Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми процесор и дъно

Featured Replies

Абе ще го изтърпя само да е мой :speak:

Какво реши 955 ли ще взимаш?

• Отговори 81
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не ми ги обяснявай тия. Нито на мен, нито на други. Минали сме по твоя път. Нито ЛЕВ РЕАЛНО НЕ Е ТВОЯТ, ТАКА, ЧЕ СИ СПЕСТИ КОМЕНТАРИТЕ ПО ТОЯ ВЪПРОС! Щом искаш, нябутвай се, въпреки препоръките, но в

• ImpossibleMan
    ImpossibleMan

Майка ти е права. След години ще разбереш защо. И каква разлика ще има при игрите? Защо се изказваш НАПЪЛНО неподготвен? Ще има разлика, ако играе на минимум детайли! Това не го ли разбрахте

• Пич, правилни заключения си правиш засега. Прадължавай така и за в бъдеще, ще успееш Няма да е за дълго радостта. Все пак успех в начинанията ти. Пардон... ГЛУПАВИТЕ ТИ НАЧИНАНИЯ xD

Ем да прав си, но например повечето пари са ми от стипендии така че аз съм си ги изкарал. Още нямам свой дом така че мога малко да си ги похарча и без това за друго няма да ги дам освен за колелото например. :blink:

Не ми ги обяснявай тия. Нито на мен, нито на други. Минали сме по твоя път. Нито ЛЕВ РЕАЛНО НЕ Е ТВОЯТ, ТАКА, ЧЕ СИ СПЕСТИ КОМЕНТАРИТЕ ПО ТОЯ ВЪПРОС! Щом искаш, нябутвай се, въпреки препоръките, но все пак благодари на родиелите си!

• Автор

Не ми ги обяснявай тия. Нито на мен, нито на други. Минали сме по твоя път. Нито ЛЕВ РЕАЛНО НЕ Е ТВОЯТ, ТАКА, ЧЕ СИ СПЕСТИ КОМЕНТАРИТЕ ПО ТОЯ ВЪПРОС! Щом искаш, нябутвай се, въпреки препоръките, но все пак благодари на родиелите си!

Нека се радва детето още малко пък като порасне ще си вика колко зле съм бил :blink: И поне 300лв са си лично мой аз съм се бъхтал да уча да си ги изкарам :eek:

Значи да не си ъпдейтваме PC-тата по твоята логика,Да кажем на интел и амд да не пройзвеждат нови процецори и всички да си вземем i7 9xx,АТИ и НВидия също по една 5870 или GTX480 и няма да има нужда да пройзвеждат нови карти,тези ще са най-добрите,защото след 2 години няма да има по добри.Но ,не пройзводителите на хардуер трябваше да спрат с пройзводството на нови компоненти още преди 4-5 години с появата на Athlon 4200+ и 8800GT, които и в момента нямат конкуренция.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Значи да не си ъпдейтваме PC-тата по твоята логика,Да кажем на интел и амд да не пройзвеждат нови процецори и всички да си вземем i7 9xx,АТИ и НВидия също по една 5870 или GTX480 и няма да има нужда да пройзвеждат нови карти,тези ще са най-добрите,защото след 2 години няма да има по добри.Но ,не пройзводителите на хардуер трябваше да спрат с пройзводството на нови компоненти още преди 4-5 години с появата на Athlon 4200+ и 8800GT, които и в момента нямат конкуренция.

Пич, правилни заключения си правиш засега. Прадължавай така и за в бъдеще, ще успееш :)

Нека се радва детето още малко пък като порасне ще си вика колко зле съм бил :P И поне 300лв са си лично мой аз съм се бъхтал да уча да си ги изкарам ;)

Няма да е за дълго радостта. Все пак успех в начинанията ти. Пардон... ГЛУПАВИТЕ ТИ НАЧИНАНИЯ xD

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Съфорумци,призовавам тези където са с 2 или повече ядра.Продавайте си процовете и взимайте Семпрон или Целерон,това с 2,4,6 ядра и т.н, е лъжа производителмоста е същата.Пък Който е с отделно видео не знам

GF6100 Вградено бие всичко по пройзводителност.

• Автор

Съфорумци,призовавам тези където са с 2 или повече ядра.Продавайте си процовете и взимайте Семпрон или Целерон,това с 2,4,6 ядра и т.н, е лъжа производителмоста е същата.Пък Който е с отделно видео не знам

GF6100 Вградено бие всичко по пройзводителност.

:cool: Напълно съм съгласен. Направо пускам вграденото видео 7050 и ще си джиткам супер марио :) Аиде по сериозно че модераторите ще ми заключат темата от толко спам. Всеки си има мнение. Аз познавам доста хора които си карат на едноядрени и не мислят да сменят не всички са зарибени толкова по компютрите. Производителите на очила трябва да се радват обаче. :nono:

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Има някаква промоция за онлайн купуване от jar което ще ми излезе по евтино и ще взема http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539393 и тоя процесор http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536559 Ама от там гаранциите ме притесняват, но пък ще излезе по евтино.

Има някаква промоция за онлайн купуване от jar което ще ми излезе по евтино и ще взема http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539393 и тоя процесор http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536559 Ама от там гаранциите ме притесняват, но пък ще излезе по евтино.

Това,което пише,че го има в наличност на сайта се отнаса единствено за главния офис(на Черковна се оказа,че немат нищо и им се чуда закво работат...),а тия цени с намалението са само ако купиш онлайн!На място са си старите цени-днеска проверявах!

А се оказа,че тия работи дет ми требваха ги немат и в главния склад,независимо,че на сайта е обявено като налично!

