Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 2.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

Да точно 2.56 е версията.

Редактирано от kasii (преглед на промените)

• Отговори 496
  • Прегледи 31,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мда...."защитниците" скочиха..... Няма нищо общо Returnil! Вече няколко месеца са робитили заедно! Returnil не е причината....ни най-малко! Жалко, че не съобразих да направя снимки.....бях се шашнал..

• Нима? От това което днес успях да науча DefenseWALL е по скоро нещо от типът на Sandboxie. Защо мисля така? 1. Първо показвам дали е възможно да се ползва доживотният лиценз с българската

• Благодаря но според мене експерта е друг

Публикувани изображения

Т.е. пълни права е да,но някой "специалисти" тук, няма да го одобрят! :)

Благодаря за разяснението!

Е да тук ако влезе нещо чао -няма как да се ограничи с DW :)

Да точно 2.56 е версията.

Тя няма стена -ползвай такава :)

Ей няма ли фенове да помагат с обесненията :cool:

Значи нямало анализ на поведението,ами тогава на базата на кое или какво определя,кои приложения да бъдат доверени и кои,не?Цифров подпис!? База със сигнатури!?Потребителя няма как да разбере,кое е сигурно и кое не в последствие за да определя кое да трие и кое не!

Да няма анализ на поведението.

Има зададени правила с които се съобразява от какво да изолира недоверените приложения и това което „пройзвеждат” те от доверените.

Недоверено ще бъде всичко което идва от нета,флаш памети и CD/DVD-та а решението дали е безвреден даден файл който си свалил от някъде е твоя отговорност.

Когато свалиш файл от нета,флаш памет или CD/DVD-та той автоматично бива поставян в списъка с недоверените,независимо дали е зловреден или безвреден и ще бъде контролиран от DW. Ако ти обаче го извадиш от този списък DW спира да се занимава с него,защото е станал доверен.Няма да го анализира,няма да го следи/преследва какво прави.

Да няма анализ на поведението.

Има зададени правила с които се съобразява от какво да изолира недоверените приложения и това което „пройзвеждат” те от доверените.

Благодаря ти Rootkit Unhooker ,но тези зададени правила трябва да са създадени на база на нещо си все пак :eek:

Тя няма стена -ползвай такава :)

Е добре де,дайте повече яснота,тук друго се твърди:

Night_Raven' date=29 December 2009 - 21:29' timestamp='1262114990' post='89504]

DefenseWall е напълно достойна да замести Outpost Firewall и е чудесно допълнение към Avira AntiVir Personal. Тази комбинация като цяло е отлична. Особено ако си зад рутер. На практика DefenseWall си пасва най-вече с антивирусни програми и е проектирана да работи в тандем точно с тях. Не че не може и да се комбинира с HIPS приложение, но ще се припокриват и просто няма смисъл. Към тях е хубаво да се добави и защитна стена, освен ако не си зад рутер. Лека стена обаче трудно се намира, особено актуална и безплатна.

Благодаря ти Rootkit Unhooker ,но тези зададени правила трябва да са създадени на база на нещо си все пак :eek:

Е добре де,дайте повече яснота,тук друго се твърди:

Аз вече взех отношение Nigth Raven не е ползвал DW3 така че мнението му е без значение :)

Само DW 3 има стена :)

Аз вече взех отношение Nigth Raven не е ползвал DW3 така че мнението му е без значение :eek:

Само DW 3 има стена :)

Редактирай си тогава заглавието на темата и първи пост,голяма каша става!

В първи(твоя)пост от тази тема,редактирай/добави малко информация.Напиши какви са разликите и т.н. за да има малко от малко яснота за продукта.

И не разбирам как може да знае нещо :eek:

Редактирай си тогава заглавието на темата и първи пост,голяма каша става!

А как да отворя две теми :)

Благодаря ти Rootkit Unhooker ,но тези зададени правила трябва да са създадени на база на нещо си все пак

Да има база правила от където чете и изпълнява,но не е анализа на поведението като при Касперски,който след половин минута размисли и

100% - во форсиране на процесор,ми заявява че съм стартирал програма за фирмено управление.

А как да отворя две теми :eek:

Не да отваряш две теми.

Пиши ми на ЛС ще оправим нещата,ще измислим нещо за да има повече яснота!

Мога да съм 99.99 % сигурен, че, ако се ползва нормално, няма да допусне грешка.

Напълно съм съгласен.

Ако човек не си вре носа кадето не трябва, според мен това се отнася й за повечето антивирусни програми дискутирани във форума.

