Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента?

Featured Replies

От доста време мислех да мина преглед на очните дъна (дето ти слагат капки, рзширява ди зениците и после си като прилеп) за скрити диопри, но все отлагах. Обаче нещо напоследък очите ми често започнаха да сълзят и това ме обезпокои. Направиха ми едно бързо тестче на едно апаратче дето зяпах една къщичка с оградка и дръвче до нея. Машинката изплю една бележка коята показаше + 0.25 на ляво и на дясно. Мисля, че е време да си взема компютърни очила, без диоптър.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 98,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мисля да ти кажа "Добре дошъл".

• Не е по инерция па ти. Онази треснатата мис, наречена линда, за два дни се амбицира да ми докаже колко е "голяма" и бичи минуси през акаунтите си, бичи, че и щяла да ме хапе бяс да ми причинява...

• Мисля си за Линда горката, как вместо да си празнува един от най-светлите празници през годината, тя милата седи да ми цъка на мен минусчета, а на нея плюсчета... Но явно колкото повече реве за тая р

Нямам много голям опит с тях - в отделението си имам само един -този дето сега е отатък.

Иначе в болницата има няколко породисти екземпляра - единият специализира неврохирургия ,светлокафяв на цвят.Хубави зъби, лош български.Английският му е с малко гаден акцент, гълта края на думите, което прави комуникацията ни малко трудничка.

Моят е с по-тъмна оцветка, развалени зъби, но доста сносен български език.Спи с българка, което обяснява езика, но не и миризмата.Желание за работа обаче не му липсва.Даже се налага да му слагам спирачки.

От доста време мислех да мина преглед на очните дъна (дето ти слагат капки, рзширява ди зениците и после си като прилеп) за скрити диопри, но все отлагах. Обаче нещо напоследък очите ми често започнаха да сълзят и това ме обезпокои. Направиха ми едно бързо тестче на едно апаратче дето зяпах една къщичка с оградка и дръвче до нея. Машинката изплю една бележка коята показаше + 0.25 на ляво и на дясно. Мисля, че е време да си взема компютърни очила, без диоптър.

Бъркаш малко понятията.

Очни дъна се гледат за друго нещо ( оглежда се папилата и кръвоносните съдове ), не за размазано виждане.

На тебе ти трябва задължително преглед с разширени зеници - пак на подобно апаратче

Мисля си дали това не е продължението на Спешно отделение, в което Дж. Клуни е на стаж в Индия и е в очния кабинет в началото на серията...

Хммм...тогава я направи "по варненски".

Ех, а аз така се надявах да ми предложиш да ме заведеш в Пекин и там "директно от кухнята" да се науча.

виж това- идеално е за сутрешното кафе

Ти си свикнал на кафе с жлъчка.

Бъркаш малко понятията.

Очни дъна се гледат за друго нещо ( оглежда се папилата и кръвоносните съдове ), не за размазано виждане.

На тебе ти трябва задължително преглед с разширени зеници - пак на подобно апаратче

ПП: Не ги разбирам аз тези очни работи, така е. След прегледа (рутинен) казаха, че съм добре да не се тревожа, щом нямало главоболие парене или други придружаващи сълзенето симптоми.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Мисля си дали това не е продължението на Спешно отделение, в което Дж. Клуни е на стаж в Индия и е в очния кабинет в началото на серията...

...появи се Доктора и форума се пораздвижи...:cool:

За промоцията на JAR Computers която видях: "+ подарък пролетен компект: саксия и семена за нежни пролетни цветя"

Изкушаващо. Колко ли мъже са се подлъгали, съблазнени от нея.

Поименно ?

Half_Blood_Prince

Може да не си признае, но аз знам че точно това е причината да се насочи към конкретния модел, а не другите оправдания като технически характеристики и подобни глупости.

Half_Blood_Prince

Може да не си признае, но аз знам че точно това е причината да се насочи към конкретния модел, а не другите оправдания като технически характеристики и подобни глупости.

:lol6: аууу - отдавна някой не ме беше затапвал толкова ефективно и с финес :wors:

Док, я вземи купи на жената саксийка!

вече се замислям даже къде ще я поставя :lol6:

( саксията, разбира се, не жената )

...лично аз не познавам човек (освен сина на майка ми), който да не е правил секс на работното си място...

Док, не знаех че имаш брат. :)

За промоцията на JAR Computers която видях: "+ подарък пролетен компект: саксия и семена за нежни пролетни цветя"

Изкушаващо. Колко ли мъже са се подлъгали, съблазнени от нея.

