Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лудница пред най-новия мол, паяци вдигат коли

Featured Replies

Лудница пред най-новия мол, паяци вдигат коли

6_173f1e.jpg

21 април 2010 / News.dir.bg

Над 2000 души обсадиха вратите на най-големия мол в България - “The Mаll", още в 8 ч. сутринта.

"The Mall" в София отвори в 9 часа за първи път врати за посетители. Сградата се намира на бул. “Цариградско шосе”, на 5 км от центъра на столицата и на 6 км от летище “София”. На 66 000 кв.м са разположени 185 магазина на чуждестранни и български марки, ресторанти и места за забавление.

След освещаването на "The Mаll", Франк Уайтинг, управляващ мениджър на най-новия търговски комплекс, пусна в небето стотици балони. След това покани с „Добре дошли” нетърпеливите клиенти в шопинг центъра.

Снощи премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова прерязаха лентата за ВИП откриването на "The Mall". Това събитие показва, че въпреки кризата нещата в София си вървят прекрасно, коментира министър-председателят.

Докато премиерът и кметът разглеждаха мола, паяци на Столичния инспекторат успяха да вдигнат за три часа 24 коли, паркирали на зелените площи край новия комплекс. По същото време други шест собственици са глобени на място за неправилно паркирани автомобили, а на трима са съставени актове. Търговският комплекс има над 2000 паркоместа.

Освен свещената простота на българина, в новината ми направи впечатление поредната нагла тъпотия на ББ.

Или може би двете неща са неразривно свързани...

Аз едвам ги издържам у нашия мол вечер-камо ли да влизам с толкоз народ-

няма начин

:P

Кисело мляко по 5 стотинки,банани по 90...

Това не е свещена простота,а глад,algor !

Кисело мляко по 5 стотинки,банани по 90...

Това не е свещена простота,а глад,algor !

И какво общо има това с темата?!

Българите ще се избият да влязат в този мол, в който няма дреха под 50 лева....на това ли казваш глад?!

Не,но със сигурност щях да го направя,ако бях със 150 лева пенсия при 35-40 годишен стаж !

Madonna,хората главно това са търсели там,а не дрешки !

• Автор

Не,но със сигурност щях да го направя,ако бях със 150 лева пенсия при 35-40 годишен стаж !

Така е, но рекламните трикове на гърба на българина се отразяват точно на въпросната простотия.

Бедна ти е фантазията какво беше сутринта там, а мога да ти дам гаранция, че не повече от 300 души са си взели от промоционалните количества на храните без пари. А другите да ти кажа ли за колко пари са си напазарували?

И накрая само да кажа, че и майка ми е със 132 лева пенсия, но не е там не защото има много пари, а по други причини.

Така е, но рекламните трикове на гърба на българина се отразяват точно на въпросната простотия.

Бедна ти е фантазията какво беше сутринта там, а мога да ти дам гаранция, че не повече от 300 души са си взели от промоционалните количества на храните без пари. А другите да ти кажа ли за колко пари са си напазарували?

И накрая само да кажа, че и майка ми е със 132 лева пенсия, но не е там не защото има много пари, а по други причини.

Някой си прави рекламни трикове, после българина е прост !

Айде стига !

Спомням си точно преди година като отвориха Мола (Карфур) в Бургас голям цирк беше.Паркинга се оказа тесен,офицялното откриването беше с адреналинките и Рачков.

Незнам как е в София но в Бургаския Мол почти никой не купува скъпи дрешки и година по късно магазините взеха един по едни да затварят.

Виж кисело мляко от 19ст, хляб от 35ст,банани от левче и аз си купувам редовно.Всяка седмица има промоции и намаления, във всеки град поне по един такъв магазин да има няма да е лошо.Малките хранителни магазинчета меко казано се оливат с надценките.

В Поморие,Несебър,Созопол и останалите градове по черноморието е нормално в началото на летния сезон цените да се надуят до дупка и да си останат така до следващия сезон когато се надуват още....

Големите хранителни магазини лекинко ги осифериха и ги призимиха.

п.п :cool: И аз лятото се занимавам с търговия.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Това нов модел на купуване ли е Вместо да се полее с шампанско човек се въоръжава със сопа и тояга на входа

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

Целта е да разбера за какво е тази шопинг истерия. А за да се трепят пред вратите поне да кажат за какво хаха това естествено в кръга на майтапа а ти какво не си разбрал? Аз влизам в мол когато ми трябва нещо

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

Така наречените "молове" са си чиста простотия.Не знам защо ги наричат така,като това са магазини с опция като се разделиш с бая голяма сума за покупките,да отидеш до едно от долнопробните скъпи заведения и да се наблъскаш като свиня,а ако пък ти останат пари-да си купиш скъп билет за поредния тъп филм който са пуснали по киното.

