Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

BitDefender - въпроси, проблеми, дискусия (обединена)

Препоръчан отговор

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 746
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Значи до момнта със със НОД32v3- оригинален, лицензиран. В последно време обаче НОД-а взе нещо да се дъни- взе да пропуска по някой друг вирус. Преди 2 дви правих пълно сканиране и ми откри два Adware. Нещо ме накара обаче да сканирам още веднъж, този път с онлайн скенера на Bit Defender. Отри ми нови 6 вируса, които очевидно НОД-а беше пропуснал! :) Това се случва за 2-ри път- сканирам с НОД, а след това като мина повторно с Bit Defender-а, откривам пропуснати от Нод-а вируса. Почвам да се замислям дали да не мина на Bit defender? :) Във връзка с това искам да попитам дали някой ползва Бит дефендер-а? какви са впечатленията- тежък ли е, удобен ли е заработа и т.н.... интересува ме всякаква информация и мнения!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи до момнта със със НОД32v3- оригинален, лицензиран. В последно време обаче НОД-а взе нещо да се дъни- взе да пропуска по някой друг вирус. Преди 2 дви правих пълно сканиране и ми откри два Adware. Нещо ме накара обаче да сканирам още веднъж, този път с онлайн скенера на Bit Defender. Отри ми нови 6 вируса, които очевидно НОД-а беше пропуснал! :) Това се случва за 2-ри път- сканирам с НОД, а след това като мина повторно с Bit Defender-а, откривам пропуснати от Нод-а вируса. Почвам да се замислям дали да не мина на Bit defender? :)

Във връзка с това искам да попитам дали някой ползва Бит дефендер-а? какви са впечатленията- тежък ли е, удобен ли е заработа и т.н.... интересува ме всякаква информация и мнения!

Поради същата причина не ползвам NOD. Като пусна онлайн скенера на bitdefender ми е хващал до 45 заплахи, които веднага изтрива. Ако си купувам антивирусна ще е Bitdefender. От около 8 месеца ползвам AVAST, която след регистрацийка ти дава 12 месеца безплатен период. Опитът ми ме насочи да се откажа от нелицензирани антивирусни(за които не си броил парички). Подкарвам bitdefender-а и след няколко дни - серийния номер е в черния списък и пак нов и пак , и пак и се отказвам. Според теб колко е добра една антивирусна, която можеш да кракнеш, пачнеш и т.н......!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи до момнта със със НОД32v3- оригинален, лицензиран. В последно време обаче НОД-а взе нещо да се дъни- взе да пропуска по някой друг вирус. Преди 2 дви правих пълно сканиране и ми откри два Adware. Нещо ме накара обаче да сканирам още веднъж, този път с онлайн скенера на Bit Defender. Отри ми нови 6 вируса, които очевидно НОД-а беше пропуснал! :) Това се случва за 2-ри път- сканирам с НОД, а след това като мина повторно с Bit Defender-а, откривам пропуснати от Нод-а вируса. Почвам да се замислям дали да не мина на Bit defender? :)

Във връзка с това искам да попитам дали някой ползва Бит дефендер-а? какви са впечатленията- тежък ли е, удобен ли е заработа и т.н.... интересува ме всякаква информация и мнения!

Хахаха , BitDefender и открити вируси . BitDefender генерира толкова много false positive , че ... :eek: ... и на мен ми откри 6 "вируси" този скенер но половината бяха ..... програми които ползвах! Така че не вярвай на този скенер... много подвежда

С пожелание за добра седмица:

Fix

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Слабичък е от към Adware и Spyware.Че и троянци пуска.По тази причина минах на Bitdefender Total Security.Веднага ще започнат хвалбите за NOD,колко е тежка Bitdefender обаче не обръщай внимание на това.Който е патил,той знае.Каквото те интересува-питай,ще отговоря след като си решил да я сменяш.

Поради същата причина не ползвам NOD. Като пусна онлайн скенера на bitdefender ми е хващал до 45 заплахи, които веднага изтрива. Ако си купувам антивирусна ще е Bitdefender. От около 8 месеца ползвам AVAST, която след регистрацийка ти дава 12 месеца безплатен период. Опитът ми ме насочи да се откажа от нелицензирани антивирусни(за които не си броил парички). Подкарвам bitdefender-а и след няколко дни - серийния номер е в черния списък и пак нов и пак , и пак и се отказвам. Според теб колко е добра една антивирусна, която можеш да кракнеш, пачнеш и т.н......!

