цигарите може да вредят за много неща но това не спада към тях ... както каза LadyCruella "по големи глупости не бях чел"

Какво общо има коефициента на интелигентност(IQ) с това дали някой е "тъп" или "умен". Това са коренно различни понятия.

IQ се води вродено, а умен човек става след трупането на experience е термина на английски, на български превод може би - опит(непълно).

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Отговори 89
  • Прегледи 15,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласна съм...

• Тема та е интересна. Колкото и да спорят пушачите фактите са си факти. Никои умен и уважаваш себе си човек няма да се трови насила.

• Дай сега да наплюем всички а ?? Що не отидеш в Даларан да поспамиш за нещо че тук яко глупости шлякаш.... Който учил има IQ .. който си е тъп тъп си е .. цигарите може да вредят за много неща но то

Съгласна съм...

Не знам.Мой близък пуши по две кутии на ден,а се е реализирал по-добре в живота от мене,в пъти.Аз не пуша и какво от това-при попълване на тестове уж съм интелигентна ,но къде е проличало?Не виждам къде се оценя висшето ми образование и резултата от тестовете?Може би донякъде в здравето.

А като спреш дза пушиш по интелигентен ли ставаш? laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Не е вярно! Отказах цигарите преди почти месец, па съм си същия тъпак.

и аз ги спрях преди около година, ама сякаш не съм поумнял де ... много :)

виж че се чувствам по концентриран - по съм съгласен :)

Тема та е интересна.

Колкото и да спорят пушачите фактите са си факти.

Никои умен и уважаваш себе си човек няма да се трови насила.

Знаеш ли колко интелигентни пушачи и тъпи непушачи познавам, както и обратното? Нищо не зависи от пушенето. Ума или го имаш, или го нямаш - като го имаш цигарите няма как да го променят, като го нямаш - няма как да ти го налеят с фуния! Престанете да говорите глупости!

Знаеш ли колко интелигентни пушачи и тъпи непушачи познавам, както и обратното? Нищо не зависи от пушенето. Ума или го имаш, или го нямаш - като го имаш цигарите няма как да го променят, като го нямаш - няма как да ти го налеят с фуния! Престанете да говорите глупости!

+1

Тема та е интересна.

Никои умен и уважаваш себе си човек няма да се трови насила.

Съгласен съм със Стоянов, въпреки че е отнесъл много минуси. Как може умен човек да дава пари за отрова. :cool:

+1 и от мен ... спорите за глупости ...все едно аз да си измисля, че тези който носят очила са по умни от другите ... пълна глупост ще е !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Общо взето, не знам човечеството как е оцеляло, защото тютюнопушенето датира от 8 - 9 век... Направо да не повярва човек!

Сега за всички непушачи, които се смятат за по - висши от нас пушачите

Малко исторически личности:

Ал Капоне

Екатерина II

Зигмунд Фройд

Марк Твен

Уинстън Чърчил

Фидел Кастро

Че Гевара

Жорж Санд

Та всичките тези и още много други са пушили...са били много глупави... IQ - то им със сигурност е било по - ниско от 100...

Но вие продължавайте да си спорите кой е по - умен... emoticon-0102-bigsmile.gif

Редактирано от elizabet (преглед на промените)

Не знам.Мой близък пуши по две кутии на ден,а се е реализирал по-добре в живота от мене,в пъти.Аз не пуша и какво от това-при попълване на тестове уж съм интелигентна ,но къде е проличало?Не виждам къде се оценя висшето ми образование и резултата от тестовете?Може би донякъде в здравето.

IQ-то не е най-основният фактор за успешното реализиране в живота (ако под реализиране се разбира забогатяване), основният фактор е притежанието на някакъв талант и неговото развитие. За да имаш успех в бизнеса трябва да притежаваш така наречения "предприемачески талант", за да имаш успех в музиката "музикален талант" и тн. Пример: Стоичков, на който всички се присмиват за уменията му да говори чужди езици, благодарение на "футболния си талант" е един успял човек. Едни образи в национален ефир разправяха, че Манхатън е столица на Австралия, а Милано на Италия, въпреки това те също са успели личности благодарение на "певческия си талант"

Леонардо да Винчи или Албърт Айнщайн съвсем не са били най-богатите хора на своето време, но това не ги прави неуспяли.Всичко зависи от това, какво всеки конкретен човек разбира под реализиране в живота.

