Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израелски учени откриха душата

Featured Replies

пълни тъпизми, няма такова неща като душа, което е нещо отделно или част от вас, има само енергийна разумна енергия, която може да мисли и това сте вие, всеки един е такова нещо. А не имаме си някаква душа и тя си действала сама, това е голяма глупост :clap:

А как ли е при Вас, Ваше Светейшество? Душичка нЕмате ли си?

хайде, изповядай се, ще те прочете и чичко доктор, може и да ти помогне...

• Отговори 54
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• глупости

• Исках да кажа, че другите религии са излишни. Християнството е единственото праведно учение.

• Подробности за сензационната находка бяха огласени на открития вчера ежегоден конгрес по невроимунология в израелския гр. Кейсария. Там бяха представени нови изследвания за дейността на човешкия мозък

...ако имахме куража да запишем и после да анализираме мислите и емоциите си само от един ден...

Ще си пробвам куража и то "пред черната дъска" :(

три избилика на остър сарказъм-емоция, породена от горделивостта ми. Матирах ги. Завършиха с широка усмивка и вечното: Бе света няма да оправя, ми я да пооправя себе си. Спестих на потърпевшия някой и друг момент злоба. Така и така няма да разбере, но аз съм доволна.

лакомия-един изблик-сториха ми се малко двете принцеси със сирене и си взех и една пирожка. Не я изядох, а като изстина ми се стори много мазна и я хвърлих на фирменото куче. То остана видимо доволно. Аз също.

неподчинение - един изблик - изслушах наставленията и свърших нещата, както аз ги разбирам и смятам за правилни, началникът изобщо не забеляза, че не съм процедирала по неговия начин. Остана видимо доволен. Аз също

е, все още е 14.08 и като се замисля, в момента би могло да бъде преценено, че се правя на интересна(тщеславие).

Който както си реши.

Да видим до морфеевата прегръдка още колко "грехове" ще натворя.

Това бяха минусите.

Плюсове... ами няма, нищо добро не сътворих-не спасих света. И днес не направих нищо, което да е значимо.

Сега по темата... Невроимунологията е сравнително нова наука. Питам се колко време ще трябва, за да се проумее, че няма нищо ново под слънцето? Или "очи да видят, ръка да пипне" важи най-много в медицината?

Защото в математиката никой не оспорва аксиомите.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

три избилика на остър сарказъм-емоция, породена от горделивостта ми. Матирах ги. Завършиха с широка усмивка

Отличен 6 (не зачертавай толкова)

лакомия-един изблик-сториха ми се малко двете принцеси със сирене и си взех и една пирожка. Не я изядох, а като изстина ми се стори много мазна и я хвърлих на фирменото куче.

Отличен 6 (не прибързвай)

неподчинение - един изблик - изслушах наставленията и свърших нещата, както аз ги разбирам и смятам за правилни

Отличен 6 (за творчество и ентусиазъм)

Морфей е прекрасен, но точността е слабото му място

Имаш време - на прав път си :cool:

Редактирано от MJA (преглед на промените)

......

Сега по темата... Невроимунологията е сравнително нова наука. Питам се колко време ще трябва, за да се проумее, че няма нищо ново под слънцето? Или "очи да видят, ръка да пипне" важи най-много в медицината?

Защото в математиката никой не оспорва аксиомите.

В медицината аксиоми почти не съществуват.Обикновено 2+2 не правят 4 , заради това не спада към "точните науки".

Всяко нещо в науката обаче подлежи на изпитване и доказване.Иначе няма да е наука ами вяра.glare.gif

В медицината аксиоми почти не съществуват.Обикновено 2+2 не правят 4 , заради това не спада към "точните науки".

Всяко нещо в науката обаче подлежи на изпитване и доказване.Иначе няма да е наука ами вяра.glare.gif

Има разни математики, Док. :) Но да оставим това.

Мисълта ми е, че чакрите не са нещо, за което тепърва ще се научава.

Оказва се, че най-важните жлези в човешкото тяло-хипофизата и епифизата са най-непознати.

вярно е, че съм дилетант, но при всичките ми опити да науча нащо повече, прочетох едно и също(вярно в нета, не разполагам с друга специализирана литература)

MJA :P Не ставаш за даскал! :) Не познаваме с теб един и същи Морфей, така да знаеш :)

Докато не се докаже със сигурност, че ако например стимулираш пинеала ще получиш ефект върху духовното тяло на човека - всичко си е в кръга на вярата и догадките.