Жената е с Windows 7 64 bit, вече не помна кога я инсталирах, и досега проблеми с вируси не е имала. Сложил съм й Malwarebytes' Anti-Malware и ползва вградената защитна стена, чат-пат :eek: .

За какви подсигорявания става на въпрос.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Напълно съм съгласен.

Ако човек не си вре носа кадето не трябва, според мен това се отнася за повечето антивирусни програми дискутирани във форума.

Жената е с Windows 7 64 bit, вече не помна кога я инсталирах, и досега проблеми с вируси не е имала. Сложил съм й Malwarebytes' Anti-Malware и ползва вградената защитна стена, чат-пат :) .

За какви подсигорявания става на въпрос?

Е как ги ползва чат-пат-или ги ползваш или не :eek:

Ми пуская спирая, тя си знае :).

Мойта ходи само в един сайт -там DW -ще я опази :cool:

Слагам само DW 3 да ме пази и ще ви кажа резултата :)

Без антивирусни и без стени :cool:

За какво съм дал пари :clap:

Оставих я сама ще сканирам след 3 дни да видим :cool:

Здравейте,да попитам, примерно влезне вирус и DW го слага като недоверено приложение и понеже не сме много в час с програмата след време изтрива ли вируса или аз трябва да го търся към недоверени и да го трия.И ми е много интересно как ще разбереш кое е вирус,като има доста недоверени процеси.Като гледам има хора знаят всеки процес за какво е,ама има и хора които не знаят.

Здравейте,да попитам, примерно влезне вирус и DW го слага като недоверено приложение и понеже не сме много в час с програмата след време изтрива ли вируса или аз трябва да го търся към недоверени и да го трия.И ми е много интересно как ще разбереш кое е вирус,като има доста недоверени процеси.Като гледам има хора знаят всеки процес за какво е,ама има и хора които не знаят.

Който е неопитен да спага антивирус -това е препоръката :bye1:

Файеруола не стелтва има и връщане на пинг

Не мога да цитирам, така че по памет, Ilya Rabinovich споменава във форума си че от гледна точка на сигурността, стелта няма голямо значение. Това е по памет, така че е възможно и да ви лъжа.

Като се сетя и аз преди, как държах стената да притежава стелт.

А то Windows-ta стена си притежава такъв, за разлика от Ashampoo FireWall PRO, не помна коя вирсия, когато я тествах.

Кокто и това че може да скрие/стелтне отворен порт с входащ трафик от интернет, като през това време през него може да се осъществява комунекация с избран IP адрес от интернет, за разлика от ZoneAlarm Free, не помня коя версия, когато я тествах.

Колкото и странна да е стената на DW 3, заедно с вградената в Windows са напълно достатъчни.

Стената на DW 3 не предлага стелт, но за разлка от нея Windows-ta стена предлага стелт.

Windows-ta стена не следи изходящия трафик, говоря за XP, за разлика от на DW 3. Стената на DW 3 следи недоверените приложения дали се опитват да се свържат някъде в интернет и ако засече такова, ви се предоставя възможност за избор.

При стената на DW 3, ако доверено приложение отвори порт, то той ще бъде блокиран за входящ трафик. Приложението трябва да бъде недоверено за да позволи такъв.

Не тествайте с uTorrent, ще даде друг резултат, това не въжи и за някои други програми :bye1::)

Стената на DW 3 връща отговор на пинг, но при стената на Windows това може да се забрани.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Не мога да цитирам, така че по памет, Ilya Rabinovich споменава във форума си че от гледна точка на сигурността, стелта няма голямо значение. Това е по памет, така че е възможно и да ви лъжа.

Като се сетя и аз преди, как държах стената да притежава стелт.

А то Windows-ta стена си притежава такъв, за сравнение с Ashampoo FireWall PRO, не помна коя вирсия, когато я тествах.

Кокто и това че може да скрие/стелтне отворен порт с входащ трафик от интернет, като през това време през него може да се осъществява комунекация с избран IP адрес от интернет, за разлика от ZoneAlarm Free, не помня коя версия, когато я тествах.

Колкото и странна стената на DW 3, и вградената в Windows са напълно достатъчни.

Windows-ta стена не следи изходящия трафик, говоря за XP, за разлика от на DW 3. Стената на DW 3 следи недоверените приложения дали се опитват да се свържат някъде в интернет и ако засече такова, ви се предоставя възможност за избор.

Стената на DW 3 не предлага стелт, но за разлка от нея Windows-ta стена предлага стелт.