П.С: Една мутра, която кара Бентли, по-добре ли се е реализирала от един лекар, който кара Опел, но същевременно спасява човешки живот?

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Доста неща се изписаха по темата.Едни верни други грешни, трети се опитваха да убедят други, че пушачите са по-умни от непушачите и другите съответно обратното.От няколко години всеки ден като минавам покрай даскало преди да вляза като минавам покрай оградата и гледам комините дърпат смучат цигарата без да осъзнават колко са смешни камоли пък да осъзнават колко си вредят.Точно тогава всеки ден си задавам въпроса на който може би никога няма да намеря отговор,а именно "Колко акъл имат тези хора да дават пари не за друго ами за отрова, нокотин катран и какво ли още не?" Друг е въпроса че дима вреди повече на околните непушачи отколкото на тях.

Лично мнение:

Щом са почнали да пуашт без значение подтикнати от компанията или сами са си решили да опитат как е значи нямат достатъчно мозък, за да осъзнаят, че повече от 80 години няма да доживеят и че ще си развалят здравето още на 30 години.В другите държави хората които "лапат цигарата" ги смятат за долни хора, за отрепките на обществото и какво ли още не долно.Съгласен съм с тях.И напълно подкрепям твърдденията че цигарите пречат на всичко.Дори се чудя защо изобщо са се произвеждали и защо не са ги спряли като искат да откажат баламите от тях.Вдигат цените уж за да откажат хората но всъщост в главите им се върти мисълта "те не могат да се откажат толкова лесно и ще плащат колкото е нужно за да си начешат крастата и моя джоб ще се пълни с парите на зависимите".Цигарите отслабват всичко.От физическото състояние на тялото (отслабва се) до забавяне на рефлексите и от там по-бавното ориентитане и повечето грешки на теста за интелегинтност на повечето пушачи участвали в изследванията.Винаги има изключение но с времето сами ще осъзнаят колко са си навредили.Но тогава ще е прекалено късно.

Съгласен съм с факта, че всеки сима пороци.Моят е зависимостта към хазарта още от 16 годишна възраст.Година по-късно нищо не се е променило. Все още мога да преценя кога да играя и кога не.Старая се и за вбъдеще да съм с същата чиста преценка за ситуацията на покер масата.Но за разлика от пушачите покерът ми е дал нещо полезно.Умението да преценяш характера на човек само за няколко минути като му наблюдаваш ходовете и още доста неща.И всичко това дори без да съм учил психология.Дал ми е още и съобразителност както и още доста полезни качества които използвам в живота всеки ден без да осъзнавам че ги имам.Аз съм успял да извлека хубавото от моя порок.Но от порока тютюнопушене единственото което развива е умението да държиш фас и всяка седмица да повтаряш израза "от следващата седмица ги спирам".Сами си прецене дали да пушите и да си вредите на здравето или да се радвате на здрав организъм, чисти бели дробове, чисто дишане без кашлици и още доста неща.Аз съм направил своя избор и се гордея с него.За мен той е правилният.А вие считате ли вашия избор за правилен?

Доста неща се изписаха по темата.Едни верни други грешни, трети се опитваха да убедят други, че пушачите са по-умни от непушачите и другите съответно обратното.От няколко години всеки ден като минавам покрай даскало преди да вляза като минавам покрай оградата и гледам комините дърпат смучат цигарата без да осъзнават колко са смешни камоли пък да осъзнават колко си вредят.Точно тогава всеки ден си задавам въпроса на който може би никога няма да намеря отговор,а именно "Колко акъл имат тези хора да дават пари не за друго ами за отрова, нокотин катран и какво ли още не?" Друг е въпроса че дима вреди повече на околните непушачи отколкото на тях.

