Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лудница пред най-новия мол, паяци вдигат коли

Featured Replies

преди време край едно градче на магистралата построиха бързохранилка от световна марка,в началото кръчмите до една щяха да фалират, понеже било престижно и модерно да се храниш там, а сега освен цигани с каруци друг не ходи там, та и с моловете така ще стане, всяко чудо за 3 дни, що не си спомните кво беше на илиенци а сега ходили цяла софия там

Качествено прясно/кисело мляко, произведено в БГ, има само и единствено от доверен човек, например на село, няма такова във веригите.Страшно съм против Kaufland, там продават консумативи, а не храна.Консумативи за хранилките на прасетата, само си купете какъвто и да е салам " Закуска " оттам, и ще се убедите.Наистина ЕФФФФФФФФФФФФФФФТИНО! Тая реклама ми е омръзнала да ми я набиват.Или табели " 3,5 км до ниските цени!".И да, за сметка на качеството е, аз разбирам доста от хранителни продукти, и заставам зад думите си.А хляб от 35 стотинки няма да го коментирам.Всеки ден слагаме в устата си боклуци.Този хляб със сигурност не може да се нареже, без да се разтроши сериозно.Затова си взех последния модел хлебопекарна, пазарувам от едно близко село, така и помагам на хората да преживеят.Здравето е най-голямото богатство след вярата, не мога да повярвам що за скотове се блъскат така по mall-ове и discounters.А целта на поне половината участници в лудницата, за която пише в темата, е да се пъчат и бият в гърдите, че са били там първи, както и да не се чувстват прекарани.

Качествено прясно/кисело мляко, произведено в БГ, има само и единствено от доверен човек, например на село, няма такова във веригите.Страшно съм против Kaufland, там продават консумативи, а не храна.Консумативи за хранилките на прасетата, само си купете какъвто и да е салам " Закуска " оттам, и ще се убедите.Наистина ЕФФФФФФФФФФФФФФФТИНО! Тая реклама ми е омръзнала да ми я набиват.Или табели " 3,5 км до ниските цени!".И да, за сметка на качеството е, аз разбирам доста от хранителни продукти, и заставам зад думите си.А хляб от 35 стотинки няма да го коментирам.Всеки ден слагаме в устата си боклуци.Този хляб със сигурност не може да се нареже, без да се разтроши сериозно.Затова си взех последния модел хлебопекарна, пазарувам от едно близко село, така и помагам на хората да преживеят.Здравето е най-голямото богатство след вярата, не мога да повярвам що за скотове се блъскат така по mall-ове и discounters.А целта на поне половината участници в лудницата, за която пише в темата, е да се пъчат и бият в гърдите, че са били там първи, както и да не се чувстват прекарани.

Бат Стефане напълно те подкрепям +1 :yanim::cool:

Sky City?

Същото мда,минал покрай небесния град,аз го прекръстих на Лами Сити-града на ламите.

:)

А когато е по-спокойно се наслаждавам на аквариума с големите риби.

И за по-напряко си минавам през подземния гараж,че горе е много бавно и нервно,а и може да те сгазят.

Имаше и концерти,Лили Иванова,Ивана идваха да ни пеят,ама вече и концерти няма.

Поредният мол, който е по-по-най от другите. Хората нямат пари, но ако ще пазаруват ще го правят от Молът. Не просто Молът, а най-новият и най-модерният! После като пием кафе или бира с познати ще се фукаме с това, че сме си взели нещо от Молът, било то и само ароматна свещ или сапунче. Ако сме се жертвали да пием кафе за 3 лв и минерална вода за още 2 - бонус точки! После може да се оплакваме как няма пари да си платим биричката в кварталното, ама няма значение - бонус точките си седят!

Anyway... една интересна статия от Dnes.bg за Моловете - http://www.dnes.bg/izvanrelsi/2010/03/15/molyt.87744 :)

@Fixt00l, к'во да ти кажа, прав си :) Особено за качеството на хранителните продукти, които се продават по магазините. И то не само евтините са боклуци. Затова съм изключил от менюто си хляб, колбаси, сирене и прочие химия и отпадъчни материали. Както каза някой по-нагоре, това е резултатът от превръщането на нацията ни от производствена в търговска.

@haidukpikaso, Sky City е един от по-приятните молове. Може би защото не претендира за нищо по отношение на размер, цени, марки и т.н. Но пък има доста по-качествен избор отколкото в Сердика център. Приятелката ми работеше в него, а сега е в Сердика :whist:

Това, което мен лично ме дразни в наличието на толкова много молове е издигането на материализма в култ. Хората се надпреварват да пазаруват парцали, от които нямат нужда, защото е модерно и се съревновават кой е изхарчил повече от парите, които няма. Тотално е изпростяла нацията и все повече губим духовната си култура, като постепенно се превръщаме от хора в прасета. Затова и скоро няма да видим увеселителен парк, примерно, в който да водим децата си. Няма да останат и зелени площи и диви животни. Дори и спомените какво е сирене и кашкавал от мляко и те ще избледнеят с времето...

Какво толкова ви вълнуват моловете, а това че вчера се заговори че гимназиалното образование става платено изобщо не ви интересува, следващата крачка е да преместят училищата в моловете та белким се заинтересувате от безобразията в образованието.

