Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 2.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

Като експерт,отварям ти очите да не се луташ в тъмното :)

Благодаря но според мене експерта е друг

Night_Raven' date=29 December 2009 - 21:29' timestamp='1262114990' post='89504]

DefenseWall е напълно достойна да замести Outpost Firewall и е чудесно допълнение към Avira AntiVir Personal. Тази комбинация като цяло е отлична. Особено ако си зад рутер. На практика DefenseWall си пасва най-вече с антивирусни програми и е проектирана да работи в тандем точно с тях. Не че не може и да се комбинира с HIPS приложение, но ще се припокриват и просто няма смисъл. Към тях е хубаво да се добави и защитна стена, освен ако не си зад рутер. Лека стена обаче трудно се намира, особено актуална и безплатна.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 496
  • Прегледи 31,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мда...."защитниците" скочиха..... Няма нищо общо Returnil! Вече няколко месеца са робитили заедно! Returnil не е причината....ни най-малко! Жалко, че не съобразих да направя снимки.....бях се шашнал..

• Нима? От това което днес успях да науча DefenseWALL е по скоро нещо от типът на Sandboxie. Защо мисля така? 1. Първо показвам дали е възможно да се ползва доживотният лиценз с българската

• Благодаря но според мене експерта е друг

Публикувани изображения

lordergf- Night_Raven може ли да се използва DW 3 самостоятелно без антивирус и стена и безопасно ли е ? Night_Raven - Технически погледнато разбира се, че може. Всъщност самата DefenseWall има в себе си защитна стена, която мисля не е точно като класическите такива, но все пак изпълнява почти същата функция. Не мога да кажа със сигурност, защото не съм инсталирал бета версия и нямам досег с версия 3 на програмата. Като излезе финалната версия ще се занимая да я разгледам подробно. - И това ли е експерта дето даже не е запознат с новата версия :go ahead:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

lordergf- Night_Raven може ли да се използва DW 3 самостоятелно без антивирус и стена и безопасно ли е ? Night_Raven - Технически погледнато разбира се, че може. Всъщност самата DefenseWall има в себе си защитна стена, която мисля не е точно като класическите такива, но все пак изпълнява почти същата функция. Не мога да кажа със сигурност, защото не съм инсталирал бета версия и нямам досег с версия 3 на програмата. Като излезе финалната версия ще се занимая да я разгледам подробно. - И това ли е експерта дето даже не е запознат с новата версия :go ahead:

Да защото е отворил очите за много неща на псевдоексперта :) И продължава да го прави :)

Аз не претендирам да съм експерт но мисля че има само един истински експерт и той е Ilya Rabinovich и тук може да се получи най-качествения съпорт http://gladiator-antivirus.com/forum/index.php?showforum=192 :go ahead:

Аз не претендирам да съм експерт но мисля че има само един истински експерт и той е Ilya Rabinovich и тук може да се получи най-качествения съпорт http://gladiator-antivirus.com/forum/index.php?showforum=192 :go ahead:

След изказването му, че Microsoft Security Essentials може да се ползва единствено с Windows Firewall, а с други ''стени'' има конфликти, започвам да се съмнявам леко.Ако има конфликт с неговия продукт, не е това начинът да го обяви.

След изказването му, че Microsoft Security Essentials може да се ползва единствено с Windows Firewall, а с други ''стени'' има конфликти, започвам да се съмнявам леко.Ако има конфликт с неговия продукт, не е това начинът да го обяви.

Има конфликт и той май е голям -казва че е писал на Майкрософт ,ама не са му отговорили :go ahead:

Има конфликт и той май е голям -казва че е писал на Майкрософт ,ама не са му отговорили :go ahead:

Това е повече от ясно, но аз съм ползвал MSE в комбинация с няколко ''стени'' и не съм видял конфликти.Няма нужда да очерняме всички, за да оправдаем себе си.Малко на българска работа мяза.Да не е женен за българка Иля?:):D

Аз ще бъда най засегнат ако тая програма се издъни защото си купих лиценз ама издъни ли се ще я скъсам от критики-вярвай ми :)

Това е повече от ясно, но аз съм ползвал MSE в комбинация с няколко ''стени'' и не съм видял конфликти.Няма нужда да очерняме всички, за да оправдаем себе си.Малко на българска работа мяза.Да не е женен за българка Иля?:):D

Да MSE си работи нормално с други стени-явно конкуренцията си казва думата макар че той едва ли ще спечели срещу Майкрософт :go ahead:

Аз ще бъда най засегнат ако тая програма се издъни защото си купих лиценз ама издъни ли се ще я скъсам от критики-вярвай ми :go ahead:

Мога да съм 99.99 % сигурен, че, ако се ползва нормално, няма да допусне грешка.Това, че ние сме екстремисти е друг въпрос.:) Програмата осигурява доста добра защита, но моите предпочитания са други.:)С инсталиран DW трудно може човек да наблюдава какво вършат гадовете из компютъра.Малко ме дразни и фактът, че програмата ''обявява'' всичко, което е на компа за доверено.Че те от Tall Emu са го измислили хората.Сканираш и решаваш кое е доверено, кое не.Не е много сложно.

Мога да съм 99.99 % сигурен, че, ако се ползва нормално, няма да допусне грешка.Това, че ние сме екстремисти е друг въпрос.:) Програмата осигурява доста добра защита, но моите предпочитания са други.:)С инсталиран DW трудно може човек да наблюдава какво вършат гадовете из компютъра.Малко ме дразни и фактът, че програмата ''обявява'' всичко, което е на компа за доверено.Че те от Tall Emu са го измислили хората.Сканираш и решаваш кое е доверено, кое не.Не е много сложно.