Лично мнение:

Щом са почнали да пуашт без значение подтикнати от компанията или сами са си решили да опитат как е значи нямат достатъчно мозък, за да осъзнаят, че повече от 80 години няма да доживеят и че ще си развалят здравето още на 30 години.В другите държави хората които "лапат цигарата" ги смятат за долни хора, за отрепките на обществото и какво ли още не долно.Съгласен съм с тях.И напълно подкрепям твърдденията че цигарите пречат на всичко.Дори се чудя защо изобщо са се произвеждали и защо не са ги спряли като искат да откажат баламите от тях.Вдигат цените уж за да откажат хората но всъщост в главите им се върти мисълта "те не могат да се откажат толкова лесно и ще плащат колкото е нужно за да си начешат крастата и моя джоб ще се пълни с парите на зависимите".Цигарите отслабват всичко.От физическото състояние на тялото (отслабва се) до забавяне на рефлексите и от там по-бавното ориентитане и повечето грешки на теста за интелегинтност на повечето пушачи участвали в изследванията.Винаги има изключение но с времето сами ще осъзнаят колко са си навредили.Но тогава ще е прекалено късно.

Съгласен съм с факта, че всеки сима пороци.Моят е зависимостта към хазарта още от 16 годишна възраст.Година по-късно нищо не се е променило. Все още мога да преценя кога да играя и кога не.Старая се и за вбъдеще да съм с същата чиста преценка за ситуацията на покер масата.Но за разлика от пушачите покерът ми е дал нещо полезно.Умението да преценяш характера на човек само за няколко минути като му наблюдаваш ходовете и още доста неща.И всичко това дори без да съм учил психология.Дал ми е още и съобразителност както и още доста полезни качества които използвам в живота всеки ден без да осъзнавам че ги имам.Аз съм успял да извлека хубавото от моя порок.Но от порока тютюнопушене единственото което развива е умението да държиш фас и всяка седмица да повтаряш израза "от следващата седмица ги спирам".Сами си прецене дали да пушите и да си вредите на здравето или да се радвате на здрав организъм, чисти бели дробове, чисто дишане без кашлици и още доста неща.Аз съм направил своя избор и се гордея с него.За мен той е правилният.А вие считате ли вашия избор за правилен?

17 годишен покерджия раздава безплатен акъл :nono:

Следващото мнение може би ще е на някой наркоман, който обаче никога не е пушил цигари ;)

Редактирано от Mistress Linda (преглед на промените)

17 годишен покерджия раздава безплатен акъл :nono:

Следващото мнение може би ще е на някой наркоман, който обаче никога не е пушил цигари ;)

Това някакво заяждане с годините ми ли имаш? И да имаш не си ги избирам аз.

Или със страста ми към покера.Това че съм непълнолетен не значи че не мога да играя.Забранено ми е по закон, но аз като си наумя нещо законите не ме интересуват. Това не ме прави по-тъп или по-друг от възрастните тук.А и хазарта не вреди на здравето.

За по-недосетливите ще подчертая че аватарър ми не е случаен.А и не искам като стане дума за хазарт някъде и да се изложа като кифладжия с израза "аз не разбирам расъл съм в саксия".Направо ако го кажа за някоя хазартна игра ще се изям от срам и ще се скрия под масата. А иначе да кажа "аз не разбирам от литература, математика, история, география, химия, физика, и всички останали предмети в училище" не ми пука и си го казвам честно на всеки без да се срамувам.Но всичко си има граници и за да не ме помислят някой за човек без бъдеще ще спомена че уча специалност паралелно с гореспоменатите предмети и ще се радвам като завърша да работя по нея в някоя фирма с добро заплащане естествено.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това някакво заяждане с годините ми ли имаш? И да имаш не си ги избирам аз.

Или със страста ми към покера.Това че съм непълнолетен не значи че не мога да играя.Забранено ми е по закон, но аз като си наумя нещо законите не ме интересуват. Това не ме прави по-тъп или по-друг от възрастните тук.А и хазарта не вреди на здравето.

За по-недосетливите ще подчертая че аватарър ми не е случаен.А и не искам като стане дума за хазарт някъде и да се изложа като кифладжия с израза "аз не разбирам расъл съм в саксия".Направо ако го кажа за някоя хазартна игра ще се изям от срам и ще се скрия под масата. А иначе да кажа "аз не разбирам от литература, математика, история, география, химия, физика, и всички останали предмети в училище" не ми пука и си го казвам честно на всеки без да се срамувам.Но всичко си има граници и за да не ме помислят някой за човек без бъдеще ще спомена че уча специалност паралелно с гореспоменатите предмети и ще се радвам като завърша да работя по нея в някоя фирма с добро заплащане естествено.

