Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 2.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

В контролните сканирания включи GMER и RootRepeal за невидими гости.

http://www.gmer.net/

http://sites.google.com/site/rootrepeal/

Работят ли на уин 7 :rolleyes:

• Отговори 496
  • Прегледи 31,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мда...."защитниците" скочиха..... Няма нищо общо Returnil! Вече няколко месеца са робитили заедно! Returnil не е причината....ни най-малко! Жалко, че не съобразих да направя снимки.....бях се шашнал..

• Нима? От това което днес успях да науча DefenseWALL е по скоро нещо от типът на Sandboxie. Защо мисля така? 1. Първо показвам дали е възможно да се ползва доживотният лиценз с българската

• Благодаря но според мене експерта е друг

Публикувани изображения

И според GMER съм чист :rolleyes: Androcure06-първия пост е оправен а вече започнах да пускам разяснения как се работи с DW 3 ;) Благодаря и на kasii за труда :cool:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това е моя скромен първи опит за запознаване и ревю на програмата,ако има неточности моля да бъда извинен.Снимките са на руски понеже ги намерих готови в интернет и беше по лесно.

Няма значение на какъв език са снимките от програмата,добавих това което сте дали като инфо в първи пост от темата на @lordergf

Добра работа! :)

Няма значение на какъв език са снимките от програмата,добавих това което сте дали като инфо в първи пост от темата на @lordergf

Добра работа! :)

Аз бих казал че вие двамата с kasii направихте една великолепна шапка на програмата :wors: Ей сега вече доста може да се научи :) Edit:Стената с пуснат Skype и µTorrent се справя блестящо :huh:

Стената с пуснат Skype и µTorrent се справя блестящо :)

Когато излезе финална версия 3 ще се отвори нова тема или ще се редактира заглавието на настоящата.

Затова ще ви помоля да коментирате тук само финална версия 2.xx за момента.

P.s. Ако пък има желаещи и много от вас които ползвате версията,отваряйте нова тема за версия 3RC2,няма лошо!

Когато излезе финална версия 3 ще се отвори нова тема или ще се редактира заглавието на настоящата.

Затова ще ви помоля да коментирате тук само финална версия 2.xx за момента.

По мое усмотрение спирам да пиша тук до излизането на версия 3 :rolleyes:

По мое усмотрение спирам да пиша тук до излизането на версия 3 :eek:

Двете версии имат съществени различия,за да няма недорузомения в последствие просто ви съветвам да не ги смесвате,но вие си решавате,каквото прецените! Може да упоменавате в началото на всеки ваш пост, например за коя версия става въпрос поне да се разграничават по някакъв начин. :ph34r:Това е един вид нагледност и улеснение за всички,които четат темата.

И според GMER съм чист ;) Androcure06-първия пост е оправен а вече започнах да пускам разяснения как се работи с DW 3 ;) Благодаря и на kasii за труда :wors:

:eek::yanim::ph34r::yanim::cool:

Двете версии имат съществени различия,за да няма недорузомения в последствие просто ви съветвам да не ги смесвате,но вие си решавате,каквото прецените! Може да упоменавате в началото на всеки ваш пост, например за коя версия става въпрос поне да се разграничават по някакъв начин. :)Това е един вид нагледност и улеснение за всички,които четат темата.

Понеже лиценза на версия 2.xxx е доживотен може да се пусне нова тема за версия 3!

....p.s.И има нещо интересно което никoй тук не каза,че независимо от версията ,временните файлове(temp.)и някои от ключовете които "недоверените " програми правят CCleaner ги почиства без никакъв проблем а и програмата е настроена да ги чисти след 30 дни!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Понеже лиценза на версия 2.xxx е доживотен може да се пусне нова тема за версия 3!

Понеже не виждам каква връзка има лиценза в случая,но след като имаш желание пускай темата,никой не те спира!