Когато разумът признае,че неговото знание има предели,тогава му остава да бъде или скептик,или нихилист ,или да приеме,че най-съществените истини са отредени за вярата,а той трябва да заеме по-скромно място.

/Еее,:)немога да се сетя кой цитирах току -що:)/

Редактирано от discovered (преглед на промените)

Когато разумът признае,че неговото знание има предели,тогава му остава да бъде или скептик,или нихилист ,или да приеме,че най-съществените истини са отредени за вярата,а той трябва да заеме по-скромно място.

/Еее,:)немога да се сетя кой цитирах току -що:(/

"...16 Бъдете единомислени един към друг; не давайте ума си на високи неща, но предавайте се на скромни неща; не считайте себе си за мъдри..."

Римляни, гл.12

този цитат става ли?

Така е.

И хората използват вярата си, за да оправдаят себе си за глупостите, които правят. :)

/Еее,:blink:немога да се сетя кой цитирах току -що:)/

"...16 Бъдете единомислени един към друг; не давайте ума си на високи неща, но предавайте се на скромни неща; не считайте себе си за мъдри..."

Римляни, гл.12

този цитат става ли?

Така е.

И хората използват вярата си, за да оправдаят себе си за глупостите, които правят. :blink:

С други думи "Налягайте си парцалите, докато големите батковци издевателстват върху Вас, пък след смърта Ви ,на ония свят ще Ви се въздаде благоволение, заради страданията Ви на тоя свят". Такова примиреНЧЕСТВО налага религията, за да освободи "пътя", на тези които лежат на нашият гръб и се хранят от кървавата ни пот, от опасността да се надигнем и да ги унищожим. Религията(църквата) и политиката(държавното управление, пък и всеки друг рекетьор), са двете лица на насилие над обикновения човек - духовно и материално и двете заплашват при неподчинение на определени правила и двете "поощряват" ако си роб.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

С други думи "Налягайте си парцалите, докато големите батковци издевателстват върху Вас, пък след смърта Ви ,на ония свят ще Ви се въздаде благоволение, заради страданията Ви на тоя свят". Такова примиреНЧЕСТВО налага религията, за да освободи "пътя", на тези които лежат на нашият гръб и се хранят от кървавата ни пот, от опасността да се надигнем и да ги унищожим. Религията(църквата) и политиката(държавното управление, пък и всеки друг рекетьор), са двете лица на насилие над обикновения човек - духовно и материално и двете заплашват при неподчинение на определени правила и двете "поощряват" ако си роб.

О, печален 20 - ти век!

Век на велики социални експерименти,

век на тържество на рациото над невежеството и закостенялостта,

век на революции - от социалната до сексуалната,

век на концлагерите и на десетките милиони убити,

век на прогреса и век на холокоста...

-----------------------------------------------------------------------------------------

четете историята, приятели, та дано да не се върне пак 20 - ти век...

---

Правилно, спекулирало се е и се спекулира и с вяра, и с религия, и със социалните теории, и с наука, и с изкуство, и с ...каквото може, само да носи дивиденти. Горчилката от тези спекулации като гъст трънак закрива пътя, който може да ни отведе от безизходицата.

Е, дано да имаме силата и мъжеството за се проврем през него, без да ни спрат болката от убожданията и отчаянието от безизходността в бодливия гъсталак...

Даааааам,много поетично,но и вярно.Само бих добавила:

Не само истината като такава дава увереност,но и самото нейно търсене доставя покой.

Блез Паскал

Само да уточня,че тук нестава въпрос за религиозна вяра,а за онази-другата дето всеки има свое определение за нея и дето ни кара да се събуждаме сутрин с усмивка.И понеже подозирач,че ей сега тръгна една полемика,че няма разлика мужду тези вяри-да се застраховам с една поговорка :

Прекаления светец и Богу не е драг.:blink:

Даааааам,много поетично,но и вярно.Само бих добавила:

Не само истината като такава дава увереност,но и самото нейно търсене доставя покой.

Блез Паскал

Само да уточня,че тук нестава въпрос за религиозна вяра,а за онази-другата дето всеки има свое определение за нея и дето ни кара да се събуждаме сутрин с усмивка.И понеже подозирач,че ей сега тръгна една полемика,че няма разлика мужду тези вяри-да се застраховам с една поговорка :

Прекаления светец и Богу не е драг.:blink:

Онази другата се нарича Надежда, а не Вяра.