Момче, слез на земята, please! Щом не те е срам да си признаеш, че не ти пука за училището, а само за това да остяваш паричките на родителите ти по разни зали- бих се учудил ако въобше някой те вземе на работа. И като ти гледам приоритетите, с кое се страхуваш да не се изложиш- честно, жал ми е за родителите ти! Дано с годините малко поне поумнееш! И недей да пропушваш, че съвсем безнадежна ще стане ситуацията...

Редактирано от dimadoctor (преглед на промените)

Никои **** и уважаващ себе си ***** няма да се трови насила.

+1

Въпрос на държавна политика, обкръжаваща среда и т.н.

Никога не е късно да ги откажеш!

Да бе. Сигурно и пишката им е по-твърда.

Баси -за това не се бях сещал....

Ти помниш ли каква ти беше преди да почнеш да пушиш ?

Че аз нямам спомен нещо за моята.Дали пък от пушенето не е станала толкова грозна ?

Хвърли ме в смут. Като се замисля, грозната пишка прилича на акордеон, а красивата на безъб смок. Едно време нямаше козметики за пишки и ги мажехме с млечка за красота. Още малко е пролет и тогава може да пробвате.

Почне ли да показва 18:30, няма красива-няма грозна, работата отива на умряла.

Ако не се лъжа Земфир Зайцев се казваше най-големия гуру на интимни прически, та това тоже е решение.

Пушачите са по-малко интелигентни от непушачите

Ама аз винаги съм знаела,че е така...нищо ново под слънцето

Аз не знам кой е по "Е"нтелигентен--->пушачите или непушачите, но трябва да си изключително ТЪП и ПРОСТ да даваш пари за НЕЩО, което ти вреди на здравето, и в действителност нямаш никаква полза от НЕГО, например като ЦИГАРИТЕ. :wors:

Аз не знам кой е по "Е"нтелигентен--->пушачите или непушачите, но трябва да си изключително ТЪП и ПРОСТ да даваш пари за НЕЩО, което ти вреди на здравето, и в действителност нямаш никаква полза от НЕГО, например като ЦИГАРИТЕ. :speak:

Не е важно дали си тъп, важното е да не ти личи ;)

Мен ме изкарахте ненормален заради хазартна игра а вие обсъждате кой като пушел каква му станала пишката. Вече не знам кой е по-ненормален и каква връзка имат инструментите ви с цигарите.

Offtopic: моя след секс започва да пуши.

2 приятелки си говорят за секс, и едната пита другата :

- Ти като се чукаш пушиш ли ?

Отговор: - Ми не съм се гледала :cool:

Мен ме изкарахте ненормален заради хазартна игра а вие обсъждате кой като пушел каква му станала пишката. Вече не знам кой е по-ненормален и каква връзка имат инструментите ви с цигарите.

Теб никой не те е изкарал ненормален или нещо подобно. Ти сам си каза и си показа какъв си и какво е мисленето ти.

Имах един приятел крупие и толкова комарджии съм виждала, че ти е бедна фантазията. И знаеш ли какво - един умен нямаше. Честно! Сега си на 17. Много би ми се искало да видя на какво дередже ще си след няколко годинки. Ако смяташ, че хазарта ти е дал нещо полезно, то повярвай ми, много се лъжеш! Ако смяташ, че той не вреди на здравето - също много се лъжеш. Мислиш, че можеш да разбереш психиката на един човек - още повече си се излъгал! Такива глупости, каквито ти изписа отдавна не бях чела. Самият факт, че си горд, че не се интересуваш от ученето говори сам за себе си. Не искам да навлизам в подробности, защото ще стана много груба, но само едно ще ти кажа - аз съм пушач и това не ме прави по-глупава от тези, които не пушат, нито пък ме прави боклук. Не желая и не се интересувам от мнението на 17-годишни пубертетчета, които цуцат паричките на мама и на тате, дето се мислят за много умни, пък всъщност не виждат по-далеч от носа си и утре като ти спрат кранчето ще се чудиш какво да правиш. Аз може да пуша, но съм ходела на училище, учила съм, завършила съм и в момента уча по две специалности. И пак продължавам да пуша, и пак си взимам изпитите. Знам кое е важно и полезно и кое не, знам кога трябва да се съобразявам със законите и къде ми е мястото! Чудно, нали? Играй си там покера и си дръж умните мисли за другите играчи, защото има една приказка - понякога е по-добре човек да си държи устата затворена, защото от нея ще излезе голяма глупост. Като понаучиш това-онова, като започнеш да контактуваш с различни хора - интелигентни и не - ела пак и си напиши мнението! Тогава може и да има някаква стойност!