Edit: Този първи пост от темата(така наречената "шапка") се обогатява и разнообразява и с любезното съдействие на @kasii

Браво. Впечатлен съм от шапката както и от представената информация от kasii и се присъединявам към препоръката за обмисляне на нова тема касаеща конкретно трета версия. :yanim:

Втори ден от използването на 3 версия на DW -чист съм като сълза като активно участвам в темата за подпомагането-нямам друга резидентна защита.Дали 100 процента са мит :rolleyes:

Здравей clonnning

nicicom написа на 06 април 2010 - 23:15 :

Страна, защото потребителя очаква, както всяка една друга стена, така и на DW3 да блокира целия изходящ и входящ трафик, като му се предлага възможност той да решава, кое да допуска и кое не.

Да, ама това не е така и човек в началото може да се чуди, какво става.

clonnning

- ами кажи как е, като не е така, че иначе пак звучи като въздух под налягане.:))

Това като някакво предимство ли го изтъкваш?

Ще се опитам да ти обясна как работи стената на DW3, до толкова, до колкота аз съм я разбрал.

След това на въпроси:

Ама това не е добре, или защо така, иначе е по-добре ...хахаха

НЕ отговарям, не аз съм създал програмата.

Стената на DW3 определя правилата за приложенията на базата доверено, недоверено.

nicicom написа на 06 април 2010 - 23:15 :

Страна, защото потребителя очаква, както всяка една друга стена, така и на DW3 да блокира целия изходящ и входящ трафик, като му се предлага възможност той да решава, кое да допуска и кое не.

Да, ама това не е така и човек в началото може да се чуди, какво става.

Стената на DW3 не наблюдава довереното приложение ако реши да се свърже някъде в интернет, или не го блокира ако за него все още няма правило и то за първи път се опитва да се свърже в интернет, както е при другите стени.

Все пак стената на DW3 не дава пълна свобода на довереното приложение.

Стената блокира входящия трафик за него. Демек ако доверено приложение отвори порт на който да слуша/сървърно приложение, стената няма да позволи достъп до него от вън.

Недоверено приложение, за да се свърже с интернет, трябва да се намира в списъка на защитната стена.

Ако не е там и се опита да се свърже някъде, то ти се предоставя възможност, да го блокираш или позволиш.

На недоверено приложение му е позволено да отваря порт на който да слуша и да бъде достъпно от вън, за разлика от довереното.

Всичко това може да се промени от настройките на стената.

По подразбиране стената е на Adaptive Automatic protection

878be827f198ec1a.JPG

При Adaptive Automatic protection, потребителя е най-защитен, стената може би наблюдава всички портове.

За да може доверено приложение да отвори порт, да слуша на него, то той може да бъде добавен и така стената няма да го блокира.

8c0e09c1ad80308b.JPG

91bbc9fea80e4558.JPG

Профира Direct Internet connection profile се фокусира към по-малко портове, които да защитава.

22048c78e11e1537.JPG

В тоя профил, ако доверено приложение отвори порт на който да слуша, и той не се намира в тоя списък, стената няма как да го блокира. От Add port може да дабавяте, а от Remove port, да премахвате портове.

Профила Home/Work LAN profile защитава най-малко портове. Тук портовете нужни за споделяне на файлове и папки не се защитават.

На всяко приложение дали доверено или недоверено може да му забраните да има достъп с интернет

Това се прави от списъка с приложения намиращисе в защитната стена.

Ето какво съм позволил и забранил.

07d02a31294cf18e.JPG

След 72 часово тестване DW 3 ме защити на 100 процента -хвърлях се в какви ли не сайтове тествах тук антивирусни и подпомагах антивирусните и да не бъда голословен ето шотове от MBAM,HitmanPro и a-squared ето 1 http://img32.imageshack.us/img32/3149/screenshot4ms.jpg 2 http://img222.imageshack.us/img222/7940/screenshot5tg.jpg 3 http://img98.imageshack.us/img98/9881/screenshot6i.jpg :mad:

Настройки ще дам като излезе финала на 3 ката :mad:

След 72 часово тестване  DW 3 ме защити на 100 процента -хвърлях се в какви ли не сайтове тествах тук антивирусни и подпомагах антивирусните и да не бъда голословен ето шотове от MBAM,HitmanPro и a-squared  ето ;)Настройки ще дам като излезе финала на 3 ката :cool:

Вероятността да те удари метеор по главата е по-голяма отколкото да попаднеш на зловредния код който ще преодолее DefenseWall.