На единият ми компютър е кракната ,на лаптопа е платена.Не виждам разлика в работата ,достатъчно е да тегли ъпдейти на всеки час(както и го прави).
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам Аваст Хоум Публикувано изображение

Какво общо има това с темата? Тя не е каква антивирусна програма ползвате, ако не си сигурен, погледни заглавието! Освен това в правилата на форума пише:

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

При още една подобна проява, ще Ви бъдат отнети правата за публикуване!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"""" BitDefender генерира толкова много false positive , че ... ... и на мен ми откри 6 "вируси" този скенер но половината бяха ..... програми които ползвах!"""" Напълно възможно е да бъдат заразявани или атакувани ползвани програми и при качествена атака те да продължават да си работят... Може да се проверяват установените файлове ... Правил съм го и съм стигнал до извод - румънската програма си е доста добра ...Поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ревю на BitDefender Total Security 2008

Инсталация и конфигурация

Това е малко ревю не претендиращо за пълност.

Малко обща информация:

Новости

* Изключителна про-активна защита от вирусни заплахи

* Защита от фишинг и други атаки и измами.

* Помощ и защита при работа с безжична мрежа.

* Нова система за засичане и блокиране на нежеланата поща.

* Система за блокиране на нежелани места за посещаване в интернет.

* Автоматична система за резервни копия на системата.

* Tune-up модул за подобряване бързодействието на вашaта система.

ANTIVIRUS & ANTISPYWARE

* Резидентна защита от вируси и всякакви други вредители.

* Блокиране на непознати заплахи с нова ситема за проактивно засичане.

* Резидентен модул за засичане и блокиране на Spyware.

* Засичане и премахване на непознати заплахи и вредни приложения

* Модул за минимално натоварване на системата при работа с игри.

ANTI-PHISHING

* Защита от фишинг атаки и измами.

* Защита на личната ви информация от кражби и измами.

FIREWALL

* Контрол на приложенията използващи интернет, защита от хакерски и други атаки.

* Защита от неуторизиран достъп до вашата система.

ANTISPAM

* Блокира и премахва нежеланата поща.

* Нов метод за засичане и самоубочение при засичане на спам.

PARENTAL CONTROL

* Контрол над посещаваните места в интернет както и ограничаването в ползването на интернет

* Блокирането на интернет в избран от вас период.

BACKUP

* Резервно копие на системни и други файлове.

* Автоматични копия на нови файлове.

TUNE-UP

* Подобряване на работата на системата.

* Премахване на ненужни файлове и почистване на системата

И така... Нека започнем с инсталацията.

В прозорецът за инсталация ще вирите модулите които ще инсталира BitDefender Total Security, после можете да пристъпите напред:

Публикувано изображение

В вторият прозорец, трябва да прочетете и да се съгласите с лицензното споразумение, поставено от Softwin разработчикът на BitDefender Total Security

Публикувано изображение

След като продължите следва прозорецът в който трябва да изберете къде да се инсталира BitDefender Total Security, по подразбиране ще се инсталира в Program Files в системният дял.

Публикувано изображение

След като продължите нататък, можете да изберете дали BitDefender Total Security да изключи вашият Windows FireWall тъй като той разполага с собствена защитна стена. Също така можете да изберете дали след инсталацията да постави икона на реботния Ви плот и дали да отвори помощният файл.

Публикувано изображение

След приключването и на тази стъпка ще ви излезе следният прозорец за регистрация който ще ви попита дали имате лицензен номер или искате да ползвате продукта в тестовият период от 30 дни ( в случая избрате тестовият период, освен ако не сте закупили лицензен номер )

Публикувано изображение

След като продължите, ще трябва да си създадете акаунт ако нямате такъв, ако имате просто попълнете информацията.

Публикувано изображение

След като приключите и със тази стъпка, веднага на e-mail ще получите мейл с линк чрез който да удостоверите, че наистина сте се регистрирали.

В следващата стъпка инсталатора Ви уведомява, че Outbreak Detection модулът ще информира системата на BitDefender за заплахи открити и тн. на вашият компютър, и как да изключите този модул.

Публикувано изображение

След като продъклжите имате възможност да изберете дали BitDefender да ъпдейтне своя енджин ( изисква рестарт ), дали да извърши бързо сканиране на системата ( изисква рестарт ) и дали да сканира всекидневно вашата система в определен час.

Публикувано изображение

След като приключите и с тази стъпка BitDefender Total Security веднага ще предприеме ъпдейт на вирусните си дефиниции.

Публикувано изображение

След приключването на ъпдейта ще Ви уведоми, че успешно е ъпдейтнал дефинициите си.

Публикувано изображение

След ъпдейта инсталацията приключва.

Публикувано изображение

След натискането на бутона Finish инсталатора ще Ви подкани да рестартирате своята система. ( Желателно е да рестартирате )

Публикувано изображение

След пускането на BitDefender Total Security трябва да изберете каква е вашата мрежа ( какъв интернет ползвате )

Публикувано изображение

Трябва да отбележа, че новият интерфейс на BitDefender доста ми допада.