И аз съм казвал че това е недостатък ама ако направи като ОА -няма ли да е плагиатстване :go ahead:

И аз съм казвал че това е недостатък ама ако направи като ОА -няма ли да е плагиатстване :go ahead:

Голяма работа.Не виждаш ли, че те си се крадат един-друг непрекъснато.Сега е модерно всичко, де що се нарича антивирус, да има sandbox.:) Generic сигнатурите също.Не зная кой ги измисли пръв, но сега всички се опитват да преминат на такива.:)

Голяма работа.Не виждаш ли, че те си се крадат един-друг непрекъснато.Сега е модерно всичко, де що се нарича антивирус, да има sandbox.:D Generic сигнатурите също.Не зная кой ги измисли пръв, но сега всички се опитват да преминат на такива.:)

Ми за мен DW и GesWall -очевадно си приличат кой от кого е крал не знам ама ако и DW се издъни айде в коша :down:

Все пак да кажа че ползвам DW3 с Аваст5 и стената на уина :)

Защото още не е финал :cool:

nikssi

Да защото е отворил очите за много неща на псевдоексперта  :cool: И продължава да го прави :)

Да той несъмнено е експерт , но нали си спомняш че когато аз говорех/пишех за защита само и единствено с HIPS ( без дефиниции ) групата на можещите тук бяхте на друго мнение.Понеже Androcure06 не е арогантна и не спада в групата ви го беше попитала дали е възможно.Той потвърди това което аз бях писал в продължение на два месеца тук в този форум и започнахте да се ослушвате.Трябваше ви още една година за да го разберете/схванете/приемете напълно.

Да вярно е че за да можеш да се защитаваш само с HIPS трябва да си експерт.

Пак да подчертая че Night_Raven много преди мене е ползвал и разчитал само на защита с HIPS , и потвърди моите твърдения в които никой не вярваше.

А някой забелязал ли е че DW се спира спокойно от Таск Мениджера-ужас :cool:

http://security.over-blog.com/article-3030160.html

Надявам се да са се придвижили доста напред

На третия тест резултата е плачевен -наистина дано са я оправили че :cool:

lordergf

А някой забелязал ли е че DW се спира спокойно от Таск Мениджера-ужас:cool:

Защо ужас,недоверените приложения нямат достъп до Таск Мениджера и по принцип нямат право да прекратяват каквото и да било.

Пробвай с недоверено приложение да прекратиш някой процес.

Например с този инструмент ( изключи Аваст ще пищи че е вирус но не е ).

http://www.testmypcsecurity.com/securitytests/advanced_process_termination.html

за тестване на защитни програми.Стартирай го като недоверено и кажи дали си успял да килнеш нещо :)

Защо бързаш с крайни изводи ?

Защо ужас,недоверените приложения нямат достъп до Таск Мениджера и по принцип нямат право да прекратяват каквото и да било.

Пробвай с недоверено приложение да прекратиш някой процес.

Например с този инструмент ( изключи Аваст ще пищи че е вирус но не е ).

http://www.testmypcsecurity.com/securitytests/advanced_process_termination.html

за тестване на защитни програми.Стартирай го като недоверено и кажи дали си успял да килнеш нещо :)

Защо бързаш с крайни изводи ?

Аваст не гъкна ама и тоя инструмент не можа да направи нещо :cool:

lordergf

Аваст не гъкна ама и тоя инструмент не можа да направи нещо :cool:

Хм поне един процес не можа ли да килнеш ?

На този инструмент устояват само най-добрите защитни програми :)

Обаче ако аз се издъня DW -няма самозащита и ще има пълна лудница ;)

Хм поне един процес не можа ли да килнеш ?

На този инструмент устояват само най-добрите защитни програми ;)

Нищо не можа да килне :cool:

Ама то пише че е до Виста а аз съм с 7-цата

"""lordergf

Обаче ако аз се издъня DW -няма самозащита и ще има пълна лудница ;)Нищо не можа да килне :cool:

Ама то пише че е до Виста а аз съм с 7-цата"""

Защо и е самозащита след като недоверените приложения не могат да прекратяват каквото и да било ?

Шегувам се,как ще килнеш нещо което не го виждаш / няма го.

След като го стартира като недоверено видя ли процеси които да килваш като на тази снимка ?

92281e7a6c0c7bc5.gif

Или видя празното пространство ? ;)

"""lordergf

Обаче ако аз се издъня DW -няма самозащита и ще има пълна лудница ;)Нищо не можа да килне :cool:

Ама то пише че е до Виста а аз съм с 7-цата"""

Защо и е самозащита след като недоверените приложения не могат да прекратяват каквото и да било ?

Шегувам се,как ще килнеш нещо което не го виждаш / няма го.

След като го стартира като недоверено видя ли процеси които да килваш като на тази снимка ?

92281e7a6c0c7bc5.gif

Или видя празното пространство ? ;)

Празно пространство-дай инфо

lordergf

Празно пространство-дай инфо

Стартирано като недоверено :

d273ab7d46e55119.gif

Стартирано като доверено с възможност да убива процеси :

d67f8ee8009f4901.gif

Това е интересно The Rollback List is accessed with the File and Registry Tracks push button.

Attention!

This tool is for Advanced Users only. It removes files and registry keys from your hard drive!

Regular users: Use a standard anti-virus or anti-malware scanner to get rid of any left-over malware modules. Inactive malware is harmless, so the time of reaction of anti-virus vendors and new signature updates is not really important in this case."

Example to scan the PC: Malwarebyte antimalware (free): http://www.malwarebytes.org/ Който е неопитен трябва да ползва нещичко за чистене :cool:

Отказах се от програмата. След като получих 2 BSOD заради нея и 8 вируса бяха дефицирани като Trusted... Може да има решение, но не ми се занимава.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.