Този 0.01 % който е оставил Иля Рабинович че е възможно да бъде преодоляна е за „професорите” които няма какво друго да правя,а само намират кусури на това което другите правят.Това че има индианци които не знаят как да я ползват е друг въпрос :)

Вероятността да те удари метеор по главата е по-голяма отколкото да попаднеш на зловредния код който ще преодолее DefenseWall.

Този 0.01 % който е оставил Иля Рабинович че е възможно да бъде преодоляна е за „професорите” които няма какво друго да правя,а само намират кусури на това което другите правят.Това че има индианци които не знаят как да я ползват е друг въпрос ;)

Аз си го доказах на мен -за мен програмата удря 100 процента да ми е честит лиценза :cool:

Преинсталирах и си сложих Comodo IS и сега се чудя дали ще има конфликт с DefenseWALL след като и двете ползват виртуализация и HIPS ? Или да мина на комбинацията Аваст и DefenseWALL.Кое от двете е по добрия вариант?

Преинсталирах и си сложих Comodo IS и сега се чудя дали ще има конфликт с DefenseWALL след като и двете ползват виртуализация и HIPS ? Или да мина на комбинацията Аваст и DefenseWALL.Кое от двете е по добрия вариант?

Аз знаеш какво бих ти препоръчал защото съм бил с Аваст и DW3-перфектна комбинация-успех :D

Зависи какво целиш?Ако искаш да си защитен без много въпроси от страна на защиатата DW+ free антивирус от типа на Авира,Аваст би било добър вариант,но ако искаш да си запознат с всичко което си случва на компютъра ти хипса на Комодо или евентуално КИС е твоя приятел :D

Видимо може и да нямат конфликти,но и двете няма да осигуряват максимална защита.Никога не трябва да се комбинират програми със сходни модули за защита.

Аз си го доказах на мен -за мен програмата удря 100 процента да ми е честит лиценза :P

Един лог поне от нея ще видим ли? Аз не претендирам при мене за 100% но като гледам всичко е на 6+

Пропуск няма дори и при липса на дефиниции. :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Здравей clonnning

@ Rootkit Unhooker, защо стелтването не е от голямо значение?

Да приемем два варянта.

Някой те сканира за портове 139 и 445.

Ти имаш затворени портове 139 и 445 и си стелт. Какви варианти има сканиращия?

Ти имаш затворени портове 139 и 445 но не си стелт. Какви варианти има сканиращия?

Как ме откриват ''лошите'', когато съм стелт?

Ако някой е пуснал снифер и случайно прихване пакети от/за теб, и реши да те сканира, но ти не отговаряш на него, това няй вероятно ще се дължи на защитната ти стена.

Ти можеш да скриеш/стелтнеш твоите портове, но не и пакетите.

Друго.

Някой от твоята подмрежа може да пробва ARP scan.

Друго по памет.

Някъде бях чел, че ако не отговаряш, това се дължи на стелта прилаган от защитната стена. Един вид разбират че си стелт, понеже това не е нормално за TCP/IP стека.

Да но това може да се дължи и на това че не си на линия.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Здравей clonnning

Да приемем два варянта.

Ти имаш затворени портове 139 и 445 и си стелт. Какви варианти има сканиращия?

Май няма.:baby:)

Ти имаш затворени портове 139 и 445 но не си стелт. Какви варианти има сканиращия?

Да чака да се отвори порт.;))

Ако някой е пуснал снифер и случайно прихване пакети от/за теб, и реши да те сканира, но ти не отговаряш на него, това няй вероятно ще се дължи на защитната ти стена.

Ти можеш да скриеш/стелтнеш твоите портове, но не и пакетите.

Друго.

Някой от твоята подмрежа може да пробва ARP scan.

Друго по памет.

Някъде бях чел, че ако не отговаряш, това се дължи на стелта прилаган от защитната стена. Един вид разбират че си стелт, понеже това не е нормално за TCP/IP стека.

Да но това може да се дължи и на това че не си на линия. Демек, по-добре да съм стелт.:inlove1:)

Моите отговри се виждат в синьо, нали?:super:

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Трудничко, но да ;):baby: .

Ами, аз ползвам Dark Knight скина на форума и мисля, че е перфектен.:inlove1:)Пробвай го и кажи как е, ако не си.:super:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.