и двете е, а другото най-важно е Любов, ама не е онази дето е като свещ-като и свърши фитила и настава мрак(това е любов), а онази дето е като слънцето-и да има и да няма облаци, и да е близо, и да е далече-все свети.

за познанието и вярата

а надеждата...

- тя е светлика, който осветява тъжните нощи

- тя е тишината, която гали слухът

- тя е кадифената милувка, която лекува раните

Аз не вярвам в религията и остарелите религиоподобни писания на езотеричните и окултните автори. Просто използвам екстрасензорното си възприятие и знанията от науката, които ми трябват за момента. :rolleyes:

Аз не вярвам в религията и остарелите религиоподобни писания на езотеричните и окултните автори. Просто използвам екстрасензорното си възприятие и знанията от науката, които ми трябват за момента. :)

Живееш в заблуда.

Няма такива неща като религиите, БОГ е един и няма много Богове за различните религии.

Всички други религии освен християнството са измислени.

Заблудата в твоя живот идва оттам, че ти не вярваш в БОГ, което говори за ниско ниво на интелект. А, да не забравяме, че мозъка е важно нещо в човешкото тяло.

Твоят Бог и твоят интелект в лични нападки се изразяват? Къде съм писал "религии", интелектуалецо? Къде споменавам Бог в мнението си, според твоето интелектуално осмисляне на моя текст? И откъде знаеш, че не вярвам в Бог? :)

Живееш в заблуда.

Няма такива неща като религиите, БОГ е един и няма много Богове за различните религии.

Всички други религии освен християнството са измислени.

Заблудата в твоя живот идва оттам, че ти не вярваш в БОГ, което говори за ниско ниво на интелект. А, да не забравяме, че мозъка е важно нещо в човешкото тяло.

Чакай и аз да се намеся. Не съм казал, че не бих повярвал в нещо, чията липса не мога да докажа или съответно наличието му. Проблема според мен са единствено религиите и хората които ги осъществяват(духовническият АПАРАТ), включително християнската, които застават на пътя помежду ни като посредник, сякаш не може да се мине без тях, и които най-вече работят в полза и съдружие със силните на деня политици. Естествено че за посредничеството се заплаща, при това не само пари, а и доста често цената е твърде висока...

Чакай и аз да се намеся. Не съм казал, че не бих повярвал в нещо, чията липса не мога да докажа или съответно наличието му. Проблема според мен са единствено религиите и хората които ги осъществяват(духовническият АПАРАТ), включително християнката, които застават на пътя помежду ни като посредник, сякаш не може да се мине без тях, и които най-вече работят в полза и съдружие със силните на деня политици. Естествено че за посредничеството се заплаща, при това не само пари, а и доста често цената е твърде висока...

Исках да кажа, че другите религии са излишни.

Християнството е единственото праведно учение.

А аз искам, поповете да хванат мотиките и сами да се погрижат за изхранването си, малко ми е че храним, аз и останалите обикновени трудови хора, цялата камара бюрократи на наш гръб, ами и останалите мързеливи монаси - БГ Шао Лин-ци(оригиналните Шао Лин монаси поне се обучавант на бойни изкуства и поне по филмите раздават справедливост на някой и друг богаташ, управител и потисник), и тях. Гледам че някои, които си мислят че отчетата ще ги занесат право в рая са ми нацвъкали няколко минуса(а може и някои от колегите съфорумци това да им е "призванието", т.е. не изключвам някой от Вас да е дядо поп), но това показва колко дълбоко са заблудени(или знаещи истината, но нежелаещи да се разпространи, че току виж останали без благата си "работа") - нищо повече.

Чакайте, аз и сам мога да си слагам минуси:

Но се виждат със съответната форма като ги посочите с левият бутон на мишката иначе изглеждат като квадратните глави на някои консерватори в Греат Бритън - Камарата на лордовете

Не можем се върна към състоянието преди неолитната революция, когато всеки си е правел всичко /и пак май не е било точно така:angry:/

Между свещениците е имало и има прекрасни хора, които са живели буквално за другите, без да се интересуват от себе си - примери много.

Но споделям отвращението ти от паразитите с "духовна" окраска, превърнали служенето на другите в посредничество между миряните и Бог - ма те са като всички други посредници на този свят, само дето са още по - отвратителни...

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.