Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

FACEBOOK - мнения

Featured Replies

• Автор

Защо пък точно ФБ, ФСБ или както там го съкращавате? 

ФСБ е група :Phttp://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif :)

• Отговори 53
  • Прегледи 9,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мисля си, че модата е фейсбук, а не горепосочените оправдания

Да, Иво, много "виновна" се чувствам, че използвам въпростана "мода" и за това си търся всячески оправдания.

Разконспирира моята комерсиализирана душа, браво! :)

Идеята ми на постовете по-горе е да покажа, че фейсбук може да се ползва и за много полезни неща покрай многото простотии.

Иначе ти си мисли. Не ми пречиш.

П.П: Това, че ти позлваш трипластова тоалетна хартия, не значи, че на всички ни е най-практичния вариант да си трием **** :blink: (както и обратното, разбира се). Та така и със фейсбук, myspace и хилядите други социални мрежи. Всеки си ползва някоя според целите, нуждите и т.н. фактори, които обслужват консуматорския ни комфорт. :P

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

П.П: Това, че ти позлваш трипластова тоалетна хартия, не значи, че на всички ни е най-практичния вариант да си трием **** ;) (както и обратното, разбира се)

е това беше култово сравнение :) никога не би ми дошло на акъла сигурно защото не ползвам фейсбук :eek:

Пак ще кажа, ама по-простичко - Всички тия глупости служат за едно и също, само че в момента е модерен фейсбука. Сега разбра ли ме...и без еднопластова тоалетна хартия? 

Фейсбук го ползвам от мързел и скука.. Мързел-защото ме мързи да изпращам по 100 снимки на всеки един от роднините ми, колегите ми и приятелите ми...защото ме мързи да звъня на всички и да им казвам какво се случва с мен, детето, семейството и защото ме мързи да ги питам всеки един по отделно какво се случва с тях и т.н...та фейсбук ми е страшно удобен в тва отношение.. и има една-две неангажиращи игрички, за убиване на едно кафе време..

Пак ще кажа, ама по-простичко - Всички тия глупости служат за едно и също, само че в момента е модерен фейсбука. Сега разбра ли ме...и без еднопластова тоалетна хартия? 

Да бе, схванах ти идеята, споко.

В университета имахме една отворена лекция Social networks - там си дискутирахме разликите и еволюцията на социалните мрежи.

Така че между myspace, facebook, twitter и т.н. и т.н. принципно има балкан разлика.

Иначе схванах какво искаш да ми кажеш и ОК, уважавам ти мнението, за себе си ( и сигурно за много други хора) си прав, но не забравяй, че все пак аз това уча - дет се вика, не пиша тука, че да се намирам само на приказка. Аз разлики виждам много - да, също и мода или по-скоро една много успешна брандинг стратегия - а разликите, които не правех, професорите ми бяха достатъчно отзивчиви да ми ги покажат :)

В началото, когато започнах да ползвам фейсбук (преди половин година), го направих с идея да намеря старите си познати и съученици. Оказа се, че те ме намериха и то със светлинна скорост :cool: От тогава поддържам контакти с някои от тях, които са в БГ и съм екстра доволен :) Вече влизам един-два пъти дневно основно да прочета някой виц, или някоя нова рецепта. Контактите ги поддържам главно през скайп и ICQ.

Мнението ли.. от както влизам във фейсбука съм се запознал с много нови хора, но също така съм и намерил много стари познати с които не се бях виждал мнооого време :angry: Facebook = Surat tefter xaxa

Регистрирах се във фейсбук за да играя някаква игричка,имам познати и приятели там,но общо взето не ми е интересен сайта,нито късметчета и темподобни.Полезен ми е единствено за намиране на стари познати и приятели,с които си взимаме скайпа.

• 2 седмици по-късно...

Регистрирах се във фейсбук за да играя някаква игричка,имам познати и приятели там,но общо взето не ми е интересен сайта,нито късметчета и темподобни.Полезен ми е единствено за намиране на стари познати и приятели,с които си взимаме скайпа.

регнах се там преди 3 години, за седмица полу4их 200 емайла кой какво направил. Голяма клюкария, изтрих го накрая на въпросната седмица. Доста хора 4увам имат проблеми там заради слухове, откраднати снимки, истории между бивши и настоящи гаджета. Не виждам за какво би ми бил полезен , стари познанства не ми трябват едва ли ще имам да им кажа нещо, приятелите ми са в скайп, май само беля на главата е този фейс и доста хора си изтриха профилите последно време

• 1 месец по-късно...