между другото моловете който нямат минимум 300 паркоместа са без бъдеще

Поредният мол, който е по-по-най от другите. Хората нямат пари, но ако ще пазаруват ще го правят от Молът. Не просто Молът, а най-новият и най-модерният! После като пием кафе или бира с познати ще се фукаме с това, че сме си взели нещо от Молът, било то и само ароматна свещ или сапунче. Ако сме се жертвали да пием кафе за 3 лв и минерална вода за още 2 - бонус точки! После може да се оплакваме как няма пари да си платим биричката в кварталното, ама няма значение - бонус точките си седят!

Anyway... една интересна статия от Dnes.bg за Моловете - http://www.dnes.bg/izvanrelsi/2010/03/15/molyt.87744 :)

А защо отново в множествено число? Не може ли всеки да дава мнение за себе си, без да намесва общото понятие "хората". Аз така и така, аз това, аз другото. Защо давате такива крайни и най-вече общи определения за всичко и всички. Говорете за себе си. В единствено число, след като не познавате хората или поне голямата част от тях.

Качеството на продуктите по различните вериги е почти едно и също. Просто трябва да се загледате в дребните буквички и да видите кой е производителя. По същият начин продуктите на Била с марка Клевър са абсолютно еднакви с обикновените такива. Обърнете внимание на нутришънс. Просто етикетите са различни. Ако не вярвате проверете съдържанието на мазнини, въглехидрати и т.н. на еднакви продукти с различни етикети. Същото е и в МЕТРО с марката АРО. Абсолютно еднакви по качество стоки с различни цени.

Мда,както и на Фантастико продуктите FFвкус-

кисело млекце 2% само за 29 стинки,наденицата е 3.49 - без пари направо

:)

То кво ли и има за тез пари,гадай си сам.

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Кашкавалът не е кашкавал, а вносно сирене, Edam, Gouda, Cheddar, и т.н.

Не знам за останалите стоки, но който иска да си купува телевизор, да ходи в Карфур. Дискаунта е доста голям в сравнение с другите хипермаркети. Колкото и да лаете против моловете, това е бъдещето. А това, че българина пазарува като невидял, при такива откривания, не знам какво ви учудва толкова. Не гладът, манталитета ни е такъв, селски.

Среднощна битка Кауфланд - Карфур

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Супер жалка е картината. Излъгах се да ида до Метро в Неделя. Говоря за Пловдив. Какво съвпадение, тук също има нов мол. Съответно от Керфур пуснали цени-убиец и куцо, кьораво и сакато + половин Столипиново тръгнали на пазар. Меко казано беше като джунгла. Имам чувството, че хората като видят ниски цени озверяват. Приятел ми разправяше за зверски бутаници, конфликти за банани, организиране на групи тъй като имало ограничение в количеството храна, която 1 човек може да си купи. Супер смешници сме ей. Жалки направо. Надявам се поне хората да са доволни след като са се презапасили с банани. Ха-ха.

Абе, за банани и аз бих се редил, стига да не са ГМО...Във Варна са по 2,70 лв минимум, та до левче разликата е 270 %....

Аз бих го визитнала заради новото 4D кино,ама след като отмине тарапаната.

На 300 метра ми е тоя МОЛ от офиса, ама едва ли ще отида, поне не и преди малко да мине голямата навалица. И гаранция няма да си купувам мляко от незнамсиколко стотинки :cool:

ох.. в Кауфланд 1,70 кг капини ли беше малини ли.. по-скоро малини и съобщават че са намалени на 60 стотинки за кг ,като ги видях - целите в червеи и незнам си какви мухи - ПОВРЪЩАше ми се... а млякото 5 стотинки ? - да бе да.. слагат нишисте , пробвайте де..

Качество - Цена

За това е и толкова ЕФФФФФтино..

Хубаво е да има по-ниски цени, но никога няма да отида на "ефтяното" и да се блъскам.

Най-различните промоции са ми силно съмнителни...

1.Искат да се отърват от стока на ръба на срока на годност.

2.По-лошото-Искат да се отърват от стока извън срока на годност.

3.Искат да се отърват от непотребна и застояла стока

Става ли дума за храни, абсурд е да се купува нещо със съмнителна годност, все пак не бива да се прави шега със здравето.

Просто е-Прекалено евтиното просто е...боклук...

Единственият плюс от пръкването на всички тези магазини е, че цените ще намалеят (донякъде).

Не говоря за тези супер-турбо промоции за по стотинки, а за другите неща, които са на разумни цени, следователно и на приемливо качество.

.Във Варна са по 2,70 лв минимум, та до левче разликата е 270 %....

Ахаа, падна ли ми.....Я сега сметни, с колко процента трябва да намалиш цената, за да получиш от 2,70 - 1,00лв. Пиша ти по икономика и по метематика "Слаб-2" :)

:blink:

Ахаа, падна ли ми.....Я сега сметни, с колко процента трябва да намалиш цената, за да получиш от 2,70 - 1,00лв. Пиша ти по икономика и по метематика "Слаб-2" :)

:blink:

с 270% е по-скъпо. Вероятно това е искал да каже.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.