Общо взето това са места за балъци.Аз често ходя там,но не за да давам,а за да изкарвам пари като хаквам псп-та.

Така че си правете изводите!

И какво е това мляко за 5 стинки - яде ли се -

бананите поне стават и за друго

:yanim:

Аз ползвам само Фантастико-то на мола до нас.

И като влезли тия лами-все едно утре ще умират и требе за последно да се наплюскат.

То гъчканица от препълнени колички,еле и като накатурят и дечурлигата пък на ония камиончета...

И така е всеки ден,мда,2012 иде...

:mark:

Редактирано от Fifa (преглед на промените)

...Аз ползвам само Фантастико-то на мола до нас....

Sky City?

Време е да престанат със строенето на молове в София и да се надпреварват на кой му е по-голям мола.

Sky City?

Време е да престанат със строенето на молове в София и да се надпреварват на кой му е по-голям мола.

Какво ви пречат моловете не разбрах. Градинка ли искате? Сърдете се на Б.Б. и Й.Ф., а и дори и да не е мол, щеше да е друга сграда.

Какво лошо има, че се строят молове? Повече, по-добре. Все пак ще има по-голяма конкуренция, което е добре за крайния потребител. А отделно, самата идея мол е много добра, защото по-лесно и бързо се пазарува, и не на последно място - паркоместа по европейски стандарт, при това безплатен първите часове. (в центъра повечето от вас знаят как е)

Също така е много чисто; зимата топло, лятото - прохладно; дъжд, сняг вятър - не са пречка. Е, ако е приятно времето, може човек да се разходи из търговските ни улици, разбира се.

Има и графа сигурност. Колите са защитени от хулигани, както и ти самия - ако теглиш пари от банката директно по асансьора в колата и газ.

Дали има тарапана на откриването - ама хич не ме вълнува. Защо - мания, селяния или нещо друго - има от всичко.

едит: Относно стоката, този на Стамболийски беше зле доста време след откриването му, но в момента е екстра. Ситито по-късно го посетих и беше също добре зареден и прилични цени, но другия е по-добър според мен и откъм разнообразие, и откъм цени. А останалите са ми далеч и не са ми били по пътем.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

И от какво е породено масовото недоволство и обиждането на хората, че били прости, че били маймуни и всичко, което прочетох. Или тези 1000 човека, които са били на това откриване прдставляват София? Осъзнайте се.

Какво е лошото да има такива големи дискаунтъри (то Карфур не е точно доскаунтър)? Засилва се конкуренцията. Видимо е. Просто пример. Онзи ден получих брошурата на Карфур. Да, имаше и ефтини неща. Прегледах я, но ми е далече и на дали ще ходя често. Не съм и бил. Ще го посетя след около седмица разбира се, за да разгледам. Вчера ходих в Кауфланд и мога да ви кажа, че всички промоционални стоки, които бяха в Карфур на определени цени, в Кауфланд бяха с 5 - 10 ст. по ефтини. Да не изброявам, ще дам само примери. Млякото в Карфур 9 ст. - Кауфланд 5 ст. Бананите 85 ст. - Кауфланд 79. Захарта също, олиото и то, Балантайнс уиски също и т.н. и т.н. Всичко извадено на палета в центъра на ниски цени. Месото също с 20-30 % намаление.

Та кое точно е лошото в конкуренцията не можах да ви разбера точно? Или сега ще кажете, че лошото е това, че хората са се блъскали на откриването? И? Вие нали не бяхте там и се смяхте отстрани наричайки всички селяни и прости българи. Доволни сте предполагам. Гледайте по мащабно на нещата и се радвайте, че конкуренцията сваля цените. А за колко дълго, ще разберем с времето.

Е, повечето от вас може би пазаруват в Елемаг разбира се.

Проблемът не е в МОЛ-овете и дискаунтерите, ами в това, че вече май се превръщаме в нация от търговци , а не от производители.

Не виждам и защо се учудвате на млякото по 5 ст ? Дискаунтърите предлагат цени, по-ниски от пазарните, не задължително за сметка на качеството, а поради минимизацията на издръжката, в това число заплатите на персонала и обслужването на помещенията.

По този начин те постигат по-голям оборот на кв.м на по-малка търговска площ в сравнение със класическите супермаркети

и могат да си позволят да продават една стока на по-ниска цена от тази на която дори са я купили.

На това едно време ме учеха, че му се вика "агресивна реклама".