Не много,казал Финдли...Ако беше студена ракийка с пролетна салатка,друго би било съотношението...:)

Аз съм ангелче небесно - не го ли знаеше досега ? angel.gif

Е те та затова бабичките при тебе идват, за изпроводяк.

...Ако беше студена ракийка с пролетна салатка,друго би било съотношението...:)
И аз така си мислих, ама на. Но пък може семената да не са точно на пролетни цветя.

Гледай го какви ги мисли, няма бе, ние сме зад теб твърдо... яяя, какви оформени части имаш....
Аз работа отзад нямам, но мога да бъда отстрани (като наблюдател) или отпред (като участник). И понеже изказването на Док бе изцяло в подкрепа на моята констатация - ще застана където той поиска.

Толкоз с лекциите за днес..другият уикенд-пак.

Какъв кеф е да се прибереш изморен и на масата да те чака чаша топло кафе с любовен аромат..

Ех, цялата европейска интеграция отива по дяволите...

За баба Яга, хипертонични кризи, бета-блокери, Кашчей Безсмъртни, yvsоt, блогове, жлъчки и извънземни си мисля в момента, пиейки поредно за деня кафе.Остават ми още два часа .

Безкрайно съм развълнувана от блестящата победа на Рафа Надал на турнира в Монте Карло от сериите Мастерс. :)

Един наистина уникален Рафа :).Просто беше класа над Нандо.Кралят наистина се завърна и то с гръм и трясък :yanim: .

Радвам се ,че най-после отново е Шампион,толкова много имаше нужда от тази титла.След всички тези контузии през миналия сезон,в началото на годината си беше върнал формата ,но му трябваше доза самочувствие отново да заблести и да мачка съперниците.Днес получи нужната увереност и вярвам,че ще го видим блестящ през целия сезон на клей ,а после и на тревата на Уимбълдън.

За мен вън от всякакво съмнение е ,че ако Рафа е здрав ще се върне на трона крал на клея в Париж.А на Уимбълдън Федерер ще изживее едно дежа ву ,отново да загуби титлата на неофициален световен Шампион по тенис(а и Световен №1)от най-големия му кошмар и най -голям съперник Рафа Надал.

P.S.Малко ми е тъжно за Фернандо Вердаско ,че бе просто смазан :P .Но това е живота -игра с най-добрия на клей за всички времена. :P

А на Рафа екипчето беше много сладко :beat: ,както междуврочем самия Рафа :wub:

Поздравявам всички фенове на Рафа с поредната му титла от Мастерса. :)

Нашето момче се завърна ,по-добро от всякога. :clap:

VAMOS RAFA! :whist:

0000075542article.jpg

Редактирано от Evva (преглед на промените)

А, къде са видели Елвис?

Хахаха.

Ами то на света няма само една "монархия" :yanim: .Елвис е краля на рокендрола ,Майкъл на попа ,а Рафа на клея. :whist:

P.S.А и Елвис е жив :wub: (поне в спомените на феновете му :) ).Той е някъде край нас ,който го види да се обади :beat:

0000075684article.jpg

Рафа тренира как да захапи купите на Ролан Гарос и на Уимбълдън :) Отлична захапка смятам. :clap:

Редактирано от Evva (преглед на промените)

• Автор

хм, не го познавам тоз Рафа ама изглежда сладур :)

Бас държа, че в момента яде, и пише с мазни пръсти :yanim::P

• Автор

Бас държа, че в момента яде, и пише с мазни пръсти :huh::P

глупости! Аз да не съм като теб да си ям манджата върху клавиатурата? :P

ядох цаца, гаврътнах чаша бяло винце и сега творя една таблица в ексел за отстъпените права за строеж на любимата ти Търновска община sad.gif Всичките им договори за една година - гадост

на една и съща дата ОбС на В.Търново отстъпва право на строеж на три съседни гаража в Чолаковци, все по 28м2 за три различни суми 86лв, 82лв и 84лв :yanim:

следващите два са пак там съответно за 88лв и 90лв. :P

...

на една и съща дата ОбС на В.Търново отстъпва право на строеж на три съседни гаража в Чолаковци, все по 28м2 за три различни суми 86лв, 82лв и 84лв :yanim:

следващите два са пак там съответно за 88лв и 90лв. :P

търсенето определя предлагането :huh:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.