Редактирано от gniasanie (преглед на промените)

• Автор

Поръчах http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539393 и http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536559 В понеделник ще са мой остана само рама някак да докопам, звънях в плесио и го нямаха уш да ми се обадят като разберат кога ще има и никакви ги няма и пак ще звънна. Като го сглобя ще се похваля пак ;)

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

• Автор

Тоя мушкин е много труден за откриване. В сайта на производителя пише че е направен за работа с LGA1156 дъна. Не е ли по добре да взема някоя памет която е направена за амд процесори или се бъркам нещо.

Те май нищо налично нямат от сайта обади се и питай за тази http://plesio.bg/ram-c-69977727/xlr8-4gb-ddr3-1600-ram-kit-pc3-12800-8-8-8-24-p-282543.html.Ако и нея я нямат звънни в понеделник в скай и поръчай 2 кита 2ГБ Kingston HyperX 1600 и готово.

• Автор

Тоя кит от sky е 365.48 лв. Ако наистина си струва мушкина ще попитам пак в понеделник за него иначе и това мисля е вариант http://plesio.bg/ram-c-69977727/blackline-es-4gb-ddr3-1600-ram-kit-pc3-12800-8-8-8-24-996681es-p-282401.html

Тоя кит от sky е 365.48 лв. Ако наистина си струва мушкина ще попитам пак в понеделник за него иначе и това мисля е вариант http://plesio.bg/ram...s-p-282401.html

ЦЪК... По мое мнение не е 365лв а 227,22...

Но не е кит а 2 платки отделно.

И това е лошо защото? Няма да сработят в двуканален режим ли? Айде малко пояснение - контролера на паметта на АМД процесора има 2 режима на работа , поне доколкото знам - GANGED демек познатия ни дуал ченъл и UNGAGED, демек сингълченъл... Интересен факт е, че особена разлика между двата режима на работа няма, като дори Unganged режима вади малко по-добри резултати. Разбира се разликите са мизерно малки, но...

Идеята ми е, че няма значение дали ще са 2 отделни платки в опит за дюъл ченъл или ще е кит...

• Автор

Мисълта ми е че китовете са тествани да работят в dual chanel и производителността им трябва да е по добра.

Като взимах моята кит нямаше,тва преди месец и взех 2 отделни плочки.Ако използваш компа главно за игри каквато и рам да сложиш няма да усетиш разлика.Ако си маняк на тема хардуер и правиш тестове тогава найстина си трябва добра рам.

Като взимах моята кит нямаше,тва преди месец и взех 2 отделни плочки.Ако използваш компа главно за игри каквато и рам да сложиш няма да усетиш разлика.Ако си маняк на тема хардуер и правиш тестове тогава найстина си трябва добра рам.

Принципно да... Дефакто обаче рамта дава 2-3 кадъра в повече, дъното дава 2-3 кадъра в повече, харда, исе събират 10-тина кадъра, които в друга конфигурация няма да ги има, но в тази ще са налице... Тогава вече разликата става сериозна...

• Автор

На това дъно задължително ще трябва клок на рама за да е на 1600 мхз. Някой пробвал ли е мушкина http://plesio.bg/ram-c-69977727/redline-4gb-ddr3-1600-ram-kit-pc3-12800-6-8-6-24-p-282665.html да го сложи от 1333 на 1600 и какъв ще му е тайминга тогава а също и на 1333.

На това дъно задължително ще трябва клок на рама за да е на 1600 мхз. Някой пробвал ли е мушкина http://plesio.bg/ram...4-p-282665.html да го сложи от 1333 на 1600 и какъв ще му е тайминга тогава а също и на 1333.

След като това е честотата на паметта по подразбиране със съответните латенции, какво има да се мисли? Ще тръгне на дъното под ъндерклок и ще може да работи на по-нисък волтаж и/или на същия с по-малка латентност, след като се "оувърклокне," ще работи на заводските си настройки, но ще се "води" клокнат в биоса и ОС.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

След като това е честотата на паметта по подразбиране със съответните латенции, какво има да се мисли? Ще тръгне на дъното под ъндерклок и ще може да работи на по-нисък волтажи и/или на същия с по-малка латентност, след като се "оувърклокне," ще работи на заводските си настройки, но ще се "води" клокнат в биоса и ОС.

Благодаря за отг. Мен ми казаха че на заводските няма да може да тръгне заради дъното. Но щом трябва да тръгне ако успея да я намеря направо я слагам на 1600 с таймингите който са заводски и се надявам да няма проблеми.

Благодаря за отг. Мен ми казаха че на заводските няма да може да тръгне заради дъното. Но щом трябва да тръгне ако успея да я намеря направо я слагам на 1600 с таймингите който са заводски и се надявам да няма проблеми.

Ако става въпрос за това дъно, едва ли ще има проблеми от негова страна. Виж, че поддържа дори памети работещи на 2200МХц(ефективни), които се ъндерклокват до по-ниска честота, а именно максималната поддържана от дъното - 1866МХц(ефективни).

• Автор

Ако става въпрос за това дъно, едва ли ще има проблеми от негова страна. Виж, че поддържа дори памети работещи на 2200МХц(ефективни), които се ъндерклокват до по-ниска честота, а именно максималната поддържана от дъното - 1866МХц(ефективни).

Да но рама ще я пусне на 1333 дефолт и после клона не знаех просто дали ще се отрази отрицателно на заводските и параметри защото дъното не я пуска направо на 1600, но щом няма проблеми остава да звъня в плесио докато не ми я намерят.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.