В главният прозорец на програмата можете да извършвате доста настройки, на системата за защита, tuneUp опцията също е новост която е добра направена и работи отлично, почиства регистъра на Windows, ненужни файлове и други проблеми.

Публикувано изображение

Малко за модулите:

AntiVirus: тук имате богат набор от настройки по свой избор, да настоите нивото на защита, да го персонализирате според вашите нужди.

В лентата трафик долу можете да видите сканираните файлове от резидентния модул и скоростта на сканиран, а също така и малко по-подробна статистика.

По подразбиране BitDefender Total Security е настроен да даде доста добро ниво на защита като сканира почти всичко с изключения на уеб трафика Ви.

Публикувано изображение

В подменюто Scan можете да изберете метод на сканиране на вашата система, според нуждите си.

В Quarantine можеда прегледате файловете които са поставени под карантина.

Публикувано изображение

FireWall: тук можете да настроите своята огнена стена, против хакерски набези, червеи и троянски коне.

Трябва също да отбележа, че и тук нещата са много напред, като вече стената дава доста по-голяма възможност за настройка от преди.

Можете да изберете 3 режима на работа на стената, като единият модул Game mode ми се вижда доста полезен за геймърите, лично аз не съм го пробвал тъй като не играя игри от години насам. В лентата за мрежова активност можете да получите информация за трафика който генерирате в момента. В подменюто Activity пък можете да прегледате приложениятя които в момента са свързани с интернет. Като цяло новата огнена стена дава доста повече възможности от колкото преди.

Публикувано изображение

AntiSpam: Антиспам модулът също е претърпял доста промени като дава, нови възможности и нови техники за филтриране на нежелата поща.

По време на теста на този модъл, от 400 писма спам пропусна само 3 такива.

Публикувано изображение

Privacy Control: Този модул има за цел да защити личната Ви информация в мрежата, като ви защитава от бизквитки, скриптове, променени регистри както и Phishing атаки.

Публикувано изображение

Parental Control, също дава доста добри възможности за настройка, за филтриране на разни думи, блокиране на достъпа до интернет, евристичен филтър за интернет, контрол над интернет-а, както и лимитатор на прекараното време в мрежата.

Публикувано изображение

Update: От тук можете да ъпдейтнете базата на BitDefender Total Security, да прегледате информация за ъпдейтите както и да настроите BitDefender Total Security кога и как да се ъпдейтва.

Публикувано изображение

TuneUp: От тук можете да подобрите работата на своята система като дефрагментирате диска. Да изчистите дублиращи се файлове, да почистите интернет остатъците както и да почистите регистъра на вашата система.

Публикувано изображение

Сканиране: Дизайнът на сканиране също е нов, сканирането е бързо и дълбоко по подразбиране, но за съжаление доста натоварва системата.

Публикувано изображение

Заключение:

BitDefender Total Security е изключително сериозно решение за цялостна защита на вашата система като гарантира наистина високо ниво на сигурност, добър дизайн и лекота на работа, за съжаление на моменти натоварва осезателно системата. Като цяло приложението може да Ви предложи всичко за вашият сигурен престой в интернет.

Автор: LORD OF DARK Цветозар Угринов

http://virusinfo-bg.org The Bulgarian Virus & Spam Monitoring Center

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за подробната информация и скрийн шотовете. Единственото, което не разбрах, понеже не беше изрично споменато, е дали програмата има защита в реално време? питам защото някъде бях срещнал, че пробните версии, за период от 30 дни, нямали защита в реално време...или аз нещо не съм разбрал???

Редактирано от engineer (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за подробната информация и скрийн шотовете. Единственото, което не разбрах, понеже не беше изрично споменато, е дали програмата има защита в реално време? питам защото някъде бях срещнал, че пробните версии, за период от 30 дни, нямали защита в реално време...или аз нещо не съм разбрал???

Спокойно, има. :) Само безплатната версия (не пробната за 30 дни, а безплатната, която можеш да си ползваш постоянно, но само за сканиране) няма. Редактирано от delig (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Естественно,че има защита-сканира CD-DVD,флаш памети още докато ги включиш.Каквото теглиш от Нета,всичко се проверява.Обаче има една МАЛКА подробност-след като изтече пробният период,последваща инсталация на версията става само с платен ключ.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е ясно.. не съм от хората, които ще тръгната да търсят кракове, фиксове, особено пък за АВ програма. Мисля да пробвам Бит Дефендер-а, след като ми изтече лиценза на Нод-а. Интересува ме каква е разликата във версиите "Интернет секюрити" и "Тотал секюрити", и от коя фирма в България и къде може да се закупи лиценз за програмата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е ясно.. не съм от хората, които ще тръгната да търсят кракове, фиксове, особено пък за АВ програма. Мисля да пробвам Бит Дефендер-а, след като ми изтече лиценза на Нод-а. Интересува ме каква е разликата във версиите "Интернет секюрити" и "Тотал секюрити", и от коя фирма в България и къде може да се закупи лиценз за програмата?

