Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми процесор и дъно

Featured Replies

• Автор

Мушкин с 770т дъно което сме казали по горе и процесор за сега 925 като ако има още малко пари може и малко по бърз. А за видеото знам че не е толкова добра ама сега дори ми е ъндърклокната и си ми върши работа. Важното е всичко друго да е сменено. Мерси за помощта остава само да намеря ден в който да правя операциите по закупуването.

• Отговори 81
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не ми ги обяснявай тия. Нито на мен, нито на други. Минали сме по твоя път. Нито ЛЕВ РЕАЛНО НЕ Е ТВОЯТ, ТАКА, ЧЕ СИ СПЕСТИ КОМЕНТАРИТЕ ПО ТОЯ ВЪПРОС! Щом искаш, нябутвай се, въпреки препоръките, но в

• ImpossibleMan
    ImpossibleMan

Майка ти е права. След години ще разбереш защо. И каква разлика ще има при игрите? Защо се изказваш НАПЪЛНО неподготвен? Ще има разлика, ако играе на минимум детайли! Това не го ли разбрахте

• Пич, правилни заключения си правиш засега. Прадължавай така и за в бъдеще, ще успееш Няма да е за дълго радостта. Все пак успех в начинанията ти. Пардон... ГЛУПАВИТЕ ТИ НАЧИНАНИЯ xD

А за видеото знам че не е толкова добра ама сега дори ми е ъндърклокната и си ми върши работа.

Видеокартата си е много хубава даже и си е определено по-бърза от 8800гт.

Да попитам нещо.

Не е ли по добре да се вземе дъно с 8** чипсет? Все пак автора казва че това ще му е последния ъпгрейд.

След 2-3 години когато процесора вземе да омеква ще си бучне един 6 ядрен и ще може да изкара още поне 1-2 години.

Но и в този вариант се получава страхотна конфигурация.

Като изкарат дъна с 8хх чипсет, но без вградено видео, тогава ще си заслужава. За момента според мен е малко неоправдано да дадеш повече пари. Отделно, че след 2,3 години не се знае какви чипсети ще има и какви процесори. Може да се окаже, че ще е по-добре направо да се вземе някой 12 ядрен процесор (напромер) :(

Като изкарат дъна с 8хх чипсет, но без вградено видео, тогава ще си заслужава. За момента според мен е малко неоправдано да дадеш повече пари. Отделно, че след 2,3 години не се знае какви чипсети ще има и какви процесори. Може да се окаже, че ще е по-добре направо да се вземе някой 12 ядрен процесор (напромер) :(

Малко офтопик ама....

То вече има и без вградено видео. http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=42044 това имат налично в мост.

Но пък не подържа ACC...........

Незнам защо нашите търговци реагират толкова мудно последната седмица излязаха доста нови дъна а даже и ревюта на Български няма за повечето.

Е, това е срещата на старото с новото, стар северен с нов южен мост.

Да така е, просто ми беше най лесно да дам това дъно за пример.

До седмица на пазара ще излязат и дъна без вградена карта.

Само дето в България ще дойдат сепрември месец както е тръгнало.

И аз чакам свясто дъно с 8** чипсет и взех да се изнервям вече, бях се навил за модела на Гигабайт но заради липсата на ACC се отказах.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Малко офтопик ама....

То вече има и без вградено видео. http://www.mostbg.co...px?itemid=42044 това имат налично в мост.

Но пък не подържа ACC...........

Незнам защо нашите търговци реагират толкова мудно последната седмица излязаха доста нови дъна а даже и ревюта на Български няма за повечето.

Е, това е срещата на старото с новото, стар северен с нов южен мост.

Колегата е с HD 4850, която е малко по-бърза от 8800GT. Дали според теб, един нов процесор ще постигне желаните резултати с повече кадри при игри?Аз леко се съмнявам в това, въпреки, че вземайки за база неговият процесор, е твърде вероятно да има лек прираст в производителността при игри. Да, новите игри вече се оптимизират за четириядрени процесори и от тая гледна точка е добре да се направи ъпгрейд, но той ще повлече след себе си и закупуването на по-мощна видеокарта.

...

ПП: Да, ето я темата: http://www.kaldata.c...B%EE%EA%E0&st=0 Тествал съм и Crysis. Може и да греша някъде в заключенията си, но това е, което постигнах при тестовете си.