При стената на DW 3, ако доверено приложение отвори порт, то той ще бъде блокиран за входящ трафик. Приложението трябва да бъде недоверено за да позволи такъв.

Не тествайте с uTorrent, ще даде друг резултат, това не въжи и за някои други програми :);)

Стената на DW 3 връща отговор на пинг, но при стената на Windows това може да се забрани.

Е аз ползвам само DW3 и ще видим какъв е резултата а за една стена не трябва да се казва не я пробвай с това или онова тя е длъжна да ги затваря :rolleyes:

Е аз ползвам само DW3 и ще видим какъв е резултата а за една стена не трябва да се казва не я пробвай с това или онова тя е длъжна да ги затваря :)

Абе подсигоряване ;):rolleyes:

В момента и аз не ползвам друга стена, освен тази на DW3.

Да попитам: от къде теглите 3-а версия, като на оф.сайта НЯМА такава!!!

http://www.softsphere.com/downloads/

Ами четете темата и ще разберете mihnev -не може да ви огрее всичките :rolleyes:

Хм, интересно, това са цитати от линка на Михнев.:rolleyes:

Found a kernel memory leak. New build is uploaded.

Found an issue with loosing "Untrusted" status on file copy with Windows Explorer. New build is uploaded.

Значи 3-та версия не е готова за тестове.Не зная с каква увереност твърдите, че е непробиваема, едва ли не, при това положение.Хайде да почакаме до финална версия и да говорим отново.:)Добре, че съм аз, да ви спася задниците.Вече си имате оправдание, хаха.;)))

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

24 старници тема с общи приказки.Никой ли незнае за какво е тая програма ,как се работи с нея и защо е по добра или не от други подобни.Помолих за 5 реда как се работи с програмата,никой несе отзова.Неискате,незнаете или неви се обяснява на нас по не запознатите потребители ? Знам ,че сега сигурно ще отнеса и наказание за тоя си пост но нали това е идеята на тая тема да се запознаем до колкото е възможно с подобен род софтуер . Аз до колкото схванах идеята на подобен род програми е да слагат приложенията и програмите в нещо като изолирана среда и по този начин да предотвратят заразяване на основната операционна система.Несе използват дефиниции като при антивирусните а на базата на зададени правила програмата сама решава кое е вредно и кое не за системата. Неси пречи с антивирусни и спай програми.Даже в темата се препоръчва за по неопитните като мен да имат такива.Това е което разбрах аз от темата до тук,ако има още неща които смятате за важни моля напишете ги .Благодаря предварително.С уважение един редовен потребител на форума научил доста полезни неща от него.

Хм, интересно, това са цитати от линка на Михнев.:)

Значи 3-та версия не е готова за тестове.Не зная с каква увереност твърдите, че е непробиваема, едва ли не, при това положение.Хайде да почакаме до финална версия и да говорим отново.:)Добре, че съм аз, да ви спася задниците.Вече си имате оправдание, хаха.:)))

И какво ние оправданието готин :)

24 старници тема с общи приказки.Никой ли незнае за какво е тая програма ,как се работи с нея и защо е по добра или не от други подобни.Помолих за 5 реда как се работи с програмата,никой несе отзова.Неискате,незнаете или неви се обяснява на нас по не запознатите потребители ? Знам ,че сега сигурно ще отнеса и наказание за тоя си пост но нали това е идеята на тая тема да се запознаем до колкото е възможно с подобен род софтуер . Аз до колкото схванах идеята на подобен род програми е да слагат приложенията и програмите в нещо като изолирана среда и по този начин да предотвратят заразяване на основната операционна система.Несе използват дефиниции като при антивирусните а на базата на зададени правила програмата сама решава кое е вредно и кое не за системата. Неси пречи с антивирусни и спай програми.Даже в темата се препоръчва за по неопитните като мен да имат такива.Това е което разбрах аз от темата до тук,ако има още неща които смятате за важни моля напишете ги .Благодаря предварително.С уважение един редовен потребител на форума научил доста полезни неща от него.

Така като гледам какво сте написали и ако това бяха общи приказки,едва ли щяхте да разберете и да ви стане ясно.

Точно сте разбрали принципа на работа на програмата,от тези "общи" приказки!

Скоро ще обновим и ще добавим в началния пост на темата повече нагледна информация.

Ако имате желание и не искате да чакате всичко на готово,понеже това е обратнопропорционално и на знанията с които може да разполага човек,моля не се колебайте да ни информирате тук или на лични съобщения!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.