Препоръчвам Internet Security версията. Това е антивирусна и не мисля, че са нужни допълнително опции за оптимизация и "бекъп" на Windows, особено ако имаш и ползваш такива програмки. Редактирано от peterstamov (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Влизаш в официалният сайт на Bitdefender,там всичко е написано.В табличен вид са дадени разликите при различните версии.В България не знам да има представител ,иначе в сайта също е описан начина за закупуване на лиценз.Най-изгоден е варианта ключ за 5 компютъра и излиза към 200 лв. общо.Трябва да имаш все пак карта за международно разплащане.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето разликите н/у версиите Product Comparison Chart най-отдолу за изтегляне на продукта

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Браво МИХНЕВ мерси за чудесното описание на продукта :P Редактирано от nikssi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Влизаш в официалният сайт на Bitdefender,там всичко е написано.В табличен вид са дадени разликите при различните версии.В България не знам да има представител ,иначе в сайта също е описан начина за закупуване на лиценз.Най-изгоден е варианта ключ за 5 компютъра и излиза към 200 лв. общо.Трябва да имаш все пак карта за международно разплащане.

А ти по какъв начин си купи лицензираната версия? чрез кредитна карта ли или....?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Закупуването става с карта,имам познат който има такава и знае добре английски.Той закупи преди десеттина дни лиценз за 5 компютъра,даде ми единият.Предварително трябва да имаш акаунт в сайта на Bitdefender,програмата си я теглиш от официалния сайт впоследствие.Там също пише как става закупуването,после ти изпращат лиценза на мейла който си посочил с подробни обяснения и още глезотии.От там нататък е ясно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е, че нямам кредитна карта... Публикувано изображение обаче вчера като се рових в нета видях една фирма /наша/, която продава всякакви компютърни продукти, вкл. и няколко антивируса, сред тях и бит дефендер-а...адреса ми е на домашния комп. довечера ще пусна линка да видиш дали съм прав.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чакам го с нетърпение да видя колко отгоре си слагат печалба тези наши търговци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи ето адрес на друга фирма. за тази който ти говорих, довечера ще и намеря адреса.

Ето и линка на другата фирма: http://www.kobo90.com/

Цената май е по-ниска от официалната! 39.95- официална, 34.95- в сайта! Става въпрос за "интрнет секюрити" за 1 потребител. малко е странно....

За себе си съм стигнал до извода, че не трябва да се разчита само на една програма, а поне на две. Какво имам впредвид? За мен трите "големи" АВ програми са- Нод 32, Бит дефендер и Касперски...всички други са под тях (това е мое мнение). Човек трябва да си избере една от тях за базова програма, на която да разчита основно, и допълнително да сканира с онлайн скенера на някоя от другите две, или пък и с двете. На месец задължително трябва да се прави пълен скан с базовата програма и веднага след това пълен скан с онлайн скенерите на някоя от другите. Този принцип, според мен, гарантира 99.9%, че компютъра ще бъде чист.

Основния проблем е коя програма да изберем за базова!? Аз от година и половина съм със оригинален НОД32, но мисля като ми изтече лиценза на НОД-а да пробвам и Бит Дефендера, защото ми се струва, че е доста сериозна програма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Bitdefender Total Security е великолепна програма, работя от години с нея и никога не е пропуснала вирус, 2008 версия се държи много добре, краква се за 10 години, като попаднеш на подходяшия пач, няма никави проблеми със серийните номера! Аз минах на 2009 версия и съм първия кракнал тази програмка, има някои бъгчета, но работи перфектно...въпреки, че на другата си операционна система съм сложил Касперски 2009, която никак не е лоша, но там винаги ловят сериалите и е въпрос на време да хваната всеки нов номер...от моя опит аз препоръчвам дефендера, не бързайте с Бета 2009, въпреки че е доста хубава, защото 2008 в. е много стабилна...просто ще забравите, че имате антивирус...вярно че зашитната стена пита, но аз го предпочитам...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не можах да отворя този файл с цените,но по добре питай по телефона.Да не се окаже,че цената е в евро+ДДС и в крайна сметка ще прецениш къде е по изгодно.Дори при онлайн покупката също вземат ДДС,което вдига цената от обявената в сайта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Не мога да инсталирам програмата!!! Публикувано изображение В последният етап, когато инсталацията достигне към 80% /почти преди края/, индикатора проста замръзва и инсталацията не се довършва. Като пусна таск менеджера, се вижда, че няма никакви процеси. какво се прави в такъв случай? :question:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...