Да, определено ще има разлика точно предвид слабия му процесор в момента. Аз също съм с 4850 и резолюция 1680х1050. Преди време смених Е2180@3GHz с Е6300@4GHz и мога да твърдя че картата се отпуши в новите игри, и ми позволи да играя на макс детайли игри които преди не можех. Вдигна се най-вече не средния, а минималния фреймрейт, и ако със стария процесор понякога имаше пропадане и дразнещо насичане, то със сегашния това изчезна. При него разликата ще е още по-голяма, понеже сегашният му 4200+ макар и леко клокнат е определено слаб процесор и спъва видеокартата. А като има парите и може да си позволи 4-ядрен защо да не го вземе и да изкара с него по-дълго време отколкото ако купи пак някой двуядрен и след време рече да смени и видеокартата? Тук темата не е дали изобщо да се сменя, а с какво да се смени и след като може да си го позволи - why not?

Относно 8800GT и Crysis - имал съм 8800GT и знам какво може, а точно Кризата не бих я взел за мерило - тя си е един вид неоптимизиран 3D Mark. Нали виждаш и тук:

[email protected] - 34,9 fps минимални кадри 9, максимални 52 ( чекпойнта, до който изиграх нивото, зарежда видимо по-бързо)

[email protected] - 35.1 fps минимални кадри 2, максимални 60.

450% прираст ако му викаш нищо. :yanim: А точно от минималните кадри идва усещането за насичане.

Да, определено ще има разлика точно предвид слабия му процесор в момента. Аз също съм с 4850 и резолюция 1680х1050. Преди време смених Е2180@3GHz с Е6300@4GHz и мога да твърдя че картата се отпуши в новите игри, и ми позволи да играя на макс детайли игри които преди не можех. Вдигна се най-вече не средния, а минималния фреймрейт, и ако със стария процесор понякога имаше пропадане и дразнещо насичане, то със сегашния това изчезна. При него разликата ще е още по-голяма, понеже сегашният му 4200+ макар и леко клокнат е определено слаб процесор и спъва видеокартата. А като има парите и може да си позволи 4-ядрен защо да не го вземе и да изкара с него по-дълго време отколкото ако купи пак някой двуядрен и след време рече да смени и видеокартата? Тук темата не е дали изобщо да се сменя, а с какво да се смени и след като може да си го позволи - why not?

Относно 8800GT и Crysis - имал съм 8800GT и знам какво може, а точно Кризата не бих я взел за мерило - тя си е един вид неоптимизиран 3D Mark. Нали виждаш и тук:

450% прираст ако му викаш нищо. :cool: А точно от минималните кадри идва усещането за насичане.

:D Все пак обясних, защо кадрите са толкова. Исках да бъда изряден преди и написах всичко така, както ми отчете FRAPS. Може би трябваше да напиша и реалният минимум на кадри. Тоя минимум се получи, когато минавах през чекпойнта. Тогава нали се сещаш, играта за момент замръзва. Но си прав. Някои от новите игри сега изискват и процесор при по-слаба видеокарта. Ама то май така е било винаги. Затова казах, че по-важен е балансът. Играл съм със слаб процесор и се мъчех, чрез по-силна видеокарта да постигна нещо. Нищо не се получи. Както казваш, игрите насичат на местата с много противници. Играл съм и със силен процесор ( E6750) и абсолютно бюджетна видеокарта, която даже нямаше и собствена памет - GF6200TC. Естествено, пробвах Crysis на LOW детайли и 800х600. Играта вървеше гладко, без да насича, макар и с 20-30 FPS. При E6750 и 8800GT са невъзможни насичанията при нормална игра, защото картата и процесорът са в баланс. Ако има насичане, то се дължи главно на липсващата памет - RAM и донякъде видео, което предизвиква трескаво зареждане от харда, а не от немощен процесор. Но точно при Crysis, процесорът никога не се натоварва повече от 80 %. Много пъти съм засичал натоварването с EVEREST. Един коментар за това, че щели да се вдигнат кадрите при Crysis ме провокира, да се включа в тая тема. За мен това са пълни глупости. Нека всеки си засече натоварването на процесора, играейки Crysis, за да види, каква заблуда е това, че процесорът играе голяма роля при тая игра.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

• Автор

То на мен не ми е само до игрите. Ако отворя много неща в експлорера и някоя флаш игра от тея във facebook и процесора се натоварва много, а аз обичам всичко да върви бързо. Видео картата ми си е супер за сега а за в бъдеще може да има лек клок, но аз не съм някакъв запален геймър а просто обичам да играя :cheers:

То на мен не ми е само до игрите. Ако отворя много неща в експлорера и някоя флаш игра от тея във facebook и процесора се натоварва много, а аз обичам всичко да върви бързо. Видео картата ми си е супер за сега а за в бъдеще може да има лек клок, но аз не съм някакъв запален геймър а просто обичам да играя :baby:

Замисли се тогава за преинсталация на Windows. Колкото и да ти е бърз процесора, не е гаранция, че компютърът ще работи добре. В доста случаи обаче, хард дискът е причина за забавянето. Бързият процесор няма да помогне. Това с товаренето на процесора почти никой не си го е изяснил. И моят процесор е безкрайно бърз, но в определени ситуации се бави безкрайно много заради някое приложение! Според мен, ако архивираш, разархивираш или прекодираш, има смисъл от по-бърз процесор. В останалие случаи търси причините на друго място.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Тая памет http://sky.bg/Details.aspx?ID=10922 добра ли е за да взема всичко от едно място.

Упорит си, като магаре. С нищо няма да ти помогне тоя ъпгрейд. Просто ще прахосаш парите на родителите си.

• Автор

Те са мой :cool: Ще взема мушкина все пак. А за дъно остава http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=15248 и процесор http://sky.bg/Details.aspx?ID=14414 дано всичко върви добре, само една термопаста хубава да кажете че имам бяла на spire само.

Те са мой :cool: Ще взема мушкина все пак. А за дъно остава http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=15248 и процесор http://sky.bg/Details.aspx?ID=14414 дано всичко върви добре, само една термопаста хубава да кажете че имам бяла на spire само.

Така си мислиш. Парите са на родителите ти и трябва да благодариш на тях. Ако бях на тяхно място, нямаше да ти дам да припариш до компа.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Така си мислиш. Парите са на родителите ти и трябва да благодариш на тях. Ако бях на тяхно място, нямаше да ти дам да припариш до компа.

Ем да прав си, но например повечето пари са ми от стипендии така че аз съм си ги изкарал. Още нямам свой дом така че мога малко да си ги похарча и без това за друго няма да ги дам освен за колелото например. :hush:

Те са мой :hush: Ще взема мушкина все пак. А за дъно остава http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=15248 и процесор http://sky.bg/Details.aspx?ID=14414 дано всичко върви добре, само една термопаста хубава да кажете че имам бяла на spire само.

За какво ти е паста ,на охладителя на новия процесор си има.

• Автор

Не знаех че така ги продават благодаря.

да...и в общия случай няма да искаш да е ползваш. Една от не много скъпа термопаста може да свали температурите на процесора с 5-6 градуса. Друг е въпроса, че на първо четене може да се мине и със тая, която върви с охлаждането, а после да се смени.

ПП. Термопастата на охлаждането на видеокартите прилича повече на дъвка. :hush::baby:

да...и в общия случай няма да искаш да е ползваш. Една от не много скъпа термопаста може да свали температурите на процесора с 5-6 градуса. Друг е въпроса, че на първо четене може да се мине и със тая, която върви с охлаждането, а после да се смени.

ПП. Термопастата на охлаждането на видеокартите прилича повече на дъвка. :hush::baby:

Ако ще дава и 10лв за паста,гледам и от тия 700 ще му останат 20лв,да даде още 10 и да си вземе феном2 955

Ще помисля http://sky.bg/Details.aspx?ID=13644 black edition с охладител ли е това ? А трябва да взимам 2 вентилатора за кутията за 20 лв ама мога да ги забавя.

box-cooler.jpg

Това трябва да е охладителя с 955 процесора, даже ако не се лъжа и с 925 ще е същия...

А за момента поне един вентилатор вземи за задния капак да изкарва, а въздуха все ще намери от каде да влезе...

• Автор

box-cooler.jpg

Това трябва да е охладителя с 955 процесора, даже ако не се лъжа и с 925 ще е същия...

А за момента поне един вентилатор вземи за задния капак да изкарва, а въздуха все ще намери от каде да влезе...

Ок благодаря. Аз имам вентилатори ама компютъра понякога е като бормашина и за това ще слагам noiseblockeri.

box-cooler.jpg

Това е охладителя и на 965,karrito вземи си 955,пък вентилаторите ще изчакат малко.

Ок благодаря. Аз имам вентилатори ама компютъра понякога е като бормашина и за това ще слагам noiseblockeri.

Аз съм с 2 такива http://www.dekada.com/catalog/120mm-nbblacksilentfan-xl2-rev30slics-1500rpm-p-215.html

Един пред харда,другия под захранването и да ти кажа чесно не са толкоз безшумни,колкото ги хвалят.А за бокса на фенома :offtopic_s: той направо си реже дърва.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.