Теб никой не те е изкарал ненормален или нещо подобно. Ти сам си каза и си показа какъв си и какво е мисленето ти.

Имах един приятел крупие и толкова комарджии съм виждала, че ти е бедна фантазията. И знаеш ли какво - един умен нямаше. Честно! Сега си на 17. Много би ми се искало да видя на какво дередже ще си след няколко годинки. Ако смяташ, че хазарта ти е дал нещо полезно, то повярвай ми, много се лъжеш! Ако смяташ, че той не вреди на здравето - също много се лъжеш. Мислиш, че можеш да разбереш психиката на един човек - още повече си се излъгал! Такива глупости, каквито ти изписа отдавна не бях чела. Самият факт, че си горд, че не се интересуваш от ученето говори сам за себе си. Не искам да навлизам в подробности, защото ще стана много груба, но само едно ще ти кажа - аз съм пушач и това не ме прави по-глупава от тези, които не пушат, нито пък ме прави боклук. Не желая и не се интересувам от мнението на 17-годишни пубертетчета, които цуцат паричките на мама и на тате, дето се мислят за много умни, пък всъщност не виждат по-далеч от носа си и утре като ти спрат кранчето ще се чудиш какво да правиш. Аз може да пуша, но съм ходела на училище, учила съм, завършила съм и в момента уча по две специалности. И пак продължавам да пуша, и пак си взимам изпитите. Знам кое е важно и полезно и кое не, знам кога трябва да се съобразявам със законите и къде ми е мястото! Чудно, нали? Играй си там покера и си дръж умните мисли за другите играчи, защото има една приказка - понякога е по-добре човек да си държи устата затворена, защото от нея ще излезе голяма глупост. Като понаучиш това-онова, като започнеш да контактуваш с различни хора - интелигентни и не - ела пак и си напиши мнението! Тогава може и да има някаква стойност!

Пука ми на шпека какво е мнението ти.Не знам на колко си години но съм сигурен, че ако бях излъгал за годините си в профила (напримен 28) друго щеше да е мнението ти.Аз никъде не съм споменал, че съм умен.Иди в някоя цивилизовата държава като Германия например и запали цигарата на улицата на спирката докато чакаш автобуса да видиш с какви очи ще те погледнат.Тогава ще те нарекат не долна ами направо......И на никой не му пука колко специалности учиш, как ги учиш, що ги учиш.Може да съм на 17 но имам акъл в главата.

Интересно как може да сложиш под общ знаменател всички комарджий.И с какво право пишеш, че не са умни.Аз дето съм навътре горе-долу с нещата не ги познавам и не мога да ги коментирам какви са.Камоли ти.Как може да мислиш че например комарджия като Даниел Негреану един от най-добрите световни покер играчи дето печели хиляди дори милиони не е умен.Може и да не разбира от някои неща но стандарта му на живот е 300 пъти по-висок от твоя умножен по 10 и кара 50 пъти по хубава и качествена кола от теб.Печели повече за месец отколкото ти можеш да изкараш за година и какво ли още не.Не знам дали е умен или не, но е успял.И едва ли е учил 2 специалности.Просто е преуспял и е разбрал че може да не си толкова учен и пак да успееш.

Как определи че мненито ми няма стойност.Може би защото на теб не ти харесва.Няма значение все ми е едно.Има хора за които моето мнение е вярно но не са тръгнали да пишат нали.Видях че глупавия ти пост имаше 2+, е сега е само 1.След малко като вляза с другия ПРО-фил и той ще изчезне.Ако не искаш да стане и на минуси си дръж устата затворена както сама написа че наистина ще излезе още по-голяма глупост.

Моя съвет към непушачите е да продължават да не пушат за да си останат все така интелигентни и да дават акъл на нас по простите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.