Майка намери отвлечените си деца чрез Facebook

Публикувано изображение

30 май 2010 / News.dir.bg

Майка на 2 деца от Калифорния, отвлечени преди 15 години, успя да ги открие чрез социалната мрежа Facebook.

Жената разказва, че бащата на децата - Фустино Утрера (Ултера), ги отвлякъл през 1995 г. и я заплашил, че няма да ги види никога повече, пише wesh.com. По думите й, той заявил, че заминава за Мексико.

Дълги години майката правела отчаяни опити да открие 3-годишната си дъщеря и 2-годишния си син. През март тя ги потърсила във Facebook и открила профила на момичето си, от който разбрала, че живее във Флорида и вече е завършила гимназия. Щастливата майка веднага писала на дъщеря си и получила отговор.

Жената се обадила в полицията и съобщила за откритието си. 42-годишният Фустино Утрера е арестуван в сряда и обвинен в отвличане и укриване от закона.

Децата са под опеката на Департамента за закрила на децата и семейството и ще бъдат заведени при майка им. Полицията не съобщава името на майката и децата.

Много родители използват Facebook, за да открият изчезналите си деца. Роднина на 7-годишния Веско Игнатов от София, който изчезна на 27 април, също му направи профил "Издирва се" в социалната мрежа. Над 120 000 души са участниците в него.

Във Facebook намерих съучениците си, които не бях виждала от 10 години . Средното учих в един град, висшето в друг, сега живея в трети... родом съм пък от съвсем друго място... нормално беше да си загубим следите. Само факта, че се намерихме и срещнахме на живо отново, след толкова време, ми е достатъчен да оценя ролята на социалните мрежи. С две ръце гласувам за.

Не ме кефи въобще.Приятелите си виждам ежедневно и се чуваме непрекъснато.Съученици...просто ако съм им липсвала,щяха да са сред приятелите ми.Тези фермички,сърчица,игрички са ми тъпи.

• 3 седмици по-късно...

Някой знае ли защо когато приятелите ми харесват например някой клип който аз съм публикувала това е видимо само за мен или когато аз харесвам някаква снимка на моята стена не се изписва...

Мнението ми напълно се припокрива с автора, на тази статия http://www.avramov.com/blog/?p=921 п.п Друга забавна статия по темата :)http://blogadir.wordpress.com/2010/06/15/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-facebook-%D1%81%D0%B0-%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%8F%D1%86/ Общо взето пълна глупост е facebook. Не виждам и една обективна причина, която да ме накара да влизам там.

Редактирано от giordano (преглед на промените)

Мнението ми за Фейсбук: Цел - сайт за "социална мрежа", всеки ще възобнови отново връзките и изгубените контакти. Скритата цел - най-големият СПАМ и реклама на едно място. Но, скритата цел, добре се оправдава и "покрива" от "видимата цел". Естествено и аз имам приятели във Фейсбук, с които съм прекъснала контакти преди години, някои вече си имат дечица, семейства. Амаааааааа защо ли много не ми се нрави тоя сайт. Признавам си, че в много пъти ме е спасявал, тъй като е трябвало набързо да напиша нещичко на някой, а му нямам телефона или скайпа. :rolleyes: ама някои хора, възприемат и Фейсбук като сайт за запознанство. Канят всеки, голяма работа че имал 85784374 "приятели". Важното е в живота дали имаш 1.

• 3 години по-късно...

2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им раздел. Теми публикувани в грешен раздел се изтриват или местят без предупреждение

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост.

НЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО А НЕ,ЧЕ Е ЗАБРАНЕНО.Четете малко по добре преди да правите такива коментари.

Facebook е като градски транспорт-Цялата хорска простотия събрана на едно място. Изключително тъп сайт... Пълно е с всякакви отрепки, ку*ви, кифли, кроасани и тем подобни.  

Направил съм го и още няма никаква реакция...Не от теб разбира се. А междувременно потребителката пусна тема със същото име, там където няма значение и могат да се обсъждат и такива неща. Друг е въпросът, дали няма вече отворена тема за фейсшита, където би трябвало да пише според 2.4

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Аз лично бих казала -панаир на суетата... :)

Фундаментално прозрение...

Facebook е като градски транспорт-Цялата хорска простотия събрана на едно място. Изключително тъп сайт... Пълно е с всякакви отрепки, ку*ви, кифли, кроасани и тем подобни.  

Мхм, мхм...

П.П. Интересно ми е какво прави подобна тема в този раздел? Но тук, в този сайт, е такъв миш-маш, че едва ли е толкова чудно...

Редактирано от Йоло Денев (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.