Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

препълване на диск "С"

Featured Replies

С Уиндоус 7 съм.От два дена забелязвам с ужас че диск "С" където е инсталирана операционаната система се пълни с голяма скорост.От диска използвам около 22Гб място днес забелязах с ужас че диска от 50 Гб е пълен, и системата ще блокира тъй като няма грам празно място!.Моля за помощ какво да правя??

System Restore ти запълва диска.Може да я изключиш тази функция или да се ограничи максималният обем,който заема.

С Уиндоус 7 съм.От два дена забелязвам с ужас че диск "С" където е инсталирана операционаната система се пълни с голяма скорост.От диска използвам около 22Гб място днес забелязах с ужас че диска от 50 Гб е пълен, и системата ще блокира тъй като няма грам празно място!.Моля за помощ какво да правя??

ОК, сега разгледай всички папки и виж размерите им. Коя е най-голяма?

Пусни disk cleanup инструмента (Start > All Programs > Accessories > System tools

• Автор

С антивирусна Касперски Интернет Секюрити съм.С диск с disk cleanup не се получи.Спрях System Restore пак същото.Най голяма ми е папката APPDATA-32GB????Предполагам че тук е грешката,но като всичките папки в АppData по отделно ги тествам не намирам нито една със съмнителни габарити

С антивирусна Касперски Интернет Секюрити съм.С диск с disk cleanup не се получи.Спрях System Restore пак същото.Най голяма ми е папката APPDATA-32GB????Предполагам че тук е грешката,но като всичките папки в АppData по отделно ги тествам не намирам нито една със съмнителни габарити

Пуснал ли си да се виждат системните и скритите файлове?

• Автор

Става въпрос за опции на папките в които да се показват всички скрити папки.Ако за това става въпрос включено е!В момента след като изключих систем ресторе и направих рестарт компа започна много да мисли и да смята някакви проценти.Ще видим какво ще стане след рестарта.

Редактирано от boxsi11 (преглед на промените)

Може да се използва и някоя от следните програми за диагностика на това кое колко място използва:

Scanner 2.10 или TreeSize Free V2.4

• Автор

След като изключих систем ресторе и дадох рестарт на компа положението остана същото за мое съжаление!!Диск "С" остава пълен!!

След като изключих систем ресторе и дадох рестарт на компа положението остана същото за мое съжаление!!Диск "С" остава пълен!!

Пусни си ccleaner и разчисти и регистрите и файловете

Пусни си ccleaner и разчисти и регистрите и файловете

:wors: Точно с CCleaner регистрите не трябва да ги пипа, ако не знае какво точно пипа :wors: Нека да види, коя папка му заема най - много място. Да провери файловете там и чак тогава АКО не са необходими на системата да ги истрие ...

Единият вариант е ръчно да си чистиш диска, само че за да го правиш трябва да знаеш какво правиш и кое можеш да триеш и кое не.

Има и много програмки, които правят нещо като 'автоматично' почистване.

Можеш да видиш списък с такива програми - тук. Ориентирай се по оценките и броя на свалянията коя е най-популярната и най-предпочитана от потребителите. Аз лично ползвам Wise Disk Cleaner.

След като изключваш System Restore,логично е да останат записаните файлове на диска.Те няма как да изчезнат с изключване на тази функция.Случайно да ползваш Windows 7 Manager,който има такива опции за опеделяне размера на тези файлове и ги изчиства автоматично.

• Автор

Не ползвам програмата Windows 7 Manager.Никога не съм я ползвал.От къде да я сваля и как да изчистя файловете!?

Не ползвам програмата Windows 7 Manager.Никога не съм я ползвал.От къде да я сваля и как да изчистя файловете!?

от замунда или наносет.бг

@echo off

CD %Temp%

DEL *.* /s /q

FOR /D %%I IN (*.*) DO RMDIR /s /q %%I

CD %WinDir%\TEMP

DEL *.* /s /q

CD %WinDir%\PREFETCH

DEL *.* /s /q

CD %LOCALAPPDATA%\TEMP

DEL *.* /s /q

Запази с разширение .bat и стартирай.

Моля да не се използва от потребители с Windows2000/2003/XP

Специално за Windows7 е.

Чисти файловете от Temp папките и Prefetch

НЕ нося отговорност, ако скриптът не бъде коректно и нацяло записан и създаде проблеми. Внимавай как го копираш.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

:) Точно с CCleaner регистрите не трябва да ги пипа, ако не знае какво точно пипа :) Нека да види, коя папка му заема най - много място. Да провери файловете там и чак тогава АКО не са необходими на системата да ги истрие ...

не ми е ясно какво ти е толкова смешно?... И моля, не ми обяснявай...

• Автор

До jjjjjk -доста съм по слаб от Вас с компа, и молбата ми е да ми обясните по подробно какво трябва да направя с този файл.Как да го запиша! и как да го пусна?

До jjjjjk -доста съм по слаб от Вас с компа, и молбата ми е да ми обясните по подробно какво трябва да направя с този файл.Как да го запиша! и как да го пусна?

Маркираш, копираш и го пействаш в Ноутпад, след което даваш Save as...(.bat)

Пуска се като всяка програма с двукратно кликване върху иконата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Изтеглете прикаченият файл.

Отидете в настройките на папките и настройте да се показват файловите окончания. Тук е описано как

След това преименувайте For Win7.txt в Cleaner.bat и го стартирайте с двоен клик

FOR WIN 7.txt

Ако не настроите да се показват файловите окончания, то тогава ще стане Cleaner.txt.bat което не ни върши работа.

Създадох скрипта, защото дори и някои почистващи програми не почистват 100% коректно временните файлове от TEMP папките.

Съдържанието на скрипта е постнато, за да няма никакви съмнения относно действията, които извършва. Големината му е 276байта

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Свалих програмата Windows 7 Manager,но не съм работил с нея.Къде трябва да отида и да изтрия тези файлове?

Security->System Restore->плъзгача на минимум->ОК->рестарт

Кажи по-добре, къде ти се свалят файловете от торент клиента и Download менажера които ползваш?

Кажи по-добре, къде ти се свалят файловете от торент клиента и Download менажера които ползваш?

И какво има на Desktop-а и в My Documents...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.