• Автор

И от какво е породено масовото недоволство и обиждането на хората, че били прости, че били маймуни и всичко, което прочетох. Или тези 1000 човека, които са били на това откриване прдставляват София? Осъзнайте се.

Какво е лошото да има такива големи дискаунтъри (то Карфур не е точно доскаунтър)? Засилва се конкуренцията. Видимо е. Просто пример. Онзи ден получих брошурата на Карфур. Да, имаше и ефтини неща. Прегледах я, но ми е далече и на дали ще ходя често. Не съм и бил. Ще го посетя след около седмица разбира се, за да разгледам. Вчера ходих в Кауфланд и мога да ви кажа, че всички промоционални стоки, които бяха в Карфур на определени цени, в Кауфланд бяха с 5 - 10 ст. по ефтини. Да не изброявам, ще дам само примери. Млякото в Карфур 9 ст. - Кауфланд 5 ст. Бананите 85 ст. - Кауфланд 79. Захарта също, олиото и то, Балантайнс уиски също и т.н. и т.н. Всичко извадено на палета в центъра на ниски цени. Месото също с 20-30 % намаление.

Та кое точно е лошото в конкуренцията не можах да ви разбера точно? Или сега ще кажете, че лошото е това, че хората са се блъскали на откриването? И? Вие нали не бяхте там и се смяхте отстрани наричайки всички селяни и прости българи. Доволни сте предполагам. Гледайте по мащабно на нещата и се радвайте, че конкуренцията сваля цените. А за колко дълго, ще разберем с времето.

Е, повечето от вас може би пазаруват в Елемаг разбира се.

Да, пазарувам в Елемаг, но това не е от значение. Никой не е наричал никого маймуна, затова ще те моля да се въздържаш от такива инсинуации друг път.

Сега си прочети поста внимателно и ще видиш как сам си дал обяснение на това, което си написал в първото изречение, а и аз определих като простотия в народа.

Не само това, а и ще го повторя - народа ни е прост, защото се води за носа от всеки, който с евтин рекламен трик може да ги накара да купува от там, където той пожелае, а не където е най-евтино.

Това е и визираната от мен простотия - самия ти казваш (аз също го знам), че в Кауфланд и в момента на откриването на Карфур е по-евтино (или поне доста стоки, ако не всички), а народа се е юрнал да пазарува в Карфур.

Това е отговорът ми и към онова трибуквие по-горе, макар да не го заслужава.

Та хайде сега определете вие какво е това, ако не простотия и ако го направите обосновано, аз лично ще си взема думите назад и ще се извиня на всички тук, че и на народа, даже.

:yanim:Eдно не мога да си обясня аз ... как кофичка мляко ще струва 5 стотинки :cool: ... има някаква измама тука . Слушайте ми думата ... ще стане като сиренето ... пак ще надушат тебешира :cool: !?!

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

:yanim:Eдно не мога да си обясня аз ... как кофичка мляко ще струва 5 стотинки :cool: ... има някаква измама тука . Слушайте ми думата ... ще стане като сиренето ... пак ще надушат тебешира :cool: !?!

Пак са на печалба, вместо да го изхвърлят, защото е към края на срока си на годност...Пък и е безплатна реклама! Ех този капитализъм, чудя се как тази тема не е в "Купувам-предлагам" или под формата на рекламен банер?

...

Та хайде сега определете вие какво е това, ако не простотия и ако го направите обосновано, аз лично ще си взема думите назад и ще се извиня на всички тук, че и на народа, даже.

Доказателство , че всичко, което сме учили по PR и реклама си е точно така, както го пише в учебниците :yanim:

Какво ви е толкова чудно за млякото не разбирам? Ако помислите, ще си дадете отговор. Не е за сметка на качеството. Това е абсолютно грешно мислене. Млякото се продава на загуба. Други стоки също. Това е повече от сигурно, но те не разчитат на това, че ще влезете и ще си купише 1-2 кофички мялко за 10 ст. и магазина ще загуби от това. Покрай него ще вземете и куп други неща, за които ще похарчите доста пари, от които те ще спечелят. Това е идеята на големите супермаркети. Влизаш и пазаруваш всичко на едно място.

Хубаво де, не сте ги наричали маймуни, а прости. Не се хващай за всяка думичка. Говоря образно за отношението и коментарите като цяло.

В първият пост пише: Освен свещената простота на българина...

За това говоря.

И кое точно е рекламен трик в намаляването на цените? Всеки сам избира как да пазарува. Аз се дразня, че сте видяли 1000 или 2000, а може би 5000 хил. човека и направихте заключение за град с население 1.5 млн.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.